Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@07:33:36 GMT

ظریف: توافق گام به گام را نمی پذیریم

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۳۴۴۷

ظریف: توافق گام به گام را نمی پذیریم

خبرگزاری مهر: ابوالفضل عمویی با اشاره به جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور محمدجواد ظریف اظهار داشت: در این جلسه درباره ابعاد حادثه نطنز بحث و تبادل نظر صورت گرفت. البته ابعاد مختلف این حادثه همچنان در حال بررسی است اما ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که یک اقدام جنایتکارانه و تروریسم هسته‌ای انجام شده و از این جهت، چنین اقدامی می‌توانست آسیب‌هایی را بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هیچگونه نشت مواد در آنجا رخ نداده اما آنان با ایجاد خرابکاری در برق سایت هسته‌ای نطنز سعی کردند که روند غنی‌سازی در این سایت را تحت تأثیر قرار دهند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه در این جلسه گفت: واکنش ایران به حادثه نطنز به گفته ظریف این است که غنی‌سازی هیچ‌وقت در کشورمان متوقف نخواهد شد و ما تلاش می‌کنیم که این تهدید را با جایگزینی سانتریفیوژهای جدیدتر و با توان بالاتر به جای سانتریفیوژهای نسل اول به یک فرصت تبدیل کنیم.

عمویی با بیان اینکه در این جلسه درباره سند همکاری بین ایران و چین هم بحث و تبادل نظرصورت گرفت، گفت: وزیر امور خارجه در این جلسه به روند جابجایی قدرت در دنیا که به سرعت در حال رخ دادن است، اشاره کرد و گفت که چین به عنوان یکی از کشورهای مهم در آینده جهان بین الملل شناخته می شود و ما باید روابطمان را با چینی ها فارغ از مواضع سایر کشورها به یک رابطه مستقل و پایدار تبدیل کنیم.

وی بیان کرد: طبق گفته وزیر امور خارجه، سند همکاری بین ایران و چین شامل دیدگاه های دو کشور برای توسعه همکاری ها است و کمک می‌کند که یک رابطه پایدار و بلندمدت بین ایران و چین شکل بگیرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس متذکر شد: ظریف گزارشی از روند گفتگوهایی که در سال‌های گذشته بین ایران و چین برای رسیدن به این سند انجام شده بود، ارائه کرد.

ظریف: توافق گام به گام را نمی پذیریم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این جلسه، مباحثی هم در مورد مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه ۱+۴ مطرح شد، اظهار داشت: وزیر امور خارجه در این باره گفت که در حال حاضر ما ایده توافق گام به گام را نمی پذیریم و هیچ گام میانی برای اجرای تعهدات آمریکا قبول نداریم و سیاست نظام این است که باید کلیه تحریم ها لغو و سپس راستی آزمایی شود.

وی تصریح کرد: طبق مباحث مطرح شده در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در مذاکرات بین ایرا ن و گروه ۱+۴ موضوع اول این است که چه تحریم هایی وجود دارد که باید رفع شود و در وهله دوم اقدامات ایران در مسئله هسته ای چه خواهد بود و موضوع سوم هم این است که مکانیزم راستی آزمایی چگونه است که بین ایران و گروه ۱+۴ این سه موضوع مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد.

عمویی ادامه داد: در همین چارچوب، ظریف تأکید کرد اقدامات و تعهدات ایران در برجام کاملاً روشن شده است و اقدامات طرف مقابل را هم باید به صورت دقیق و روشن باشد.

وی متذکر شد: طبق گفته وزیر امور خارجه در این مذاکرات، بین ایران و آمریکا هیچ گونه گفتگوی مستقیم و غیر مستقیم صورت نخواهد گرفت بلکه طرف گفتگوی ایران، کشورهای ۱+۴ هستند و این کشورها باید اقدامات آمریکا را مطالبه کنند چرا که اقدامات ایران کاملاً مشخص و روشن است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و سایر نمایندگان حاضر در جلسه به طرح دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و بر حفظ مواضع اصولی کشورمان در مذاکرات و لغو کلیه تحریم‌ها و راستی‌آزمایی دقیق از لغو تحریم‌ها تأکید کردند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  تأکید کرد: همچنین نمایندگان مجلس در این جلسه بر اجرای دقیق قانون اقدام راهبری برای لغو تحریم‌ها تأکید کردند و به طرح سایر دیدگاه‌های خود از جمله ضرورت پیگیری موضوع زندانیان ایرانی در خارج از کشور، مذاکرات وزیر امور خارجه در کشورهای آسیای میانه و موضوع سد کمال خان در افغانستان پرداختند.

منبع: فردا

کلیدواژه: کمیسیون امنیت ملی غنی سازی ظریف عمویی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس وزیر امور خارجه بین ایران و چین تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۳۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق دیروز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.


وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محاصره قطر، فرصت بزرگ برای ایران اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران گیر کرد! ۵ قطار ترانزیتی روسیه در راه ایران عبور اولین کشتی چین از مسیر شمال روسیه / ارزان تر و سریع تر از مسیر کانال سوئز

دیگر خبرها

  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • واکنش وزیر صمت به افزایش قیمت پژو پارس + جزییات مهم
  • رئیس جمهور عراق به اردوغان:تعرض به شهرهای عراق را نمی‌پذیریم
  • سیاست تحریم‌ شکسته خورده است/رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است
  • ایران نسبت به حاکمیت و یکپارچگی سرزمینی صربستان تأکید دارد
  • امیرعبداللهیان: ایران برای روابط با صربستان اهمیت قائل است
  • دولت رئیسی متوجه ظرفیت ظریف نیست
  • تاثیر منفی سیاست های ارزی بر بازار سرمایه
  • آخرین نطق نادران در مجلس یازدهم /جز شرمندگی چیزی برای این حقیر باقی نماند /استعفای من چه شرایط اضطراری داشت که جلسه غیرعلنی شد؟
  • بررسی طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه در دستور کار مجلس قرار گرفت