Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@17:11:01 GMT

جو علیه جو

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۳۱۷۱

شاید در نگاه اول رأی «هریس» کلیدی و تعیین‌کننده به نظر برسد؛ اما تحولات چهار ماه ابتدایی حضور بایدن در کاخ سفید و آغاز به کار دوره جدید سنا نشان می‌دهد که چهره تعیین‌کننده سنا نه کامالا هریس، بلکه «جو منشن»، سناتور ویرجینیای غربی و «کریستین سینما»، سناتور آریزونا هستند که به‌ظاهر در اردوی دموکرات‌ها قرار دارند؛ اما رأی آنها به برنامه‌ها و طرح‌های حزب دموکرات به‌هیچ‌وجه تضمین‌شده نیست و می‌تواند در رأی‌گیری‌های جنجالی، ورق را به سود جمهوری‌خواهان برگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین‌میان موقعیت جو منشن تعیین‌کننده‌تر از «کریستین سینما» دیگر سناتور دموکرات است. منشن سناتوری ایالتی است که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا توانست در انتخابات نوامبر گذشته بیش از 70 درصد آرای آن را کسب کند تا ویرجینیای غربی همچنان به‌عنوان پایگاه وفادار به ترامپ و جمهوری‌خواهان باقی بماند. با وجود اینکه کریستین سینما هم از ایالتی به‌عنوان سناتور دموکرات راهی سنا شده که حتی چهره‌های جمهوری‌خواه شاخص آن ایالت از جمله «جان مک کین» فقید و «جف بلیک» اختلاف‌هایی اساسی با ترامپ داشتند؛ اما اختلاف‌های اخیر او با دموکرات‌ها و نزدیکی مواضعش به جمهوری‌خواهان، حزب دموکرات را نگران کرده است؛ اما این نگرانی به اندازه هراس دموکرات‌ها از هم‌حزبی او از ویرجینیای غربی نیست. توجه دموکرات‌ها و کاخ سفید درحال‌حاضر متوجه جو منشن است که نفوذ بالا، سابقه سیاسی و جایگاه تعیین‌کننده‌اش در سنایی که این بار هر دو حزب 50 سناتور در آن دارند، باعث شده تا دموکرات‌ها برای تصویب هر برنامه و طرح خود ابتدا نظر مثبت منشن به‌ظاهر دموکرات را جلب کنند. مخالفت منشن با افزایش حداقل دستمزدها به ساعتی 15 دلار که با حمایت سناتور برنی سندرز چپ‌گرا ارائه شده بود، اولین مانع مهم در مسیر برنامه‌های حزب دموکرات بود و در نهایت باعث شد بسته تحریک اقتصادی 1.9 هزار میلیارد دلاری برای مقابله با تبعات کرونا از دستور کار خارج شود. پس از آن هم مخالفت منشن با افزایش محدودیت‌ها برای خرید و مالکیت سلاح گرم است که مجلس نمایندگان آمریکا آن را در پی دو کشتار در یک ماه اخیر در ایالت‌های جورجیا و کلورادو، تصویب کرده بود، حتی مانع از طرح این موضوع در سنا از سوی حزب دموکرات شد. یکی دیگر از برنامه‌های کلیدی جو بایدن و حزب دموکرات بازسازی زیرساخت‌های اقتصادی ایالات متحده است. براساس آمار منتشرشده، ایالات متحده در دهه‌های اخیر در توسعه و بازسازی زیرساخت‌های خود بسیار ضعیف عمل کرده و از این نظر از بسیاری از اقتصادهای پیشرفته جهان عقب افتاده است. یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی جو بایدن، توسعه و بازسازی زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی آمریکا بود و او قصد دارد این پروژه عظیم را که می‌تواند فرصت‌های شغلی زیادی هم ایجاد کند، هرچه زودتر کلید بزند؛ اما در مسیر اجرائی‌شدن آن باز هم با مانع جو منشن روبه‌رو شده است. بایدن در روزهای گذشته با سفرهای ایالتی مختلف قصد دارد افکار عمومی را با طرح دو هزار میلیارد دلاری خود برای بازسازی و توسعه زیرساخت‌ها همراه کند تا بتواند با فشار افکار عمومی، سنا را مجاب به تصویب این طرح بلندپروازانه کند؛ اما منشن سناتور دموکرات ویرجینیای غربی گفته است که این طرح باعث افزایش مالیات نهادها و بنگاه‌های اقتصادی خواهد شد و حاضر به حمایت از آن نیست.
رئیس‌جمهور آمریکا که می‌خواهد به هر قیمت که شده، طرح اصلاح زیرساخت‌ها را تصویب کنند، در حال رایزنی با جمهوری‌خواهان میانه‌رو هستند تا با کسب نظر مثبت آنها، مخالفت جو منشن را بی‌اثر کنند. از طرف دیگر تعدادی از سناتورهای دموکرات هم با ایجاد اصلاحات در بخش تأمین بودجه این طرح، امیدوار به همراه‌کردن سناتورهای جمهوری‌خواه هستند.
منشن  در  میانه
این اقدامات با هدف فشار بر جمهوری‌خواهان برای عقب‌نشینی انجام می‌شود. اگر رقبای بایدن در نهایت مصالحه نکنند، جو منشن و دیگر دموکرات‌های میانه‌رو که در انتخابات ریاست‌جمهوری از بایدن حمایت کرده‌اند، نیاز به پوششی سیاسی برای پذیرش این طرح دموکرات‌ها دارند. جو منشن که برای رسیدن به جایگاه امروزی خود حدود 40 سال تلاش کرده، در هفته‌های گذشته در گفت‌وگوها و مقالات خود شرط خود برای پذیرش این طرح را اعلام کرده است: ایجاد وفاق دوحزبی. منشن پنجشنبه گذشته در مقاله خود در روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: «دموکرات‌های سنا باید از وسوسه کنارگذاشتن همکاران جمهوری‌خواه برای تصمیم‌گیری درباره موضوعات مهم ملی صرف نظر کنند. از طرف دیگر، جمهوری‌خواهان هم مسئولیت دارند تا نه گفتن را متوقف کنند و در یافتن راه‌حل واقعی با دموکرات‌ها مشارکت کنند». این دیدگاه میانه‌روی منشن را در بسیاری از دیگر مسائل نیز می‌توان شاهد بود. «کریستوفر جی ریگان»، قائم‌مقام سابق حزب دموکرات در ایالت ویرجینیای غربی، به‌تازگی در یادداشتی در آتلانتیک درباره جو منشن نوشت: «در حدود 20 سال گذشته، هم در مقام مخالف جو منشن و هم به‌عنوان حامی و هم‌حزبی با او کار کرده‌ام. باید اعتراف کنم که پیش‌داوری‌های نادرست زیادی درباره منشن وجود دارد و دلیل آن هم این است که منشن مانند برنی سندرز یا راند پال از ایدئولوژی خاصی پیروی و دفاع نمی‌کند؛ بلکه بیشتر به محبوبیت یک طرح یا لایحه توجه می‌کند و تنها براساس‌این و نه بر مبنای مواضع و دیدگاه‌های حزبی به آن رأی مثبت یا منفی می‌دهد». مایکل کروس و بورس ایورت، گزارشگران پولیتیکو هم این نگاه را تأیید می‌کنند: «جو منشن حامیان و مخالفان زیادی دارد و علت اصلی حمایت‌ها، اعتقادش به عمل‌گرایی است؛ اما بسیاری از منتقدان او هم می‌گویند جو منشن به این علت گاهی از دموکرات‌ها و گاهی از جمهوری‌خواهان حمایت می‌کند که می‌خواهد همیشه در صحنه سیاسی باقی بماند.  منشن عمل‌گرایی را به دیدگاه آرمانی و حزب ترجیح می‌دهد. در سابقه مواضع او می‌بینیم که به اولین فرماندار دموکراتی تبدیل شد که هم مخالف سقط جنین بود و هم حامی آزادی مالکیت اسلحه و هم مدافع کاهش مالیات؛ مشخصاتی که همچنان باقی مانده و او را به چهره‌ای تبدیل کرده که نمی‌توان آن را یک دموکرات سرسخت دانست. چنین چهره‌ای اکنون نقش کلیدی را در سنا ایفا می‌کند؛ حتی کلیدی‌تر از کامالا هریس.

تکیه نخستین  زن  بر  کرسی وزارت ارتش آمریکا 
کاخ سفید در اطلاعیه‌ای اعلام کرد جو بایدن ۱۱ مقام را برای رهبری آژانس‌های امنیت ملی و نیروی انتظامی انتخاب کرده و از جمله خانم «کریستین وورمث» را به‌عنوان نخستین زن در سمت وزارت ارتش برگزیده است. در اطلاعیه کاخ سفید آمده است که رئیس‌جمهوری آمریکا «کریستی ابی‌زید» را به‌عنوان مدیر مرکز ملی مقابله با تروریسم در دفتر مدیر اطلاعات ملی، «کریس اینگلیس» را به‌عنوان مدیر ملی سایبر در دفتر اجرائی رئیس‌جمهور، «کریستین وورمث» را به‌عنوان وزیر ارتش در وزارت دفاع و «گیل سیسنروس» را به‌عنوان معاون دفاع، پرسنل و آمادگی در وزارت دفاع انتخاب کرده است. طبق اطلاعیه کاخ سفید، خانم کریستی ابی‌زید تقریبا یک دهه در آژانس اطلاعات دفاعی در سمت مقام اطلاعاتی مقابله با تروریسم فعالیت کرده، سپس به شورای امنیت ملی انتقال داده شده و در سال ۲۰۱۴ به‌عنوان معاون دستیار وزیر دفاع در افغانستان، پاکستان و آسیای مرکزی انتخاب شده است. اطلاعیه کاخ سفید حاکی از آن است که کریس اینگلیس نیز به مدت ۴۱ سال، از جمله ۲۸ سال در آژانس امنیت ملی، در دولت فدرال خدمت کرده و در آژانس فوق به مدت هفت سال سمت معاون مدیر را بر عهده داشته است. کریستین وورمث در دولت‌ باراک اوباما با معاونت جو بایدن، به‌عنوان معاون وزیر دفاع و مدیر ارشد سیاست دفاعی در شورای امنیت ملی فعالیت کرده و به شکل‌گیری دستورالعمل استراتژیک دفاعی ۲۰۱۲ که توازن مجدد ارتش در قبال هند و اقیانوس آرام را آغاز کرد، کمک کرد. 

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ویرجینیای غربی جمهوری خواهان حزب دموکرات تعیین کننده دموکرات ها زیرساخت ها امنیت ملی کاخ سفید جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۳۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیه ایران اسلامی، هر تهدیدی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر موسوی ظهر پنجشنبه در اجلاسیه شهدای ارتش کهگیلویه و بویراحمد در شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران افزود: علیرغم اینکه ایران اسلامی چهاردهم اسفند ماه اعلام کرد که این عملیات را انجام می‌دهد آنها از همه تجهیزات و توان خود برای مقابله با این عملیات استفاده کردند اما جمهوری اسلامی ایران مأموریت خود را به خوبی انجام داد و این را به دنیا ثابت کرد که هر تهدیدی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است.

وی بیان داشت: علیرغم اینکه صدها مسافرت هوایی غیرنظامی، اقتصادی و … در منطقه در حال انجام بود این عملیات چنان دقیق انجام شد که دنیا را متحیر کرد و آنها به قدرت جمهوری اسلامی ایران پی بردند.

امیر موسوی تصریح کرد: حدود پنجاه سال پیش یک ناو آمریکایی وقتی در منطقه تردد می‌کرد همه دست به سینه می‌ایستادند اما اکنون آمریکا وقتی اتفاقی در منطقه می‌افتد به جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کند که ما در این اتفاق دخل و تصرف یا مشارکتی نداشته‌ایم.

فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تهدیدها را در زمان و مکان مناسب دقیق و کوبنده جواب می‌دهد و این پیامی برای همه دشمنان جمهوری اسلامی ایران است.

امیر موسوی با اشاره به برگزاری یادواره شهدا تصریح کرد: برگزاری این یادواره‌ها نشان از آن دارد که مردم شهدای خود را فراموش نمی‌کنند و یاد و نام آنها همیشه زنده است همچنین فرهنگ ایثار و شهادت در دل این دیار جاری و ساری است.

وی با بیان اینکه تاریخ همیشه از پدران و مادران شهدا و همچنین جان برکفان این دیار به نیکی یاد می‌کند، گفت: آنها برای دفاع از مال، جان و ناموس و وطن خود همه چیز خود را در طبق اخلاص گذاشتند.

امیر موسوی تصریح کرد: مردم این استان در تاریخ این سرزمین حماسه آفرینی‌های زیادی از خود به یادگار گذاشتند و در دوران دفاع مقدس بیشترین اعزام به جبهه‌ها را به لحاظ جمعیت داشتند و بیشترین آمار را به لحاظ شرکت در انتخابات‌های مختلف نیز در کشور دارند و این نشان از پایبندی مردم این منطقه به آرمان‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: حماسه آفرینی مردم گچساران در تاریخ ۱۹ بهمن ۵۷ برگ زرینی در تاریخ انقلاب است و تاریخ این دیار مملو از رشادت‌ها، فداکاری‌ها و شجاعت‌های زیادی است و این حکایت از سرافرازی و سربلندی مردم این مرز و بوم دارد.

فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: شجاعت و فداکاری، بارزترین ویژگی مردم کهگیلویه و بویراحمد است و تاریخ هر دیار از حماسه آفرینی‌ها و فداکاری‌های افراد شجاع و فداکار خود به نیکی یاد می‌کند و با آنکه قبرهای زیادی در مرزهای کشور وجود دارد که جان خود را برای دفاع از این مرز و بوم فدا کردند، نه تنها ما بلکه آیندگان نیز از این افراد به نیکی یاد می‌کنند و برای همه نسل‌های آینده قابل احترام هستند.

کد خبر 6088461

دیگر خبرها

  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • هر تهدیدی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است
  • علیه ایران اسلامی، هر تهدیدی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • پاسخی کوبنده در انتظار رژیم صهیونیستی