Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-23@11:22:38 GMT

نشست وین و ایستادگی ایران مقابل زیاده‌ خواهی‌های غرب

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۳۱۸۵

نشست وین و ایستادگی ایران مقابل زیاده‌ خواهی‌های غرب

نشست وین و گفت‎وگو میان ایران و ۱+۴ نشان می‌دهد که غربی‌ها باید از زیاده خواهی‎های خود دست بکشند.

به گزارش مشرق، ایران با مقاومت فعال خود توانست خواسته منطقی، به حق و قانونی خود را درباره برجام به کرسی بنشاند، حتی اگر آمریکا به برجام بازنگردد و اروپا نیز همچنان بر بی‌تعهدی خود پافشاری کند، این ایران است که پیروز میدان نبرد برجامی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: نماینده آمریکا در امور ایران از وین به واشنگتن بازگشت

آمریکا پس از روی کار آمدن «جو بایدن»، با اتخاذ سیاست صبر تاکتیکی و ادامه سیاست باصطلاح فشار حداکثری ترامپ تصور داشت که ایران تن به مذاکره مستقیم با آمریکا خواهد داد، اما پس از گذشت بیش از ۳ ماه از دوران ریاست جمهوری بایدن به این نتیجه رسید که نمی‌تواند خواسته خود را به تهران تحمیل کند.

توانمندی موشکی ایران خط قرمزی است که آمریکا و اروپا قصد عبور از آن را داشتند؛ حضور منطقه‌ای ایران نیز خواسته دیگری از سوی آمریکا و اروپا بود تا شاید بتوانند از گسترش نفوذ ایران بکاهند، اما در راه نیز ناکام ماندند.

رسیدن سوریه به یک ثبات نسبی، بهبود نسبتی شرایط داخلی عراق، پیروزی‌های یمن در جنگی که ائلاف سعودی علیه مردم مظلوم این کشور آغاز کرد و شرایط متزلزل رژیم صهیونیستی از جمله عواملی دیگری است که باعث شد تا آمریکا برای مذاکره با ایران پافشاری کند.

علاوه بر همه این‎ها، ایستادگی ایران مقابل زیاده‌خواهی‌های غرب، معادلات آن‌ها را بر هم زد تا جایی که ملتمسانه درخواست مذاکره را مطرح کردند و حتی در مقاطعی در باغ سبز نیز نشان دادند، اما این پیشکش‌ها آن چیزی نبود که ایران مطالبه می‌کند.

خواسته ایران روشن، منطقی و قانونی است، اقدام در مقابل اقدام، اگر در ماجرای برجام این ایران بود که نخست تعهدات برجامی خود را آغاز کرد و راستی آزمایی شد که در مقابل آمریکا و اروپا بدعهدی کردند، این بار ایران برای طرف مقابل شرط گذاشت که اگر خواهان پایبندی کامل ایران به برجام است، باید همه تعهدات خود را اجرا کند و پس از راستی آزمایی، ایران نیز به تعهدات خود باز خواهد گشت.

موضع ایران یک سیاست شفاف و ساده است و هیچگونه پیچیدگی در آن دیده نمی‌شود.

تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده همه مشخص است و تکالیف و وظایف طرف مقابل نیز روشن، کافی است آمریکا به برجام بازگردد و به تعهدات خود عمل کند و پس از راستی آزمایی، ایران نیز به تعهدات خود باز می‌گردد.

از سوی دیگر طرح موضوع حضور برخی کشورها در ماجرای برجام از مقولاتی است که رییس جمهور فرانسه پیشتر آن را مطرح کرد و خواهان حضور عربستان در گفت‎وگوهای هسته‌ای شد.

وزیر خارجه عربستان همزمان با نشست‌ وین، مسئله نقش آفرینی کشور خود را در مذاکرات مطرح کرده و مدعی شده که به سعودی‌ها اطمینان داده شده که موضوع موشکی ایران در گفت‎وگوها گنجانده خواهد شد.

اما آمریکا و اروپا به این درک رسیدند که حضور برخی کشورهای عربی منطقه مانند عربستان سعودی در جریان گفت‎وگوها در واقع پیشروی به سوی شکست در این مسئله است.

ایران هیچگاه به رژیمی، چون عربستان سعودی اجازه دخالت در چنین مسئله‌ای را نمی‌دهد.

ایران برجام را یک قرار داد تمام شده می‌داند، به این مفهوم که نباید بر سر مفاد آن مذاکره کرد یا تغییر در آن ایجاد کرد.

خوشایند عربستان، امارات و البته رژیم صهیونیستی نیست که نتیجه نشست وین به لغو تحریم‌ها ختم شود.

ایران پایبندی خود را به برجام اثبات کرده و اکنون نوبت آمریکا و اروپاست که تعهد خود را ثابت کنند.

روسیه و چین نیز در موضوع برجام سیاست منطقی و درستی را در پیش گرفته‌اند، آن‌ها خواهان بازگشت بی‌قید و شرط آمریکا به برجام و لغو تحریم‌ها علیه ایران هستند و تاکنون نیز بر این سیاست اصرار کرده‌اند.

فرصت برای آمریکا و اروپا در حال پایان است، کافی است آمریکا بازگردد و تحریم‌ها را لغو کند، همین!

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا کمیسیون مشترک برجام برجام وین تهران عربستان سعودی روسیه امارات جو بایدن آمریکا ایران آمریکا و اروپا تعهدات خود تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۳۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از نشست وزیران امور خارجه و دفاع این نهاد اروپایی با حضور در جمع خبرنگاران به سوالاتی درباره دستورکار جلسه امروز پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز (دوشنبه) پیش از آغاز نشست وزیران این نهاد اروپایی در بروکسل، در جمع خبرنگاران گفت که ظرفیت اتحادیه اروپا برای افزایش کمک‌ها به اوکراین در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که در اوکراین به پرتابگر‌ها و مهمات بیشتری نیاز است.

در همین راستا، او با اشاره به اهمیت سامانه‌های رهگیری گفت که پرتابگر‌ها بدون سامانه رهگیری مانند تفنگی بدون گلوله هستند.

بورل گفت: ما به هر دوی آن‌ها نیاز داریم و باید برای آتش‌بار‌ها و توپخانه‌هایی که فعلا در اختیار دارند، هواپیما‌های رهگیری‌کننده بفرستیم و شمار آتشبار‌ها و توپ‌ها را افزایش بدهیم.

او به افزایش شمار قربانیان غیرنظامی حملات رژیم صهیونیستی در غزه، همچنین حمله به فلسطینیان در کرانه باختری اشاره کرد.

بورل گفت که اتحادیه اروپا باید دوباره اعمال تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینانی را که دست به اعمال خشونت‌بار علیه فلسطینیان می‌زنند را بررسی کند.

به گفته او، موضوع جنگ سودان نیز در نشست امروز وزیران اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت.

وی گفت ما هر طوری که بتوانیم از اسراییل می‌خواهیم به رفح حمله نکند و از غیرنظامیان حفاظت کند. دوباره تاکید می‌کنم که بیش از یک میلیون نفر در صورت حمله اسراییل کشته خواهند شد. بنابراین، من و تمامی کشور‌های عضو پافشاری می‌کنیم که این اتفاق نیفتد، اما من فرمانده ارتش اسراییل نیستم.

با وجود نزدیک شدن شمار تلفات فلسطینی طی حملات رژیم صهیونیستی به غزه به مرز ۳۴ هزار نفر و نگرانی‌های بین‌المللی درباره بروز فجایع انسانی در این منطقه، رژیم صهیونیستی گزینه حمله به رفح را که بسیاری از آوارگان فلسطینی در آن پناه جسته‌اند را کنار نگذاشته است.

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ایران با گفتن این که موضوع برنامه هسته‌ای ایران در نشست امروز اتحادیه اروپا مورد بحث قرار نخواهد گرفت، گفت که اتحادیه اروپا قرار است اقدامی علیه تولید وصادرات پهپاد‌ها و موشکی‌های ایرانی انجام بدهد.

اتحادیه اروپا اعمال بسته تحریمی جدید علیه ایران را در پی پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگیری ایران در دمشق بررسی می‌کند.

ایران طی عملیات «وعده صادق» حملات گسترده پهپادی و موشکی را علیه اهدافی در اراضی اشغالی انجام داد.

دیگر خبرها

  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • مراسم انجمن قلم آمریکا لغو شد/ ایستادگی نویسندگان برای فلسطین
  • بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • با مذاکره با آمریکا از عملیات «وعده صادق» دستاورد سیاسی بدست بیاوریم! / اصلاح‌طلبان: موشک‌ها را خرج برجام کنید