Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی پس از بازدید از مجموعه تاریخی مفخم بجنورد در نشست با استاندار این استان اظهار داشت: در پروژه توسعه این مجموعه بحث درگیری عرصه اجرای طرح با بخشی از موقوفات مطرح بود که در طرح جامع مشکلات مربوط به وقف را حل خواهیم کرد و عرصه در خدمت انجام پروژه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تبدیل به احسن در وقف در جایی مطرح است که بتوانیم بهتر را جایگزین وقف سابق کنیم، افزود: اگر پروژه جامعی در این مجموعه برای جایگزینی و ایجاد بیمارستان جدید دیده شود از موضوع استقبال می‌کنیم و مانعی وجود ندارد. 

حجت الاسلام خاموشی اظهار داشت: استاندار خراسان شمالی از عزم جدی برای پشتیبانی از حوزه تولید برخوردار است و سازمان اوقاف و امور خیریه همکاری لازم را با استانداری برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای دارد.

 استاندار خراسان شمالی بهمن ماه پارسال در نشست هماهنگی کلنگ زنی آغاز طرح مجموعه تاریخی مفخم گفته بود: تملک و تخریب ساختمان‌های محل اجرای طرح توسعه مفخم باید با سرعت انجام و مقدمات کار فراهم شود.

محمدعلی شجاعی با تاکید بر بهره‌مندی حداکثری مدیران از اختیارات خود برای اجرای طرح، افزوده بود: برای واگذاری زمین سازمان مربوطه باید مسیر قانونی خود را طی کند اما هم‌زمان عملیات اجرایی تخریب ساختمان‌ها و تسطیح محوطه نیز باید به پیش برود.

استاندار خراسان شمالی همچنین با تاکید بر حفظ معماری سنتی و اسلامی فضای کلی طرح، گفته بود: طراحی و جانمایی طرح توسعه مفخم باید با دقت بالایی انجام شود و مدیران اجرایی مربوطه آثار مثبت اجرای طرح را به‌خوبی برای مردم اطلاع‌رسانی و تبیین کنند.

از مدتی پیش با طرح مجدد مقوله ساماندهی مجموعه فرهنگی و تاریخی مفخم بجنورد برای دادن نقشی تازه به آن در عرصه گردشگری استان خراسان شمالی، برخی از سایت ها و افراد دوباره مساله تخریب و برچیدن احتمالی بنای بیمارستان امام رضا (ع) از این مجموعه را مطرح کرده اند که این ماجرا بعضا نگرانی هایی را در مردم ایجاد کرده است.

عمارت مفخم، قدیمی‌ترین اثر بازمانده دوران قاجار و بنایی تکرار نشدنی در بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی است که از مدتی پیش طرح ساماندهی این مجموعه فرهنگی و تاریخی، با هدف دادن نقشی تازه به آن در عرصه گردشگری این استان مطرح شده بود و اکنون با پیگیری های مجدانه استاندار در آستانه اجرا قرار گرفته است.

مجموعه فرهنگی و تاریخی مفخم شامل عمارت و  آیینه خانه مفخم با ۱۴۱ سال قدمت، نگین انگشتری میراث فرهنگی مرکز استان خراسان شمالی است که قرار است نقشی نو در حوزه گردشگری این خطه ایفا کرده و به تعبیری میدان «نقش جهان» بجنورد باشد.

برچسب‌ها بجنورد سید مهدی خاموشی خراسان شمالی مرمت میراث فرهنگی وقف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد سید مهدی خاموشی خراسان شمالی بجنورد سید مهدی خاموشی خراسان شمالی مرمت میراث فرهنگی وقف اخبار کنکور خراسان شمالی تاریخی مفخم اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۵۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برگزاری رویدادهای گردشگری شناسنامه‌دار در کرمانشاه حمایت می‌کنیم

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه شورای توسعه گردشگری استان را تقویت می‌کنیم، گفت: لازم است سراغ رویکردهای جدید و خلاقانه در حوزه گردشگری برویم و از تکرار کارهای کهنه و کم ثمر پرهیز کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد طیب صحرایی امروز _ جمعه سی و یکم فروردین _ در جلسه‌ای با مدیران تشکل‌های گردشگری استان کرمانشاه اظهار کرد: مرز مشترک ما با کشور همسایه با ویژگی‌هایی که دارد که برای مردم استان می‌تواند بسیار اثرگذار و توسعه آفرین باشد.

وی با بیان اینکه باید آرمانی بیندیشیم و واقعی عمل کنیم، افزود: ما در استان وارث وضعیتی هستیم که باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن از آن به سمت مطلوب عبور کنیم.

استاندار کرمانشاه با اشاره به مشکلات فرودگاه کرمانشاه که از گذشته به ارث رسیده است، گفت: در زمان مناسب با حداقل هزینه می‌توانستند این پروژه را به سامان برسانند ولی متأسفانه انجام نشده است.

وی تصریح کرد: پروژه بازسازی کامل باند فرودگاه در دست انجام است که امیدواریم در آینده نزدیک باند اصلی شروع به فعالیت کند.

صحرایی در ادامه با اشاره به مشکلات راه آهن کرمانشاه، افتتاح آن را در دولت قبل زودهنگام و پیش از تکمیل پروژه خواند و گفت: برای تکمیل پروژه قطار کرمانشاه و افزایش سرعت آن حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز هست.

وی در ادامه به بهسازی راه‌های استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۸۰ کیلومتر از راه‌های استان به برکت اربعین بهسازی شد و بخش مهمی از نقاط حادثه خیز استان اصلاح شده است.

استاندار کرمانشاه افزود: در حوزه تقویت مرزها نیز اتفاقات بسیار مناسبی در استان افتاده که سال گذشته مرز مسافری شوشمی نیز به عنوان یک مطالبه بازگشایی شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته همچنین بیش از ۷۰۰ سرویس بهداشتی در مسیرهای اصلی احداث و بازسازی کامل شده است که به گردشگران و زوار عتبات عالیات خدمات ارائه می‌کنند.

صحرایی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه معرفی استان با مشکلات متعددی مواجه هستیم که میراث‌فرهنگی باید برای آن چاره اندیشی کند، گفت: از برگزاری رویدادهای شناسنامه دار حمایت می‌کنیم و با هیچ رویدادی که بانی آن مشخص و تعریف شده باشد مشکلی نداریم.

وی گفت: برنامه‌های گنگ و بی سند آسیب‌زا هستند و نقطه قوت گردشگری استان را به ضعف تبدیل می‌کنند، اما رویدادهای تعریف شده و مشخص مورد تأیید همه دستگاه‌ها خواهد بود.

تقویت شورای توسعه گردشگری کرمانشاه

استاندار کرمانشاه در ادامه با تاکید بر برنامه‌ریزی برای تقویت شورای توسعه گردشگری استان، اظهار کرد: امسال ضمن توجه و تقویت سایر بخش‌ها، با تمرکز بیشتر به گردشگری توجه خواهیم کرد و با یک نگاه وسیع تقویت شورای توسعه گردشگری استان را در دستور کار قرار می‌دهیم.

وی با بیان اینکه میراث‌فرهنگی باید در فضای مردمی ما درست و پررنگ معرفی شود، افزود: یکی از مباحثی که باید به آن پرداخته شود، ورود به مجموعه فعالیت‌های فرهنگ گردشگری است.

صحرایی تصریح کرد: در خود استان نیازمند ترویج سفرهای استانی هستیم تا خود مردم استان داشته‌های ما را ببینند و بشناسند و به عنوان بهترین مروجان کرمانشاه را معرفی کنند.

وی برپایی هفته‌های گردشگری در شهرستان‌ها با انواع مشوق‌ها برای تشویق مردم به سفر را یکی از راهکارهای پیشنهادی عنوان کرد و گفت: توجه به مباحث فرهنگ گردشگری ازاهمیت ویژه‌ای برخوردار است، برای مثال اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید به گونه‌ای عمل کنند که به فرهنگ گردشگری روستاها آسیبی نزند و گردشگران باید متوجه شوند که وارد یک اقلیم فرهنگی می‌شوند که باید الزامات و بایسته‌های فرهنگی را پذیرفته و به آن احترام بگذارند.

استاندار کرمانشاه دعوت ملی و بین‌المللی را مرحله بعد معرفی استان عنوان کرد و گفت: باید تلاش کنیم با معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان به زبان‌های بین‌المللی کرمانشاه را به خوبی به جهانیان بشناسانیم.

وی توسعه اقدامات گردشگری در مجموعه ادارات، رونق گردشگری کوهستان و گردشگری دفاع مقدس و نیز اربعین را قله گردشگری استان توصیف کرد و گفت: پرداختن به مرز خسروی در طول سال باید مورد توجه رسانه‌ها قرار گیرد و ما بتوانیم برای تردد بیش از ۱۵ هزار کامیون دار از مرز پرویزخان برنامه‌ریزی کنیم که خانواده‌هایشان بیایند و از کرمانشاه دیدن کنند.

صحرایی در خاتمه با تاکید بر رویکردهای جدید و پرهیز از تکرار کارهای کهنه و کم ثمر در حوزه گردشگری، گفت: گردشگری باید با تعریف درست و جذب همراهی‌های روز افزون تبدیل به سکه رایج مردم کرمانشاه شود.

کد خبر 746040

دیگر خبرها

  • از برگزاری رویدادهای گردشگری شناسنامه‌دار در کرمانشاه حمایت می‌کنیم
  • فعالیت‌های حوزه عفاف و حجاب باید به صورت ویژه حمایت شود
  • خروش نمازگزاران خراسان شمالی در حمایت از عملیات وعده صادق
  • امضای توافق‌نامه اقتصادی و فرهنگی میان کره شمالی و بلاروس 
  • همکاری اقتصادی و فرهنگی کره شمالی و بلاروس 
  • چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه
  • برگزاری کنگره ملی امامزادگان محروق و ابراهیم (ع) درنیشابور
  • حضور بانوان در عرصه‌های هنر، نقطه قوتی برای تقویت فرهنگ اسلامی است
  • راهپیمایی مردم خراسان‌شمالی در حمایت از عملیات وعده صادق
  • خراسان شمالی دومین استان کشور در مبارزه با مواد مخدر