Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گلستان یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: تعداد موارد کرونای انگلیسی که وارد استان گلستان شده و گسترش پیدا کرده کم است و افزایش آن چنانی نداشته و پیک جدید ایجاد شده در این استان مربوط به گسترش کرونای انگلیسی نیست بلکه ناشی از چرخش همان ویروس کرونای قبلی بین مردم است.

دکتر محمد دادجو در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به سهل‌انگاری‌های صورت گرفته از سوی مردم در روابط اجتماعی و فاصله‌گذاری اجتماعی در طول ایام نوروز و اعمال نشدن محدودیت برای سفرها، کاملاً قابل پیش‌بینی بود که بعد از نوروز با پیک جدید بیماری کرونا روبه‌رو می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به قرمز شدن رنگ کرونایی نیمی از شهرهای گلستان، بیان کرد: پیکی بیماری که امروز گلستان با آن روبه‌رو است در اثر گسترش همان نوع قبلی و اولیه کرونا رخ داده و افزایش وحشتناک موارد کرونای انگلیسی عامل این پیک نیست. هر چند کرونای انگلیسی وارد استان شده و با افزایش مبتلایان آن رو به هستیم اما در حال حاضر روند افزایشی آن خیلی محسوس نیست.

علائم کرونا مشابه یک سال گذشته است

این متخصص بیماری‌های داخلی خاطرنشان کرد: علائمی که امروز بیماران کرونایی دارند تقریباً مشابه همان علائم در طول یک سال اخیر شامل تب، لرز، تعریق، بدن‌درد شدید، سرفه خشک، خلط، سردرد و علائم گوارشی است؛ البته تعداد مراجعه بیماران با علائم گوارشی به مقدار کمی افزایش پیدا کرده اما در مجموع علائم جدیدی که بارز باشد، مشاهده نشده است.

زمان علامت‌دار شدن بیماران کرونایی

دادجو با اشاره به اینکه بیماران معمولاً ۵ تا ۷ روز بعد از مواجهه با فرد بیمار، علامت‌دار می‌شوند، افزود: شایع‌ترین علائمی که افراد در صورت بروز در آنها باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنند، تب و لرز و تعریق شدید، بی‌حالی شدید، بدن‌درد شدید، سردرد شدید، سرفه و تنگی نفس غیرمعمول است. علائم معمولی سرماخوردگی را می‌توان در منزل با مصرف داروهای OTC از جمله بروفن، استامینوفن و شربت‌های ضدسرفه درمان کرد.

وی گفت: برخی بهبودیافتگان کرونا تا چند هفته و یا چند ماه با بدن‌دردهای ناگهانی خصوصاً در قفسه سینه، تب و لرز، ضعف و بی‌حالی و تنگی نفس و سرفه‌های مقطعی و کوتاه روبه‌رو می‌شوند که این‌ها را می‌توان پس‌لرزه‌های کرونا برشمرد و جزو عوارض این بیماری محسوب نمی‌شوند.

فیبروز ریه مهم‌ترین عارضه کرونا

این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه مهم‌ترین عارضه کرونا، فیبروز ریه است، تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد کسانی که دز مناسب داروها را در زمان مناسب دریافت می‌کنند، با این عارضه روبه‌رو نمی‌شوند.

وی، نروپاتی یا صدمه به اعصاب را دیگر عارضه کرونا دانست و گفت: این عارضه به تعداد کمتری در بیماران ظاهر می‌شود اما مواردی بوده که افراد دچار ضعف در پاها و حتی علائم دیسک نخاع و فلج نخاعی شدند.

دادجو خاطرنشان کرد: کندی ضربان قلب جزو عارضه‌های زودرس محسوب شده و غالباً در زمان اوج بیماری در برخی بیماران نمایان می‌شود.

پرهیز نسبت به استفاده بی رویه از مواد ضدعفونی‌کننده

وی تأکید کرد: مهم‌ترین راه جلوگیری از ورود انواع مختلف ویروس کرونا به بدن، استفاده از ماسک، شست و شوی دست‌ها، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات است.

دادجو با تأکید بر استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده مجاز، گفت: از وسواس داشتن نسبت به استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده پرهیز شود. استفاده بی‌رویه از مواد ضدعفونی‌کننده خصوصاً وایتکس باعث بروز بیماری‌های ریوی می‌شود.

این متخصص بیماری‌های داخلی در پایان خاطرنشان کرد: میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کرونا حدود ۳ تا ۴ درصد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس همه باهم علیه کرونا گلستان استانی اجتماعی متخصص بیماری های داخلی کرونای انگلیسی ضدعفونی کننده روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۶۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 

به گزارش جام جم آنلاین، سعید بَرپَروَشان با اشاره به اینکه ۲۹ فروردین ماه روز جهانی هموفیلی است، عنوان کرد: در ایران حدود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی داریم، این بیماری یک اختلال خونریزی دهنده است که ۱۳ فاکتور انعقاد خون دارد.

وی ادامه داد: بیماری هموفیلی حدود ۱۷ نوع دارد که در نوع فاکتور‌های این بیماری فاکتور ۸ و ۹ مهم‌ترین فاکتور به شمار می‌آیند.

مدیر کانون هموفیلی ایران به مهم‌ترین عامل موثر در ابتلا به بیماری هموفیلی اشاره کرد و بیان داشت: هموفیلی یک اختلال ژنتیکی نادر است که بر توانایی بدن برای تشکیل لخته خون تأثیر می‌گذارد و منجر به خونریزی بیش‌ازحد می‌شود. این بیماری معمولا ارثی است و از مادر به فرزند منتقل می‌شود.

وی افزود: تامین دسترسی عادلانه به درمان و دارو یکی از مهمترین مطالبات جامعه هموفیلی ایران بخصوص در شهرستان‌های مختلف کشور است.

مدیر کانون هموفیلی ایران به مشکلاتی که بیماران هموفیلی زن با آن مواجه هستند اشاره کرد و گفت: زنان هموفیلی با توجه به داشتن عادت‌های ماهیانه طولانی مدت، بیشتر در معرض خطر هستند و باید بسیار بیشتر مراقب بهداشت شخصی خود باشند.

وی با تاکید بر حمایت از بیماران هموفیلی گفت: سازمان غذا و دارو و دولت باید در برابر این موضوع اثبات مسئولیت کرده و عدالت در توزیع دارو را ایجاد کنند تا بتوان به حل مشکلات بیماران هموفیلی امیدوار شد.

دیگر خبرها

  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • کفش هوشمندی که به کمک افراد آلزایمری می‌آید
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند
  • برج آزادی تهران «قرمز» شد
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد