Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: روز گذشته طبق آمار رسمی منتشر شده وزارت بهداشت 24760 نفر به تعداد مبتلایان جدید کرونا در سراسر کشور افزوده شد که در مقایسه با آمارهای قبلی این تعداد بیمار رکورد تازه‌ای در نرخ ابتلا روزانه ثبت کرده است.

این خبر درحالی منتشر شده که چند روز پیش سعید نمکی در جلسه‌ای اعلام کرده بود باید منتظر خیزتازه‌ای از میزان ابتلا باشیم چون آمارهای قبلی همه مربوط به بی‌توجهی برخی از هموطنان قبل از تعطیلات نوروزی بوده است و با درنظر گرفتن حجم بالای سفرهای نوروزی سه هفته قبل به‌زودی وارد فاز تازه‌ای از همه‌گیری خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این رکورد شکنی در واقع پایان کار نیست بلکه تازه ابتدای ماجراست و با درنظر گرفتن تکمیل ظرفیت بسیاری از مراکز درمانی بخصوص در مراکز استان‌ها این روند می‌تواند به سیاه شدن شرایط بحران در اغلب نقاط کشورمان منجر بشود که اول از همه باید منتظر اخبار نگران کننده‌ای از شهرستان‌های مهمانپذیر در ایام نوروز باشیم.

برای رسیدن به واقعیت این حجم از ابتلا بررسی گذرای نرخ نتایج مثبت آزمایش‌های انجام شده کرونا نشان می‌دهد از ابتدای هفته‌ جاری روند افزایشی نتایج مثبت آغاز شده است به صورتی در اغلب مراکز نمونه‌گیری و انجام تست‌های مرتبط اوایل هفته نتیجه نزدیک به 50 درصد از آزمایش‌ها مثبت می‌شد اما روز گذشته آمارها حکایت از رسیدن این شاخص به 60 تا 70 درصد دارند.

نکته جالب توجه این است که در چنین شرایطی علی‌رغم اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا در بسیاری از شهرستان‌ها اعلام وضعیت حاد و بحرانی کرده و چهار روز از آغاز محدودیت‌های جدید یا همان تعطیلی ده روزه می‌گذرد بازهم بسیاری از هموطنان بی‌توجه به واقعیت ماجرا و خطری که سلامت کشور را تهدید می‌کند رفتار می‌کنند که شاهد مثال آن هم در کاهش میزان توجه به پروتکل‌های بهداشتی در سطح 56 درصد و استفاده روزانه 800 هزار نفر از مترو در تهران است.

البته نگرانی اصلی این است که مقامات وزارت بهداشت رسما تایید می‌کنند در شرایط فعلی نمونه‌های جهش‌یافته ویروس در کشور یکه‌تازی می‌کنند و با درنظر گرفتن میزان سرایت‌پذیری بالای آنها و البته وخیم‌تر بودن شرایط بیماران در این شرایط احتمالا باید در روزهای آینده نرخ مرگ و میر بالاتر از 400 نفر را تجربه کنیم .

از این رو مقامات وزارت بهداشت علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که انجام می‌دهند تا دوباره افسار ویروس منحوس کرونا را در کشورمان به دست گرفته و روند بیماری را تحت کنترل داشته باشند لازم است هموطنان هم به این نکته توجه داشته باشند که بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و افزایش تجمع‌ها فعلا پاشنه آشیل مدیریت موج چهارم همه‌گیری ویروس کرونا است.

برپایی بیمارستان‌های صحرایی در بیمارستان‌های الزهرا و فارابی اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اصفهان ،  سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در استان اصفهان در نشست خبری آنلاین ستاد مقابله با کرونا در استان اصفهان اظهار داشت: نادیده گرفتن مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و انجام سفرها، دید و بازدیدها، مراسم‌های مذهبی ماه‌های رجب و شعبان علت اصلی شرایط فعلی در همه‌گیری ویروس منحوس کرونا است در حالی که تعداد مبتلایان به کرونا در مقایسه با روزهای ابتدایی فروردین‌ماه حدود 6 برابر افزایش یافته است.

حجت‌الله غلامی ادامه داد: مشاغل گروه 2، 3 و 4 در سطح استان ممنوع است و مشاغل گروه یک نیز به استثنای خدمات وابسته به بهداشت و درمان به مدت 10 روز از ساعت 21:30 تعطیل است. لازم به ذکر بوده که شدت محدودیت‌ها در پارک‌ها نیز افزایش یافته و به دنبال آن روشنایی شب در بوستان‌ها و پارک‌ها به کمتر از یک سوم کاهش یافته و اغذیه فروشی‌ها، آبمیوه فروشی‌ها و اسباب‌بازی‌ها نیز در پارک‌ها اجازه فعالیت ندارند.

غلامی پیرامون تردد خودروها به شهر بیان کرد: در حال حاضر تردد خودروهای دارای پلاک غیربومی به استان ممنوع بوده و با همکاری ارگان‌ها و سازمان‌های محتلف ورودی‌های استان به صورت شبانه‌روزی تحت نظارت قرار دارد. لازم به ذکر است که 440دوربین نظارتی فعال در مرکز کنترل ترافیک و 130دوربین در شبکه راه‌های استان برای اعمال قانون خودروهای متخلف در دسترس است و پیامک اعمال جریمه برای متخلفان ارسال می‌شود.

وی افزود: طی بازدید از 12 هزار و 100 واحد صنفی، 201 واحد پلمپ و 152 واحد معرفی به مراجع قضایی و 335 واحد با دریافت اخطار جدی مواجه شدند، این در حالی بوده که طی هفته گذشته 79 خودرو توقیف، حدود 31 هزار خودرو مشمول جریمه 200 هزار تومانی تردد شبانه و حدود 7 هزار و 750 خودرو غیربومی نیز مشمول جریمه 500 هزار تومانی و یک میلیون تومانی شدند.

غلامی بیان کرد: بانک‌ها باید به چک‌های اصناف مهلت 2 هفته‌ای برای پراخت بدهند، به گونه‌ای که در این مدت نباید چک‌ها برگشت شود و در صورت برگشت رفع سو شود، همچنین مهلت بازپرداخت وام‌های دریافت‌شده توسط واحدهای صنفی آسیب دیده از کرونا که زمان پرداخت اقساط آن‌ها سررسیده است تا شش ماه تمدید شد.

وی درباره احداث بیمارستان‌های صحرایی تصریح کرد: ظرفیت بیمارستان‌ها با سرعت زیادی در حال افزایش است به گونه‌ای که بیمارستان‌های بخش خصوصی و خیریه‌ها نیز در پذیرش بیماران کرونایی کمک‌رسانی می‌کنند و در این راستا بیمارستان‌های صحرایی در بیمارستان‌های الزهرا و فارابی برپایی می‌شود. گفتنی است که عده‌ای از بیماران تحت نظارت خاص بهداشت و درمان به صورت خانگی تحت درمان هستند.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در استان اصفهان گفت: بازرسان استانداری به صورت دوره‌ای در حال بازرسی از دستگاه‌های اجرایی هستند، میزان رعایت نکات بهداشتی توسط مردم به طور کلی حدود 56 درصد بوده که با شدت‌ نظارت‌ها وضعیت رعایت از سوی مردم بیشتر شده و لازم به ذکر است که تاکنون هیچ دستورالعملی خاصی برای ماه رمضان در شهرهای قرمز و نارنجی ابلاغ نشده است.

وی خاطرنشان کرد: همشهریان می‌توانند تخلفات پروتکل‌های بهداشتی را به شماره‌های 3113 و 190 مرکز بهداشت و درمان، 124 سازمان صنعت و معدن و تجارت، 137 شهرداری اصفهان، 111 استانداری، 36307977 اداره‌کل ورزش و جوانان، 3710810، 110 نیروی انتظامی و 32352012 بازرسی اصناف اطلاع دهند.

منبع: فردا

کلیدواژه: اخبار کرونا تست مثبت کرونا رنگ بندی کرونایی کشور مقابله با کرونا بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول

تین نیوز

دو کشور ایران و پاکستان نزدیک به ۹۱۰ کیلومتر مرز مشترک زمینی دارند که این جدا از مرز آبی و مسیر هوایی است با این حال حجم روابط تجاری در بهترین حالت به ۲.۵ میلیارد دلار در سال رسیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، ایران با ۱۵ کشور مرزهای زمینی و دریایی دارد که شامل پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، عراق، کویت، عربستان، قطر، بحرین، امارات عربی متحده و عمان می شود. با توجه به سفر رئیس جمهوری ایران به کشور پاکستان، در گزارش پیش رو به وضعیت اقتصاد و تجارت همسایه شرقی ایران یعنی پاکستان با بیش از ۲۴۰ میلیون نفر جمعیت پرداخته ایم.

دو کشور نزدیک به ۹۱۰ کیلومتر مرز مشترک زمینی دارند که این جدا از مرز آبی و مسیر هوایی است. گوادر تا چابهار مسیری نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری دارند که مسیر نزدیکی است و دو کشور می توانند ارتباط تجاری مناسبی داشته باشند اما حجم روابط تجاری در بهترین حالت به ۲.۵ میلیارد دلار در سال رسیده است که به هیچ وجه مطلوب نیست.

اقتصاد پاکستان

پاکستان پس از چند مرحله بررسی و تجدید نظر در مورد ساختار اقتصادی خود، در حال حاضر دارای اقتصادی مختلط است‎ ‎که در آن شرکت های دولتی بخش بزرگی از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهند.‬ اقتصاد پاکستان که در زمان استقلال این کشور عمدتاً کشاورزی بود، امروزه بسیار متنوع شده است. ‬البته که همچنان نزدیک یک چهارم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و نزدیک به ۴۰ درصد نیروی کار در کشاورزی یا بخش های مرتبط شاغلند.‬ اما‬ ‬از نظر ساختار اقتصادی، پاکستان بیشتر به کشورهای با درآمد متوسط شرق و جنوب شرقی آسیا‎ ‎شباهت دارد تا کشورهای فقیرتر شبه قاره هند‎. ‎عملکرد اقتصادی این کشور با بسیاری از دیگر کشورهای در حال توسعه سازگارتر است. ‎

بر اساس آمار بانک جهانی (WB) در سال ۲۰۲۲ تولید ناخالص داخلی پاکستان ۳۷۵ میلیارد دلار بوده که رشد ۶.۱ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۱ داشته است. همچنین بر اساس اطلاعات مؤسسه آمار پاکستان، نرخ تورم کلی این کشور ۳۷.۰۷ درصد ثبت شده است.

تجارت ایران و پاکستان

به اعتقاد کارشناسان، پاکستان به گاز، به صنعت پتروشیمی، محصولات ساختمانی، رنگ، انواع و اقسام میوه جاتی که ایران دارد مثل سیب و انگور احتیاج دارد که پاکستان واردکننده آن است. در مقابل پاکستان صادرکننده برنج است. کاغذ و محصولاتی از این دست دارد، کنجد از پاکستان به ایران صادر می شود، میوه هایی مختلف مثل انبه از پاکستان می آید. بنابراین دو کشور اقتصاد مکمل و جمعیت بسیار زیادی هم دارند اما تاکنون به دلایل زیادی از جمله قوانین پیچیده گمرکی دو کشور، مشکلات تحریمی و… سطح روابط دو کشور به حد مطلوب نرسیده است.

بر این اساس هم بررسی وضعیت تجارت ایران و پاکستان در سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ نشان می دهد که صادرات ایران به پاکستان از نظر ارزش روند صعودی داشته، به گونه ای که از ۱.۲ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۷ به ۲.۰۷ میلیارد دلار در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. سهم صادرات ایران به پاکستان در سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ روند ثابتی داشته؛ بیشترین سهم با ۴.۱ درصد برای سال ۱۴۰۲ و کمترین سهم با ۲.۶ درصد برای سال ۱۴۰۰ بوده است.

همچنین در این بازه زمانی واردات ایران از پاکستان از نظر ارزش روند صعودی داشته، به گونه ای که از ۳۴۱ میلیون دلار در سال ۱۳۹۷ به ۶۷۳.۹ میلیون دلار در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. سهم واردات ایران از پاکستان در سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ تقریباً ثابت و برابر یک درصد بوده است. بیشترین سهم با ۱.۷ درصد برای سال ۱۴۰۱ و کمترین سهم با نیم درصد برای سال ۱۳۹۹ بوده است. این رقم در سال ۱۴۰۲ سهمی نزدیک به یک درصدی از کل واردات ایران بود.

علت عمده کاهش واردات ایران از پاکستان، افزایش تولید برنج در کشور و عدم نیاز به واردات این محصول مانند سال های قبل از کشورهایی نظیر پاکستان و هند بوده است.

در جدول زیر وضعیت تجارت دو کشور از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ آمده است.

 

همچنین تراز تجاری ایران با پاکستان به لحاظ ارزشی طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ همواره به نفع ایران بوده، اما طی دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ واردات ایران از پاکستان از سرعت رشد به مراتب بالاتری در مقایسه با صادرات ایران به پاکستان داشته و سهم برنج نیز از کل ارزش صادرات ایران از این کشور بیش از ۸۵ درصد بوده است.

در این بین رئیس جمهوری ایران دیروز پس از دیدار و گفت وگو با شهباز شریف نخست وزیر پاکستان و بعد از آئین امضای اسناد همکاری بین مسؤولان دو کشور، اعلام کرد که «سطح روابط تجاری قابل قبول نیست و این روابط در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار برسد. ما مرز را بین دو کشور یک فرصت می دانیم و این فرصت می تواند در جهت رفاه دو کشور به کار گرفته شود.»

با توجه به روند صعودی تجارت دو کشور به نظر می رسد با شناسایی ظرفیت های خالی پاکستان و بازاریابی دقیق بتوان هدف تجارت ۱۰ میلیارد دلاری را محقق کرد.

قراردادهای تجاری دو طرف

با توجه به اهمیت قراردادها و معاهدات بین المللی، طی سال های اخیر دو کشور تلاش هایی برای توسعه مناسبات تجاری داشتند اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است؛ برای مثال در سال ۱۳۸۲ ایران و پاکستان یک موافقت نامه تعرفه ترجیحی منعقد کردند، اما از سال ۱۳۹۷ واردات بیش از ۲۰۰۰ قلم کالا ممنوع شد و بسیاری از کالاهای موجود در توافق نامه تعرفه ترجیحی ایران و پاکستان نیز در این فهرست قرار گرفتند. محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت در این رابطه به مهر گفته بود: در حال حاضر موافقتنامه تجارت ترجیحی با پاکستان احیا شده و سند پایه تجارت آزاد با پاکستان نیز سال ها قبل نهایی شده بود منتهی روی فهرست کالاها باید به جمع بندی برسیم که در این راستا مذاکرات با پاکستان شروع شده و قرار است در کارگروه های مشترکی بررسی های لازم را در خصوص فهرست کالاها انجام دهیم.

همچنین سال گذشته سند برنامه راهبردی همکاری های تجاری پنج ساله بین دو کشور برای سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ امضا شد؛ بر اساس این سند، روابط تجاری ایران و پاکستان می تواند تا ۵ میلیارد دلار افزایش یابد.

چندی پیش نیز رؤسای گمرکات ایران و پاکستان با هدف تسهیل و توسعه تجارت در اسلام آباد مذاکره و در ۱۵ بند برای رفع موانع گمرکی توافق کردند. که با عملیاتی شدن آن مبادلات تجاری میان دو کشور افزایش می یابد. عملیاتی کردن تبادل الکترونیکی داده ها و اطلاعات با تشکیل تیم اجرایی از سوی دو طرف، ارائه تسهیلات گمرکی برای تسهیل تهاتر کالایی در منطقه آزاد چابهار و امکان تردد کامیون های ایرانی به عمق سرزمینی پاکستان از جمله توافقات بین ایران و پاکستان بود.

احداث ترمینال ریمدان

نکته دیگر آنکه ایران و پاکستان این ظرفیت را دارند که به واسطه حمل و نقل ارزان زمینی و هم به واسطه راه آهن آی. تی. آی (اسلام آباد-تهران-استامبول) از ظرفیت های این حوزه برای ارتقای روابط تجاری و اقتصادی خود استفاده کنند. این زیرساخت فراهم است و دو کشور می توانند به این واسطه شاهد تحول بزرگ در حوزه اقتصاد و تجارت باشند.

همچنین به زعم کارشناسان پاکستانی، مساله مهم دیگر در روابط ایران و پاکستان، کانال ارتباطی و ترابری گوادر به چابهار است که باید در اولویت های دو کشور جای گیرد.

از سویی دیگر نیز با توجه به تمایل دو کشور برای حمل و نقل کالا به صورت زمین، برنامه ریزی شده که با احداث ترمینال ریمدان در مرز ایران و پاکستان، تعداد کامیون های حمل و نقل کالا بین دو کشور به هزار دستگاه برسد.

بر این اساس، اقتصاد ایران و پاکستان در حوزه تجارت خارجی مکمل یکدیگرند بنابراین پاکستان می تواند نقش مهم و اساسی در پیاده سازی نقشه ارزی و تجاری کشور داشته باشد. در واقع توسعه تجارت خارجی با پاکستان می تواند به ایران برای خنثی سازی تحریم ها کمک شایانی کند. این موضوع در ارتباط با پاکستان نیز از طریق کمک ایران به تأمین امنیت انرژی این کشور برای پیگیری برنامه های توسعه اقتصادی مطرح است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • با تحریک خانم بازیگر برای اغتشاشات ۱۴۰۱ آهنگ خواندم | واکنش تتلو به اتهام تولید و انتشار کلیپ‌های مستهجن و غیر اخلاقی | جزئیات تازه از دومین دادگاه
  • با تحریک خانوم بازیگر برای اغتشاشات ۱۴۰۱ آهنگ خواندم | واکنش تتلو به اتهام تولید و انتشار کلیپ‌های مستهجن و غیر اخلاقی | جزئیات تازه از دومین دادگاه
  • جزئیات تازه از دومین جلسه دادگاه تتلو | واکنش تتلو به اتهام تولید و انتشار کلیپ‌های مستهجن و غیر اخلاقی
  • افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزه
  • تراز تجاری صنعت شوینده ایران ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شد