Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود ۶۰ کشور از فقیرترین کشورهای جهان ممکن است تا اواخر ژوئن سال جاری میلادی همچنان واکسن کرونا دسترسی نداشته باشند زیرا تقریبا تمام برنامه‌های جهانی برای ارسال واکسن به آنها تا پیش از آن تاریخ متوقف شده است.

به گزارش «انرژی امروز» از یویو نیوز، شرکت‌کنندگان در طرح کوواکس، ابتکار جهانی برای تهیه واکسن برای کشورهایی که خودشان قدرت و امکانات تهیه آن را ندارند، در هفته گذشته در هر روز تنها دو نوبت ۲۵ هزار دُز را به کشورهای کم درآمد ارسال کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این کار از روز دوشنبه متوقف شده است.

بر پایه اطلاعات روزانه‌ای که یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل جمع‌آوری کرده، در دو هفته گذشته در مجموع تنها کمتر از ۲ میلیون دُز کوواکس برای حمل به ۹۲ کشور جهان در حال توسعه بارگیری شده است. این مقدار تقریبا برابر با مقداری است که تنها در بریتانیا تزریق شده است.

تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در روز جمعه ۹ آوریل از وجود «ناهمترازی تکان‌دهنده» در واکسیناسیون کووید ۱۹ در جهان انتقاد کرد و گفت در حالی که از هر چهار نفر در کشورهای ثروتمند یک نفر واکسن کرونا دریافت کرده، در کشورهای فقیر از هر ۵۰۰ نفر تنها یک نفر آن هم فقط یک دُز واکسن زده است.

کمبود واکسن بیشتر ناشی از تصمیم هند برای متوقف کردن صادرات واکسن از کارخانه «انستیتو سرم» است که اکثریت قریب به اتفاق دُزهای آسترازنکا را تولید می‌کند. کوواکس برای تأمین واکسن حدود یک سوم جمعیت جهان روی آسترازنکای تولید این کارخانه حساب کرده بود.

تخلیه محموله واکسن کرونا در فرودگاه کاتماندو، پایتخت نپال- آسوشیتدپرس

در حالی که کشورهای جهان هم اکنون موج سهمگینی از شیوع ویروس کرونا را تجربه می‌کنند و به طور فزاینده و بی‌صبرانه در انتظار دریافت واکسن هستند، کوواکس تنها واکسن‌هایی را به کشورها می‌دهد که سازمان جهانی بهداشت آن را تأیید کرده باشد. در برخی از اولین کشورهایی که محموله‌های کوواکس را دریافت کرده‌اند، ذخیره واکسن در حال کاهش است و معلوم نیست دزهای دوم که برای ۱۲ هفته بعد وعده داده شده، به موقع به آنها برسد.

اتحادیه واکسن موسوم به «گاوی» (GAVI) به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که ۶۰ کشور مشمول این تأخیر خواهند شد.

آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از وضعیت واکسن در کنیا از زبان یک مرد کارمند که دُز اول واکسن را دریافت کرده و منتظر دُز دوم است، می‌نویسد که این مرد سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارد و اگر دُز دوم به او نرسد، ممکن است بمیرد.

آسوشسیتدپرس به برخی اسناد داخلی سازمان جهانی بهداشت دست یافته که نشان می‌دهد عدم اطمینان از دریافت به موقع واکسن سبب شده کشورها اطمینان خود به برنامه کوواکس را از دست بدهند. این امر سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشته است تا به خرید واکسن‌های روسی و چینی بیندیشد که تاکنون هیچ نهاد نظارتی در اروپا یا آمریکای شمالی مجوز استفاده از آنها را نداده است.

اسناد سازمان جهانی بهداشت همچنین نشان می‌دهد که این نهاد علاوه بر از دست دادن اطمینان تأمین دُز دوم نزد کسانی که دُز اول را زده‌اند، از طرف مشارکت‌کنندگان در طرح کوواکس نیز با پرسش‌ها و تردیدهایی در مورد تقسیم عادلانه واکسن روبرو شده است.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید در این زمینه با هیچ گونه شکایتی مواجه نبوده است. این سازمان همچنین گفته است نگرانی در مورد ارتباط بین واکسن آسترازنکا و موارد نادر لختگی خون نزد دریافت‌کنندگان آن نیز باعث ایجاد واکنش‌هایی در پیوند با این واکسن و کارآیی آن به وجود آورده است.

آسوشیتدپرس می‌نویسد که از جمله راه‌حل‌های پیشنهادی این نهاد سازمان ملل فشار آوردن برای «تسریع در بررسی واکسن‌های تولید چین و روسیه» است.

سازمان بهداشت جهانی ماه پیش اعلام کرد که ممکن است نتیجه بررسی واکسن‌های چینی را تا پایان ماه آوریل اعلام کند.

برخی از کارشناسان متذکر شده‌اند که دو واکسن ساخت چین، یعنی سینوواک و سینوفارم فاقد داده‌های منتشر شده هستند و گزارش‌هایی مبنی بر نیاز افراد به دُز سوم آنها وجود دارد.

واکسیناسیون کرونا در کنیا

سازمان جهانی بهداشت برای رسیدن به هدف سازمان ملل مبنی بر شروع واکسیناسیون کووید در تمام کشورها طی صد روز اول سال، در اوایل ماه جاری میلادی از کشورهای ثروتمند خواست که هر چه زودتر برای تأمین ۱۰ میلیون دُز واکسن کمک کنند. این کشورها تاکنون تعهد داده‌اند که صدها میلیون دلار برای برنامه کوواکس بپردازند، موضوع این است که هیچ دُزی برای خرید وجود ندارد و هیچ کشوری هم قبول نکرده است که واکسن‌های خودش را بلافاصله به اشتراک بگذارد.

براساس داده‌های کمیته نجات بین المللی سازمان جهانی بهداشت، موارد و مرگ ناشی از کرونا در ماه گذشته در بسیاری از کشورهای بحران‌زده افزایش یافته است به طوری که این افزایش در کنیا ۳۲۲ درصد در یمن ۳۷۹ درصد و در شمال شرقی سوریه ۵۲۹ درصد گزارش شده است.

 

برچسب هااتحادیه واکسن (گاوی) (GAVI) سازمان بهداشت جهانی (WHO) واکسن آسترازنکا آکسفورد واکسن چینی واکسن روسی واکسن کرونا

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی WHO واکسن آسترازنکا آکسفورد واکسن چینی واکسن روسی واکسن کرونا آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو سازمان جهانی بهداشت واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۷۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت‌های پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای 40 دستگاه دفیبریلاتور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، این تجهیزات به طور قابل‌ توجهی ظرفیت پیش ‌بیمارستانی سازمان اورژانس را افزایش خواهد داد. اقلام اهدایی قرار است در استان‌ های هرمزگان، کرمان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان توزیع شوند.

دستگاه‌ دفیبریلاتور می‌تواند نجات ‌بخش زندگی در هنگام ایست قلبی ناگهانی باشد. این وسیله ریتم ضربان قلب را به طور موثر پایش کرده و با ارسال شوک ‌های الکتریکی عملکرد طبیعی قلب را احیا می‌ کند. طراحی این دستگاه ‌ها به گونه ‌ای است که با حداقل آموزش پزشکی می ‌توان از آن استفاده کرد و به این دلیل برای تیم‌ های پاسخ به فوریت ‌های پزشکی بسیار با ارزش هستند.

سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با اهدای این دستگاه‌ ها، عنوان کرد: با افزایش فراهم بودن دفیبریلاتور، امدادگران و پرسنل اورژانس در استان ‌های مربوطه برای ارائه مراقبت‌ های مؤثر و به‌ موقع به افراد نیازمند مجهزتر خواهند شد.

وی همچنین گفت: اهدای این تجهیزات، که به طور مشترک از سوی دفتر کمک‌ های انسانی اتحادیه اروپا تامین مالی شده است، تاکیدی است بر تعهد ما نسبت به تقویت نظام سلامت و ارتقای خدمات پزشکی اورژانس برای جمعیت‌ های آسیب‌ پذیر.

گفتنی است، این پروژه در راستای ماموریت سازمان جهانی بهداشت، یعنی تضمین دسترسی همگانی به خدمات باکیفیت سلامت، به ویژه در مناطقی که با بحران‌ های انسانی مواجه هستند، انجام گرفته است. هدف نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران این است که از طریق توانمندسازی نهادها و ارائه ‌دهندگان خدمات سلامت محلی به ارتقای تاب ‌آوری و پایداری نظام سلامت در استان‌ های هدف کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • افزایش ظرفیت پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای ۴۰ دستگاه دفیبریلاتور
  • افزایش ظرفیت‌های پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای ۴۰ دستگاه دفیبریلاتور
  • اهدای ۴۰ دستگاه شوک الکتریکی قلب به سازمان اورژانس ایران
  • افزایش ظرفیت‌های پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای 40 دستگاه دفیبریلاتور
  • کشف ۲۸۳ پیکر در گور جمعی در محوطه مرکز درمانی ناصر در غزه
  • واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد