Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی شهریاری گفت: طبق قانون متولی سلامت وزارت بهداشت و درمان است و مسئول اینکه یک دارو و واکسنی تایید یا رد شود بر عهده سازمان غذا و داروست و باید آن ها به جد مراقبت های لازم را انجام دهند، برای مقابله با بیماری کرونا باید تمام امیدمان به واکسن تولید داخل و واکسن مشترک با کوبا باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: حدود ۷۸۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا از سبد کوواکس وارد ایران شده که تولید کره جنوبی است و تولید انگلستان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: البته در تعدادی از افرادی که این واکسن را تزریق کرده اند لخته شدن خون و درصد کمی مرگ و میر گزارش شده و این واکسن در اکثر کشورهای دنیا در حال استفاده است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگرچه یک مقام ارشد آژانس دارویی اتحادیه اروپا ارتباط میان تزریق واکسن آسترازنکا و خون‌لختگی را تایید کرد، اما هنوز تصویب نشده است و سازمان جهانی بهداشت هنوز این واکسن را قبول دارد و ما هم در این زمینه به وزارت بهداشت و درمان اطلاع دادیم.

باید امیدمان به واکسن تولید داخل و مشترک با کوبا باشد

شهریاری اضافه کرد: واکسن هایی که در دنیا برای بیماری کرونا تولید می شود شامل آسترازنکا و فایزر آمریکایی است که ما آن را در اختیار نداریم، سه نوع واکسن در آمریکا تولید می شود که ما آن ها را وارد نمی کنیم، واکسن هایی هم که در داخل انگلیس تولید می شود را وارد نمی کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مراکزی که می توانیم از آن ها واکسن وارد کنیم هندوستان است که این کشور هم از ۵۰۰ هزار دوز واکسنی که باید به ایران تحویل می داد، ۱۲۵ هزار دوز را تحویل داد و ۳۷۵ هزار دوز باقیمانده طبق دستور دادستان هندوستان مبنی بر اینکه ما خودمان به این واکسن نیاز داریم و لازم نیست به کشورهای دیگر ارسال شود از فرودگاه مرجوع و جلوی آن گرفته شد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چین هم مقداری واکسن به ما می دهد که باز هم محدودیت هایی وجود دارد، اسپوتنیک روسیه هم کمک هایی برای واکسن به ما کرده است و تمام امیدمان به واکسن تولید داخل و واکسن مشترک با کوبا باید باشد.

شهریاری بیان کرد: امیدواریم بین نیمه دوم اردیبهشت و اوایل خرداد فاز سه واکسن کوبرکت آغاز شود و بنده هم از افرادی هستم که فاز سه بالینی این واکسن را تزریق می کنم و امید است تعداد قابل توجهی تولید و تزریق شود تا نگرانی ها کاهش یاید.

تزریق واکسن کرونا به معنای مصونیت کامل نیست

وی گفت: تا آن زمان از مردم خواهش می کنم پروتکل ها را رعایت کنند، فاصله گذاری ها از بین نرود و ماسک زدن را فراموش نکنند و دست های خود را مرتب بشویند، یعنی حفاظت های فردی و شخصی مهم است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واکسن زدن به این معنا نیست که ۱۰۰ درصد در مقابل این بیماری مصونیت یافته اید و دیگر احتیاجی به مراقبت نیست، زیرا افرادی بودند که واکسن دریافت کردند و دوباره به کرونا مبتلا شدند.

شهریاری ادامه داد: در انگلیس درصد قابل توجهی از مردم واکسن دریافت کرده اند، اما باز هم میزان مرگ و میر ناشی از گرونا در این کشور بالاست.

وی عنوان کرد: در آمریکا هم بیش از یک سوم جمعیت کشور واکسن تزریق کرده اند، اما باز هم مرگ و میر ناشی از کرونا بالاست، بنابراین نباید تصور کرد با دریافت واکسن مشکل حل شود، باید مراقبت ها باشد زیرا امکان ابتلای دوباره وجود دارد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ممکن است سوش ویروس جهش یابد و واکسن دیگر اثر گذار نباشد و باید پروتکل های بهداشتی به جد رعایت شود.

سازمان غذا و دارو مسئول تایید یا رد یک واکسن

شهریاری گفت: طبق قانون متولی سلامت وزارت بهداشت و درمان است و مسئول اینکه یک دارو و واکسنی تایید یا رد شود بر عهده سازمان غذا و داروست و باید آن ها به جد مراقبت های لازم را انجام دهند و اگر ثابت شود واکسنی مشکل دارد آن ها نباید اجازه دهند تزریق شود که جزو وظایف تخصصی آن هاست.

وی ادامه داد: اطلاعاتی هم که ما داریم همانی است که از رادیو و تلویزیون پخش می شود و این واکسن در تعدادی از تزریق کنندگان موجب بروز لخته شده و در همه افراد باعث مرگ و میر نمی شود، اما ممکن است در برخی از افراد لخته شدن خون در مغز و قلب سبب مرگ و میر شود ولی می گویند تعداد آن خیلی کم است و به اندازه ای نیست که به نتیجه برسند که این واکسن حذف شود.

 انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان تایید یا رد مرگ و میر هزار دوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۳۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد، اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است.

وی متذکر شد: آخرین جلسه مجلس در این مورد در ۱۹ دی ماه سال گذشته برگزار شد که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد. همچنین مقرر شد ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیماران بپردازند که این اتفاق رخ نداده و تقریباً پرداختی از بیمه و بیمار به صورت برابر است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشترین اشکال در این زمینه به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بازمی‌گردد، گفت: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تأمین نکرده است.

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: همچنین سازمان برنامه و بودجه ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده و سازمان تأمین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است که باید این موارد رسیدگی شود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: علاوه بر جلسات صحن مجلس، بنده نیز برای بررسی علل کمبود دارو جلسات جداگانه‌ای با مسؤولان بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسؤولیت دارند، تصریح کرد: بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد، اما در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

کد خبر 6086082 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • اختصاص ۷ همت به طرح دارویار
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست