Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-03-29@01:26:16 GMT

آخرین روند پیگیری پرونده قتل قاضی منصوری

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۷۰۵۶

آخرین روند پیگیری پرونده قتل قاضی منصوری

برادر غلامرضا منصوری در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص آخرین روند پیگیری پرونده قتل قاضی منصوری، اظهار کرد: ابهامات مربوط به پرونده قتل قاضی منصوری نه تنها برطرف نشده بلکه علی‌رغم بعد بین‌المللی که پیدا کرده متاسفانه به صورت عادی در حال رسیدگی است و باتوجه به تقاضاهای مکرر ما امید چندانی جهت ابهام‌زدایی با صدور دستور ویژه از طریق مسئولین قضایی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته با توجه به اینکه کشور رومانی جزء اتحادیه اروپا است، آن قسم از قصوری که دستگاه قضایی دولت رومانی در مورد قاضی منصوری داشته است را از طریق دادگاه اتحادیه اروپا پیگیری خواهیم کرد اما مواردی است که در حوزه رسیدگی دستگاه قضایی کشور خودمان است که انتظار داریم رسیدگی و پیگیری آنها در دستور کار قرار گیرد.

برادر قاضی منصوری گفت: اکنون که ماموریت سفیر وقت جمهوری اسلامی ایران در کشور رومانی پایان یافته و مستندات موجود حاکی از آن است که قاضی منصوری پیشنهاد پناهندگی دستگاه قضایی رومانی را رد کرده و اساساً اتهامات وارده به خود را قبول نداشته و حسب مدارک و مستندات موجود ایشان جهت بازگشت به کشور به سفارت ایران در رومانی مراجعه نموده است و دو روز با هماهنگی سفیر ایران در مهمانسرای سفارت کشورمان در بخارست اقامت داشته و از همان ساعت ورود به سفارت به سفیر اصرار کرده که حضور وی در سفارت و آمادگی و تلاش جهت بازگشت به کشور به مقامات ایران اطلاع داده شود، اما سفیر اعلام کرد که ادارات دولتی تعطیل هستند و این هماهنگی روز شنبه با مقامات جمهوری اسلامی صورت خواهد گرفت که قبل از رسیدن روز شنبه سفارت ایران در ساعت سه و نیم شب جمعه وی را به بهانه درمان و رساندن به مراکز درمانی با ماشین سفارت و کارمند سفارت تحویل پلیس محلی رومانی می‌دهند و بعد از آن در اقدامی تامل برانگیز سخنگوی وزارت خارجه و سخنگوی قوه قضاییه اعلام کردند که قاضی منصوری جهت مشورت به سفارت مراجعه و چون قصد بازگشت به کشور را نداشت. دستور دستگیری وی صادر شد در حالی که ایشان بیش از ۴۸ ساعت در سفارت حضور و منتظر هماهنگی و بازگشت به ایران بودند و چنانچه منبع انتشار اخبار نادرست و غیر واقعی این دو سخنگو سفارت ایران در بخارست بوده است، باید مشخص شود که هدف سفیر از اعلام خبر نادرست به آنها چه بوده است.

برادر غلامرضا منصوری اضافه کرد: هر چند قاضی منصوری بعد از شنیدن نام و موضوع اتهام خود در پرونده مذکور موضوع و عقایدشان را طی فایل تصویری به اطلاع هموطنان رساندند اما ابهامات اقدامات سفارت باعث شده است که بعضی از دنبال‌کنندگان موضوع قتل قاضی منصوری که از طریق خبرگزاری‌های مختلف داخلی انتشار می‌یابد، متاسفانه در اعلام نظرات آن را مانند موضوع خاشقچی می‌دانند.

وی در پایان بیان کرد: آقای علیزاده طباطبایی وکیل اولیاء دم جهت روشن شدن بعضی از زوایای پنهان قتل قاضی منصوری  لایحه‌ای جهت احضار و بازخواست سفیر وقت ایران در رومانی را به بازپرس رسیدگی کننده قتل ارائه داده است.

منبع: الف

کلیدواژه: قتل قاضی منصوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته

بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد سهم چین از کل صادرات ایران در ۱۰ ماهه سال قبل بیش از ۲۸ درصد بوده و طی ۱۰ سال گذشته نیز روند صادرات ایران به این کشور صعودی بوده است.

به گزارش ایسنا، بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه اول سال قبل ۱۱۳ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۴۰.۵ میلیارد دلار از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۹ درصد افزایش و به لحاظ ارزشی ۱۱ درصد کاهش داشته است.

پنج مقصد عمده صادرات ایران از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان دی ماه نیز به ترتیب چین با ۱۱.۵ میلیارد دلار، عراق با ۷.۷ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۵.۲ میلیارد دلار، ترکیه با. ۵ میلیارد دلار و هند با ۱.۸ میلیارد دلار بوده است. بر این اساس در این مدت سهم پنج مقصد عمده صادراتی کشور از کل ارزش صادرات ۷۴ درصد بوده و چین و عراق در مجموع بیش از ۴۷ درصد کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده‌اند که نشان دهنده اهمیت این دو کشور در سبد صادراتی ایران است.

روند تجارت ایران و چین در ۱۰ سال گذشته

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی تحت عنوان «وابستگی به بازار‌های محدود و خام‌فروشی، چالش‌اساسی‌صادرات غیرنفتی ایران طی دهه اخیر» روند تجارت ایران را با مقاصد مهم صادراتی بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش روند صادرات ۱۰ ساله صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ نشان می‌دهد صادرات به این کشور رشد کرده است؛ به‌طوری که از رقم بیش از ۷ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ رسیده است. پس از شروع همه گیری کووید-۱۹، سرعت رشد صادرات کالایی به این کشور با شیب زیادی در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت؛ به طوری که در این سال رشد ۶۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ را تجربه کرد. روند مثبت صادرات به این کشور در سال ۱۴۰۱ نیز متوقف نشد و اگرچه از سرعت رشد آن کاسته شده، اما نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۰.۹ درصد افزایش یافته است. طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ ارزش صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار بوده که کاهش حدود ۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.

از دلایل افزایش صادرات ایران به چین در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۳۹۲ می‌توان به مشارکت پروپان مایع شده، بوتان مایع شده، پلی اتیلن گرید فیلم و متانول اشاره کرد که به ترتیب سهم ۴۲.۴ واحد درصد، ۲۳.۸ واحد درصد، ۱۹.۲ واحد درصد و ۱۷.۶ واحد درصد در رشد صادرات حدود ۹۸ درصدی ایران به چین داشته‌اند.

متوسط قیمت صادرات به چین نیز طی ۱۰ سال مورد بررسی با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده و در سال ۱۴۰۰ به رقم ۵۰۲ دلار به ازای هر تن رسیده که بیشترین رقم طی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ است. در سال ۱۴۰۱ با اینکه صادرات نسبت به سال قبل با افزایش همراه بوده، متوسط قیمت صادرات به این کشور با کاهش ۳۶ دلار به ازای هر تن به ۴۶۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. در واقع صادرات به چین در سال ۱۴۰۱ با قیمت پایین تری نسبت به سال ۱۴۰۰ انجام شده است. متوسط قیمت صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین نیز طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ هم حدود ۲۹۸ دلار به ازای هر تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد کاهش یافته است. در واقع می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که در صورت تداوم این روند احتمالاً در پایان سال ۱۴۰۲ نیز کالا‌های صادر شده به چین حتی با متوسط قیمتی پایین‌تر از سال ۱۴۰۱ به فروش برسند.

تنوع پایین کالا‌های صادراتی به چین

در این میان ۱۰ کالای عمده صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۲ درصد از کل ارزش صادرات ایران به این کشور را تشکیل می‌دهد که نشان دهنده تنوع پایین اقلام صادراتی به این کشور است. پروپان مایع شده با سهم حدود ۲۵ درصدی عمده کالای صادراتی ایران به چین محسوب می‌شود.

همچنین روند صادرات پروپان مایع شده از سال ۱۴۰۰ روند رو به رشدی را در پیش گرفته و در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد دو برابری را تجربه کرده است. پس از پروپان مایع شده، بوتان مایع شده و متانول مهمترین کالا‌های صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۱ بوده که سهم این دو که تعرفه از کل ارزش صادرات به چین در سال ۱۴۰۱، حدود ۲۷ درصد بوده است.

روند صادرات بوتان مایع شده مشابه پروپان بوده است و به طور کلی طی ۱۰ سال مورد بررسی، صادرات این محصول به چین متوسط رشد حدود ۲۰ درصدی را تجربه کرده است. روند رو به رشد صادرات متانول نیز که از سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود، در سال ۱۴۰۱ متوقف شده و نسبت به سال ۱۴۰۰ با کاهش حدود ۴ درصدی همراه شده است.

دیگر خبرها

  • اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید
  • لزوم بهبود در روند خدمت‌رسانی به مردم کرمانشاه
  • حکم ممنوعیت رسانه‌ای برای ترامپ
  • دیدار سفیر ایران با معاون وزیر خارجه عربستان
  • رشد ۱۲۰۰ درصدی پرداخت وام غیرحضوری بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان البرز
  • رایزنی سفیر ایران با معاون وزیر خارجه عربستان
  • رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته
  • توصیه‌های امیرعبداللهیان به سفیر ایران در امارات
  • سفیر ایران در امارات با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • آمادگی ایران برای تقویت روابط با امارات