Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@03:49:40 GMT

بایدن به‌دنبال تقابل علنی با پوتین نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۳۱۸۵

به گزارش ایندیپندنت، انتشار این خبر، با واکنش‌های متفاوتی در محافل سیاسی دمشق روبه‌رو شد، برخی ابراز امیدواری کردند که طرح روسیه که به‌عنوان متحد سوریه شناخته می‌شود، تا آن زمان مسیر دستیابی به حل بحران را هموار کند و برخورد عاری از تنش با ایالات متحده که نزدیک به ۹۰۰ نیروی جنگی در شمال شرقی سوریه دارد همچنان ادامه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل، برخی دیگر، از اتخاذ تصمیمات جدیدی که مردم سوریه توان تحمل آنها را نخواهند داشت، ابراز نگرانی کردند، به‌ویژه اینکه تحریم‌های اعمال‌شده در چارچوب قانون سزار، هم‌اکنون سوریه را به‌شدت تحت فشار قرار داده است، درحالی‌که نیروهای چندین کشور خارجی از جمله ترکیه، روسیه و آمریکا در رقابت برای گسترش نفوذ و کنترل خود بر قلمرو سوریه هستند، افزون بر نیروهای دموکراتیک سوریه که قصد جدایی‌طلبی دارند. به گفته منبع دیپلماتیک یادشده، تأخیر سه‌ماهه جو بایدن برای تشکیل تیم ویژه جهت پیگیری پرونده سوریه، به‌هیچ‌وجه به این معنی نیست که «دولت بایدن به این پرونده توجه خاصی ندارد»‌ بلکه با توجه به احتمال توسل به تمام گزینه‌های ارائه‌شده و پیش‌بینی‌های بسیاری درمورد تصویب قانون جدیدی مشابه سزار، واشنگتن ممکن است با هدف تشدید فشارهای سیاسی و اقتصادی بر دمشق، سوریه را بیشتر از پیش تحریم کند. این در حالی است که در ۲۵ ژانویه گذشته، «ایمی کترونا» به‌عنوان سرپرست نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه تعیین شد. در ‌واقع، سوریه درحال‌حاضر در چنان وضعیت دشوار و بحران اقتصادی‌ای به سر می‌برد که از آغاز جنگ در این کشور در سال ۲۰۱۱ تاکنون بی‌سابقه بوده است؛ ازهمین‌رو یک گروه سیاسی وفادار به دمشق، رفع تحریم‌ها و محاصره‌ای اعمال‌شده از ۱۶ ماه ژوئن سال گذشته را یک نیاز مبرم می‌داند، زیرا تمام کشورها، شرکت‌ها و افرادی که با دولت سوریه وارد معامله شوند، به دلیل تحریم‌های اروپا و آمریکا با مجازات سنگینی روبه‌رو خواهند شد؛ اقدامی‌که باعث شده سوریه دچار بحران اقتصادی شدیدی شود. این در حالی است که دو کشور سوریه و آمریکا قبل از پایان دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، تماس‌هایی درمورد شهروندان آمریکایی مستقر در سوریه که ارتباط با آنها قطع شده بود، برقرار کرده بودند. «بطرس مرجانه»، رئیس کمیسیون امور خارجی پارلمان سوریه، ضمن خودداری از به‌کاربردن اصطلاح «تحریم» و توصیف آن به‌عنوان «اقدامات یک‌جانبه واشنگتن»، گفت: «مجازات برای مجرم است، درحالی‌که مردم سوریه در سخت‌ترین شرایط انسانی و معیشتی زندگی ‌می‌کنند، بااین‌حال‌ ما سعی داریم موضع خود را برای دوستان در پارلمان اروپا و حتی برای آمریکایی‌هایی که از آرمان‌های مردم سوریه حمایت می‌کنند، روشن کنیم». بطرس مرجانه، هرگونه مذاکره جدی برای متوقف‌کردن جنگ در سوریه را در مرحله آینده منتفی دانست. البته واشنگتن کارت‌های متعددی مانند کارت استفاده از سلاح‌های شیمایی را برای اعمال فشار در دست دارد که انتظار می‌رود تیم جدید آمریکا برای پیگیری پرونده سوریه از آنها بار دیگر استفاده کند و این همان چیزی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، به آن اشاره کرده و افزود که کشورش به دنبال مجازات دمشق به دلیل استفاده از سلاح شیمایی است، درحالی‌که دمشق این موضوع را به‌عنوان یک ادعای بی‌اساس، کاملا رد می‌کند. همچنان، حضور تفنگداران دریایی آمریکا در خاک سوریه، کارت فشار دیگری است که واشنگتن می‌تواند از آن استفاده کند، زیرا پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا قصد داشت‌ نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه را در دسامبر ۲۰۱۸، به‌ویژه پس از نابودی آخرین پایگاه داعش در شرق سوریه در ماه مارس ۲۰۱۹، به کشور بازگرداند، پنتاگون تصمیمی برای بازگرداندن نیروهای آمریکایی به کشور ندارد.
ناظران معتقدند کارت حضور نیروهای آمریکایی در سوریه، یکی از برجسته‌ترین کارت‌ها برای اعمال فشار و مذاکره است، زیرا نیروهای آمریکایی علاوه بر حضور در منطقه‌ای از سوریه که بستر آن سرشار از نفت و ذخایر طبیعی است، از جناح‌های کُرد حمایت می‌کنند و این امر، مانع گسترش نفوذ ترکیه از مرزهای شمالی به مرکز سوریه می‌شود، افزون بر آن‌ که نیروهای آمریکایی از گروه‌های مخالف سوریه نیز حمایت و پشتیبانی می‌کنند، درهمین‌حال بعید به نظر می‌رسد که دولت جدید آمریکا و تیم تعیین‌شده برای پیشبرد پرونده سوریه، تشدید فشارها بر دولت سوریه را فراموش کنند، به‌ویژه اینکه مقامات دمشق خود نیز این انتظار را دارند که با نزدیک‌شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه، فشارها افزایش یابد. همچنین درحالی‌که توجه محافل نظارتی به مسئله سوریه کاهش یافته است، مسکو با استفاده از تمام سیاست‌هایش در منطقه در جست‌وجوی راه‌حلی برای پایان‌دادن به بحران سوریه است؛ به‌ویژه با توجه به تقابل‌های علنی اخیر میان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا. به‌این‌ترتیب، موضع‌گیری بایدن در قبال پرونده سوریه تا اواسط ماه می‌ آینده روشن خواهد شد، پس از آنکه بایدن در نخستین سخنرانی ریاست‌جمهوری، اشاره‌ای به پرونده سوریه نکرد و باعث شد پرسش‌های بسیاری درمورد میزان جدی‌بودن رسیدگی به مسئله سوریه در ابعاد مختلف آن مطرح شود.

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نیروهای آمریکایی پرونده سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۳۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد

به گزارش جماران؛ خبرگزاری بلومبرگ ادعا کرد: به نظر می‌رسد رئیس جمهور آمریکا دستکم فعلاً علاقه‌ای به اجرایی کردن تحریم‌های نفتی ایران داشته باشد.

قانونی که جو بایدن را برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران تحت فشار قرار می‌دهد، در این هفته در مسیر تبدیل شدن به قانون  قرار دارد. اما انتظار نداشته باشید که رئیس جمهور به این زودی ها به طور کامل از اختیارات جدید خود استفاده کند.

تحریم‌های نفتی جدید برای ایران در آخر هفته به عنوان پاسخی به حمله به اسرائیل در اوایل ماه جاری توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. نمایندگان مجلس وعده داده اند که دامنه محدودیت ها بر صادرات نفت خام ایران را با گسترش پوشش به بنادر، کشتی ها و پالایشگاه های خارجی که آگاهانه وارد تجارت می شوند، گسترش دهند. اما به نظر می‌رسد باید قصد ندارد فعلاً با امضای خود آن را به قانون لازم‌الاجرا تبدیل کند.

 

منبع: شفقنا

دیگر خبرها

  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • هواپیما‌های ائتلاف آمریکایی ۱۴ بار در روز حریم هوایی سوریه را نقض کردند
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • آمریکا همچنان نفت و گندم سوریه را غارت می‌کند
  • حمله پهپادی به پایگاه نظامی عین‌الاسد
  • گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...
  • بشار اسد : گاهی دیدارهایی با آمریکایی ها داریم
  • (ویدیو) هدف قرار گرفتن دو پایگاه آمریکایی در سوریه
  • فوری؛ حزب‌الله عراق از آغاز مجدد حملات به نیروهای آمریکایی خبر داد + اولین تصاویر | حمله با ۵ موشک