Web Analytics Made Easy - Statcounter

شماره ۹۱ نشریه فرهنگی، تشکیلاتی «حلقه‌وصل» مساله حیاتی و مهم «حلقه‌های میانی» را مدنظر قرار داده و به محوریت فعالیت‌های حلقه‌های میانی در محله و اقدامات محله‌محور پرداخته است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شماره 91 نشریه فرهنگی، تشکیلاتی «حلقه‌وصل» مساله حیاتی و مهم «حلقه‌های میانی» را مدنظر قرار داده و به محوریت فعالیت‌های حلقه‌های میانی در محله و اقدامات محله‌محور پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حلقه‌هایِ اتصالِ خدمت و محبت

سرمقاله این شماره نشریه به قلم صادق یزدانی مدیرمسئول نشریه، به اهمیت فعالیت محله‌محوری در اثرسنجی فعالیت‌های فرهنگی پرداخته است. یزدانی با اشاره به محدود شدن عرصه فعالیت‌ها در فضای محله به امکان بررسی میزان اثربخشی عملیات‌های فرهنگی اشاره کرده است. همچنین شکل‌گیری حلقه‌های میانی در محلات را عاملی برای رفع مسائل و مشکلات محله دانسته و می‌نویسد: «اگر حلقه میانی بتواند سازماندهی دقیق مردمی ایجاد کند و برای رفع آسیب‌های محله هم تلاش جدی داشته باشد، این امکان برایش فراهم خواهد شد تا به مرحله «تصمیم‌سازی و هدایت مدیران» در هر محله و منطقه برسد. مدیران محلی همواره به‌دنبال کسانی می‌گردند که شبکه‌ای از افراد فعال داشته باشند و بتوانند در بزنگاه‌های مختلف، نقش‌آفرینی کنند؛ پس در فرآیند تصمیم‌سازی نیز آنها را دخالت خواهند داد.»

همچنین در این شماره یادداشتی از استاد علیرضا پناهیان درباره اهمیت حلقه‌های میانی به عنوان تنها راه پیشرفت کشور منتشر شده است. سیدرضا موسوی هم طی یادداشتی با عنوان «گام دوم؛ گام معجزه‌های ایمانی» ذکر کرده است: «حلقه‌های میانی در چند سال گذشته با فرمان جهاد عمومی حرکت‌های خودجوش آتش به اختیار به جوانان در همه عرصه‌های مرتبط با پیشرفت وارد مرحله جدیدی از فعالیت خود شده است که البته این حرکت در گام دوم بایستی انضباط پیدا کند، سرعت پیدا کند و پیشرفتش به سمت چشم‌انداز که همان تمدن ایرانی اسلامی است، محسوس شود.»
قیام جوانان

در بخش اول ویژه‌نامه حلقه‌های میانی، مباحث گفتمانی مطرح شده است. در این بخش، حجت‌الاسلام فلاح شیروانی طی یادداشتی «قیام جوانان» را ایده کانونی رهبر انقلاب در گام دوم انقلاب اسلامی برشمرده است.

وحید جلیلی در گفتگو با حلقه وصل درباره چیستی حلقه‌های میانی صحبت کرده و وظیفه این حلقه‌ها را «اِعداد استطاعت‌های به چشم نیامده» بیان کرده است. «با مردم و برای مردم» عنوان مطلبی است که روح‌الله ایزدخواه در آن به الگوی کار فرهنگی، اجتماعی در طراز انقلاب اسلامی پرداخته و درباره جهادگران سازندگی و فعالان عرصه اجتماعی نکاتی بیان کرده است.

حجت‌الاسلام راجی نیز در گفتگو با حلقه وصل «جهاد امیدآفرینی» را سخت‌ترین نوع جهاد دانسته و نقشه دشمن را ایجاد یاس و نومیدی در میان مردم دانسته است.
کسی که محله ندارد...

بخش دوم این ویژه‌نامه به بیان ویژگی‌های حلقه‌های میانی پرداخته و از منظرهای مختلف آن را بررسی کرده است.

دکتر ابراهیم فیاض کنکاشی در نظام محله‌محور انجام داده است، حجت‌الاسلام نخاولی در یادداشتی به مقدمه‌ای بر محله اسلامی پرداخته و مهندس ناصر صاحبی نیز توصیفی از ایده پیشران باشگاه کشاورزان جوان انجام داده است.

دکتر حسین عرب‌اسدی به الگوی فعالیت فرهنگی و مردمی نقدی وارد کرده و تاکید کرده است که برای مردم جذاب نیستیم. دکتر غلامرضا اورعی نیز در خصوص هویت محلی و همبستگی اجتماعی نکاتی بیان کرده است.

