Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@19:13:42 GMT

ترانزیت مرزی در دوران کرونا تغییر محسوسی نکرد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۵۷۰۸

ترانزیت مرزی در دوران کرونا تغییر محسوسی نکرد

سخنگوی گمرک گفت: با وجود محدودیت‌های شدید کرونایی در سال ۹۹، میزان کالاهای عبوری از کشور نسبت به سال ۹۸ کاهش کمتر از یک درصدی داشت.

سید روح الله لطیفی اظهار داشت: در سال ۹۹، محموله‌های تجاری عبوری از کشورمان هفت میلیون و ۵۳۲ تن بود که با توجه به مسدود بودن چند ماهه برخی مرزها نسبت به سال ۹۸، فقط ۶۷ تن یعنی کمتر از ۸۹ صدم درصد کاهش را تجربه کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گمرکات منطقه ویژه شهید رجایی در استان هرمزگان با سه میلیون و ۳۰۵ هزارتن، بازرگان در استان آذربایجان غربی با ۷۰۳ هزار تن، باشماق در استان کردستان با ۶۸۷ هزار تن، سرخس در خراسان رضوی با ۴۵۷ هزار تن، بندر امام (ره) در استان خوزستان با ۴۴۷ هزار تن، بیله سوار در استان اردبیل با ۳۳۷ هزار تن، جلفا در استان آذربایجان شرقی با ۳۱۲ هزار تن، رازی در استان آذربایجان غربی با ۱۸۸ هزار تن، آستارا در استان گیلان با ۱۵۶ هزار تن و بندر لنگه در استان هرمزگان با ۱۳۹ هزار تن، به ترتیب ۱۰ گمرک اول کشور در رویه ترانزیت بودند که جمعاً با ۶ میلیون و ۷۳۱ هزار تن بیش از ۸۹ درصد کل ترانزیت در گمرکات کشور را به خود اختصاص دادند.

لطیفی در خصوص اهمیت ترانزیت برای کشورمان گفت: موضوع عبور کالای تجاری از کشور علاوه بر افزایش درآمد و اشتغال، آثار مثبت بین المللی، و افزایش قدرت ملی را به همراه دارد و باعث افزایش تعاملات منطقه‌ای و بین المللی نیز می‌شود، موضوعی که صراحتاً در فرمایشات رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید شده است و در برنامه‌های توسعه کشور نیز هدف گذاری‌هایی برای آن شده است.

وی افزود: بهره مندی از ظرفیت‌های جغرافیایی کشورمان، همگرایی و تعامل با همسایگان ۱۵ گانه، و توسعه ترانزیت و حمل و نقل، بارها در تبیین اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب اشاره شده است و اخیراً نیز در نوروز ۱۴۰۰ مجدد بر آن تاکید شده است و هدف گذاری برای عملیاتی شدن عبور ۵۰ میلیون تن کالای سایر کشورها از خاک سرزمینی کشورمان یکی از تأکیدات معظم له بوده است، بنابراین با ترانزیت حدود هفت و نیم میلیون تنی تا افق ترسیم شده راه زیادی در پیش است.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک تصریح کرد: علاوه بر تأکیدات مقام معظم رهبری و کارشناسان و مسئولان نظام به بهره مندی از ترانزیت، در برنامه پنجم و ششم توسعه کشور نیز به افزایش سالانه ده درصدی کالاهای عبوری از کشور تاکید شده است که متأسفانه بر اثر تحریم‌های ظالمانه، فعالیت، برنامه ریزی و اجرای سریع رقبای منطقه‌ای، سرعت کمتر نسبت به برخی از کشورها در تکمیل زیرساخت‌ها با وجود کوتاه بودن مسیر نتوانستیم رشد سال‌های ۹۱ تا ۹۳ را هم داشته باشیم.

وی با اشاره به حجم ترانزیت در سال ۹۲ و ۹۳ گفت: در سال‌های ابتدایی دهه ۷۰ ترانزیت کشور کمتر از ۲ میلیون تن بود و کم کم در سال ۹۲ به ۱۲ میلیون تن و در سال ۹۳ نیز به ۱۲ میلیون و ۳۴۰ هزار تن رسید که متأسفانه با تحریم خطوط کشتیرانی این روند رو به رشد متوقف شد و با تحریم‌های مالی در سه سال گذشته شرایط باز هم سخت‌تر شد، اگر از سال ۹۳ رشد ۱۰ درصدی در سال که در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه آمده، عملیاتی می‌شد می‌بایست در سال ۹۹ به ترانزیت ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا می‌رسیدیم که همانطور که گفته شد دلایل بسیاری مانع از این مهم شد و حتی با این میزان نیز فاصله زیادی داریم.

لطیفی در پایان افزود: جدیت همه دستگاه‌ها و قوای سه گانه، برنامه ریزی دقیق، افزایش زیر ساخت‌ها، تسهیل در تردد، افزایش سرعت عبور و به صرفه کردن مسیرهای عبوری و تنوع خدمات در کنار دیپلماسی فعال اقتصادی و سیاسی می‌تواند مجدداً کشور را در مسیر رشد ترانزیت قرار دهد، هر چند رقبای منطقه‌ای نیز به دنبال افزایش سهم خود از کیک ترانزیت هستند و نظام سلطه نیز برای ممانعت از موفقیت کشورمان در تکاپو است.

/مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: میلیون تن هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۵۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده

به گزارش همشهری، عباس مسعودی با بیان این که سخت می‌توان پیش بینی آینده ارز و طلا در کشور را داشت اما اگر اتفاق خاصی رخ ندهد دلیلی برای التهاب بازار و افزایش قیمت وجود ندارد، گفت: عده‌ کثیری از تحلیل گران معتقدند که بحران‌ها توسط سیاست مداران قابل کنترل است، در نتیجه این افراد روند بازار ارز و قیمت طلا را نزولی می‌بینند.

وی اضافه کرد: قیمت طلا در داخل کشور تحت تاثیر دو مؤلفه قیمت اونس جهانی و نرخ ارز بازار آزاد در داخل کشور تغییر می‌کند. در حال حاضر علاوه بر این دو مولفه، آن چیزی که قیمت طلا را تکان می‌دهد اخبار سیاسی امنیتی و مسائل مرتبط با تنش‌های منطقه است.

مسعودی عنوان کرد: زمانی که ایران در پاسخ به حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در دمشق، عملیات وعده صادق را انجام داد، بسیاری فکر می‌کردند که نرخ ارز و طلا افزایش شدیدی می‌یابد، اما در عمل دیدیم که نه تنها نرخ ارز و طلا افزایش نیافت، بلکه روند قیمتی در حال حاضر نزولی است.

راه‌های تشخیص طلا یا سکه اصل از تقلبی | کسی که به او سکه تقلبی فروخته شده باید چه کند؟

این کارشناس بازار طلا تصریح کرد: با توجه به اینکه فضای جهانی مقداری متشنج شده است، سخت می‌توان پیش بینی آینده ارز و طلا در کشور را داشت اما اگر اتفاق خاصی رخ ندهد دلیلی برای التهاب بازار و افزایش قیمت وجود ندارد.

عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران ادامه داد: عده‌ای معتقدند که احتمال تشدید تنش‌های سیاسی و نظامی وجود دارد، در نتیجه این گروه افزایش نرخ ارز و طلا را متصور هستند، اما عده‌ کثیری از تحلیل گران معتقدند که بحران‌ها توسط سیاست مداران قابل کنترل است، در نتیجه این افراد روند بازار ارز و قیمت طلا را نزولی می‌بینند.

وی عنوان کرد: به صورت مقطعی بازار ارز و طلا تحت تاثیر هیجانات و عوامل روانی قرار گرفته و اگر هیجانات و عوامل روانی فروکش کند، مسلماً شاهد کاهش نرخ ارز و طلا در کشور خواهیم بود.

مسعودی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از هیجانات کاذب است زیرا که شاخص‌های اقتصادی خبر از بهبود شرایط اقتصاد کشور و افزایش درآمدهای ارزی کشور می‌دهند، اما هیجانات و عوامل روانی عکس این موضوع را برقرار می‌کند.

عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه هیجانات مقطعی هستند، بعد از فروکش هیجانات التهابات قیمتی فروکش می‌کند و نرخ ارز و طلا به قیمت شاخص‌های واقعی اقتصادی باز می‌گردد.

کد خبر 846584 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی خبر مهم قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت

دیگر خبرها

  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • افزایش ۲۱ درصدی ترانزیت کالا از مرز مهران
  • افزایش همکاری‌های مرزی ایران و کویت
  • قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • افزایش ترانزیت ریلی کالا از گمرک رازی در مرز ایران وترکیه 
  • پایانه‌های مرزی و افزایش پرواز‌ها میان ایران و پاکستان توسعه می یابد
  • توسعه پایانه های مرزی و افزایش پروازها میان ایران و پاکستان
  • توسعه پایانه‌های مرزی و افزایش پرواز‌ها میان ایران و پاکستان