Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-18@23:03:11 GMT

روحانی: آژانس اتمی، آمریکا و اروپا بدهکار ما هستند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۰۰۵۰

روحانی: آژانس اتمی، آمریکا و اروپا بدهکار ما هستند

به گزارش جماران؛ رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تمام فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح آمیز است و برای اهداف غیر نظامی استفاده می‌شود، گفت: در این زمینه اهداف ما از ابتدا روشن بوده و از فناوری هسته‌ای در بخش‌های مختلف کشور از جمله صنعت، کشاورزی، پزشکی و انرژی برق استفاده کرده ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در آیین رونمایی و بهره‌برداری از دستاوردهای هسته‌ای کشور در پانزدهمین سال روز ملی فناوری هسته‌ای، افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب چندین نوبت بر آن تاکید کردند از دید اخلاق اسلامی و فقه ما اساساً پیگیری کردن یک سلاح مخربی که می‌تواند یک خطر بزرگ برای یک جامعه بزرگ باشد، درست نبوده و ایران هرگز دنبال آنها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه با اقدامات و تلاش‌های انجام شده در این دولت از سال 94 فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملا قانونی شد و بهانه از دست دشمنان گرفته شد، اظهار داشت: از آثار پرافتخار برجام این بود که فناوری هسته‌ای را در ایران کاملا قانونی کردو حق ملت ایران را بازستاند.

رئیس جمهور نگرانی‌ها درمورد فعالیت های هسته ای ایران را نابجا خواند و افزود: همین نگرانی نابجا 15، 16 سال است که برای ملت ایران موجب دردسر شده و هنوز هم با دنیا و آمریکایی‌ها حرف می‌زنیم برای اینکه دست از اقدامات غیر قانونی خود بردارند و اگر این تفکر غلط در ذهن آنها وجود نداشت از این مشکلات عبور می کردیم .

دکتر روحانی با اشاره به افتتاح طرح های ملی هسته ای در شصت و دومین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، اظهار داشت: طرح‌هایی که امروز افتتاح می‌شوند مربوط به صنعت هسته‌ای به عنوان یک فناوری مهم و مورد توجه جهانیان است که جمهوری اسلامی ایران استفاده از آن را به لحاظ حساسیت‌هایی که این فناوری دارد در بستر اخلاق و تقیدات دینی دنبال کرده است.

رئیس جمهور افزود: اما برخی کشورها و قدرت‌های جهانی از آنجا که خودشان در جهاتی دیگر از این فناوری استفاده کرده‌اند به مصداق ضرب‌المثل «کافر همه را به کیش خود پندارد» نسبت به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ابراز نگرانی می‌کنند.

رئیس جمهور با تاکید مجدد بر اینکه همه فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز بوده و اهداف صلح‌ آمیز  دارد و با بیان اینکه ما همواره آثار و تبعات خطرناکی که با گذشت بیش از نیم قرن از استفاده غیرصلح آمیز آمریکایی‌ها از انرژی هسته‌ای در ژاپن شاهد هستیم را مدنظر داریم، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران  هیچ‌گاه اهداف غیرصلح‌آمیز از فعالیت‌های هسته‌ای خود نداشته، ندارد و نخواهد داشت.

دکتر روحانی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در کنار فعالیت‌های معمول هسته‌ای دو اقدام مهم در این زمینه انجام داده است خاطرنشان کرد: فعالیت‌های هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز بوده اما دشمنان این ملت با بهانه‌تراشی چندین قطعنامه علیه این فعالیت‌ها در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسانده بودند که این دولت این قطعنامه‌ها را برای همیشه به زباله‌دان تاریخ فرستاد و فعالیت های هسته ای ایران را قانونی کرد.

 

عده‌ای مدعی بودند این دولت صنعت هسته‌ای را تعطیل کرده است

 

رئیس جمهور افزود: از سوی دیگر برخلاف دروغ‌ پردازی‌های عده‌ای که مدعی بودند این دولت صنعت هسته‌ای را تعطیل کرده، در این دولت به شکل جدی و زیرساختی به توسعه این فناوری پرداخته شده است .

دکتر روحانی ادامه داد: عده‌ای همواره این دروغ بزرگ را تکرار می‌کردند که دولت تدبیر و امید در ازای آزادسازی مبالغی از مطالبات بلوکه شده کشور در خارج، صنعت هسته‌ای را فروخته است البته اکثر مردم هیچ‌گاه این دروغ را باور نکردند اما اقلیتی به شک افتاده بودند که آیا این حرفها درست است یا نه؟ اما پس از مصوبه هسته‌ای اخیر مجلس، سرعت و کیفیت عمل سازمان انرژی اتمی در عملیاتی کردن تاسیسات هسته‌ای نشان داد که توانمندی‌های هسته‌ای کشورمان از همیشه بهتر و بالاتر است.

دکتر روحانی به راه‌اندازی زنجیره سانتریفیوژهای IR6 در مراسم امروز اشاره کرد و گفت: توانِ تولیدی این سانتریفیوژها 10 برابر سانتریفیوژهای IR1 است و نسل بعدی سانتریفیوژهایی که در دست تحقیق و ساخت قرار دارد، 50 برابر سانتریفیوژهای اولیه کشور توان و ظرفیت تولید دارند که اینها گواه پیشرفت و توسعه فناوری‌های هسته‌ای در دولت تدبیر و امید است.

رئیس جمهور توسعه فناوری در بخش هسته‌ای در سراسر کشور را از افتخارات دولت تدبیر و امید برشمرد و اضافه کرد: امروز تولید و پیشرفت در صنعت هسته‌ای توامان ادامه دارد.

دکتر روحانی در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بر عهد خود در قالب NPT پایبند بوده  است، اظهار داشت: این معاهده دو بخش دارد یک بخش تعهد کشورها به فعالیت صرفا صلح‌آمیز و عدم انحراف فعالیت‌ها به سمت اهداف نظامی است و بخش دیگر کمک متقابل دنیا به کشورهایی است که به بخش اول این معاهده پایبند هستند.

رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به معاهده NPT پایبند بوده است و امروز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آمریکا، کشورهای اروپایی و جهان باید پاسخ دهند که در برابر این تعهد چه کمکی به ایران کردند و اینکه آیا آژانس وظیفه خود را صرفا نظارت می‌داند؟

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای اروپایی و آمریکا باید بدانند که به ایران بدهکار هستند و نباید ژست طلبکاری بگیرند. ایران حتی در عرصه غنی‌سازی و فعالیت‌های مرتبط با آن به خود متکی بوده، روی پای خود ایستاده است و مصمم است در این مسیر گام‌های جدید بردارد.

رئیس جمهور در پایان با تجلیل از شهدای صنعت هسته‌ای کشورمان، از مسوولان، مدیران و متخصصان هسته‌ای کشور نیز قدردانی کرد.

متن کامل سخنان دکتر روحانی به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

بسیار خوشحالم که افتتاح امروز ما کاملا با افتتاح‌های دیگر متفاوت است. شصت و دومین افتتاحی که امروز داریم مربوط می‌شود به یک فناوری بسیار مهم، فناوری‌ای که از دیدگاه جهانیان هم بسیار حساس است.

البته اگر به اهداف جمهوری اسلامی ایران و اخلاق و اعتقاداتی که بر این کشور حاکم است توجه کنند، قاعدتاً حساسیت آنچنانی نباید داشته باشند. این فناوری هم مثل سایر فناوری‌های علمی و هایتک است که در کشور ما جریان دارد، ولی چون خودشان معمولا از این فناوری در جهات دیگر استفاده کردند، به مصداق ضرب‌المثل "کافر همه را به کیش خود پندارد"، ما را هم در ردیف و سلسله خودشان قرار می‌دهند و لذا گاهی اظهار نگرانی می‌کنند. در حالی که جمهوری اسلامی ایران از اول اهدافش روشن بوده و همانطور که امروز دیدیم از این فناوری در بخش‌های مختلف کشور، در زمینه صنعت، کشاورزی، پزشکی و به ویژه در مساله انرژی و برق بهره‌برداری و استفاده می‌شود.

بنابراین اگر درست بیاندیشند نگرانی آنها نابجاست. همین نگرانی نابجا مدت 15، 16 سال است برای ملت ایران موجب دردسر شده، یعنی اگر این تفکر غلط در ذهن آنها نبود و اگر آنها به سابقه ملت ایران کاملا اطمینان می‌کردند که همواره به مسائل دینی و اخلاقی توجه خاص و ویژه دارند و در این زمینه هم همینطور، از این مشکلات خود به خود عبور می‌کردیم و رد می‌شدیم.

اینکه می‌بینید هنوز هم با دنیا حرف می‌زنیم، با آمریکایی‌ها حرف می‌زنیم، برای این است که دست از اقدامات غیرقانونی خود بردارند. چون آنها تفکری دارند و بر مبنای تفکر خودشان برای خود دردسر و نگرانی درست کردند.

من باز هم اینجا یک بار دیگر تاکید می‌کنم، تمام فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز است، همه فعالیت‌های ما برای اهداف غیرنظامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب چندین نوبت تاکید کردند از دید اخلاق اسلامی و فقه ما اساساً پیگیری کردن یک سلاح مخربی که می‌تواند یک خطر بزرگ برای یک جامعه بزرگ باشد، مشروع نیست و می‌فهمند که ایران هرگز دنبال چنین سلاح‌هایی نیست.

آثار آن کار خطرناک و غلطی که آمریکایی‌ها در جنگ جهانی دوم در ژاپن انجام دادند، وقتی فردی به هیروشیما می‌رود همچنین در ناکازاکی، آنجا یک موزه‌ای هست که آثار آن انفجار آنجاست. مثلا کسانی‌ که لیوان در دست‌شان بوده و آب یا هر نوشیدنی میل می‌کردند، استخوان‌های دست‌شان با آن شیشه لیوان ممزوج شده و استخوان‌ها لای شیشه رفته و شیشه تقریبا تبدیل به یک گلوله شده و آثار دیگری که آنجا هست. وقتی کسی نگاه می‌کند به معلولینی که بعد از این همه مدت بعضی از آنها هنوز زنده هستند و در سایه آن انفجار دچار معلولیت هستند، انسان می‌فهمد که این مسیر، مسیرِ غلط، غیراخلاقی و نادرستی است و ما دنبال اهداف صلح‌آمیز در این زمینه هستیم.

الحمدالله در دولت تدبیر و امید حداقل دو اقدام بسیار مهم در زمینه هسته‌ای انجام دادیم. البته اقدامات دولت بیشتر است ولی اهم آن این دو نکته است که می‌خواهم عرض کنم. یکی اینکه قبل از اینکه دولت یازدهم تشکیل شود، فعالیتی که در غنی‌سازی انجام می‌دادیم از دید آنها فعالیت غیرقانونی بود. بی‌جهت این کار را کرده بودند، ولی به هر حال به شورای امنیت رفته بودند و علیه ما قطعنامه گذرانده بودند و 6، 7 قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیه ما گذرانده بودند که در همه آنها از ما خواسته شده بود که غنی‌سازی را در ایران کاملا متوقف کنیم.

پس کاری که می‌کردیم از دیدِ آنها نامشروع و غیرقانونی بود. این را تمام کردیم یعنی همه این قطعنامه‌ها برای همیشه به زباله‌دان تاریخ رفت و فعالیت جمهوری اسلامی ایران از سال 1394 کاملا قانونی شد. یعنی الان هیچ‌کس در دنیا نمی‌تواند بگوید فعالیت‌هایی که ما انجام می‌دهیم غیرقانونی است. البته قبل از آن هم قانونی بود، ولی آنها می‌گفتند غیرقانونی، بنابراین این بهانه از دست آنها گرفته شد که از لحاظ حقوقی و از لحاظ پایداری این فناوری بسیار حائز اهمیت و بسیار مهم است.

 

برجام فناوری هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد

 

یکی از آثار پرافتخار برجام این بود که صنعت هسته‌ای، فناوری هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد. اینکه می‌گویم قانونی کرد یعنی حق ملت ایران را بازستاند، این حق ملت ایران بود. آنها بی‌جهت می‌گفتند شما این حق را ندارید و تخلف کردید. این یک کار عظیم و بزرگی بود که در این دوره انجام گرفت و الحمدالله کار را ادامه می‌دهیم.

نکته دوم اینکه خودِ‌ این فناوری را توسعه دادیم. بعضی به دروغ و غلط می‌گفتند اینها رفتند برجام را امضا کردند، در برجام یک سری چیزها را گرفتند، مثلا پول‌های خود را از بانک‌های خارجی گرفتند، تحریم نفت را برداشتند، تحریم فلزات را برداشتند، تحریم کشتیرانی و بیمه و همه آن تحریماتی که قبلا بود، این تحریم‌ها را برداشتند، ولی در عوض این فناوری را تقدیم خارجی‌ها کردند. معامله کردند، آنها را گرفتند و این را دادند. یک دروغ عظیم و بزرگ که این دروغ بزرگ را تکرار می‌کردند و ما هر چه به مردم می‌گفتیم اینها دروغ می‌گویند، البته اکثریت قاطع مردم می‌فهمیدند و می‌دانستند اینها دروغ می‌گویند، اما اقلیتی بودند که شک داشتند و می‌گفتند آیا آنها راست می‌گویند یا اینها راست می‌گویند؟

اخیراً مجلس شورای اسلامی، مجلس یازدهم یک مصوبه‌ای را گذراند که در آن مصوبه تکالیفی را برای سازمان انرژی اتمی مشخص کرد. اجرای مطلوب این تکالیف نشان داد که توانمندی هسته‌ای ما از هر زمان دیگر بیشتر است. این حرف دروغ را از بین برد و این واقعیت را، البته دنیا می‌دانست، انسان‌های عاقل و دانشمند و فهمیده می‌دانستند ولی عده‌ای هم در شک بودند.

بحمدالله می‌بینید که وقتی به سازمان انرژی اتمی می‌گویند ما یک زنجیره IR6 می‌خواهیم، امروز دیدیم یک زنجیره IR6 افتتاح شد، یک زنجیره 164تایی IR6 افتتاح شد‌. این زنجیره به گونه‌ای است که زنجیره قبلی هر چه در اختیار ما می‌گذاشت، این 10برابر در اختیار ما می‌گذارد. یعنی آنها سانتریفیوژهای حداکثر با ظرفیت یک‌سو و از یک سو هم کمتر بودند و ظرفیت اینها 10 سو است. حتی از لحاظ تکنولوژی رسیدیم به یک سانتریفیوژی به نام سانتریفیوژ IR9 که ظرفیت این سانتریفیوژ 50 سو هست. یعنی 50، 60 برابر سانتریفیوژهای قدیمی ما می‌تواند محصول در اختیار ما بگذارد و این امروز برای مردم ما و برای جهانیان روشن شده که در دولت یازدهم و دوازدهم چه کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است.

