Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان کشور با همکاری پژوهشگران کشورهای روسیه و آلمان پروژه تحقیقاتی برای درمان "وزوز" گوش اجرایی کردند که طی آن موفق به تولید دارویی از جفت انسانی برای درمان این عارضه شدند و نتایج این مطالعات در فاز انسانی نشان داد که این دارو علاوه بر قابل تحمل شدن وزوز گوش در مبتلایان، موجب بهبود آستانه شنوایی در افرادی که کم شنوایی پیشرونده دارند، شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به احساس صدای زنگ زدن گوش وزوز گوش (Tinnitus) گفته می‌شود. این وضعیت شایع اغلب حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وزوز گوش بیماری نیست، بلکه علامت بیماری زمینه‌ای مانند از دست دادن شنوایی به خاطر کهولت سن، آسیب گوش یا اختلال سیستم گردش خون محسوب می‌شود.

هرچند این بیماری تاکنون قابل درمان نبوده است، ولی محققان مرکز تحقیقات گوش، گلو و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران با تعریف پروژه تحقیقاتی سینرژی و با همکاری چندین مرکز تحقیقاتی کشور و چندین مرکز تحقیقاتی از کشورهای آلمان و روسیه با مطالعات در فاز حیوانی به دارویی گرفته شده از جنین انسانی دست یافتند که مطالعات آنها نشان داد که در فاز حیوانی این دارو در درمان این بیماری مؤثر بوده است.

این محققان با دریافت کد اخلاق وارد فاز کارآزمایی‌های بالینی شدند که نتایج به دست آمده حاکی از درمان بیش از ۵۰ درصدی در فاز انسانی شده است و آنها امیدوارند با انجام فازهای بعدی کارآزمایی‌های بعدی، این دارو را به عنوان داروی درمان این عارضه معرفی کنند.

دکتر محمد فرهادی، رییس مرکز تحقیقات گوش و گلو و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران و از محققان این طرح در گفت‌وگو با ایسنا، این پروژه را یک پروژه سینرژی (میان چند مرکز تحقیقاتی داخلی و مشارکت کشورهای ایران، آلمان و روسیه) توصیف کرد و گفت: این پروژه با عنوان "بررسی ساختاری و عملکردی بخش زیر قشری مغز در منطقه شنوایی در مدل حیوانی؛ قبل از بعد از مداخل داروییNP۳" اجرایی شده است و تمرکز آن درمان دارویی وزوز گوش در مدل حیوانی با استفاده از داروی NP۳ است. این پروژه در ایران تعریف شده و با همکاری چندین مرکز تحقیقاتی خارج از کشور اجرایی شد.

وی وزوز را احساس شنیدن صدایی در گوش و یا در سر بدون وجود منشا خارجی توصیف کرد و ادامه داد: وزوز گوش از علایم شایع و ناراحت کننده گوشی است که مکانیسم‌های بیماری‌زایی آن تاکنون خیلی مشخص نشده است، ولی عدم تعادل میان مکانسیم‌های تحریکی و مهاری در این عارضه در مغز دخالت دارند. علاوه بر آن داروی Np۳ نیز یک ماده محافظت کننده عصبی به نام Neuroprotective و مجموعه‌ای از پروتئین‌های مختلف است که از جفت انسان جداسازی می‌شود.

فرهادی اظهار کرد: در این مطالعات تغییرات ساختاری و عملکردی ناحیه تالاموسی شنوایی در مدل حیوانی بررسی شد که برای این منظور در ابتدا NP۳ از جفت انسان جداسازی شد که این بخش در مرکز شتابدهنده بیوتکنولوژی در ایران انجام و فرمولاسیون این دارو تهیه شد و پس از آن مطالعات پایداری به دو صورت بلندمدت و کوتاه مدت صورت گرفت.

