Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:15:46 GMT

یافته‌های جدید محققان در مورد علت دشواری درمان کرونا

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۵۳۰۳

یافته‌های جدید محققان در مورد علت دشواری درمان کرونا

به گزارش پایگاه اینترنتی دانشگاه پردو، بینش ‌های جدید در مورد واکنش ایمنی نسبت به ویروس کرونا می‌ تواند به ارائه روش‌ های درمانی بهتر کمک کنند.

اکنون یک گروه بین‌المللی از  محققان که ریاست آنها را دو محقق ایرانی به نام «مجید کاظمیان» و «بهداد افضلی» از دانشگاه «پردو» بر عهده داشتند، به طور غیرمنتظره‌ متوجه شدند که یک مسیر بیوشیمیایی به نام «سامانه کمپلمان ایمنی» (immune complement system)، به واسطه ویروس در سلول‌های ریه برانگیخته می‌ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالا این مسیر می تواند علت دشواری درمان کووید-۱۹ را توضیح دهد.

محققان می گویند: سامانه کمپلمان، به عنوان یک سامانه نگهبان در نظر گرفته می‌شود که از میزبان در برابر عفونت‌ های ناشی از باکتری ‌ها، قارچ ‌ها و ویروس‌ ها محافظت می ‌کند. انتظار نمی‌ رود که این سامانه در شرایط عفونت ناشی از کروناویروس، مقابل میزبان قرار گیرد و در التهاب مخرب بافت که در موارد شدید کووید-۱۹ رخ می‌دهد، نقش داشته باشد. هنگام مقابله با کووید-۱۹، باید به تعدیل این سامانه داخل سلول فکر کنیم.

اعتقاد محققان بر این است که شاید ارائه داروهای ضد ویروس به همراه داروهایی که این فرآیند را مهار می‌کنند، مؤثرتر باشد. آنها با استفاده از یک مدل درون ‌کشتگاهی از سلول ‌های ریه انسان متوجه شدند که داروی «رمدسیویر» (Remdesivir) به همراه داروی «روکسولیتینیب» (Ruxolitinib)، این واکنش را مهار می‌ کند.

این شواهد، نتایج آزمایش‌ های جدیدی را که نشان می‌دهند داروی روکسولیتینیب به تنهایی نمی ‌تواند داروی امیدوار کننده‌ ای برای درمان کووید-۱۹ باشد، نقض می ‌کند.

کاظمیان استادیار بخش علوم رایانه و بیوشیمی دانشگاه پردو گفت: ما قصد داریم بیش از هزار و ۶۰۰  دارو را که پیشتر به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) رسیده ‌اند، مورد بررسی قرار دهیم.

محققان در چند سال گذشته متوجه شدند سامانه کمپلمان ایمنی می‌ تواند نه تنها در جریان خون، بلکه درون سلول ‌ها کار کند.

کاظمیان گفت: این پژوهش نشان می ‌دهد این واکنش، در سلول ‌های ساختارهای کوچک موجود در ریه به نام alveoli برانگیخته می ‌شود.

وی افزود: ما دریافتیم عفونت ناشی از کروناویروس در سلول‌های ریه، از یک راه بی‌سابقه به بیان سامانه فعال شده کمپلمان می‌پردازد. این موضوع کاملا غیرمنتظره بود، زیرا ما به فکر فعال شدن این سیستم در سلول‌ها یا حداقل سلول ‌های ریه نبودیم. منبع کمپلمان را معمولا کبد می‌دانیم.

دکتر «بهداد افضلی» نیز در این رابطه گفت: اکنون نشانه ‌هایی وجود دارد که نشان می‌ دهد این موضوع، پیامدهایی برای دشواری درمان کووید-۱۹ به همراه دارد.  یافته ‌های این پژوهش، شواهد مهمی را فراهم می ‌کند که نشان می ‌دهند نه تنها ژن‌ های مرتبط با سامانه کمپلمان، از قابل توجه ‌ترین مسیرهای تحت تاثیر کروناویروس در سلول ‌های آلوده هستند، بلکه فعالیت سامانه کمپلمان، درون سلول‌های اپیتلیال ریه که عفونت در آنها پیش آمده است، رخ می‌دهد.

افضلی ادامه داد: شاید این موضوع بتواند توضیح دهد که چرا هدف قرار دادن سامانه کمپلمان در بیرون از سلول‌ها و در گردش خون، به طور کلی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ناامیدکننده بوده است.

مشروح این مطالعه در مجله Science Immunology منتشر شده است.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا دانشگاه پردو رمدسیویر پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا دانشگاه پردو کرونا ویروس کرونا دانشگاه پردو رمدسیویر اخبار کنکور سامانه کمپلمان کووید ۱۹ سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود

چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز و سلول درمانی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز و سلول درمانی به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در بیمارستان شریعتی برگزار می‌شود.

پیوند سلول‌های بنیادی خونساز، فناوری‌ها و محصولات نوین درمانی، سلول درمانی، ژن درمان و ویروس درمانی، پزشکی بازساختی، اخلاق در پیوند و سلول درمانی و معرفی ظرفیت‌ها و ظرفیت سازی از جمله محور‌های این جشنواره است.

علاقه‌مندان می‌توانند مقالات خود را تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت به دبیر خانه این حشنواره ارسال کنند.

 

دیگر خبرها

  • ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • نشان‌دار شدن ۱۳۹۱ زوج نابارور در سامانه بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • دشواری کار با جانی دپ از زبان فیلمساز فرانسوی
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت