Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@02:22:11 GMT

تولید ۱۳۰هزار دستگاه خودرو بیشتر از سال گذشته

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۰۳۳۱

تولید ۱۳۰هزار دستگاه خودرو بیشتر از سال گذشته

به گزارش اقتصادآنلاین، فرشاد مقیمی در نشست با رییس پلیس امنیت اقتصادی ناجا، ضمن قدردانی از پشتیبانی‌های این نهاد از صنعت خودروی کشور، با بیان این‌که سال ۹۹ را با افزایش ۳۵ درصدی تولیدخودرو سواری و رشد۶۷ درصدی تولید خودروهای سنگین و نیمه‌سنگین نسبت به سال ۹۸ در کنار ارتقای پنج محصول فعلی و به تولید رساندن محصول جدید تارا به پایان بردیم، گفت: رشد تولید محقق شده با تولید بیش از ۹۹ درصد از محصولات به صورت داخلی و سهم کم‌تر از یک درصدی خودروهای مونتاژی رقم خورده است که حاصل تلاش کارگران و جهادگران تولید در ایران‌خودرو و شرکت‌های قطعه‌ساز و تامین‌کننده در شرایط تحریم و کرونا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: صنعت خودروی کشور ۲۰ درصد رشد را در سال گذشته تجربه کرده که سهم ایران خودرو در این میان ۸۳ درصد بوده است.
مقیمی با اعلام این که تعداد تولید امسال ۱۳۰ هزار دستگاه خودرو بیشتر از سال گذشته خواهد بود، گفت: نزدیک به ۱۸۰ هزار خودرو از تولیدات امسال، متعلق به محصولات جدید خواهد بود؛ کیفیت محصولات و خدمات را به سطح انتظار و شایستگی مردم ایران خواهیم رساند. 
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، از رونمایی کراس‌اوور ایران‌خودرو در آینده نزدیک خبر داد و گفت: طبق نقشه راه ایران‌خودرو، هر سال یک محصول جدید وارد بازار خواهیم کرد. پروژه‌های توسعه موتور و قوای محرکه نیز به موازات توسعه محصول در دستور کار ایران خودرو قرار دارد.
وی با بیان این‌که در حوزه ارتقای کیفیت محصولات توانستیم نخستین خودروی پنج ستاره تمام ایرانی را در سبد محصولات خود قرار دهیم؛ گفت: در حال حاضر بخش عمده محصولات ایران خودرو دارای چهار ستاره کیفی هستند. در سال گذشته توانستیم با کاهش ۸۰ درصدی، تعداد تعهدات معوق را از ۱۱۱ هزار دستگاه در انتهای سال ۹۸، به ۲۱ هزار دستگاه در پایان سال ۹۹ برسانیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر این عدد به ۱۵ هزار دستگاه رسیده و تا پایان فروردین ماه نیز به عددی کم‌تر از ۱۰ هزار دستگاه خواهد رسید.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو، از کاهش هزینه حدود ۲۲ هزار میلیارد ریالی ناشی از اجرای پروژه‌های کاهش هزینه در سال گذشته خبر داد و تاکید کرد:‌ این روند در سال جاری نیز با هدف کاهش بهای تمام شده تولید ادامه خواهد داشت.
مقیمی رشد ۳۵ درصدی تیراژ تولید و تغییر در ترکیب تولیدات و تعمیق ساخت داخل را عامل اصلی حفظ نیروی کار و اضافه شدن ۱۵۰ هزار نفر نیروی جدید به شبکه تامین و قطعه‌سازان ایران‌خودرو دانست و تصریح کرد:‌ با کاهش قابل توجه سهم خودرو های مونتاژی توانستیم ضمن حفظ اشتغال موجود، نیروی کار جدید را نیز به این شبکه اضافه کنیم. در سال گذشته سهم خودروهای مونتاژی به کم‌تر از یک درصد کاهش یافته است؛ در سال ۹۷بالغ بر، ۱۳ درصد تولید به خودروهای مونتاژی اختصاص داشت.
مقیمی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در تعطیلات نوروز و فعالیت خطوط تولید قطعه‌سازان و تکمیل‌کاری ایران‌خودرو، تصریح کرد: با اقدامات سال گذشته و به ویژه در پایان سال، ۲۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه  خودرو در تعطیلات نوروزی با همکاری سازندگان و تامین‌کنندگان به مشتریان تحویل شده که تاثیر زیادی در ایجاد آرامش در بازار داشته است.
وی در ادامه به احیای خط تولید اتوبوس اشاره کرد و گفت: ایران‌خودرو دیزل در سال گذشته سه هزار و ۷۰۰ دستگاه انواع خودروی سنگین و نیمه‌سنگین را به تولید رساند و به این ترتیب رکورد تولید ده ساله اخیر خود را پشت سر گذاشت که ۳۳ درصد از این میزان به محصولات مونتاژی اختصاص داشته است. در سال ۹۸ خودروهای مونتاژی سهم ۶۷ درصدی در تولیدات ایران‌خودرو دیزل داشته است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو، طراحی و تولید کامیون ۶ در ۶ دیزلی با کاربری‌های خاص، آتش‌نشانی و امداد و نجات را از دستاوردهای سال گذشته عنوان کرد و گفت: تاکنون این کامیون از منابع خارجی تامین شده است؛ در نیمه اول امسال ظرفیت تولید ۲۰۰ دستگاه از این کامیون وجود دارد که این ظرفیت تا پایان سال به ۶۰۰ دستگاه قابل افزایش است.
وی آغاز تولید انبوه اتوبوس آمبولانس را یکی از دستاوردهای مهم سال گذشته خواند و گفت:‌ تولید داخلی این محصول، صرفه‌جویی ارزی بالایی را ایجاد کرده است.
مقیمی ضمن تاکید بر رعایت حقوق شهروندی برای تمامی مشتریان ایران‌خودرو گفت: برنامه امسال این است که هیچ‌گونه تعهد معوقی نداشته باشیم و برخی خودروها مانند تارا را پیش از فرا رسیدن موعد تحویل، به دست مشتریان برسانیم.

