Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین مهدی بیک؛ با مشخص شدن شعار سال۱۴۰۰ با عنوان «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» ضرورت پایان بخشیدن به موانع پیش روی تولید و فضای کسب و کار کشور، بیشتر از هر زمان دیگری احساس شد. مبتنی بر این نیاز اساسی، احسان خاندوزی رییس فراکسیون تولید و فضای کسب و کار، در نخستین روزهای فروردین ماه با انتشار توئیتی نوشت: « فراکسیون تولید و فضای کسب‌ و کار که بعد از جلسات نمایندگان با تشکل‌های اقتصادی اعلام موجودیت کرده، بر سه مانع مشخص در راه تولید متمرکز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» اگرچه خاندوزی در توئیت خود اشاره‌ای مستقیم به سه مانع اصلی مورد نظر نکرده بود، اما اظهارات روح الله متفکر آزاد سخنگوی فراکسیون مشخص کرد که این فراکسیون با تمرکز بر اصلاح نظامات «بانکی»، «مالیات» و «گمرکی» برنامه‌های خود را در سال ۱۴۰۰ پیگیری خواهد کرد.

در همین خصوص، نماینده مردم اصفهان در تشریح مهمترین برنامه‌های پیش روی این فراکسیون گفت: اساس تشکیل فراکسیون‌های مجلس با دو هدف کلی دنبال می‌شوند که یکی بهبود شاخص‌های تقنینی و دیگری نظارت بر حسن اجرای قوانین است. فراکسیون تولید و فضای کسب و کار مجلس نیز مبتنی بر این دو هدف کلی، تلاش می‌کند تا از یک طرف موانع پیش روی تولید و بهبود فضای کسب و کار را شناسایی و از سوی دیگر با استفاده از ظرفیت‌های تقنینی و نظارتی راهکارهای عملیاتی برای از میان برداشتن این موانع را در دستور کار قرار دهد.

طغیانی در ادامه افزود: بر این اساس پایان بخشیدن به انحصارها و بروکراسی‌های پیچیده‌ای که در مقابل فعالیت‌های تولیدی و کسب و کار قرار دارد، مهمترین هدفی است که اعضای فراکسیون تحقق آن را در راس برنامه ریزی‌های خود قرار داده اند. استفاده از یک پنجره واحد و پایان دادن به هفت خوان صدور مجوزهای کارآفرینی و کسب و کار یکی از ضرورت‌هایی است که هرچه سریعتر باید بستر آن در اقتصاد و فضای تولید کشور فراهم شود.

این نماینده تمرکز اصلی این فراکسیون را اصلاح در سه حوزه کلیدی مالیاتی، گمرکی و بانکی اعلام کرد و گفت: به صورت مصداقی، می‌توان به طرح تسهیل صدور مجوزهای ویژه کسب و کار اشاره کرد. طرحی که بعد از بررسی در کمیسیون ویژه جهش تولید، برای ارزیابی‌های تخصصی روی میز بررسی‌های فراکسیون تولید و فضای کسب و کار قرار گرفته است. این طرح یکی از مطالبات جدی نمایندگان از ابتدای تشکیل مجلس یازدهم است و به دنبال مقابله با برخی انحصارات خاص است که برخی مشاغل ایجاد کرده‌اند.

احصا کاستی‌های تولید و فضای کسب و کار

طغیانی در بخش دیگری از گفتگو یادآور شد: در کنار موضوعات تقنینی، از منظر نظارتی نیز از همین هفته هم در کمیسیون اقتصادی و هم در فراکسیون تولید و فضای کسب‌وکار در وهله نخست مجموعه مشکلات و کاستی‌های تولید و فضای کسب و کار، احصاء مجدد می‌شوند. سپس در هر هفته یکی از موضوعات با حضور دستگاه‌های مسئول و فعالان اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت از دل بحث و تبادل نظرهای تخصصی، راهکارهای عملیاتی برای حل این مشکلات ارائه خواهد شد.

نایب رییس فراکسیون تولید و فضای کسب و کار در بیان جزئیات این بررسی‌ها گفت: مثلا با هدف حل مشکلات مالیاتی اهالی تولید و صاحبان کسب و کار با حضور مسئولان سازمان امور مالیاتی کلیت مسائل در فراکسیون مورد بررسی قرار گرفته، اظهارنظرهای مدیران و فعالان تولیدی شنیده می‌شود و در نهایت اگر نیاز به راهکارهای قانونی یا رویکرد نظارتی خاصی باشد، برنامه ریزی خواهند شد.

او افزود: برای این منظور روز سه‌شنبه هفته جاری، جلسه ای با حضور نمایندگان بخش خصوصی، مدیران اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، فعالان تولیدی و مسئولان سازمان امور مالیاتی، برگزار خواهد شد. این روند طی هفته‌های آینده در خصوص موضوعات مختلف از جمله موضوعات گمرکی، معضل صدور مجوزها، مشکلات بانکی و... نیز پیگیری خواهد شد.

طغیانی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین، در خصوص راهکارهایی که این فراکسیون برای مقابله با انحصارات و سوداگری‌ها در پیش خواهد گرفت، گفت: با توجه به سودهای کلانی که در بخش‌های سوداگرانه و غیر مولد اقتصادی وجود دارد، باید نظام اقتصادی کشور به گونه ای اصلاح شود که سودجویان با استفاده از انحصارها و روابط رانتی نتوانند در مسیر رشد تولید و بهبود فضای کسب و کار مولد سنگ اندازی کنند.

او در ادامه افزود: بخشی از این ضرورت‌های تقنینی در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در بازارهایی چون طلا، ارز، خودرو و... مورد توجه قرار گفته است. طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی تصویب شده و به زودی در دستور کار صحن قرار می‌گیرد. از طریق این طرح جایگاه بخش‌های مولد در اقتصاد کشور تقویت خواهد شد و ریسک فعالیت‌های سوداگرانه بسیار بالا خواهد رفت.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اجرای درست این قوانین را نیازمند بسترهایی دانست و گفت: البته اجرای درست مالیات بر عایدی سرمایه نیازمند ، بسترهای شفاف اقتصادی است. یعنی ابتدا باید به قوانینی چون قانون سامانه مودیان پایانه‌های فروشگاهی عمل شود. در صورت اجرای درست این قانون، بستر لازم و داده‌های کافی برای اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه نیز فراهم خواهد شد. در ادامه نیز می‌توان حلقه بعدی قوانین مانند قانون مالیات بر مجموع درآمدها را نیز در دستور کار قرار داد که تکمیل کننده اصلاحات اساسی در نظام مالیاتی کشور است.

طغیانی در پایان با اشاره به اهمیت بازدیدهای میدانی نمایندگان خاطرنشان کرد: یکی از ارکان اصلی برنامه ریزی‌های فراکسیون حضور میدانی و بازدید از واحدهای تولیدی، مناطق مرزی و مناطق آزاد است. این روند در سال ۱۴۰۰با هدف گذاری‌های دقیق تری دنبال خواهد شد. واقع آن است که  مانع اصلی پیش روی تولید، فقدان نظارت بر حسن اجرای قوانین است. اساسا نیاز به انباشت قوانین جدید وجود ندارد و تنها باید قوانین موجود با تمرکز و نظارت افزونتری اجرا و پیگیری شود تا تولید به جایگاه رفیع مورد نظر برسد و موانع از پیش روی کسب و کار برداشته شود.

پربیننده ترین لایحه مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شد تشکیل کارگروه ویژه تدوین قراردادهای صنعتی ایران و چین در مجلس/ رانت و تکانه‌های تورمی حاصل ساختار فعلی خودروسازی حقوق‌های نجومی کدام دستگاه‌ها محدود می‌شود؟ احضار دژپسند به کمیسیون اصل نود صهیونیست‌ها می‌خواهند انتقام توفیقات در مسیر لغو تحریم‌ها را بگیرند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک مهدی طغیانی مهدی بیک برجام فراکسیون تولید و فضای کسب و کار مالیات بر عایدی سرمایه پیش روی تولید خواهد شد کار قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۵۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۵۶۹ پروانه ساخت و پایان‌کار در منطقه ۴ شهرداری قزوین

شهردار قزوین از صدور ۵۶۹ فقره پروانه ساختمانی و پایان‌کار در منطقه ۴ شهرداری قزوین در یک‌سال گذشته خبر داد.

مهدی صباغی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین از صدور ۵۶۹ فقره پروانه ساختمانی و پایان‌کار در منطقه ۴ شهرداری قزوین در یک‌سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد ۳۵۴ فقره مربوط به صدور پایان‌کار ساختمان و ۲۱۵ فقره هم مربوط به صدور جواز پروانه ساخت بوده است.

وی با بیان اینکه ۳۱۲ دستور تهیه نقشه هم در شهرداری منطقه ۴ صادر کردیم، گفت: به منظور اطمینان از ساخت‌وساز قانونی منطبق با مشخصات فنی و رعایت اصول شهرسازی و ضوابط آن در سال قبل ۲۱۵ مورد پروانه ساخت‌وساز، پنج هزار و ۱۶۷ فقره ثبت درخواست و ۱۷۰۳ فقره پاسخ استعلام صادر شده است.

شهردار قزوین اضافه کرد: حمایت‌های تشویقی شهرداری قزوین از جمله افزایش تراکم در بافت‌های فرسوده و اجرای طرح بازآفرینی محله هادی‌آباد تأثیر قابل توجهی در رونق ساخت‌وساز و افزایش صدور پروانه ساختمانی داشته است.

رسیدگی به ۵۲ پرونده تخلفات تاکسیرانان

صباغی در ادامه از رسیدگی به ۵۲ پرونده تخلفات تاکسیرانان در هیئت انضباطی سازمان تاکسیرانی در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال گذشته طی برگزاری ۳۲ جلسه کاری به ۵۲ پرونده تخلف تاکسیرانان رسیدگی شد که منجر به صدور آرایی چون دادن اخطار و تذکر، دریافت تعهد کتبی، جریمه نقدی، توقیف خودرو و یا لغو مجوز فعالیت شد.

وی افزود: شکایات دریافت‌شده از تاکسیرانان در خصوص موضوعاتی همچون رعایت نکردن نرخ مصوب کرایه، برخورد نامناسب با مسافر و موضوعات مربوط به عفاف و حجاب است که در هیئت انضباطی سازمان تاکسیرانی مورد رسیدگی قرار گرفت.

شهردار قزوین با ذکر اینکه علاوه بر رسیدگی به شکایت از تاکسیرانان به موارد تشویقی هم رسیدگی می‌شود، ادامه داد: در بسیاری از موارد شهروندان با واحد رسیدگی به شکایات تماس می‌گیرند و به دلیل برخورد خوب و پسندیده، رعایت نرخ مصوب، نظافت و پاکیزگی خودرو خواستار تقدیر از تاکسیرانان می‌شوند.

کد خبر 739407

دیگر خبرها

  • افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان
  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزشی برای بهبود و تقویت زیرساخت‌های آموزشی کهگیلویه و بویراحمد
  • برچیدن اقتصاد زیر زمینی با شاه کلید، شناسه یکتا
  • بروکراسی اداری، مهمترین مانع سرمایه گذاری در کشور
  • اقتصاد زیرزمینی برچیده می‌شود
  • صدور مجوز برای ساخت دانشکده پرستاری و مامایی مراغه
  • صدور ۵۶۹ پروانه ساخت و پایان‌کار در منطقه ۴ شهرداری قزوین
  • توسعه مشاغل خانگی راهی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید
  • توسعه مشاغل خانگی راهی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید 
  • قیمت گذاری دستوری، مانع مشارکت مردم در تولید