 

آژانس بدهکار ماست، آمریکا و اروپا بدهکار ما هستند

 

ما در این هشت سال هم در تولید و هم در فناوری پیشرفت کردیم. البته اینجا صنعت هسته‌ای هم تولید و هم فناوری است، فناوری در سطح بسیار بالاست که نمونه‌های آن را امروز مشاهده کردیم و دیدیم. تولید هم بسیار مهم است. تولیدی هست که می‌تواند در بخش خدمات، صنعت، کشاورزی ما را یاری و کمک کند و خودش هم محصولات فراوانی را تحویل دهد. رادیوداروها یکی از آن محصولاتی است که برای بخش تشخیصی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیار حائز اهمیت است، در پزشکی از آن استفاده می‌شود و بنابراین در این بخش دولت یکی از افتخاراتش در این هشت سال توسعه فناوری در زمینه هسته‌ای در بخش‌های مختلف است. الحمدالله بخش‌ها هم بسیار گسترده است. از اصفهان گرفته تا نطنز تا کرج تا قم، فردو همه جا یک تاسیسات بسیار عظیم و گسترده و هر کدام در بخش خود حائز اهمیت است.

ما باز هم همچنان بر عهد خودمان پایبند هستیم. عهد ما با دنیا NPT بوده است. NPT دوکلمه بیشتر نیست. در NPT دولت‌ها متعهد می‌شوند - آنهایی که ملحق شدند به این معاهده - دولت‌ها متعهد می‌شوند به اینکه فعالیت‌شان صرفا صلح‌آمیز باشد و به اصطلاح انحراف به سمت فعالیت نظامی نداشته باشند. یک، دوم فعالیت صلح‌آمیز را انجام بدهند به اضافه اینکه خودِ آژانس و دنیا به آن کشور کمک کند. این یکی از مطالبات بزرگ ماست.

ما به NPT پیوستیم، پادمان را هم قبول کردیم، آژانس طبق پادمان عمل می‌کند، شما چقدر به ما کمک کردید؟ شما در ساخت این سانتریفیوژها که کاملا صلح‌آمیز است، در بخش لیزر که کاملا صلح آمیز است، در بخش ایزوتوپ‌های پایدار که کاملا صلح آمیز است، در بخش آب سنگین که حتی راکتور آب سنگین ما هم کاملا صلح آمیز است، چه کمکی به ما کردید؟ قرارِ ما این بود که ما عضو این معاهده باشیم و شما ما را یاری و کمک کنید، به تامین وسایلی که نیاز داریم ‌کمک کنید. آژانس که فقط برای بازدید نیست که دائم بیاید بازدید کند و گزارش بنویسد. یکی از کارهای مهم او حمایت و کمک است. شما چه کمکی به ایران کردید؟ چه حمایتی کردید؟ این طلب ما از آژانس و کشورهای صنعتی و جهان است.

اینکه امروز می‌گوییم حتی پروتکل الحاقی را هم داوطلبانه حاضریم اجرا و پیاده کنیم، در واقع بالاترین نظارت‌ها را آژانس داشته باشد، در برابر آن این نیست که دنیا بگوید من در فعالیت‌های تجاری و اقتصادی شما را تحریم نمی‌کنم، اینکه حداقلِ حداقلِ حداقل است. شما در برابر این فعالیت صلح آمیز با توجه به نظارت آژانس بین‌المللی باید ما را یاری و کمک کنید. باید بگویید 9 سانتریفیوژ، البته انواع آن بیشتر از 9 تاست، 15 نوع سانتریفیوژ شما درست کردید، در شانزدهمی ما به شما کمک می‌کنیم.

شما بدهکار ما هستید و طلبکار ما نیستید. آژانس بدهکار ماست، آمریکا و اروپا بدهکار ما هستند، کشورهای بزرگ صنعتی بدهکار ما هستند. آنها باید بدهی خود را به ما پرداخت کنند و ما کشوری هستیم که روی پای خودمان ایستادیم، حتی در زمینه غنی‌سازی روی پای خودمان ایستادیم.

امروز در اداره راکتور بوشهر هم که برق ما را تولید می‌کند، روی پای خودمان ایستاده‌ایم، انشاءالله در آینده در ساخت این نیروگاه‌های پرقدرت هم روی پای خودمان خواهیم ایستاد. ما موظف هستیم در توانمندی‌های علمی گام‌های جدید را برداریم.

من در اینجا یاد می‌کنم از همه شهدا به ویژه شهدای هسته‌ای، عزیزانی که جان خود را برای ارتقای کشور، برای علم و دانش در این کشور فدا کرده‌اند. به روان بلند آنها درود می‌فرستیم از شهید علی محمدی گرفته تا شهید شهریاری تا شهید احمدی روشن تا شهید قشقایی تا شهید رضایی و آخری هم شهید فخری‌زاده، همه این عزیزانی که جان خود را فدا کردند، به روح آنها درود می‌فرستیم و برای آنها تعالی مقام و عظمت می‌خواهیم.

تشکر می‌کنم از آقای دکتر صالحی، از همه عزیزانی که در سازمان انرژی اتمی تلاش می‌کنند. ما از پارسال تا امسال 133 دستاورد بزرگ و عظیم داشتیم. این نشان می‌دهد که در طول یک سال گذشته چه اقداماتی کردند. البته هر سال لیست بلندبالایی از افتتاح‌‌های مهم داشتند، من از همگی تشکر می‌کنم. ملت ما هم قدردان هستند، انشاءالله بتوانیم به اهداف بلندی که مورد نظر این کشور و این ملت بزرگ بوده، قدم به قدم، قدم‌های بلندتری برداریم و شاهد سربلندی بیشتر ایران عزیز باشیم.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 آژانس بین المللی انرژی اتمی برنامه هسته ای ایران حسن روحانی برجام سانتریفیوژ پروتکل الحاقی سانتریفیوژهای ایران برق هسته ای سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 فعالیت های هسته ای ایران جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح آمیز سازمان انرژی اتمی دولت تدبیر و امید بدهکار ما هستند روی پای خودمان فناوری هسته ای هسته ای کشور صنعت هسته ای ایران کاملا آمریکایی ها دکتر روحانی روی پای خود رئیس جمهور هسته ای هسته ای بسیار مهم فعالیت ها ملت ایران غنی سازی تا شهید عده ای بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۰۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابع قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، درباره ادعای رافائل گروسی رییس سازمان بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد، گفت: گزارش‌هایی که آقای گروسی یا مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای حکام یا شورای امنیت سازمان ملل ارائه می‌دهد، دارای دو بخش است. بخش نخست درباره برجام و بخش دیگر آن به پادمان و ان پی تی مربوط است.

وی افزود: در بخش پادمان و ان پی تی، روابط خوبی بین ایران و آژانس برقرار است. در این بخش نصب دوربین‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظارت و دائم آنها در حال انجام است و دانش اطلاعاتی آنها نسبت به عملکرد ما همیشه به روز است.

رییس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: ۱۲۰ بازرس تأیید شده برای مسائل هسته‌ای کشور وجود دارد که برخی در ایران مستقر بوده و برخی در رفت و آمد هستند و بر حسب موضوع و برنامه توافقی به صورت منظم یا سرزده از تأسیسات هسته‌ای کشور بازدید می‌کنند.

وی با اشاره به بیانیه توافقی اسفندماه سال گذشته میان گروسی و سازمان انرژی اتمی، مبنی بر توجه ایران به ان پی تی و پادمان خاطر نشان کرد: ایران هر گونه فعالیت هسته‌ای که تعامل بین ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی را خدشه دار کند، نمی‌پذیرد.

وی در خصوص برجام گفت: در بخش برجام تابع قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها هستیم و فعالیت هسته‌ای ایران در قانون اقدام راهبردی در چهارچوب پادمان است.

کد خبر 6080305

دیگر خبرها

  • اسلامی: آژانس به طور منظم از تاسیسات هسته‌ای بازدید می‌کند
  • تابع قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها هستیم
  • بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد
  • دیپلمات روس: بازرسان آژانس اتمی در ایران به کار خود بازگشتند
  • بازرسان آژانس اتمی در ایران به کار خود بازگشتند
  • اولیانوف: بازرسان آژانس اتمی در ایران به کار خود بازگشتند
  • از سرگیری بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران
  • نگرانی گروسی از احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • گروسی: مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران نیست