Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@16:52:16 GMT

ناو‌های جنگی آمریکا راهی دریای سیاه می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۱۹۵۸

ناو‌های جنگی آمریکا راهی دریای سیاه می‌شوند

خبرگزاری فرانسه به نقل از وزارت امور خارجه ترکیه خبر داد که آمریکا دو فروند کشتی نظامی خود را از طریق تنگه بسفر روانه دریای سیاه خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، در بیانیه وزارتخانه مزبور آمده که کشتی‌های آمریکایی تا ۴ مه (۱۴ اردیبهشت) در دریای سیاه حضور خواهند داشت. رسانه‌های محلی نیز گفته اند که این دو کشتی هفته آینده وارد دریای سیاه خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مقام‌های وزارت امور خارجه ترکیه به خبرنگاران گفت: ما ۱۵ روز پیش از طریق مجاری دیپلماتیک مطلع شدیم که دو کشتی نظامی آمریکا به قصد دریای سیاه (از تنگه) عبور خواهند کرد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، واشنگتن بر اساس مفاد پیمان ۱۹۳۶ مونترو ملزم است که ۱۵ روز پیش از عبور کشتی‌های خود از تنگه‌های بسفر و داردانل، آنکارا را مطلع سازد.

طبق پیمان مذکور کشتی‌های نظامی خارجی مجازند تا ۲۱ روز در دریای سیاه حضور داشته باشند.

پیشتر یک مقام دفاعی آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان خبر از احتمال اعزام کشتی‌های جنگی این کشور به دریای سیاه برای حمایت از اوکراین داده بود.

در پی تجمع نیرو‌های روسیه در مرز با اوکراین، یک مقام آگاه در وزارت دفاع آمریکا امروز (جمعه) به سی ان ان گفت که واشنگتن در نظر دارد تا در هفته‌های آینده کشتی‌های جنگی خود را در حمایت از کی یف در برابر مسکو به دریای سیاه اعزام کند.

این مقام گفت که نیروی دریایی آمریکا به صورت منظم در دریای سیاه فعالیت می‌کند، ولی اعزام این کشتی‌ها پیام مشخصی به مسکو ارسال می‌کند مبنی بر آنکه واشنگتن به دقت تحولات منطقه را زیر نظر دارد.

در شرایطی که تنش‌ها بین روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در ماه‌های اخیر به اوج خود رسیده، روسیه نیز بیش از ۱۰ ناو جنگی و ناوچه‌های موشک انداز را برای شرکت در رزمایش بزرگ از دریای خزر به دریای سیاه منتقل می‌کند.

روابط عمومی حوزه نظامی جنوب روسیه ۱۹ فروردین اعلام کرد: بیش از ۱۰ فروند هواناو، ناوچه‌های موشک انداز، ناوشکن و کشتی‌های پشتیبانی در حال انتقال از دریای خزر به دریای سیاه برای شرکت در رزمایش بزرگ هستند.

این ناو‌ها و ناوچه‌ها با همکاری با واحد‌های دریایی ناوگان دریای سیاه روسیه، در رزمایش شرکت خواهند کرد.

در رزمایش واحد‌های دریایی روسیه در دریای سیاه، چندین فروند هواپیمای نظامی و بالگرد و مجموعه‌های پدافند هوایی شرکت می‌کنند.

پیشتر وزارت امور خارجه روسیه از افزایش تحرکات ناتو در محدوده آبی تحت کنترل اوکراین در دریای سیاه خبر داد.

به دنبال تشدید تنش‌ها میان روسیه و ناتو و متشنج شدن اوضاع اوکراین که احتمال دخالت ناتو در حوادث این کشور را بالا برده، وزیر دفاع روسیه روز سه شنبه دستور آغاز آزمایش آمادگی رزمی نیرو‌های مسلح این کشور را صادر کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ناو جنگی آمریکا دریای سیاه دریای سیاه کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۱۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روس‌ها آمدند و ما رفتیم»؛ گزارش پالتیکو از شکست آمریکا در آفریقا

نشریه آمریکایی گزارش داد رهبران آفریقایی دیگر نمی‌خواهند شاهد تحمیل ارزش‌های به‌اصطلاح «دموکراتیک» غرب باشند و آمریکا در این مسئله به شکست سیاست‌های خود پی برده است.

به گزارش مشرق، رسانه آمریکایی پالتیکو گزارش داد مقامات ایالات متحده دریافته‌اند که اعمال فشار به «نیجر» و دیگر کشورهای جنگ‌زده آفریقا برای قطع ارتباط با مسکو و اتخاذ ارزش‌های غربی شکست خورده است.

با وجود تلاش‌های آمریکا، کشورهایی مانند مالی، چاد، جمهوری آفریقای مرکزی و لیبی برای تامین امنیت خود به روسیه روی آورده‌اند. حالا نیروها و پیمانکاران نظامی روسیه در آفریقا مستقر شده و با کم‌رنگ کردن نقش آمریکا، طرح خروج ۱۱۰۰ نظامی آمریکایی را در ماه‌های آتی رقم خواهند زد.

در این گزارش آمده است: «اجرای عملیات در کشوری که دولت آن روابط نظامی نزدیکی با روسیه دارد، مقامات آمریکایی را بسیار نگران می‌کند.»

ورود سربازان روس به نیجر در ماه میلادی جاری

شورای نظامی حاکم بر نیجر خواستار انحلال توافق‌های نظامی با آمریکا و خروج نظامیان این کشور از نیجر شده، اما هنوز تاریخ دقیقی برای خروج آمریکایی‌ها تعیین نشده است.

نشریه آمریکا با اشاره به پایگاه پهپادی آمریکا در نیجر که نقشی کلیدی در جمع‌آوری اطلاعات دارد، گزارش داد اگر نظامیان آمریکا از این کشور خارج شوند، دسترسی خود را به این پایگاه حیاتی از دست داده و در عملیات‌های خود در منطقه به مشکل خواهند خورد.

دو منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، به پالتیکو گفتند سردشدن روابط نیجر با آمریکا باعث شده تا کابینه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سیاست‌هایش در قبال متحدان خود در آفریقا بازنگری کند.

«کامرون هادسون» افسر اطلاعاتی سابق آمریکا در سازمان سیا که امور مربوط به آفریقا را بر عهده داشت، به پالتیکو گفت: «وقتی همه کشورها فرانسه را بیرون کردند، ما سعی کردیم نقش صلح‌بان را ایفا کنیم، با این امید که بتوانیم حضور خود را در آنجا مستحکم کنیم. روشن است که این طرح‌ها شکست خورد. ما خارج شدیم و روسیه آمده است.»

به گزارش پالتیکو، کشورهای آفریقایی از مداخله آمریکا در امور داخلی خود به تنگ آمده و دیگر نمی‌خواهند شاهد تحمیل ارزش‌های آمریکایی به سیاست‌های داخلی خود باشند. یک مقام آمریکایی ناشناس در این باره گفت: «بیشتر این کشورها نمی‌خواهند به آن‌ها امر و نهی شود. غرب از سال‌ها پیش به کشورهای آفریقایی شیوه حکمرانی را دیکته می‌کرد و آن‌ها حالا دارند می‌گویند که دیگر بس است.»

برخی رهبران آفریقایی از مداخله روسیه راضی هستند و می‌گویند مسکو بر خلاف واشنگتن، از عهده ارائه حمایت‌های سریع امنیتی برمی‌آید. بسیاری هم با درخواست آمریکا برای اجرای اصلاحات به‌اصطلاح «دموکراتیک» مخالفت کرده و می‌گویند غرب حق ندارد درباره دموکراسی برای آن‌ها سخنرانی کند، آن هم وقتی غربی‌ها در مورد متحدان خود در دیگر نقاط جهان چنین رویکردی نداشته و ارزش‌های «دموکراتیک» خود را نادیده می‌گیرند.

در گزارش پالتیکو آمده است: «این پس‌زدن‌ها در کشورهایی مانند نیجر برای مقامات آمریکایی مشکل‌ساز شده است؛ مقاماتی که سعی دارند راهی برای حفظ همکاری دیرینه واشنگتن با کشورهای سرشار از منابع بیابند.»

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • عملیات یمن علیه ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • روسیه: ۲۹۹ پهپاد اوکراینی منهدم شد
  • «روس‌ها آمدند و ما رفتیم»؛ گزارش پالتیکو از شکست آمریکا در آفریقا
  • (ویدیو) فوجیان؛ بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین
  • رونمایی انگلیس از بزرگترین بسته کمک نظامی به کی‌یف