Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور فدراسیون می گوید برخلاف رقابت ‌های لیگ قهرمانان آسیا، دیده نشده برای انتخاب میزبان مقدماتی جام جهانی فرآیند سه مرحله‌ای طی شود

مشاور حقوقی فدراسیون فوتبال توضیحاتی درباره اخذ میزبانی رقابت های انتخابی جام جهانی 2021 از سوی بحرین، صحبت کرد.

 

به گزارش طرفداری، غلامرضا رفیعی درباره وظایف اعضای ایرانی کنفدراسیون فوتبال آسیا برای حمایت از اخذ میزبانی کشور ما در رقابت‌ های بین ‌المللی مانند مقدماتی جام‌ جهانی و لیگ قهرمانان آسیا به برنامه آفساید رادیو جوان گفت:‌

هر چند شخصیت حقوقی سازمان‌ها، فدراسیون‌ها و کنفدراسیون‌ها مستقل از اعضای آنها است اما دلیل رقابت بر سر عضویت در هیأت رئیسه این نهادها این است که آنها ارکان اجرایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفیعی افزود:

ورزش فقط فوتبال نیست و فوتبال هم همه ورزش نیست. هیأت رئیسه یا هیأت اجرایی در همه فدراسیون‌های بین‌المللی و حتی شورایی که در بالاترین مقام قضایی داوری در ورزش یعنی دادگاه CAS فعالیت می‌کند، بر اساس تقسیم‌بندی جغرافیایی و با رقابت بین افراد و حقوق‌دان‌های بین‌المللی انتخاب می‌شوند.

مشاور حقوقی رئیس فدارسیون فوتبال تصریح کرد:

سیاست‌گذاری این سازمان‌ها هم برای چند سال در اختیار اعضای آنهاست و وقتی هم چنین بحثی مطرح می‌شود اگر سودی برای یک کشور در نظر گرفته نمی‌شود نباید ضرری هم به آنها وارد شود.باید در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری بحث جوانمردانه رعایت شود.

رفیعی درباره اینکه اکنون با توجه به این  امر که مهدی تاج به عنوان نماینده ایران در هیأت اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا نتوانسته از حق فوتبال کشورمان دفاع کند این مطالبه‌ گری وجود دارد تا فرد کارآمدتری به جای وی معرفی شود، گفت:‌

اینگونه نیست که الان فردی به مهدی تاج بگوید زحمت کشیدید و باید فرد دیگری جای شما بیاید. در کل زمانی که یک موضوع در دستور  کار کمیته یا نهادی قرار می‌گیرد اگر ذی‌نفع به صورت مثال ایران باشد، در فرآیند رأی‌گیری نماینده ما یعنی مهدی تاج در هیأت اجرایی رأی‌دهنده نیست.

رفیعی افزود:

اما اتفاقی که در این زمینه رخ داد این بود که ندیدیم چنین بحثی در دستور کار کمیته مسابقات و هیأت اجرایی AFC قرار بگیرد تا به فرآیند تصمیم‌گیری برسد و مهدی تاج به عنوان نماینده ایران و نماینده بحرین حق تصمیم‌گیری و نظر دادن نداشته باشد. درباره لیگ قهرمانان آسیا چنین بحثی داریم AFC اعلام کرده این موضوع در کمیته مسابقات و هیأت اجرایی تأیید شده و پس از آن به فدراسیون‌های عضو AFC ابلاغ شده است. آنجا سه مرحله مطرح بود. ابتدا کمیته مسابقات تصمیم گرفت. سپس این تصمیم  با هیات اجرایی تطبیق یافت و در نهایت به فدراسیون‌های عضو ابلاغ شد.

مشاور حقوقی رئیس فدراسیون فوتبال تصریح کرد:

اما درباره مقدماتی جام جهانی ندیدیم ابتدا کمیته مسابقات و سپس فیفا در  جریان باشند. چند بار از AFC درخواست کردیم این سه مرحله را به ما نشان بدهد که چنین کاری نکرد. از ابتدا از زمانی که اعلام شد قرار است مسابقات مقدماتی جام‌جهانی در بحرین برگزار شود نمایندگان ما در جلسه ویدئو کنفرانس با آن مخالفت کردند زیرا ایران باید سه بازی خود را در تهران انجام بدهد.

رفیعی افزود:

پس از اینکه چنین موضوعی اعلام شد بار دیگر اصرار کردیم میزبان باشیم و در نهایت گفتیم میزبانی بحرین طبق مقررات فیفا و AFC باید به تأیید سه مرجع می‌رسید. دبیرکل AFC دلایلی به ما اعلام کرد که از نظر ما منطبق با واقعیت نبود. گفتیم شرایط ویروس کرونا در بحرین با توجه به مساححت چند صد کیلومتری، طول و عرض، در اختیار داشتن فقط یک ورزشگاه، تراکم جمعیت این کشور از لحاظ کووید 19 بهتر از ایران نیست.

رفیعی ادامه داد:

طبق اسناد و مدارکی که از سوی مراجع بین ‌المللی مرتبط با ویروس کرونا دریافت کردیم این مسائل را به اطلاع AFC رساندیم و گفتیم به این دلیل ادعایش درباره اینکه بحرین وضعیت بهتری از ایران دارد درست نیست. کشور ما جزو نخستین کشورهایی بود که در شرایط کرونایی لیگ خود را آغاز کرد و به موقع به اتمام رساند.

مشاور حقوقی رئیس فدراسیون فوتبال اضافه کرد:

ایراد دوم AFC به ساختارها و امکانات ورزشی ایران برمی‌گشت. به آنها گفتیم چنین موضوعی نیست. زمانی فقط ورزشگاه آزادی را در اختیار داشتیم اما اکنون ورزشگاه‌هایی مثل امام رضا (ع) را هم در اختیار داریم. اصل موضوع از نظر ما در حقوق بین‌المللی ورزش این است مرجعی که تصمیمی را اتخاذ و ابلاغ می‌کند واجد چنین شرایطی است یا خیر.

رفیعی افزود:

در مقررات AFC  فیفا حتی دبیرکل هم صلاحیت سلب میزبانی از یک کشور و اعطای آن به کشور دیگری را ندارد. درخواست کرده‌ایم جلسه‌ای با دبیرکل AFC برگزار شود و در آن فرآیند را به ما بگویند. نگران بودیم مهدی تاج به عنوان نماینده ایران وقتی در جلسه چنین بحثی مطرح و رأی‌گیری شده باشد از حق ایران دفاع نکرده باشد اما خودش گفت چنین بحثی در جلسه هیأت اجرایی مطرح نشده است.

رفیعی درباره اینکه آیا پیگیری مسائل این چنینی جزو وظایف مهدی تاج است، پاسخ داد:

ما وظیفه‌ای داریم که برخی مواقع سلبی و برخی ایجابی است .سلبی به این معنی است وقتی فردی را در هیأت رئیسه و هیأت اجرایی AFC داریم حداقل کاری که می‌تواند انجام دهد، این است جلوی این چنین مسائل را گرفته و یا حداقل صدای اعتراضش بلند شود. نمی‌گوییم شیون بکشد بلکه وقتی قرار است بالاترین رکن اجرایی تصمیم‌گیری یک کنفدراسیون تصمیم‌گیری کند اگر نمایندگان که ما درآنجا عضویت دارند با زبان انگلیسی و مقررات آشنا باشند باید در فرآیند تصمیم‌گیری مشارکت کنند.

مشاور حقوقی رئیس فدراسیون فوتبال عنوان کرد: در این حالت نمی‌ آیند به همین راحتی فکر کنند ورزش کشورمان راحت ‌الحلقوم است و می‌توانند مثل آب خوردن قورت‌مان دهند و حق‌مان را بخورند. آنجا جلسه دادگاه نیست که بگوییم فلان فرد وکیل ماست اما نماینده ایران باید از حق کشورمان دفاع کند

رفیعی درباره دلیل به وجود آمدن چنین شرایطی برای فوتبال ایران توضیح داد:

از چهار بازی باقیمانده باید دیدار را در تهران برگزار می‌کردیم. طبیعی است در این شرایط عراق، بحرین و هنگ‌کنگ ترجیح می‌دانند در تهران بازی نکنند.  عقلایی است حریفان ما بخواهند دست به دست هم بدهند تا میزبان کشور دیگری باشد و از بین کشورهای باقیمانده یکی دیگر به جز ایران داوطلب میزبانی باشد.

رفیعی افزود:

وقتی به ساختار AFCنگاه می‌کنید کشورهایی که در آنجا دارای نماینده هستند، مانند ما انتظار دارند نماینده شان تأمین منافع حداکثری را برای کشور خود داشته باشند.

رفیعی درباره اینکه چرا هنوز هم فدراسیون نفوذی در AFC ندارد توضیح داد:

هنوز یک ماه نشده رئیس و هیأت رئیسه جدید به فدراسیون ایران آمده‌اند. من به عنوان یک مطلع می‌گویم در بسیاری از فدراسیون‌های بین‌المللی  و فدراسیون قاره‌ای ورزش‌های مختلف عضو داریم. در سال‌های گذشته کفاشیان و تاج در این نهادها عضویت داشتند اما فرصت نکردیم اگر می‌خواهیم فردی را نامزد کنیم ببینیم باید حائز چه شرایطی باشد.

رفیعی افزود:

فوتبال و ورزش‌های دیگر دائم در حال نوپایی و تحول هستند. به نظر من برای اینکه نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب نشود  و اکنون کار ما به شکایت نرسد، فردی که می‌خواهد در چنین نهادهایی عضو شود باید تا این اندازه توانایی داشته باشد که ایمیل خود را چک کرده و برای بررسی و جواب دادن به  یک ایمیل و حضور در یک جلسه مترجم همراه خود نبرد. باید این قابلیت را داشته باشد تا از آخرین تصمیم‌ها و قوانین و مقررات ورزشی مطلع باشد.

مشاور شهاب الدین عزیزی خادم افزود:

روی سخن من با تمام نمایندگان ایران در کنفدراسیون‌های بین‌المللی است و فقط با مهدی تاج نیست. اگر قرار است یک صندلی را بر اساس تقسیم‌بندی‌های جغرافیایی در کنفدراسیون در اختیار بگیریم و این صندلی به درد کشورمان نخورد به شکلی که تنها رزومه افراد را بالا ببرد، بیشتر از یک کم لطفی بوده و ظلم و جفا به ورزش و مملکت کشور است.

رفیعی تصریح کرد:

فوتبال به دلیل علاقه‌مندان بیشتری که دارد بیشتر هم دیده می‌شود. به تازگی سه حقوقدان برجسته کشور را برای عضویت در انتخابات آتی کمیته اخلاق، انضباطی و استیناف فیفا معرفی کرده‌ایم تا در این انتخابات شرکت کنند.

اخبار داغ 

اولین اعلام نتایج پروژه بزرگ تیم منتخب و برترین های قرن ورزش ایران (19 فروردین 1400) علی دایی: با علی کریمی قهر نبودم که بخواهم آشتی کنم ریحانه پارسا از تجاوز یک کارگردان در ۱۶ سالگی اش گفت داور ال کلاسیکو عوض شد؛ خیل مانزانو به جای متئو لاهوز سوت می زند ورود جیمی جامپ برهنه به زمین / عکس

منبع: طرفداری

کلیدواژه: مشاور حقوقی رئیس فدراسیون فوتبال بین المللی کمیته مسابقات نماینده ایران رفیعی درباره مقدماتی جام هیأت اجرایی فدراسیون ها تصمیم گیری هیأت رئیسه چنین بحثی جام جهانی مهدی تاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب «فرهنگ» و مسوولان بی‌خیال/ تشییع «اخلاق» در فوتبال ایران!

به گزارش خبرنگار مهر، ناهنجاری‌های فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی در فوتبال ایران همواره یکی از بزرگترین چالش‌های کارشناسان و فعالان فرهنگی و اجتماعی بوده است که تلاش می‌شود به طرق گوناگون برای اصلاح این ناهنجاری‌ها و کاهش آسیب‌ها تلاش شود.

کمیته‌هایی که در خوابند

در بدنه فدراسیون فوتبال به عنوان متولی فوتبال در کشور کمیته‌هایی وجود دارد که مستقیماً خود را به عنوان مسؤولان و دغدغه مندان امر فرهنگی معرفی کرده‌اند.

یکی از این کمیته‌ها «کمیته اخلاق فدراسیون» است که رسالت خود را به این صورت تعریف کرده است: این کمیته یکی از ارکان قضایی فدراسیون محسوب می‌شود که مسوولیت تعیین آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط به رعایت مسایل اخلاقی و فرهنگی و بازی جوانمردانه همچنین نظارت بر نحوه اجرای این آیین نامه‌ها، دستورالعمل‌های مصوب و تصمیم گیری در خصوص موارد عدم رعایت اصول اخلاقی، فرهنگی و بازی جوانمردانه را بر عهده دارد.

علاوه بر این کمیته‌ای تحت عنوان «کمیته بازی جوانمردانه و مسؤولیت اجتماعی» در فدراسیون فوتبال وجود دارد که وظیفه آن به این صورت تعریف شده است: این کمیته مسوولیت تهیه آیین نامه و دستورالعمل‌های مربوط به رعایت مسایل و شعائر فرهنگی و بازی جوانمردانه همچنین نظارت بر اجرای آن را بر عهده دارد.

در درون باشگاه‌ها هم که عنوان «باشگاه فرهنگی» را یدک می کشند معاونتی با عنوان «معاونت فرهنگی» وجود دارد که وظیفه آن رسیدگی به امور فرهنگی و اجتماعی باشگاه‌ها است.

اما این سوال مطرح می‌شود که این کمیته‌ها و معاونت‌ها در سال‌های اخیر چه اقدامات بنیادینی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی انجام داده اند که امروزه و هر هفته شاهد موارد متعددی از ناهنجاری هستیم؟

چند اتفاق مهم اما ناهنجار

در هفته‌ای که گذشت در دو تیم بزرگ پایتخت شاهد دو مورد ناهنجاری بودیم که یکی از سوی دانیال اسماعیلی فر بازیکن تیم پرسپولیس و دیگری از سوی جواد نکونام سرمربی و کیانوش رحمتی مربی تیم استقلال مقابل هواداران تیم شمس آذر به وقوع پیوست. حرکت زشت جواد نکونام رو به هواداران شمس آذر به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و به سوژه‌ای برای کاربران مبدل گشت.

هرچند این اقدام، شاید در کوتاه مدت تأثیرات خاصی نداشته باشد اما بی گمان در بلندمدت می‌تواند تبعات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. همانطور که در خصوص بازیکنی مثل شجاع خلیل زاده دیدیم این بازیکن تیم تراکتور به عنوان بازیکنی شناخته می‌شود که به صورت مداوم و متعدد مرتکب اعمال پرخاشگرانه در داخل زمین می‌شود و تبعات آن را در هفته اخیر و در بازگشت این تیم از مازندران دیدیم. پس از بازگشت تیم تراکتور از مازندارن که با شکست برابر نساجی همراه بود هواداران این تیم به فرودگاه رفتند و علیه خلیل زاده شعار دادند.

بدون شک اگر رسیدگی به فرهنگ هواداری در فوتبال اهمیت دارد و مواردی چون دشنام و پرتاب اشیا از سوی هواداران را اقدامی ناپسند می‌دانیم باید به این نکته توجه کنیم که رفتار تماشاگر چیزی جز انعکاس رفتار بازیکنان داخل زمین و انعکاس مسائل اجتماعی موجود در کشور نیست.

بی گمان بخش زیادی از دشنامی که در ورزشگاه‌های کشور در آینده صورت خواهد گرفت انعکاس رفتار زشت نکونام در قبال تماشاگران شمس آذر و رفتار زشت دانیال اسماعیلی فر است. همانطور که نمی‌توان پرخاشگری‌های متعدد بازیکنی مثل شجاع خلیل زاده در تیم تراکتور را بی ارتباط با تجمع و فحاشی هواداران این تیم در فرودگاه و پس از شکست برابر نساجی بدانیم.

البته برخی معتقدند به واسطه هیجانات و استرس‌هایی که در ذات فوتبال وجود دارد بروز برخی ناهنجاری‌ها اجتناب ناپذیر است اما نباید فراموش کرد که در فوتبال روز دنیا تیم‌ها با بهره گیری از متخصصان، روانشناسان و جامعه شناسان تلاش می‌کنند به بازیکنان و عوامل خود راه‌های کنترل هیجان را آموزش دهند و مانع از آن شوند که این رفتارها آسیبی به باشگاه بزند. علاوه بر این شاهدیم که باشگاه‌ها پیش از آنکه فدراسیون فوتبال بخواهد جریمه ای را در نظر بگیرد خودشان اقدام می‌کنند و با عوامل خاطی برخورد می‌کنند.

ناهنجاری‌های اجتماعی انعکاس پرخاشگری‌های بازیکنان و مربیان است

این مساله در فوتبال ایران نه تنها دیده نمی‌شود بلکه شاهدیم خود باشگاه‌ها از طریق رسانه‌های رسمی که در اختیار دارند آتش ناهنجاری‌ها می دمند. هفته گذشته شاهد بیانیه نویسی هایی بودیم که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس علیه هم انجام دادند. واکنش‌هایی که گاهاً تند و تهاجمی بود و نمی‌توان انتظار داشت که تبعات آن در روزها و هفته‌های بعد دامن تماشاگران را نگیرد و خود را به شدیدترین شکل بروز ندهد. اگر باشگاهی که تمام امکانات را در اختیار دارد نمی‌تواند برای منافع، اعتبار و شخصیت خودش اقدامی مؤثر صورت دهد چگونه باید از تماشاگران و هواداران انتظار رفتارهای فرهنگی داشت؟

فوتبالیست و مربی الگوی تماشاگری است که در داخل ورزشگاه حضور دارد و یک دشنام بازیکن انعکاسی هزاران برابر در میان تماشاگران پیدا می‌کند و اگر قرار است شاهد بروز این ناهنجاری‌ها نباشیم باید پیش از هر چیز معاونت‌های فرهنگی و کمیته‌های انضباطی باشگاه‌ها وارد عمل شوند و وظیفه خود را به درستی انجام دهند و سپس فدراسیون فوتبال به واسطه بازوهای فرهنگی و انضباطی خود بر عملکردها نظارت کند.

شاید بهتر آن است که یک شفاف سازی از سوی باشگاه‌ها و فدراسیون‌ها صورت بپذیرد و مسؤولان فرهنگی در این سازمان‌ها به توضیح این مساله بپردازند که دست کم در فصل جاری چه اقدامات عمیقی در حوزه‌های فرهنگی انجام داده اند و اثرات مثبت آن چه بوده است و اگر انجام نمی‌شد چه تبعاتی به دنبال می‌داشت؟

کد خبر 6082976

دیگر خبرها

  • فحش‌های پول‌ساز؛ درآمد باورنکردنی فدراسیون فوتبال از ۳ پرونده!
  • فحش‌های پول‌ساز! ۴۵۰ میلیون درآمد فدراسیون از ۳ پرونده
  • فحش های پول ساز / ۴۵۰ میلیون درآمد فدراسیون از ۳ پرونده
  • دو ایرانی بالاترین مدرک جهانی اتومبیلرانی را به دست آوردند
  • ۴ نماینده از مازندران در تیم ملی فوتبال دختران زیر ۱۸ سال
  • اعزام ۲ نماینده از ایران به مسابقات قرآن مالزی
  • ۳هزار ۳۳۷ دادخواست در مراجع حل اختلاف کار سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت
  • بررسی طرح نظام قانونگذاری و تعیین اختیارات مراجع وضع قوانین
  • بررسی زمینه‌های تحقق جهش تولید در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت ایران
  • خواب «فرهنگ» و مسوولان بی‌خیال/ تشییع «اخلاق» در فوتبال ایران!