Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در زمینه اقدامات بعد از غربالگری مانند قرنطینه و محدود کردن افراد، موفق نبودیم، همین الان هم در این مورد موفق نیستیم.

عباسعلی درستی در گفت‌وگو با ایسنا با در پاسخ به این سوال که در صورت بازگشت به سال ۹۸ چه اقداماتی را در مقابله با کرونا انجام می دادید؟، اظهار کرد: اپیدمی کرونا در سال ۹۸ به عنوان یک بحران به سیستم بهداشت و درمان تحمیل شد و همانطور که در ابتدای تمامی بحران‌ها دیده می‌شود، یک سری اقدامات و تصمیم‌هایی مانند ضدعفونی خیابان‌ها و درختان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در اولویت قرار گرفت که بعدها متوجه شدیم اولویت کمی داشت و به همین منظور اگر به سال گذشته برگردیم و در صورتی که اطلاعات الان را داشتیم، از اتخاذ چنین تصمیماتی جلوگیری و اقدامات موثرتری را جایگزین می‌کردیم.

وی، عدم هماهنگی سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها با سیستم بهداشت و درمان در مقابله با کرونا را از مهمترین چالش‌های مواجهه با بحران کرونا دانست و اضافه کرد: تنها ۲۵ درصد مسائل حوزه سلامت مرتبط با سیستم بهداشت و درمان بوده و مابقی بر عهده سایر ارگان‌ها بوده و مدیریت آن خارج از حوزه بهداشت و درمان اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: مکانیزم‌های مورد استفاده و مدیریت سایر ارگان‌ها نقش زیادی در مقابله با کرونا داشت، به طوری که به عنوان مثال سیستم حمل و نقل عمومی با چه شرایطی کار کند هم حائز اهمیت بود؛ شاید از پتانسیل و هماهنگی با سایر سازمان‌ها غفلت داشتیم و یا شاید اگر تجربه سال گذشته را داشتیم، تصمیمات بهتری نسبت به اوایل شیوع بیماری می‌گرفتیم.

درستی، کمبود وسایل حفاظتی در مواجهه با بحران کرونا را از دیگر چالش‌های این حوزه عنوان کرده و خاطرنشان کرد: مشکلات زیاد مالی در جریان این بیماری نیز از دیگر چالش‌هایی است که همچنان ادامه دارد؛ در حوزه پزشک خانواده شهری در سال ۹۹ هنوز تا آخر سال قبل، بیش از ۵۰ درصد منابعمان را نتوانستیم از وزارتخانه دریافت کنیم.

وی افزود: مقداری از منابع سال گذشته از ابتدای سال جاری از وزارتخانه وصول شده و الان در حال توزیع بوده و شش ماه اول سال ۹۹ در حال پرداخت شدن است؛ مشکلات مالی در اثنای بیماری بسیار اذیتمان کرد.

وی، غلبه‌ی گاه و بی‌گاه مشکلات روحی و روانی کادر درمان و بهداشت را از دیگر چالش‌های مقابله با بحران کرونا خواند و افزود: این مشکل بعد از گذشت یک سال یکی از چالش‌های جدی در حوزه کرونا به شمار می‌آید.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با برشماری برخی از دستاوردها و موفقیت‌های مبارزه با کووید۱۹، اظهار کرد: برگزاری بسیج همگانی غربالگری کمک زیادی به مدیریت برنامه کرد، به ویژه که توانستیم در زمان بسیار کوتاهی از نظر بیماری موارد مشکوک را استخراج کرده و مراقبت‌های لازم بعدی را انجام دهیم؛ اما متاسفانه سیستم ما در کل کشور مشکل دارد، به عنوان مثال کارمند یک اداره با وجود توصیه‌ها و مثبت بودن تست، در محل کارش حاضر شد، در حالی که اگر سیستم مشکلی نداشت، این فرد مبتلا بدون اجازه ما نمی‌توانست در محل کار حضور پیدا کند.

درستی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح دستاوردها و چالش‌های اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، خاطرنشان کرد: آمارهای عنوان شده در قالب این طرح با وجود کمک بسیار، همگی دستاورد مربوط به این طرح نبود، اما در اینکه نیروهای بسیج و کمک زیادی به ما کردند، شکی نیست.

وی، آموزش نیروها در اجرای طرح شهید سلیمانی به عنوان نیروهای غیر تخصصی را از چالش‌های اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: با توجه به غیرتخصصی بودن نیروها افراد در این برنامه تسلط زیادی نداشتند، اما نیروهای بسیج و سپاه ۱۰۰ درصد به اجرای این طرح معتقد بودند، ولی عملیاتی شدن فاز نهایی این برنامه محقق نشد.

درستی با اشاره به مهم‌ترین نکته در هدایت، سازماندهی و چیدن تیم‌های کاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مقابله با کرونا، متذکر شد: شناخت از نیرو بر اساس توانایی‌های قبلی، مهارت‌ها و انگیزه از جمله عوامل موثر در چیدمان نیروها بود، اما با گذشت زمان بر اساس میزان کار و بررسی مسئولیت، چیدمان را اصلاح و سازماندهی کرده و پیش می‌رفتیم.

وی با تشریح چگونگی هماهنگی با سایر ارگان‌ها در مقابله با بحران کرونا، خاطرنشان کرد: همکاری با سایر ارگان‌ها مانند شهرداری، دادگستری و پلیس و چگونگی مدیریت آن به قبل از شروع کرونا باز می‌گردد که ما قبل از این بیماری هم ما با ادارات مرتبط در حوزه بیماری‌های غیر واگیر همکاری و تجربه قبلی داشتیم؛ قوانین مصوب ستاد کرونا کشور و استانی و ملزم کردن ادارات برای هماهنگی با سایر حوزه بهداشت کمک بسیاری به ما کرد.

درستی در بخش پایانی سخنانش با تاکید بر ضرورت تداوم همکاری ارگان‌ها و مردم با حوزه بهداشت و درمان، متذکر شد: نیروهای انسانی حوزه بهداشت برای هر بیماری تقریبا آموزش دیده‌اند و تخصصشان این را ایجاب می‌کند، اما برای توانمندی و مدیریت نه فقط در مورد کرونا و این لحظه، بلکه برای همیشه نیاز به تخصص و مدیریت بوده و فرد همیشه باید داشته‌ها و توانمندی‌ها و آموزش‌هایش را ارتقاء دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس کووید 19 همه با همه علیه کرونا مقابله با کرونا بحران کرونا بهداشت و درمان سایر ارگان ها حوزه بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۴۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام هفته سلامت غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه‌های سنی هدف در پایگاه‌های سلامت و مراکز و خانه‌‌های بهداشت انجام می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، بابک اقبالی گفت: در هفته سلامت برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قند، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قند خون و چربی داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، از میان افراد بالای  30 سال مراجعه کننده 30 درصد مبتلا به فشار خون (از هر 3 نفر یک نفر)، 13 درصد مبتلا به دیابت (از هر 7 نفر یک نفر) هستند و اگر این افراد به موقع تشخیص داده شوند تحت درمان به‌‎موقع نیز قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

وی گفت: برنامه دیگر این دانشگاه، آموزش به افرادی است که تحت درمان  قرار ندارند و مهمترین موضوع در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند. همچنین به افراد آموزش شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم داده می‌شود و به تمام مراجعه کنندگان به 30 دقیقه ورزش سبک و 7 هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم و برای گروه سنی 50 تا 70 سال، بالای 30 سال و 30 تا 60 سال انجام می‌شود، افزود: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در 3 تا 5 روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پای افراد مبتلا به بیماری‌‎های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌‎موقع شناسایی شوند از عقب ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود، به همین منظور 98 درصد نوزادان غربالگری شدند و از والدین 2 درصد باقی مانده نیز درخواست داریم تا هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در میان مبتلایان به بیماری‌های غیرواگیر بیشترین میزان مبتلاها مربوط به فشار خون، دیابت و سرطان بوده و مهمترین عامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تغذیه و فعالیت بدنی مناسب بوده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • غربالگری ۸۰۰۰۰۰ نفر از جمعیت استان اردبیل
  • مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • تمرکز بر رفع نابرابری‌ها و دسترسی به خدمات باکیفیت