پربیننده ترین پراید ۱۲۹میلیون شد/قیمت جدید ساینا، کوییک و تیبا در بازار آغاز اولین فروش نقد و اقساط جک S۳ اتوماتیک در سال ۱۴۰۰ قیمت پراید امروز ۱۴۰۰/۱/۲۰ رییس جمهور پیشرانه جدید خانواده SP100 سایپا را تحسین کرد قیمت خودرو پژو ۲۰۶ در تهران +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو برجام خودروهای مونتاژی سال گذشته ایران خودرو هزار دستگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۰۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟

امیرحسن کاکایی اظهار داشت: طی ۱۸ ماه گذشته که تورم بالایی داشتیم قیمت خودرو‌های داخلی به روز نشد، در حالی که مونتاژکاران طبق مصوبه شورای رقابت هر شش ماه یک بار نرخ‌ها را بالا بردند.

به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: قیمت خودرو از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون یعنی طی ۱۸ ماه گذشته تاکنون اصلاح نشده در حالی که به طور میانگین طی این مدت با تورم بالایی مواجه بودیم؛ بنابراین افزایش قیمت خودرو‌هایی مثل پارس، حق خودروساز است. البته قیمت‌گذاری دستوری طی چهار پنج سال گذشته به گونه‌ای خودروسازان را دچار مشکل کرده که افزایش ۵۰ درصد نیز زیان را جبران نمی‌کند.

کاکایی افزود: معمولا در سطح جامعه به گونه‌ای صبحت می‌شود که گویی خودروسازان ولخرجی می‌کنند و ما داریم پول این ولخرجی را می‌دهیم. در حالی که اینطور نیست. مثلا خودرو پارس با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان درب کارخانه فروخته می‌شود، اما قیمت آن در بازار ۸۰۰ میلیون تومان است.

این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد، اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است؛ بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.

کاکایی با بیان اینکه در حال حاضر خودرو‌های بهتری نسبت به پارس توسط ایران خودرو تولید می‌شود گفت: خودرو‌هایی مثل سورن استاندارد‌های بهتری در مقایسه با پارس دارند، اما می‌بینیم که خودرو پارس در بازار آزاد هم‌قیمت با آن‌ها است. معنی‌اش این است که پارس برای مردم و مصرف‌کننده نهایی ارزش دارد.

وی تاکید کرد: به دلیل نحوه قیمت‌گذاری اشتباه، قیمت سورن در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان بالاتر از پارس است. یعنی پارس با توجه به ظرفیت بازار خیلی زیر قیمت فروخته می‌شود. خودروساز یک حق اولیه دارد که نباید خودرو را زیر قیمت تولید بفروشد. دوم اینکه باید از ظرفیت بازار استفاده کند. اما طی این سال‌ها با نرخ‌گذاری به ایران خودرو و سایپا ضرر زده‌ایم.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تورم ۴۰ درصد گفت: این برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته است که طی سه سال متوالی با تورم ۴۰ درصد مواجهیم. عدم تعادل بین درآمد دهک‌های مختلف، تنش‌های اقتصادی و رشد قیمت کالا‌های خوراکی و ... به مردم فشار وارد می‌کند. متاسفانه در این مدت به جای اینکه مسائل را اصولی حل کنیم یا موانع تولید را رفع کنیم با نگاه سیاسی و غیراقتصادی، قیمت خودرو را در کارخانه کنترل کردیم با این تصور که در بازار آزاد نیز قیمت کنترل می‌شود، اما اینگونه نشد. چنین سیاست‌هایی خودروساز را ضعیف می‌کند.

وی بیان کرد: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد، اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمت‌ها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد، اما برای ایران‌خودرو و سایپا ۱۸ ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آن‌ها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.

این کارشناس صنعت خورو با بیان اینکه مونتاژکاران ۱۷ درصد سود را به عنوان یک سود عقلانی در نظر می‌گیرند گفت:، اما برای ایران‌خودرو و سایپا به بهانه کیفیت یک سری ضریب منفی در نظر می‌گیرند و بین ۶ تا ۱۰ درصد اجازه سود می‌دهند سودی که مربوط به ۱۸ ماه قبل است. یعنی در همین قیمت‌گذاری دستوری هم متاسفانه روش غلطی را به کار می‌برند.

کاکایی گفت: اگر کیفیت خودرو‌ها بد است چرا پارس ۸۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد؛ در حالی که قیمت آن در کارخانه کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است. این فاصله باعث شده ایران خودرو و سایپا به شدت زیان ده شوند و معتقدم در حال له شدن هستند.

دیگر خبرها

  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟
  • تحقق شعار سال نیازمند انسجام دستگاه‌های مربوطه تولید است
  • پژو پارس گران شد/ افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو کلید خورد؟
  • افزایش قیمت کارخانه ای این خودرو کلید خورد | منتظر افزایش قیمت‌ سایر خودروها باشیم؟
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو کلید خورد؟
  • قیمت جدید 4 عضو خانواده پژو پارس اعلام شد (+سند)
  • آغاز رسمی بهره‌برداری از ۴۰ دستگاه اتوبوس برقی ایران‌ خودرو دیزل در شهر کرج
  • صاحبخانه های خوب تشویق می‌شوند
  • اهداف ايران خودرو در سال جهاد اقتصادي