Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عریضه نویسی، کلمه نام آشنا در تمام مراجع قضایی است. سال‌ها است افرادی تحت عنوان عریضه نویس مقابل دادگاه‌ها و مراجع قضایی می‌نشینند و هر یک از اصحاب دعوا برای نوشتن لوایح یا شکوائیه‌های خود به آن‌ها مراجعه می‌کنند.

کار این عریضه نویسان این است که لوایح و شکوائیه‌هایی را که اصحاب دعوا باید در محاکم قضایی و دادگاه‌ها ارائه کنند، بنویسند و به آن‌ها مشاوره هایی در این رابطه بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور کلی نوشتن عریضه باید توسط وکیل انجام شود، اما از آنجایی که برخی از اصحاب دعوا توانایی مالی برای اخذ وکیل ندارند و نمی‌دانند که شکوائیه چگونه باید نوشته شود مجبور هستند تا به عریضه نویسانی که بیرون دادگاه نشسته اند مراجعه کرده و از آن‌ها بخواهند تا برایشان لایحه بنویسند.

باید تا آنجا که امکان دارد هزینه های مردم را کم کرد

اما موضوع مهم این است که برخی از اصحاب دعوا که توانایی پرداخت وجه به وکیل را ندارند نمی‌توانند به عریضه نویسان هم پول پرداخت کنند و از همین رو باید وکلایی وجود داشته باشند تا در ازای دریافت نکردن پول، کار نوشتن عریضه را انجام دهند.

توجه به اصحاب دعوا و ایجاد شرایط مناسب برای آن‌ها اهمیت بسزایی دارد، در همین راستا رئیس قوه قضاییه در بازدیدی که به صورت از پیش اعلام نشده در دادگستری بهارستان داشت در این رابطه گفت: باید تا آنجا که امکان دارد هزینه های مردم را کم کرد، نباید شرایط به گونه‌ای باشد که کار فردی که پولی برای عریضه نویسی ندارد، انجام نشود.

تأکید رئیس قوه قضاییه به این موضوع از آن جهت بود که افرادی که به هر دلیلی به محاکم قضایی می‌روند نباید به دلیل آن که پولی ندارند موفق به نوشتن عریضه و ارائه آن به دادگاه نشوند.

این صحبت‌ها منجر شد تا کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه به فکر ایجاد اداره جدیدی تحت عنوان اداره وکلای معاضدتی باشند و وکلایی که در این ادارات وجود دارند کار حقوقی و مشاوره های لازم را به افرادی که توانایی پرداخت وجه ندارند، به صورت رایگان ارائه می‌دهند.

ارائه خدمات حقوقی رایگان از سوی تمامی وکلا

برای ارائه خدمات معاضدتی مقام قضایی، بهزیستی و کمیته امداد می‌توانند هر یک از اصحاب دعوا را به دفاتر وکلای معاضدتی معرفی کنند تا سپس وکلا وارد عمل شوند و خدمات رایگان خود را به آن‌ها معرفی کنند.

جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  اقداماتی که وکلای معاضدتی کانون‌های وکلا انجام داده‌اند اظهار کرد: اداره‌ای تحت عنوان اداره معاضدت در کانون‌های وکلا در تمامی استان‌های کشور وجود دارد، این دفاتر معاضدتی در زندان‌ها و تمامی مجتمع‌های قضایی وجود دارد و وکلای ما به صورت داوطلبانه و رایگان به اصحاب پرونده و افراد مشاوره‌های حقوقی می‌دهند.

 علی بهادری جهرمی رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه  درباره جمع پرونده‌های معاضدتی گفت: تعداد این پرونده‌ها حدود ۷۰ هزار پرونده بوده است و خدمات معاضدتی با خدمات وکالتی از لحاظ کیفیت تفاوتی نداشته‌اند. این خدمت برای فردی است که نیاز مالی دارد و مقامات قضایی به مرکز وکلا استان نامه می‌زدند تا در زمان کوتاه وکیل معاضدتی معرفی شود. خدمات معاضدتی مرکز ۵ برابر خدمات کانون است.

ایجاد دفاتر وکلای معاضدتی منجر به این می‌شود تا اصحاب دعوا جز دغدغه‌های مخصوص به پرونده خود دیگر دغدغه‌ای در رابطه با اینکه پولی را برای پرداخت هزینه‌ها ندارند، نداشته باشند و بتوانند با خیالی آسوده از این که می‌توانند به راحتی مشاوره‌های حقوقی را دریافت کنند در محاکم حاضر شوند.

بیشتر بخوانید

ارائه خدمات حقوقی رایگان به تمامی شهروندان هیچ پرونده‌ای در حوزه کودک و نوجوان بدون وکیل به دادگاه نرفته است

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عریضه نویسی قوه قضاییه پرونده های قضایی دستگاه قضا وکلای معاضدتی اصحاب دعوا قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۷۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها

 
به گزارش تابناک، صبح هفدهم آذر سال ۹۸، رهگذری که سوار بر خودرو از جاده کلات عبور می کرد ناگهان در حاشیه کال کشف،جسد مردی را دید که بخشی از آن توسط حیوانات خورده شده بود. طولی نکشید که این ماجرای وحشتناک در بی سیم های پلیس پیچید و بدین ترتیب گروهی از نیروهای کلانتری خلق آباد عازم محل کشف جسد شدند و با تایید درستی خبر ،مراتب را به قاضی علی اکبر احمدی نژاد(قاضی ویژه قتل عمد در زمان وقوع حادثه)اطلاع دادند. دقایقی بعد با حضور مقام قضایی در صحنه کشف جسد ،تحقیقات آغاز و مشخص شد جسد خون آلود مربوط به جوان معتادی به نام «هادی» است که حدود ۸ ساعت از مرگ وی می گذرد. با انتقال جسد به پزشکی قانونی، بررسی های میدانی مقام قضایی ادامه یافت و گروهی از کارآگاهان پلیس آگاهی استان خراسان رضوی به سرپرستی سرهنگ ولی نجفی(رئیس دایره قتل عمد آگاهی)به واکاوی این ماجرای تکان دهنده پرداختند.

 
درحالی که پزشکان قانونی وارد آمدن صدمات متعدد و شکستگی های دنده ای بر اثراصابت جسم سخت را یکی از دلایل مهم مرگ جوان۴۰ ساله تشخیص داده بودند،خورده شدن بخشی از گردن و صورت وی توسط حیوانات،چالشی در تعیین علت دقیق مرگ به وجود آورد اما ردیابی های اطلاعاتی کارآگاهان به نتیجه رسید و با پیگیری گوشی تلفن دو جوان به نام های مرتضی و محمد شناسایی شدند که در یک شرکت مراقبتی و حفاظتی خصوصی مشغول فعالیت بودند.

 

وقتی دو متهم به پلیس آگاهی هدایت شدند بررسی های تخصصی نشان داد که آن ها ماجرایی رمزآلود را پنهان می کنند به همین دلیل تحقیقات ادامه یافت که در نهایت گوشه‌ای از پازل مرگ مشکوک«هادی» نمایان شد. یکی از متهمان که با رصد گوشی تلفن در چنگ قانون گرفتار شده بود، به افسر تحقیق گفت:ما در یک شرکت حفاظتی و مراقبتی خصوصی و در یک محدوده خاص به گشت زنی می پرداختیم تا از اموال مراقبت کنیم و به این منظور معتادان را می گرفتیم و به مرکز ترک اعتیاد تحویل می دادیم! چند روز قبل هم فردی را در خیابان شهید طرحچی گرفتیم و او را به زور سوار خودرو کردیم که ناگهان خودش را از درون خودرو به بیرون پرت کرد و متواری شد اما بعد متوجه شدیم که گوشی تلفن او داخل خودرو جا مانده است!

در همین حال متهم دیگر پرونده گفت:گوشی را «محمد» به من داد تا آن را به کلانتری تحویل بدهم ! چرا که در خیابان شهید طرحچی یک معتاد را سوار کردیم اما وقتی از درون خودرو گریخت گوشی تلفن او جا ماند ما برخی افراد را با باتوم می زدیم که دیگر به آن جا نیایند!

با تغییر و تحولات قضایی در شعبه ویژه قتل عمد،قاضی دکتر صادق صفری ادامه تحقیق در این پرونده «جنایی»را در سمت قاضی ویژه قتل عمد به عهده گرفت و بدین ترتیب بررسی های موشکافانه برای تکمیل پازل این پرونده ادامه یافت. از سوی دیگر با جمع آوری مستندات دقیق و سوالات تخصصی از متهمان، روند بررسی های جنایی با اظهارات مدیر موسسه حفاظتی و مراقبتی به جایی رسید که مشخص شد متهمان از باتوم،شوکر و افشانه نیز استفاده می کنند و بنا به تحقیقات قاضی صفری آن ها برای کتک زدن جوان۴۰ ساله نیز از ضربات مهلک باتوم بهره برده اند.

این گونه بود که با تکمیل تحقیقات قرار جلب به دادرسی از سوی قاضی شعبه ۲۰۸ دادسرای عمومی و انقلاب صادر شد و این پرونده با تایید قرار مذکور در دادستانی ،درشعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی مورد رسیدگی قرارگرفت.

با توجه به اهمیت و حساسیت این ماجرای جنایی، جلسات محاکمه متهمان به ریاست قاضی حجت الاسلام محمد شجاع پورفدکی آغاز شد و دو متهم زیر رگبار سوالات فنی و انحرافی قرارگرفتند ودر پاسخ به سوالات به تناقض گویی افتادند.

درآخرین جلسه رسیدگی که دو روز قبل در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی برگزار شد، هردو متهم درکنار وکلای مدافع پای میز محاکمه ایستادند و به سوالات قضات باتجربه دادگاه پاسخ دادند اما درنهایت چالش های پرونده جنایی به چاشنی انکار متهمان نیز گره خورد!

در این جلسه محاکمه که مستشاری آن را نیز قاضی حسین بهمن آبادی به عهده داشت ابتدا اولیای دم تقاضای صدور قصاص نفس کردند و سپس با دفاعیات وکلای مدافع،متهمان نیز در برابر میز عدالت ایستادند. درادامه جلسه رسیدگی به این پرونده جنایی،قاضی شجاع پورفدکی از یکی از متهمان پرسید:شما چرا معتادان رابه مرکز ترک اعتیاد انتقال می دادید؟ این موضوع به شما چه ربطی داشت؟ متهم پاسخ داد:به ما گفته بودند این قانون کار شماست ،ابتدا تذکر می دادیم برای بار دوم تهدید می کردیم و اگر حضور معتادی در محدوده ما ادامه داشت او رابه زور سوار خودرو می کردیم وبه «خانه سبز» انتقال می دادیم!

سپس رئیس دادگاه سوال کرد باتوم هم داشتید؟ متهم پاسخ داد:بله! اما آن روز جوان معتاد(متوفی)را درحالی که به زور سوار خودرو می کردیم من فقط یک لگد به او زدم! ولی او را نکشتیم و از مرگ او هم اطلاعی نداریم! فقط وقتی خودش را از داخل خودرو بیرون انداخت و فرارکرد متوجه شدیم که گوشی تلفن او جا مانده است! در این هنگام مقام قضایی پرسید این قانون(تذکر،تهدید وانتقال) را شما از کجا مطرح می کنید؟ که متهم پاسخ داد:به ما می گفتند این شیوه کار ما بود!

در حالی که متهمان درتنگنای سوالات تخصصی قضات باتجربه دادگاه به تناقض گویی ادامه می دادند،سعیدی پور (وکیل اولیای دم) نیز به دفاع پرداخت و اظهارات متهمان را منطبق با واقعیت ندانست و با دلایل و استنادات حقوقی ادعاهای متهمان را رد کرد. درحالی که متهمان آخرین دفاعیات خود را بیان کردند،رئیس دادگاه نیز پایان رسیدگی را اعلام کرد تا رای قانونی پس از مشورت های قضایی صادر شود.

دیگر خبرها

  • توسعه همکاریهای دانشگاه فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی با صاحبان صنایع و خدمات
  • بارگذاری ۹۰ میلیون رأی و تصمیم قضایی گمنام‌شده در سامانه تناد
  • قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها
  • عذاب وجدان حکم قصاص را متوقف کرد
  • عذاب وجدان حکم قصاص را متوقف کرد| قسامه چیست و چطور با ۵۰ قسم یک نفر قصاص می شود؟
  • پرداخت خسارت بابت اختلال در سامانه نسخه الکترونیک
  • سرمربی سابق تیم ملی در دادگاه فرهنگ و رسانه
  • کسب رتبه اول دادگستری استان ایلام در اجرای احکام کیفری در کشور
  • تسلا کارگرانش را اخراج می کند
  • تسلا نیروهایش را اخراج می کند