Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد کارشناس ارشد شرکت آب منطقه‌ای یزد روند تخلیه آب از بخش کشاورزی بین سال‌های ۸۴ تا ۹۵ در استان را بسیار شدید دانست و ادامه این روند در سال‌های آتی را منجر به نابودی کل آبخوان‌های استان یزد در بازه زمانی ۱۹ تا ۴۰ سال آینده عنوان کرد.

«جواد محجوبی» در هشتاد و پنجمین نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد با محوریت بررسی برنامه سازگاری با کم‌آبی استان به‌صورت مجازی برگزار شد، ضمن تبیین سیمای آب استان یزد، به تشریح سند سازگاری با کم‌آبی استان پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، جلب نشدن مشارکت فعال جوامع بهره‌بردار در مدیریت منابع آب، کمبود منابع مالی جهت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، تنش آبی روستاهای استان به دلیل کمبود زیرساخت‌های تأمین انتقال و توزیع آب، آلودگی منابع آب زیرزمینی به دلیل رشد فعالیت‌های صنعتی و شهرنشینی ازجمله مهم‌ترین چالش‌های موجود در تأمین آب موردنیاز است که منجر به تشکیل کارگروه ملی آب و تصویب سند پنج ساله سازگاری با کم‌آبی ۳۰ استان کشور شد.

محجوبی، روند تخلیه آب از بخش کشاورزی بین سال‌های ۸۴ تا ۹۵ را بسیار شدید دانست و ادامه این روند در سال‌های آتی را منجر به نابودی کل آبخوان‌های استان در بازه زمانی ۱۹ تا ۴۰ سال آینده عنوان کرد که مهم‌ترین فعالیت صورت گرفته در این زمینه، تدوین برنامه سازگاری با کم‌آبی استان ظرف مدت پنج سال طی دو مرحله شامل گام تعادل و احیاء آبخوان است.

وی ضمن تشریح اجزاء سند سازگاری با کم‌آبی استان چشم‌انداز این صنعت را تأمین آب مطلوب و پایدار برای کلیه ذینفعان معرفی کرد و اهداف این صنعت را ناظر بر صرفه‌جویی در بخش‌های مختلف مصرفی آب ازجمله کشاورزی، صنعت، شرب و بهداشت دانست.

به گفته محجوبی، تحقق کامل اهداف برنامه سازگاری به دلیل تنش شدید آبی بخش کشاورزی استان در دو مرحله پیش‌بینی ‌شده است که فاز اول این سند تا سال ۱۴۰۵ و فاز  دوم تا سال ۱۴۱۱ به طول خواهد انجامید و راهبرد موردنظر برای تحقق این سند در بخش کشاورزی، مدیریت و مدارا، در بخش صنعت و معدن، تسهیل تنفس و تشویق، در بخش شرب و بهداشت مدیریت مصرف سازه‌ای و غیر سازه‌ای و در بخش عمومی شامل اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و الگوسازی است.

وی همچنین احیا و جبران نشدن افت تجمعی سفره‌های آب زیرزمینی را در کنار دست دادن حدود ۳۰ درصد از منابع محلی آب شرب از جمله تهدیدات محقق نشدن سناریوهای محتمل در افق ۱۴۰۵ دانست که با سیاست کاهش مصرف به‌صورت پلکانی، قابل‌ کنترل خواهد بود.

کارشناس ارشد شرکت آب منطقه‌ای یزد صنایع پرمصرف را مکلف به اجرای طرح‌های مدیریت مصرف خواند که در صورت عدم ترتیب اثر، آب‌بهای موردنیاز به‌صورت پلکانی در سال افزایش خواهد یافت.

 وی با اشاره به نحوه پیاده‌سازی سیاست کاهش مصرف در بخش‌های مختلف، از تغذیه مصنوعی به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب در سال به‌منظور جبران افت سالیانه مخازن آب زیرزمینی تا افق ۱۴۰۵ خبر داد و پیشنهادهای موجود در حوزه سازگاری با کم‌آبی استان را شامل تدوین استاندارد میزان مصرف بهینه آب، تخصیص حداقل ۵۰ درصد از یارانه برق مصرفی کشاورزی جهت تجهیز مشترکین خانگی به لوازم کاهنده مصرف و یکپارچه‌سازی اجرای روش‌های نوین آبیاری، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، «محمدمهدی جوادیان زاده» مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد وجود رانت در مناطق کویری و فقدان اهرم کنترل را از مشکلات موجود درزمینه مصرف آب دانست که تجهیز ۸۰ درصد چاه‌های مجاز استان به کنتور هوشمند، اصلاح پروانه‌های موجود چاه‌های استان و تقویت ارتباط مردمی تا حد قابل‌توجهی این موانع را مرتفع ساخته است.

«حسین ملکی‌نژاد» دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد نیز کمبود بارش ۴۰ درصدی در سال جاری نسبت به دو سال گذشته را از نگرانی‌های موجود در حوزه آب استان عنوان کرد که میزان اهمیت برنامه سازگاری با کم‌آبی را دوچندان می‌کند و این در حالی است که طی ۴۰ سال اخیر حفر حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار  چاه جدید به میزان قابل‌توجهی منابع آب تجدید پذیر را تحت تأثیر قرار داده است.

در این نشست جمعی از اساتید و کارشناسان نیز پیرامون این موضوع بحث و تبادل نظر کردند.

برچسب ها: ملکی نژاد ، جوادیان زاده ، یزد لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Nwj

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ملکی نژاد جوادیان زاده یزد سازگاری با کم آبی استان برنامه سازگاری بخش کشاورزی ۴۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نابودی آفت سن غلات مزارع رشتخوار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشتخوار گفت: سن غلات در روز‌های نخستین فروردین امسال در مزارع گندم و جو این شهرستان، مشاهده شده است که بی‌درنگ قبل از تخم‌ریزی، از تکثیر آن جلوگیری و نابود شد.

علیمردان خزاعی افزود: وظیفه ما اطلاع‌رسانی بود و کشاورزان نیز از نظر‌های ترویجی کارشناسان این اداره به موقع استفاده کرده و وارد عمل شدند.

وی گفت: هفته گذشته و همزمان با سرتاسر استان خراسان رضوی نیز، اجرای رزمایش مبارزه با آفت سن غلات و رژه خودرویی با کمک دیگر دستگاه‌های مرتبط نظیر دامپزشکی، منابع طبیعی، راه و شهرسازی، سپاه و بسیج سازندگی، کارشناسان طرح همگام با کشاورز، پلیس راهور و نیروی انتظامی در مزارع این شهرستان برگزار شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشتخوار گفت: در این عملیات، مبارزه شیمیایی در مزرعه آلوده به آفت سن غلات در سطح ۱۲ هکتار انجام شد.

خزاعی، سن غلات را یکی از مخرب‌ترین آفات شناخته شده دانست و افزود: اگر به موقع با این آفات مبارزه نشود، خسارات جبران ناپذیری برای مزارع خواهد داشت و از اوایل فصل بهار و با افزایش دما در مزارع، شروع به طغیان می‌کند.

وی با بیان این که غلاتی، چون گندم و جو از جمله محصولات راهبردی محسوب می‌شود و باید به بهترین نحو کاشت و برداشت شود هم گفت: به طور قطع، کنترل سن غلات در مرحله مادری به ویژه با استفاده از سموم میکروکپسول، به دلیل ماندگاری زیاد در مزرعه بسیار راحت‌تر و کم هزینه‌تر خواهد بود.

 

دیگر خبرها

  • برق کمتر مصرف کنید، خودرو جایزه بگیرید!
  • سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است
  • نابودی ۱۲ تروریست مرتبط با داعش در فیلیپین
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارات سیل با اجرای عملیات آبخیزداری
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • عوامل محیط زیستی، دلیل ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • نابودی آفت سن غلات مزارع رشتخوار
  • بی‌تفاوتی در برابر جنایات صهیونیست‌ها با اسلام ناب سازگاری ندارد