گزارشی از فعالان محله اسماعیل‌آباد مشهد و یادی از چند نفر از فعالان اجتماعی و فرهنگی در محلات قدیمی مشهد مانند محله پنجتن و طلاب، از جمله مطالب دیگر این بخش است.
امیر سعادتی در گفتگویی با حلقه وصل به ضرورت فعالیت فرهنگی در مقیاس محلی پرداخته و محمدحسن استرحام هم درباره دردها و درمان‌های محله‌محوری یادداشتی تهیه کرده است.

حلقه وصل همچنین در گفتگویی با محمدرضا شیخ‌الاسلامی به بیان ویژگی‌های منطقه محروم و تعریف محروم و محرومیت پرداخته است. حاج عظیم ابراهیم‌پور نیز در گفتاری با اشاره به دیدار جهادگران با رهبر انقلاب به این مطلب اشاره کرده است که چگونه در دام محرومیت‌زایی نیفتیم. چند نمونه از فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی در روستاها نیز از جمله مطالبی است که در این شماره حلقه وصل منتشر شده است.

بخش پایانی این شماره حلقه وصل نیز بخش «راهنما» است که به معرفی چهار کتاب مهم و کاربردی در حوزه فعالیت‌های محله‌محور پرداخته است.

نشریه حلقه‌وصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشریه حلقه وصل صادق یزدانی عملیات فرهنگی تمدن ایرانی اسلامی وحید جلیلی حلقه های میانی محله محور حلقه وصل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۴۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مازندران با اشاره به فعالیت هزار و ۲۱۹کانون فرهنگی هنری در مساجد شهری و روستایی مازندران، گفت: اعضای کانون‌های مساجد سراسر استان پارسال مانند مساجد کشور فعالیت‌های خود را در قالب رواق‌های ۱۲ گانه، با مراجعه به سامانه بچه‌های مسجد در چهارمین رویداد ملی «فرهنگ و هنر بچه‌های مسجد» ثبت کردند.

 حجت الاسلام محمد ترابیان با بیان اینکه فعالیت کانون‌های برتر هر رواق در دو سطح استانی و ملی ارزیابی شده است، افزود: کانون‌های مساجد در جریان برگزاری این رویداد ملی از پنج منظر «مسجد محوری»، «خودکفایی»، «کار تشکیلاتی»، «پیوست رسانه‌ای» و «جاذبه هنری» ارزیابی شدند.

وی خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری اسوه مسجد کاظم بیک بابل در رواق دانش رتبه برتر، کمیل مسجد جامع قائم شهر در رواق نور رتبه شایسته تقدیر ویژه، حضرت قائم (عج) مسجد محمد رسول الله (ص) ساری در رواق قلم رتبه شایسته تقدیر، شهید علی گرائیلی مسجد النبی (ص) قائمشهر در رواق کارآفرینی رتبه شایسته تقدیر، جوادالائمه مسجد امام جعفر صادق (ع) سوادکوه شمالی در رواق ترنج رتبه شایسته تقدیر را در چهارمین رویداد «فرهنگ و هنر بچه‌های مسجد» کسب کردند.

 سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مازندران به طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» ویژه اوقات فراغت کانون‌های مساجد اشاره کرد وگفت: کانون فرهنگی هنری امام جعفرصادق (ع) چالوس، کانون فرهنگی هنری سجادیه آمل، کانون فرهنگی هنری شهدای شهرک صالحین بابل، کانون فرهنگی هنری امام جعفر صادق (ع) ساری و کانون فرهنگی هنری عاشقان ولایت سیمرغ از منتخبان این طرح ملی هستند.

حجت الاسلام ترابیان با بیان اینکه منتخبان طرح ملی «فرهنگ و هنر بچه‌های مسجد» هدایای نقدی دریافت کردند افزود: کانون‌های برتر طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» نیز هدیه نقدی ۵۰ و ۳۰میلیون ریال دریافت کردند.

 

دیگر خبرها

  • توصیف رهبر انقلاب درباره همسرشان
  • پلمب کارخانه تولیدی با انتشار بوی نامطبوع در فیروزکوه باز شد
  • نقش محوری قزاقستان در کریدور میانی
  • ارائه خدمت ۱۳۷ قایق به بیش از ۱۵ هزار گردشگر نوروزی بوشهر
  • «فلسفه عشق» نقد و بررسی می‌شود
  • ادامه فعالیت میز خدمت ۲ روز در هفته در شهرستان‌های بوشهر
  • گرفتگی گوش را این گونه برطرف کنید
  • طرح محله‌های قرآنی در ۸ محله بندرعباس برگزار شد
  • فعالیت بیش از هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در مازندران
  • فعالیت بیش از ۴۵۰ جهادگر در مناطق محروم آذربایجان غربی