Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-03-29@09:38:55 GMT

شکاف در جبهه اصلاح‌طلبی

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۸۵۱۸

شکاف در جبهه اصلاح‌طلبی

گروه سیاست سایت فردا – وضعیت فعلی اصلاح‌طلبان ، نحوه حضور و عملکردشان در انتخابات، همچنین چگونگی نقش‌آفرینی چهره‌های اثرگذار این جریان از جمله سیدمحمد خاتمی یکی از داغ‌ترین بحث‌های این روزهاست. سعید آجرلو ، مدیر مسئول روزنامه «صبح نو» نیز  در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به همین موضوعات می‌پردازد. 

او می‌گوید: «ما در انتخابات مجلس یازدهم، شاهد یک رویکرد دوگانه ازسوی اصلاح‌طلبان بودیم؛ درحالی‌که شورای عالی اصلاحات به ریاست ‌عارف از مدت‌ها پیش از انتخابات برای تصمیم‌گیری درمورد فرآیند انتخابات تشکیل شده بود، اما در لحظه نهایی که باید درمورد انتخابات تصمیم‌گیری می‌شد، احزاب را مقید کردند خودشان لیست بدهند و گفتند ما از شما حمایت کنیم، اما به‌نظر می‌رسد نکته اصلی این است که هرگاه اصلاح‌طلب‌ها ببینند در انتخابات شانس پیروزی ندارند، وارد رقابت جدی نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

آجرلو افزود: « برخی از آنها گفتند چهره‌های شاخص ما ردصلاحیت شده‌اند و به‌واسطه همین امر لیست ندادیم، درحالی که مگر آنها در سال94 چهره‌های شاخصی داشتند که در سال98 از آن محروم باشند؟ در انتخابات مجلس دهم نیز مردم بسیاری از چهره‌های آن لیست را نمی‌شناختند، اما به‌واسطه امیدواری به رهبران اصلاحات به این لیست رای دادند.»

به گفته وی، «چنین تفکری یک بحران جدی در مجموعه اصلاحات است که آن را به یک مساله، معما و مشکل بزرگ در اصلاحات تبدیل کرده است، بر همین اساس ما شاهد شکاف‌هایی در مناظره اخیر تاجزاده و کرباسچی نیز بودیم؛ درواقع آنها هنوز نتوانستند نسبت و مسئولیت خود را درقبال حاکمیت مشخص کنند.»

او در توضیح منشا این دوگانگی نیز گفت: «شکاف بین اصلاح‌طلبان جدی است و برخی از آنها بخش دیگر همچون تاجزاده، علوی‌تبار و حجاریان را متهم می‌کنند که شما جنبش اصلاحات و دوم خرداد را رادیکال کردید و این رادیکال‌شدن موجب شده ‌حکومت اعتماد خود را به ما از دست بدهد و ما بی‌اعتبار شویم و نتوانیم پروژه‌های خود را پیش ببریم و این موجب ناکارآمدی شده است. طرف مقابل به‌عنوان طیف رادیکال معتقد است شما اهل معامله‌کردن با حکومت هستید و می‌خواهید در قدرت باشید، اما این رویکرد به‌نظر بنده انحرافی است؛ چراکه اساسا طبق قانون اگر شما جمهوری اسلامی را نپذیرید، نمی‌توانید بخشی از جریان سیاسی فعال در حاکمیت باشید.»

مدیر مسئول صبح نو ادامه داد: «بنابراین به‌نظر می‌رسد در چنین فضایی، امثال تاجزاده، حجاریان و علوی‌تبار دیگر تجدیدنظرطلب‌هایی هستند که درحال خارج شدن از حاکمیت بوده و نسبت‌شان با جمهوری اسلامی شبیه نسبت نهضت آزادی و ملی‌مذهبی‌ها شده است، اما گرایش‌هایی همچون کارگزاران یا عارف، خرازی و پزشکیان درون نظام تعریف می‌شوند؛ برهمین اساس معتقدم ممکن است اصلاحات دوپاره‌ شود کمااینکه اکنون نیز نشانه‌های آن دیده می‌شود.»

وی تشریح کرد: «طیف تجدیدنظرطلب به‌دنبال این است که فقط با گزینه حداکثری وارد انتخابات شود و در غیر این صورت می‌خواهد انتخابات را تحریم کند، آنها اگر ببینید شانسی با گزینه‌های حداقلی ندارند، حتما به‌سمت تحریم می‌روند و اگر ببینند شانس پیروزی دارند، آن زمان ممکن است بازهم فرصت‌طلبی کرده و مدل سال92 را اجرا کنند، اما در غیر این صورت دو طیف می‌شوند که شکاف‌شان نیز بسیار جدی است.»

آجرلو ادامه داد: «اساسا واضع و تئوریسین دولت ائتلافی، حجاریان است. او سال87 مناظره‌ای در مجله شهروند با عباس عبدی داشت و در آنجا مطرح کرد ما باید در سال88 ناطق‌نوری را بیاوریم و درواقع سابقه دولت ائتلافی یا اجاره‌ای که در سال92 نیز با روحانی اتفاق افتاد، در همین رادیکال‌ها است، اگر امروز حجاریان یا تاجزاده از دولت ائتلافی و گروه‌های میانه‌روتر عبور می‌کنند، خودشان واضع این تفکر بوده‌اند و از نظر تئوریک هم از دولت روحانی حمایت کردند، اما امروز نمی‌خواهند شکست خود را بپذیرند. ازسوی دیگر در شورای شهر اساسا نظارت استصوابی وجود نداشته است اما 21نفر از این جریان رای نیاورد و درحال حاضر نیز پس از چهارسال باید کارنامه خود را ارائه دهند که دقیقا در شورای شهر چه کاری انجام دادند، دولت هم که همراه شهرداری بوده است، بنابراین چرا پاسخ نمی‌دهند. با توجه به این وضعیت می‌توان گفت‌ بخشی از مشکلات فعلی متوجه روحانی است و بخش دیگر نیز متوجه اصلاح‌طلبانی است که مسئولیت نپذیرفتند و در همچنان روی همان پاشنه می‌‌چرخد.»

 

منبع: فردا

کلیدواژه: اصلاح طلبان شکاف سعید آجرلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۸۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی مرکزیت جبهه مقاومت است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار نوروزی با استاندار قم که همزمان با ایام میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام) بود، با اشاره به حوادث و رویدادهای سال گذشته، گفت: سال گذشته هم خاطرات شیرین و هم خاطرات تلخی داشت، اما هر جا که نیاز به حضور مردم بود، شاید حضور چشمگیر مردم بودیم. هم در عرصه‌های ملی و هم در عرصه‌های مذهبی.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن یادآوری شعار سال جدید اظهار کرد: امسال نیز مانند چند سال گذشته، مقام معظم رهبری بر مسئله تولید تأکید کردند؛ منتها با یک واژه دیگری به این معنا که اگر چه در سال گذشته رشد تولید مطرح بود؛ اما نیاز به یک جهش بواسطه حضور مردم در این عرصه، وجود دارد.

امام جمعه قم ادامه داد: امسال پیداست که انتظار رهبر معظم انقلاب از مسئولین این است که راه را برای حضور گسترده مردم در عرصه تولید باز کنند تا مردم در این عرصه ایفای نقش جدی داشته باشند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: انقلاب اسلامی با حضور مردم شکل گرفت و از ابتدا مبنای انقلاب ما حضور مردم بود. باید به گونه‌ای عمل کنیم که تفاوتی میان مردم و مسئولین وجود نداشته باشد مگر در شرح وظایف و مسئولیت‌هایی که بر عهده دارند.

اگر مردم نقش آفرین باشند، امید در جامعه افزایش می یابد

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو گفت: اگر مردم را در مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دخالت دادیم، خروجی آن افزایش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود؛ چرا که اگر مردم در عرصه‌های مختلف نقش آفرین باشند، امید در جامعه افزایش خواهد یافت و در نتیجه حضور در عرصه انتخابات نیز افزایش می‌یابد.

آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، خاطر نشان کرد: حوادثی که در غزه اتفاق افتاده، در نوع خودش کم‌سابقه و حتی بی‌سابقه است. این میزان جنایت فاجعه‌ای است که افرادی انسان نما مرتکب آن می‌شوند و نهادهای بین المللی بعد از گذشت حدود شش ماه تنها قطعنامه‌ای را صادر می‌کنند که البته امیدواریم به نتیجه برسد و منجر به یک آتش بس پایدار گردد.

وی افزود: در هیچ فرهنگی بیمارستان تبدیل به زمین جنگ نمی‌شود و بیماران مورد تهدید واقع نمی‌شوند. من از کشورهای عربی و اسلامی تأسف می‌خورم که در این شرایطی که غزه شش ماه مورد یورش دشمن بوده است، دولت‌هایی که منافقانه دم از اسلام می زنند، تأمین کننده سوخت و انرژی رژیم صهیونیستی بودند. آیا مسلمانی تنها در کلام است؟! اینها روزی رسوا خواهند شد و مردم ساکت نخواهند نشست.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان این جنایات را به شدت محکوم می‌کنیم و امیدواریم منجر به یک بیداری در امت اسلامی شود.

ایران اسلامی مرکزیت جبهه مقاومت است

وی اظهار داشت: ایستادگی و مقاومتی که امروز حماس و ملت فلسطین دارند، به برکت جبهه مقاومت است که مرکزیت آن امروز ایران اسلامی است و اگر این مرکزیت وجود نداشت، قطعاً پایداری و استقامت آن‌ها تا این زمان ادامه پیدا نمی‌کرد.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام) به تبیین روایتی از این امام گرانقدر پرداخت و ابراز داشت: امام مجتبی (علیه السلام) می‌فرمایند «مَنِ اتَّکَلَ عَلی حُسنِ الاِختیارِ مِنَ اللّه لَم یَتَمَنَّ أنَّهُ فی غَیرِ الحالِ الَّتِی اخْتارَهَا اللّه لَه.» یعنی اگر کسی کار خود را به خدا واگذار کند و به خواست خدا رضایت دهد، آرزو نمی‌کند که در حالتی جز آنچه خدا برایش اختیار کرده است، باشد.

وی ادامه داد: خداوند آفریننده جهان هستی است و اگر برای بنده‌ی خود چیزی را انتخاب کند، قطعاً بهتر از آن چیزی است که شخص برای خود انتخاب می‌کند. آنچه که ما تصور می‌کنیم که خوب است، ممکن است با رضایت خداوند همخوانی نداشته باشد.

آیت الله حسینی بوشهری در پایان سخنان خود اظهار کرد: امیدواریم امسال سالی همراه با آسایش برای ملت ما رقم بخورد و در بعد اقتصادی، جهش مد نظر رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) و حضور مردم در عرصه‌های مختلف رقم بخورد و شهر قم نیز به عنوان یک شهر الگو در تمامی زمینه‌ها خود را نشان دهد.

استان قم صدر نشین نرخ رشد مشارکت در انتخابات

در ابتدای این دیدار، دکتر سیدمحمد آقامیری، استاندار قم، گزارش مختصری از اقدامات و رویدادهای شهر مقدس قم در سال گذشته ارائه کرد.

وی با اشاره به میزان مشارکت مردم در انتخابات سال گذشته گفت: استان قم از لحاظ نرخ رشد مشارکت در انتخابات، با ۶.۶۳ درصد در جایگاه اول کشور ایستاد. در میزان مشارکت نیز هفتمین استان کشور بود و مردم قم حدود ۹ درصد بیشتر از متوسط کشوری در انتخابات مشارکت کردند.

استاندار قم ملاقات‌های مردمی مسئولین در کل استان را از مهم‌ترین برنامه‌های استانداری در سال آینده عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با همت و تلاش مضاعف بتوانیم گره از مشکلات مردم باز کنیم.

کد خبر 6063717

دیگر خبرها

  • جنگ انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایان به روایت رسانه دولت /جریان های نوظهور اصولگرا را چه کسانی لیدری کردند؟
  • لوپن: دست دولت ماکرون در جیب فرانسوی‌ها است
  • پیام تسلیت سید مهدی شجاعی برای درگذشت معاون امور زنان و خانواده در دولت اصلاحات
  • بیانیه مجمع زنان اصلاح‌طلب درباره «زهرا شجاعی»
  • ایران اسلامی مرکزیت جبهه مقاومت است
  • زهرا شجاعی سیاست را زنانه می‌فهمید و سیاستمداری توانمند در دنیای مردانه سیاست بود /به شکوفه‌ها، به باران، برسان سلام ما را
  • پیام سیدحسن خمینی درپی درگذشت معاون خاتمی در دولت اصلاحات
  • معاون خاتمی در دولت اصلاحات درگذشت
  • درگذشت معاون امور زنان در دولت اصلاحات
  • زهرا شجاعی درگذشت