Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رییس جمهور با ارائه گزارشی از روند اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و تامین اجتماعی با شاغلین؛ از تلاش برای تدوین لایحه‎ای دو فوریتی به منظور دائمی کردن این موضوع خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در مجلس به تصویب نمایندگان برسد.

گروه کار و تعاون بازارنیوز؛ محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه در دهمین گفت‌وگوی اینستاگرامی خود، خطاب به گفت: نگرانی بابت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشگری، کشوری و تامین اجتماعی در سال جاری وجود ندارد و منابع لازم برای آن پیش‌بینی شده است؛ در همین راستا نیز قرار است بنا به درخواست بازنشستگان محترم، به‌زودی لایحه‌ای در رابطه با دائمی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به مجلس ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه متناسب سازی حقوق بازنشستگان به استناد ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه در دستور کار دولت قرار گرفته است؛ گفت: بر این اساس دولت با پیش بینی بودجه در سال‌ اخیر در این رابطه اقدام کرد و ما با دعوت از نمایندگان بازنشستگان توانستیم طبق فرمول ارائه شده در این مسیر حرکت کنیم. البته قطعا یک فرمول نمی‌توانست پاسخگوی تمامی ابعاد باشد و جامعیت نداشت. از این رو در ادامه، متممی برای آن ارائه شد که بتواند کاستی‌ها را پوشش دهد.

وی ادامه داد: با پیش‌بینی‌هایی که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ شد، بسترهای متناسب‌سازی در قانون بودجه فراهم شده است. در آخرین جلسه‌ای که با نمایندگان بازنشستگان داشتیم از ما خواستند تا موضوع حداکثر فاصله ۱۰ درصدی بین حقوق بازنشستگان و شاغلان و متناسب‌سازی حقوق آنها به قانونی دائمی تبدیل شود. از این رو قرار شد با تشکیل کارگروهی، در زمانی بسیار کوتاه پیش نویس لایحه تدوین و به صورت دوفوریتی به مجلس ارائه شود. امیدواریم با توجه به عنایت نمایندگان مجلس این لایحه به تصویب برسد و به قانون دائمی تبدیل شود.

نوبخت با تاکید بر اینکه در سال ۱۳۹۹ متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری انجام شد، افزود: در سال جاری نیز هیچ مشکلی در این رابطه و تامین منابع مالی آن وجود ندارد و برای آینده نیز به طور حتم با تنظیم لایحه‌ای برای تصویب قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان پیش‌بینی و آن را ثبت خواهیم کرد.

وی در ادامه با اشاره‌ به اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی در خصوص نحوه اجرای همسان سازی حقوق آنان با شاغلین، توضیح داد: بر اساس بند (و) قانون بودجه، ۵۰ هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی شده بود که ۳۲ هزار میلیارد تومان آن برای بازنشستگان تامین اجتماعی و ۱۸ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان لشگری و کشوری اختصاص داده شد. در سازمان برنامه و بودجه مبلغ مربوط به بازنشستگان لشگری و کشوری، به طور کامل توزیع کردیم و تاثیر آن محسوس بود. اما در مورد ۳۲ هزار میلیارد تومان منبع متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، مسئولان مربوطه، حدود ۳۰ درصد از منابع را توزیع کردند که در نتیجه بازنشستگان این بخش احساس کردند کمتر دریافت کردند.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ما برای حل مشکل بازنشستگان تامین اجتماعی در پایان سال گذشته ۶۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار این سازمان قرار دادیم، افزود: برای سال۱۴۰۰ به جای ۳۲ هزار میلیارد تومان ۹۰ هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیش بینی شده است.

وی گفت: آنچه که برای ما مهم است این خواهد بود که وزارتخانه مربوطه بتواند منابع پیش بینی شده برای بازنشستگان تامین اجتماعی را به گونه‌ای توزیع کند که با رضایتمندی همراه باشد. از این رو به وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی پیشنهاد دادم که با دعوت از نمایندگان بازنشستگان تامین اجتماعی، پیشنهادات آنان در مورد توزیع منابع را دریافت و اقدام کند.

رتبه بندی فرهنگیان از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی می‌شود

نوبخت در ادامه به جریان رتبه‌بندی فرهنگیان اشاره کرد و گفت: این لایحه نیز از قبل در دستور کار بوده و زمان ارائه لایحه بودجه سال جاری نیز پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است. بنابراین نگرانی در این رابطه وجود ندارد و هر آنچه که لازم باشد، اجرا خواهد شد.

وی یادآور شد که اجرای رتبه‌بندی فرهنگیان از ابتدای سال ۱۴۰۰ خواهد بود و اگر با یکی دو ماه تاخیر نیز اعمال شود، به طور حتم معوقات از ابتدای فروردین محاسبه و پرداخت خواهد شد.

متناسب ‎سازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‎های زیر نظر وزارت علوم و وزارت بهداشت

رییس سازمان برنامه و بودجه اشاره‌ای هم به موضوع متناسب‌سازی حقوق اساتید و اعضای هیات علمی وزارت علوم داشت و گفت: سال گذشته به درخواست مکرر کادر درمان و اعضای کادر اداری وزارت بهداشت امکان استفاده از فوق‌العاده‌های ویژه فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری برای این عزیزان فراهم شد. اما با توجه به اینکه این پرداخت موجب تفاوت‌هایی در پرداخت‌های دانشگاه‌های وزارت علوم و دانشگاه‌های علوم پزشکی شده بود؛ لازم بود که متناسب‌سازی صورت بگیرد. افرادی که در شرایط یکسانی از جمله تسهیلات و رشته شغلی قرار دارند باید پرداختی‌های متناسب داشته باشند. بنابراین در قانون بودجه پیش بینی‌هایی جهت رفع این اختلاف صورت گرفته است.

نوبخت افزود: طی جلساتی با اعضای هیات علمی وزارت علوم و وزارت بهداشت به دنبال تعیین فرمولی جهت این متناسب‌سازی هستیم و در رابطه با آن اقدام خواهد شد. در این جلسات که با حضور کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و روسای دانشگاه‌های منتخب در کارگروه و وزیر محترم علوم برگزار شد مسئله کیفی سازی پرداخت‎ها نیز مطرح شد تا پرداخت‌ها براساس کیفیت متناسب شود.

قانون تسری فوق‌العاده خاص، برای کارکنان زندان‌ها اجرا خواهد شد

معاون رییس جمهور در پاسخ به کامنت یکی از کاربران در مورد تسری قانون فوق العاده خاص به کارکنان سازمان زندانها نیز گفت: با هماهنگی صورت گرفته با مسئولین ذی‌ربط این قانون بصورت جامع و کامل برای شما عزیزان اجرا خواهد شد. با پیشنهاد دولت و موافقت مجلس، منابع مالی برای انجام این قانون در نظر گرفته شده است.

تلاش برای توزیع عادلانه منابع

نوبخت با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان برنامه و بودجه کشور نظارت بر اجرای امور برنامه و بودجه در کشور است، اظهار داشت: ما در شرایط سخت اقتصادی این منابع مالی را تأمین می ‌کنیم. بسیار مهم است که این منابع عادلانه و به دور از تبعیض هزینه شوند و رضایت عمومی را در پی داشته باشند.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه افزود: خوشبختانه با موافقت مجلس محترم منابع مالی متناسبی در قانون بودجه ۱۴۰۰ نظر گرفته شده است. از این رو امسال بیش از دو سال قبل، قانون حمایت از معلولین اجرایی می‌شود.

برچسب ها: نوبخت ، برنامه و بودجه ، همسان سازی حقوق ، حقوق بازنشستگان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NvV

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: نوبخت برنامه و بودجه همسان سازی حقوق حقوق بازنشستگان متناسب سازی حقوق بازنشستگان رییس سازمان برنامه و بودجه بازنشستگان تامین اجتماعی هزار میلیارد تومان پیش بینی شده قانون بودجه وزارت علوم منابع مالی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۶۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟

یدالله فرجی، که فعال صنفی بازنشستگان کارگری است، به اظهارات مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد که افزایش حقوق بازنشستگان در اردیبهشت اعمال خواهد شد و معوقه فروردین در خرداد پرداخت خواهد شد.

او اظهار کرد: باید از ایشان بپرسیم، چقدر قرار است به حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیرانِ سازمان تامین اجتماعی اضافه شود که تصویب و پرداخت آن را سه ماه طول می‌دهید؟ چرا مانند سایر بازنشستگان کشور افزایش حقوق ما را از فروردین اعمال نمی‌کنید؟

او ادامه داد: چرا سازوکار مناسب برای صدور احکام حقوقی جدید بازنشستگان از فروردین وجود ندارد؟ مدیران سازمان تامین اجتماعی هر هفته و هر ماه، در مورد مزایایِ الکترونیکی‌سازی و دولت الکترونیک صحبت می‌کنند پس چرا صدور احکام جدید بازنشستگان بیش از دو ماه به طول می‌انجامد؟ اینهمه هزینه که صرف الکترونیکی‌سازی شده، چرا به کار بازنشستگان نمی‌آید؟

به گزارش ایلنا، فرجی با تاکید بر لزوم صدور سریع احکام حقوقی جدید بازنشستگان تاکید کرد: به جز صدور احکام حقوقی جدید، اجرای متناسب‌سازی برای بازنشستگان کارگری هم یک مسئله‌ی علیحده است؛ مگر متناسب‌سازی حقوقِ تمام بازنشستگان کشور از جمله بازنشستگان کارگری، تکلیف روشن برنامه هفتم توسعه نیست؛ مگر در مجلس مصوب نشده؛ مگر اجرای آن نباید از فروردین ۱۴۰۳ آغاز شود؛ باید از آقایان پرسید شما که هنوز احکام حقوقی جدید را صادر نکرده‌اید، چه زمانی می‌خواهید فرمول‌های متناسب‌سازی را تدوین و اجرای آن را کلید بزنید؛ ما بازنشستگان چند ماه باید منتظر بمانیم؟

این فعال صنفی اضافه کرد: خواسته بازنشستگان تامین اجتماعی، اجرای دقیق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی‌ست؛ افزایش ۳۵ درصدی و ۲۲ درصدی مصوب شورایعالی کار، برای افزایش حقوق بازنشستگان کارگری کافی نیست؛ خواسته ما اجرای نص صریحِ دقیق قانون است.

همه «حداقل‌بگیر» می‌شوند!

به گفته وی، افزایش ناچیز دستمزدِ سایر سطوح مزدی، کمال بی‌عدالتی‌ست؛ بازنشسته‌ای که سی سال برای این کشور زحمت کشیده و عرق ریخته و پای تولید و سازندگی ایستاده، چرا باید «سایر سطوح مزدی» به حساب بیاید و مشمول افزایش ۲۲ درصدی حقوق شود؟

فرجی تاکید کرد: افزایش سایر سطوح مزدی کمتر از حداقل مزد و مستمری، هیچ تناسبی با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی ندارد و با این رویکرد، به تدریج سایر سطوح مزدی از میان برداشته می‌شود و همه بازنشستگان تبدیل به حداقل‌بگیر می‌شوند؛ بازنشسته‌ای که امروز سایر سطوح است، در زمان اشتغال حقوق بالاتر از حداقل دستمزد داشته و بیشتر از حداقل بیمه تامین اجتماعی پرداخته؛ پس حالا باید از اندوخته‌ی سی سال خود، حقوق عادلانه دریافت کند؛ انصاف نیست که این بازنشسته را به یک حداقل‌بگیرِ چند بار زیر خط فقر بدل کنند.

او افزود: افزایشی مطابق با تورم و سبد هزینه‌های زندگی، باید بلااستثنا به همه مستمری‌ها اضافه شود؛ نباید تفاوتی میان حداقل و سایر سطوح باشد؛ ماده ۹۶ این الزام را تاکید کرده است؛ این ماده قانونی باید مبنای تصمیم‌گیری در مورد حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی قرار بگیرد.

۲۰ درصد افزایش اصلاً کافی نیست

این بازنشسته با تاکید بر اینکه بازنشستگان دولتی سطح حقوق بالاتری نسبت به بازنشستگان تامین اجتماعی دارند؛ اضافه کرد: بازنشستگان صندوق‌های دولتی سطح حقوق و مزایای بالایی دارند و عموم آن‌ها با ۲۰ درصد افزایش حقوق، بیش از ۱۲ یا ۱۳ میلیون تومان حقوق می‌گیرند؛ گرچه این رقم اصلاً کافی نیست اما بازهم بهتر از حقوق کارگران بازنشسته است که گویا قصد دارند آن را با افزایش امسال به ۱۰ میلیون تومان برسانند؛ وقتی خط فقر بیش از ۳۰ میلیون تومان است، بازنشسته با ۱۰ میلیون که هیچ، با ۱۵ میلیون هم نمی‌تواند نصف ماه زندگی کند.

فرجی در ادامه بیان کرد: خیلی دوست داریم بدانیم فیش حقوق و مزایای مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است و چه ارقامی دارد؛ واقعاً آقایان با ماهی چند میلیون تومان زندگی می‌کنند که در مصاحبه‌ها از ۲۰ درصد افزایش حقوق بازنشستگان کشور دفاع می‌کنند؟ چطور توقع دارند یک خانواده بازنشسته با ۱۰ میلیون تومان ناچیز، ۳۰ روز یک ماه را سر کند و هیچ مشکلی نداشته باشد؟! اول از فیش‌های حقوقی خودشان رونمایی کنند بعد در مورد حقوق بازنشستگان تصمیم بگیرند!

نشانه‌های بهبود وضع سازمان کو؟!

به گفته این فعال صنفی، اینهمه تبلیغات مدیران سازمان تامین اجتماعی مبنی بر اینکه مدیران سازمان تامین اجتماعی کسری بودجه این صندوق را برطرف کرده‌اند و تامین اجتماعی از بدهکار به طلبکار بدل شده، هیچ تاثیری در زندگی یومیه‌ی بازنشستگان و مستمری‌بگیران این صندوق نداشته است.

فرجی با بیان اینکه «چرا ما مستمری‌بگیران نشانه‌ای از این بهبود ادعایی در معیشت و زندگی خود نمی‌بینیم» تصریح کرد: اگر واقعاً درست می‌گویند و وضع مالی صندوق تامین اجتماعی در این دولت بهبود پیدا کرده، چرا به معیشت و رفاه بازنشستگان نمی‌رسند؟ اگر صداقت دارند وام ضروری ۲۰ میلیون تومانی را ۱۰۰ میلیون تومان کنند تا لااقل بازنشسته بتواند با آن، فرزندش را روانه خانه بخت کند. همان وام ۲۰ میلیون تومانی را با هزار اما و اگر و شرط و شروط می‌پردازند، آن وقت مدعی هستند که صندوق تامین اجتماعی دیگر هیچ مشکلی ندارد و وضع مالی‌اش بهتر از همیشه است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت
  • زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • خبر خوش برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