Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@00:55:47 GMT

هشدار بلینکن به چین درباره تایوان

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۶۱۶۶

هشدار بلینکن به چین درباره تایوان

وزیر خارجه آمریکا در مواضعی مداخله‌جویانه اظهار کرد: آمریکا نسبت به عملکرد و اقدامات "خصمانه" چین در قبال تایوان نگران است.

به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه ان بی سی نسبت به تلاش هر طرفی برای تغییر وضعیت کنونی منطقه غرب اقیانوس آرام با توسل به زور هشدار داد و گفت، این اقدام اشتباهی فاحش خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اضافه کرد: آنچه شاهد بودیم و آنچه ما را عملا نگران می‌کند رویکردهای "خصمانه" رو به فزونی دولت پکن در قبال تایوان و بالا بردن سطح تنش در تنگه تایوان است.

این در حالی است که پکن، آمریکا را به دلیل عبور ناو این کشور از نزدیکی تایوان مسؤول افزایش تنش در منطقه می‌داند.

بلینکن در ادامه حضور کشورش در منطقه را این گونه توجیه کرد: آمریکا از مدت‌ها پیش براساس قانون روابط با تایوان به منظور تضمین توانمندی جزیره به دفاع از خود و حفظ صلح و امنیت منطقه غرب اقیانوس آرام متعهد است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا آمریکا به هر تحرک چین در تایوان پاسخ نظامی خواهد داد، هرگونه اظهار نظر درباره فرضیات را رد کرد و گفت: کل آنچه می‌توانم بگویم این است که ما تعهد جدی نسبت به این مساله داریم که تایوان قادر به دفاع از خودش باشد، ما تعهد جدی نسبت به امنیت و صلح در غرب اقیانوس آرام داریم. ما به این تعهدات پایبندیم. کل آنچه می‌توانم بگویم این است که در صورت تلاش هر طرفی برای تغییر اجباری وضعیت کنونی اشتباهی فاحش رخ خواهد داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تايوان آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۶۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین

تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین، یک فروند هواپیمای نیروی دریایی آمریکا، بر فراز تنگه تایوان پرواز کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین، امروز یک فروند هواپیمای گشت دریایی آمریکا بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

براساس این گزارش، ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد یک فروند هواپیمای گشت دریایی و شناسایی پسایدون P-8A ارتش آمریکا که برای عملیات های ضد موشکی نیز استفاده می شود، در حریم هوایی بین‌المللی بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

در این بیانیه آمده است ایالات متحده با پرواز بر فراز تنگه تایوان براساس قوانین بین‌المللی، حقوق دریانوردی و آزادی های تمام کشورها را حفظ کرده است. حرکت این هواپیما بر فراز تنگه تایوان نشان دهنده تعهد آمریکا نسبت به منطقه آزاد و باز هند-اقیانوس آرام است.

وزارت دفاع تایوان نیز در این باره گفت: این هواپیما بر فراز جنوب تنگه تایوان پرواز کرده و ارتش تایوان، با دقت شرایط را ارزیابی کرده اما چیزی غیرمتعارف مشاهده نکرده است.

دولت چین نیز در واکنش به پرواز این هواپیما بر فراز تنگه تایوان، بلافاصله چند فروند جت جنگی خود را برای تعقیب و رهگیری و اعلام هشدار علیه این هواپیما، بر فراز تنگه به پرواز در آورد.

براساس این گزارش، کشتی ها و هواپیماهای ارتش آمریکا ماهانه یک بار از تنگه تایوان عبور می کنند.  

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می‌شود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه‌های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین مادری چین می‌داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

گفتگوی تلفنی بایدن و شی درباره اوکراین و تایوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش عجیب آمریکا به حادثه اصفهان؛ به مجازات ایران پایبند هستیم!
  • نگرانی آمریکا از حمله ویرانگر هکرهای چینی
  • کوتاه آمدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای ارسال سلاح به اوکراین
  • مصاحبه امیرعبداللهیان با سی‌ان‌ان با هشدار صریح به اسرائیل/ پاسخ بعدی فوری و حداکثری است
  • شورای امنیت باید ریشه جنگ و نسل کشی در غزه را فوراً پایان دهد/ هشدار نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی رژیم صهیونیستی
  • هشدار درباره تهدید حمله به مراکز هسته‌ای در خاورمیانه
  • اگر به ایران حمله کنید... ؛ هشدار جدید آمریکایی‌ها به اسرائیل
  • پرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین
  • آماده‌باش ارتش چین در پی پرواز هواپیمای آمریکا بر فراز تایوان
  • ال‌ نینو رو به پایان است؟