این محقق ذخیره سازی این دارو در دمای منهای ۲۰ درجه سانتی‌گراد را مرحله بعدی این پروژه ذکر کرد و افزود: پس از آن تست‌های وسترن بلات (Western blot) و اسپکترومتری انجام شد تا بتوانیم پروتئین‌های دارو را بیان و اجزای آن را مشخص کنیم و از نظر دارویی استانداردسازی شود و در نهایت مشخص شد که ۸۹۰ پروتئین مهم چون پروتئین‌های رشد در Np۳ وجود دارد.

فرهادی، مدل حیوانی این تحقیقات را موش صحرایی نژاد "ویستار" ذکر کرد و گفت: موش‌های انتخاب شده "نر" و با وزن ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم بود و موش‌های انتخاب شده به ۳ گروه ۸ تایی تقسیم بندی شدند. گروه شاهد مبتلا به وزوز گوش هیچ دارویی دریافت نکردند، گروه دوم در گوش‌ آنها با استفاده از سالیسیلات سدیم وزوز ایجاد شد و گروه سوم مبتلا به وزوز، داروی NP۳ دریافت کرد.

وی اضافه کرد: موش‌ها بعد از ۱۴ روز که سالیسیلات و داروی Np۳ دریافت کردند مورد مطالعات رفتاری قرار گرفتند و نتایج نشان داد موش‌هایی که وزوز گوش در آنها ایجاد شده است، بسیار بی قرار و مهاجم بودند و بعد از دریافت داروی NP۳ به آرامش رسیدند.

رییس مرکز تحقیقات گوش و گلو و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به انجام مطالعات فیزیولوژیکی و بافتی بر روی این موش‌ها، خاطر نشان کرد: نتایجی که به دست آمد، چشمگیر بود که یکی از این موارد مربوط به فرمولاسیون و پایداری داروی NP۳ بود که با ۷ نوع بافر انجام شد و در یک نوع آن مشاهده کردیم که این دارو بیشترین پایداری را دارد و تا ۶ ماه مشکلی برای آن ایجاد نخواهد شد و در حال حاضر در این مطالعات از این نوع دارو استفاده می‌شود.

به گفته وی تست‌های اسپکترومتری نشان داد که این دارو مجموعه‌ای از هورمون‌های رشد، سایتوکاین‌ها و پروتئین‌هایی چون آلفا فیتوپروتئین‌، هیکشاک است.

فرهادی با اشاره به انجام تست‌ رفتاری به نام GPIAS، یادآور شد: نتایج این تست نشان داد موش‌هایی که وزوز گوش در آنها ایجاد شده و داروی NP۳ را دریافت کردند از نظر رفتاری آرام‌تر شدند و این امر نسبت به گروه شاهد کاملا مشخص است. پروتئین‌های مهاری و تحریکی مغز نیز با تست وسترن بلات موش‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد موش‌هایی که مبتلا به وزوز هستند، بیان پروتئین‌های مهاری و تحریکی کاهش یافته است و زمانی که موش‌ها داروی NP۳دریافت کردند این پروتئین‌ها نسبت به دو گروه دیگر افزایش معناداری یافته است.

به گفته وی این دارو ایجاد تعادل میان پروتئین‌های مهاری و تحریکی را در پی دارد.

مکانیزم عملکردی داروی NP۳

وی در پاسخ به این سوال که این دارو در کدام بخش از مغز اثرگذار است، گفت: در این باره بررسی‌هایی در دانشگاه ماینتس آلمان(JGU) انجام شد که نتایج نشان داد این دارو بر روی سیناپس‌ها اثرگذار است. این داده‌ها نشان داد که این دارو ارتباط عصبی را بهبود می‌بخشد.

فرهادی، مقایسه درصد نورون‌های تیره در ناحیه تالاموس شنوایی در گروه‌های کنترل و موش‌هایی که وزوز داشتند و با داروی NP۳ درمان شدند را از دیگر مراحل اجرای این طرح ذکر کرد و گفت: این مطالعات نشان داد موش‌ها بعد از اینکه وزوز در آنها ایجاد می‌شود، نورون‌های تیره که نوعی نورون‌های غیر فعال هستند، در ناحیه هیپوتالاموس شنوایی آنها افزایش می‌یابد و زمانی که NP۳ دریافت می‌شود، به شدت نورون‌های تیره و غیر فعال کاهش پیدا می‌کند.

رییس مرکز تحقیقات گوش و گلو و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: همچنین مطالعات الکترو فیزیولوژی با انجام تست ABR یا Auditory Brainstem Response در ۳ گروه "کنترل"، "وزوز" و "درمان شده با NP۳" نشان داد که به طور معناداری در فرکانس‌های مختلف، در سطح آستانه‌های الکتروفیزیولوژی شنوایی در ساقه مغز بهبود ایجاد شده است.

اجرای کارآزمایی‌های بالینی

فرهادی با اشاره به این مطالعات در فاز کارآزمایی‌های بالینی، گفت: در این فاز به طور داوطلبانه ۱۸ بیمار مبتلا که وزوز گوش و یا کم شنوایی پیشرونده داشتند، داروی NP۳ را به مدت یک ماه به صورت موضعی دریافت کردند و نتایج نشان داد که درصد بالایی از آنها وزوزشان کنترل شد و یا قابل تحمل برای بیمار شد و در برخی تا ۵ دسی‌بل آستانه شنوایی آنها بهبود یافت.

به گفته وی، افرادی که در این مطالعات کم شنوایی پیشرونده داشتند، نه تنها از روند پیشرفت کم شنوایی شان جلوگیری شد، بلکه آستانه شنوایی نیز بهبود یافته است. ضمن آنکه تمایز گفتاری و شنوایی این بیماران نیز بهتر شده است.

رییس مرکز تحقیقات گوش و گلو و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: این نتایج در فاز مطالعات اولیه بوده و لازم است کارآزمایی‌های بالینی را بر روی تعداد بیشتری از مبتلایان انجام دهیم.

فرهادی تاکید کرد: به طور کلی نتایج این تحقیقات نشان داد که این دارو بر کاهش معنادار پاسخ‌های رفتاری وزوز گوش و تعدیل سیستم‌های تحریکی و مهاری در مسیرهای شنوایی مرکزی مؤثر است و اثر نوروپروتکتیوی این ماده کاملا تاییدشده و در انسان نیز تا حدی وزوز را از بین برده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه این دارو مراحل ثبت در وزارت بهداشت را طی می‌کند، اظهار کرد: امیدواریم این دارو به عنوان داروی محافظت کننده اعصاب وارد بازار شود. این دارو نه تنها در درمان وزوز گوش تاثیر دارد، بلکه برای بازسازی کبد، کاهش آلرژی، سلامتی در دوران پیری، کاهش سندرم ناتوانی مزمن و کاهش استرس و بهبود خواب مؤثر است.

رییس مرکز تحقیقات گوش و گلو و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه این دارو همچنین برای درمان سکته‌های مغزی مؤثر است، افزود: تحقیقاتی در این زمینه نیز در جریان است.

دارویی بدون عارضه برای درمان وزوز گوش

دکتر سعید محمودیان از محققان این طرح و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در گفت و گو با ایسنا، وزوز گوش را یکی از معضلات مردم نام برد که شیوع بالایی در همه دنیا دارد، گفت: با صنعتی شدن کشورها شیوع این بیماری گسترده شده است. در این بیماری فرد به طور دائم صدای مزاحمی را در طول شبانه روز می‌شنود که این امر موجب کاهش کیفیت زندگی فرد همچون خواب و فعالیت روزانه خواهد شد.

محمودیان با تاکید بر اینکه این طرح در جهت کمک به درمان این دسته از بیماران اجرایی شده است، خاطر نشان کرد: نتایج این طرح برای افرادی که مبتلا به وزوز گوش هستند و درمان‌های رایج این عارضه را درمان نکرده اند، مؤثر است. در اجرای این طرح از پشتیبانی‌های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران برخوردار شدیم.

وی با بیان اینکه این طرح حاصل همکاری چندین مرکز تحقیقاتی بوده است، اظهار کرد: این طرح از ۳ سال قبل اجرایی شد و داروی تولید شده در این طرح از آنجایی که از جفت انسانی تهیه می‌شود و حاوی بیش از ۸۰۰ پروتئین و عوامل رشد و هورمون‌های مختلفی است، عوارضی ندارد.

محمودیان ادامه داد: اگرچه در سایر کشورها از این دارو برای درمان سکته‌های مغزی، تحقیقات بسیار گسترده‌ای انجام شده است، ولی در زمینه وزوز، اختلالات شنوایی و کم شنوایی‌ می‌تواند مؤثر باشد و امیدواریم در فازهای کارآزمایی‌های بالینی بعدی ادامه یابد و بتوانیم در نمونه‌های بیشتری، اثربخشی این دارو را بیشتر به اثبات برسانیم.

محقق این طرح با تاکید بر اینکه در فاز حیوانی این طرح نتایج امیدبخشی حاصل شده است، گفت: این نتایج این امید را ایجاد کرده است که در فازهای بعدی این مطالعات، به نتایجی برسیم که بتوانیم این دارو را در اختیار مردم قرار دهیم.

به گزارش ایسنا در این پروژه دکتر محمودیان، اکبرنژاد، دکتر میرصالحی از محققان مرکز تحقیقات گوش و حلق و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران، محققان آزمایشگاه اپیدمیولوژی، محققانی از فدراسیون علوم روسیه، مرکز علوم اعصاب شفا، مرکز علوم و اعصاب دانشگاه مانتیس آلمان، دکتر محمودی و دکتر خانی پور، دکتر هداوندی از شرکت‌های دانش بنیان دارویی و محققانی از دانشگاه صنعتی شریف و محققان پژوهشگاه رویان حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وز وز گوش دانشگاه علوم پزشکی ایران کارآزمایی های بالینی نشان داد موش ها آستانه شنوایی مبتلا به وزوز دریافت کردند جفت انسان وزوز گوش موش هایی برای درمان پروتئین ها مدل حیوانی کم شنوایی اجرایی شد داروی NP۳ انجام شد ایجاد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۴۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم هموفیلی بر تن رنجور بیماران

هفدهم آوریل هر سال مصادف با بیست‌ونهم فروردین سال جاری، تحت عنوان روز هموفیلی نام‌گذاری شده است تا بهانه‌ای برای آگاهی‌بخشی در خصوص این بیماری و چالش‌های زندگی افراد درگیر با آن باشد و تن رنجور آنها به جز درد و رنج بیماری، درد دیگری را تحمل نکند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس تعاریف علمی، هموفیلی نوعی اختلال خونریزی وراثتی است و این بیماران اغلب با خونریزی‌های بیرونی و داخلی درگیر می‌شوند، بیماری هموفیلی به دلیل کمبود یا نقص یکی از عوامل انعقادی خون، به نام فاکتور انعقادی در بدن ایجاد می‌شود و به طور معمول، در مردان شایع‌تر از زنان است.

بر اساس تحقیقات علمی، علائمی از جمله خونریزی‌های غیرعادی، خونریزی داخلی، کبودی غیرمعمول و تورم و درد مفاصل از جمله علائمی است که در بیماران هموفیلی دیده می‌شود؛ علائم بیماری هموفیلی بسته به سطح فاکتورهای انعقاد خون متفاوت است.

لازم است بدانیم، خطرناک‌ترین نوع خونریزی در هموفیلی شدید خونریزی مغزی است؛ خونریزی در مغز می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند سکته مغزی، کاهش هوشیاری، تشنج و حتی مرگ ناشی از ایجاد فشار بر مغز و خونریزی شدید در مفاصل، دستگاه گوارش، دستگاه ادراری و سایر اعضا نیز می‌تواند به مشکلات جدی و خطرناک منجر شود.

طبق اعلام رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، در حال حاضر حدود ۱۴ هزار بیمار در سامانه هموفیلی کشور ثبت شده است که از این میان ۵۵۰۰ بیمار هموفیلی کمبود فاکتور هشت، ۱۸۹۲ مورد فون ویلبراند، ۱۲۰۰ مورد هموفیلی کمبود فاکتور ۹ و سایر اختلالات خونریزی دهنده هستند و ۷۸ بخش تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی در حال ارائه خدمات تزریق فاکتور و سایر خدمات است؛ همچنین بیشترین شیوع این بیماری در استان‌های تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، اهواز، زاهدان و البرز است و فاکتورهای انعقادی، به صورت صددرصدی تحت پوشش بیمه هستند.

زندگی عادی و باکیفیت بیماران هموفیلی در گرو دارو

امین افشار، رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران که خود نیز بیمار هموفیلی فرم شدید است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه به طور کلی، ۱۳ هزار بیمار درگیر با اختلالات انعقادی در کشور شناسایی شده‌اند و تحت پوشش کانون هموفیلی ایران قرار دارند، اظهار کرد: کانون هموفیلی ایران، قدیمی‌ترین مجموعه مردم نهاد خیریه کشور و سال ۱۳۴۶ تشکیل شده است و علاوه بر مرکز اصلی این کانون که در تهران قرار دارد، ۳۲ دفتر نمایندگی در سایر استان‌های کشور دایر شده است.

وی با اشاره به پیگیری مشکلات دارو، درمان، مددکاری و مباحث حقوقی بیماران تحت پوشش کانون هموفیلی افزود: به طور معمول تمام افراد درگیر با بیماری‌های انعقادی، بیماران هموفیلی نامیده می‌شوند، اما به صورت علمی، کمبود فاکتورهای هشت و ۹ بیماری هموفیلی نامیده می‌شود، بیماری‌های انعقادی انواع مختلفی دارد و هر یک از بیماران با توجه به بیماری خود دارو مصرف می‌کنند.

رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران با بیان اینکه داروهای بیماران انعقادی از پلاسما گرفته می‌شود، تصریح کرد: سطح دسترسی به دارو نسبت به نُرم کشورهای توسعه یافته پایین‌تر است و بر اساس معیار جهانی، سطح دسترسی به دارو در کشور برابر با ۲.۸ و در بعضی مقاطع ۳.۲ است و گاهی کمبود داروها باعث شده است که بیماران هموفیلی به تدریج دچار آسیب‌هایی از جمله آسیب‌های مفصلی شوند.

افشار با بیان اینکه مبحث سلامت باید در اولویت قرار گیرد، ادامه داد: در صورتی که فاکتورهای انعقادی و داروها به میزان کافی در دسترس بیماران هموفیلی قرار گیرد، این بیماران مانند سایر افراد عادی زندگی و فعالیت خواهند کرد و عمری طبیعی خواهند داشت؛ بهترین روش درمانی بیماران هموفیلی این است که بیماران در بازه‌های زمانی مشخص دارو دریافت کنند و دریافت فاکتورهای مورد نیاز تنها معطوف به زمان خونریزی نباشد.

دسترسی عادلانه برای همه؛ شعار روز جهانی هموفیلی سال جاری

وی با بیان اینکه هنگامی که دارو در دسترس بیماران هموفیلی قرار نگیرد، شاهد مشکلاتی از جمله تعویض مفصل، معلولیت و بروز مشکل در ابعاد مختلف زندگی این بیماران خواهیم بود، گفت: مهم است که هزینه آسیب‌های بعدی در پی نبود داروها نیز برای بیماران مد نظر قرار گیرد و تنها به هزینه‌های دارویی معطوف نشود.

رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران با اشاره به اینکه شعار انتخاب شده برای روز هموفیلی سال جاری بر اساس شعار فدراسیون جهانی، «دسترسی عادلانه برای همه» انتخاب شده است، اضافه کرد: هرچه فاصله زندگی بیماران هموفیلی از مراکز استان‌ها بیشتر می‌شود، دسترسی آنها به داروهای مورد نیاز کمتر می‌شود و مشکلات عدیده‌ای متوجه بیمارانی می‌شود که برای دریافت دارو از مناطق دورتر به مراکز استان‌ها مراجعه می‌کنند، لذا مهم است که شعار دسترسی عادلانه برای همه در این راستا محقق شود.

افشار با بیان اینکه مهم است که زنجیره توسعه دسترسی بیماران به فاکتورهای مورد نیاز، دسترسی عادلانه تمام بیماران به داروها را به طور کامل فراهم کند، افزود: لازم است بدانیم دریافت نکردن فاکتورهای خونی حتی می‌تواند فوت بیماران هموفیلی را در پی داشته باشد؛ برخی از بیماران هموفیلی حدود شش ماه است که داروی فیبرینوژن که دارویی حیاتی است را دریافت نکرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه به جز فاکتورهای هشت و ۹ که بیشتر، بیماری‌هایی مردانه شناخته می‌شوند، سایر بیماری‌های انعقادی زنان را نیز درگیر می‌کند، تصریح کرد: خونریزی زنان درگیر با بیماری هموفیلی، هنگام عادت ماهانه متوقف نمی‌شود و خونریزی بالغ بر دو هفته ادامه پیدا می‌کند، این موضوع مشکلات بسیاری را متوجه بیمار خواهد کرد و باید آگاهی‌رسانی در این راستا مورد توجه قرار گیرد.

شناسایی حدود ۱۳ هزار بیمار اختلال انعقادی در کشور

احمد قویدل، مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: کانون هموفیلی ایران از بدو تأسیس به همت بنیانگذاران خود عضو فدراسیون جهانی هموفیلی شده است که این فدراسیون موقعیت برجسته‌ای در سازمان بهداشت جهانی دارد و مشاور این سازمان در رابطه با بیماری‌های خون‌ریزی دهنده ارثی است.

وی با بیان اینکه خدمات عمومی رفاهی، اجتماعی و درمانی از طریق دفاتر این کانون به بیماران هموفیلی تحت پوشش ارائه می‌شود، افزود: بزرگترین دستاورد این کانون، مرکز درمان جامع هموفیلی ایران است و آزمایشگاه‌های این کانون یکی از آزمایشگاه‌های مرجع وزارت بهداشت برای تشخیص بیماری‌های خونریزی دهنده است.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با اشاره به اینکه سه مرکز آزمایشگاهی در کشور امکان تشخیص بیماری‌های خونریزی دهنده را دارند، تصریح کرد: تنها مرکز آزمایشگاهی و درمانی متعلق به کانون هموفیلی ایران تحت نظر مؤسسه نظارتی انگلیسی است که کنترل کیفی آزمایشگاه را به صورت مستمر بر عهده دارد.

قویدل با اشاره به شناسایی حدود ۱۳ هزار بیمار اختلال انعقادی در کشور ادامه داد: تمام این بیماران دارو مصرف نمی‌کنند و بخشی از آنها بیمارانی هستند که تنها شناسایی شده‌اند تا در مواقع رخداد اتفاقات اورژانسی، مخاطره جدی آنها را تهدید نکند، طی سال‌های گذشته تلاش بر این بوده است که توجه افراد به بیماری‌های خون‌ریزی دهنده جلب شود تا بیماران درگیر با این بیماری‌ها شناسایی شوند.

سیستان و بلوچستان، رتبه اول ابتلاء به اختلال انعقادی فاکتور ۱۳

وی با بیان اینکه در صورتی که خونریزی ماهانه زنان بیشتر از یک هفته به طول انجامد و شدت آن بیشتر از حد معمول باشد، احتمال درگیر بودن زنان با بیماری‌های انعقادی وجود خواهد داشت، گفت: شعار «یک هفته کافی است» برای آگاه‌سازی زنان و دختران نسبت به بیماری‌های انعقادی مد نظر قرار گرفته است تا توجه آنها به این امر جلب شود.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با اشاره به اینکه ازدواج‌های فامیلی بدون در نظر گرفتن ابتلای فرزندان به بیماری‌های ژنتیکی و ارثی، منشأ ابتلای فرزندان به بیماری‌های اختلالات انعقادی به شمار می‌رود، اضافه کرد: اختلال انعقادی فاکتور ۱۳، یکی از نادرترین اختلالات جهان به شمار می‌رود، اما استان سیستان و بلوچستان از نظر دارا بودن افراد مبتلا به اختلال انعقادی فاکتور ۱۳، دارای رتبه اول است که این اتفاق به دلیل ازدواج‌های فامیلی در این استان به شمار می‌رود.

قویدل با اشاره به ارائه انواع خدمات مددکاری، اجتماعی، رفاهی و آموزشی توسط کانون هموفیلی ایران به بیماران تحت پوشش افزود: یکی از محوری‌ترین اقدامات انجام شده، آموزش در حوزه بیماری هموفیلی به بیماران و خانواده‌های آنها است، چراکه هر چه آگاهی بیماران هموفیلی و اطرافیان آنها در این خصوص بالاتر باشد، بیماران هموفیلی کیفیت زندگی بالاتری خواهند داشت.

وی با بیان اینکه روز هموفیلی، بهانه‌ای برای معطوف شدن توجه مسئولان کشورها به چالش‌های این بیماران و افزایش آگاهی افراد جامعه نسبت به بیماری هموفیلی است، خاطرنشان کرد: در این خصوص هر سال توسط فدراسیون جهانی، کمپین نور قرمز اجرایی و نور قرمز در میادین، نمادهای شهری و آثار تاریخی روشن می‌شود و طی سال جاری نیز در سراسر کشور شاهد اجرایی شدن این کمپین خواهیم بود و ایران، یکی از کشورهای موفق در حوزه ارائه خدمات به حوزه درمان بیماران هموفیلی است.

به طور کلی، داشتن فعالیت‌هایی از جمله شنا، دوچرخه سواری و پیاده‌روی به صورت منظم، خودداری از مصرف مسکن و قرص‌هایی مانند آسپیرین و ایبوپروفن از جمله مواردی است که بیماران هموفیلی باید نسبت به رعایت آن اقدام کنند، همچنین آگاهی‌بخشی به خانواده و اطرافیان بیماران هموفیلی در خصوص این بیماری و مراقبت‌های پیشگیرانه از جمله مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.

طبق گفته متخصصان امر، برخی از بیماران هموفیلی باید به صورت منظم فاکتورهای خون اصلاح شده را تزریق کنند، همچنین در بعضی موارد، داروهایی مانند داروهای ضدفیبرینولیتیک (مثل امیکاپرون) و اسید امینه‌ها (مانند اسید آمینوکاپرویک) برای کنترل خونریزی استفاده می‌شوند.

کد خبر 745498

دیگر خبرها

  • دم‌کرده این گیاه مثل یک خواب‌آور قوی عمل می‌کند
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • برطرف شدن احتیاج استان مرکزی به داروی وارفارین
  • نتیجه تلاش جامعه آزمایشگاهی تحقق خطوط درمان و شفای بیماران است
  • زخم هموفیلی بر تن رنجور بیماران
  • ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 
  • تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور/ ارسال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی به کمیسیون قیمت
  • ضرورت دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو و درمان
  • بازدید مقام سازمان غذا ودارو از آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور