Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@11:18:09 GMT

به رغم هشدارهای چین، یک هیات آمریکایی عازم تایوان شد

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۶۸۶۵

به رغم هشدارهای چین، یک هیات آمریکایی عازم تایوان شد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک هیات «غیر رسمی» آمریکا شامل «کریس تاد» سناتور اسبق این کشور به همراه «ریچارد آرمیتاژ» و «جیمز استاینبرگ» قائم مقام‌های پیشین وزارت خارجه آمریکا عازم تایوان شدند.

بنا بر گزارش رویترز، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به منظور نشان دادن تعهد واشنگتن در قبال تایوان، روز سه شنبه (دیروز) یک هیات غیر رسمی به این جزیره اعزام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌های آمریکایی خبر دادند که سفر «کریس تاد» سناتور اسبق، «ریچارد آرمیتاژ» و «جیمز استاینبرگ» قائم مقام‌های پیشین وزارت خارجه این کشور به تایوان به درخواست بایدن صورت گرفت.

به گفته یک مقام کاخ سفید، سفر این هیات «سیگنال شخصی» رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص تعهد او به تایوان در تقابل با ادعاهای چین بوده است.

یک مقام ارشد دولت بایدن اعلام کرد، هیات آمریکایی در سفر به تایوان با مقام‌های عالی رتبه تایوانی دیدار و رایزنی خواهد کرد.

وی افزود: «انتخاب این سه نفر که سیاستمداران ارشد و دوستان قدیمی تایوان هستند و همچنین روابط شخصی نزدیکی با رئیس‌جمهور بایدن دارند، یک سیگنال مهم درباره تعهد ایالات متحده به تایوان و دموکراسی آن ارسال می‌کند».

دفتر «تسای اینگ-ون» رئیس‌جمهور تایوان درباره این سفر بیانیه صادر و اعلام کرد که وی صبح روز پنجشنبه با هیات اعزامی واشنگتن دیدار خواهد کرد.

وزارت خارجه تایوان هم اعلام کرد، طبق برنامه قرار است هواپیمای حامل هیات آمریکایی بعد از ظهر روز چهارشنبه (امروز به وقت محلی) در فرودگاه «سونگشان» تایوان به زمین بنشیند.

وزارت خارجه آمریکا روز جمعه هفته گذشته از صدور دستورالعمل‌ تازه به منظور دیدارهای آزادانه‌تر مقام‌های این کشور با مسئولان تایوانی خبر داد؛ اقدامی که به گفته این وزارتخانه به منظور تقویت روابط آمریکا و تایوان انجام شده است.

پس از صدور دستورالعمل جدید از سوی آمریکایی‌ها درباره دیدارهای آزادانه‌تر با مقامات تایوانی، پکن به واشنگتن هشدار داد که از بازی با آتش در موضوع تایوان خودداری کند.

«ژائو لی جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین در این باره گفت: پکن قویا هرگونه تماس میان مقامات آمریکایی با مقامات تایوانی را رد می‌کند (جزئیات بیشتر)

تا قبل از روی کار آمدن ترامپ مقامات آمریکایی براساس «سیاست چین واحد» از دیدار با مقامات تایوانی خودداری می‌کردند. اما در دولت ترامپ چندین مقام واشنگتن به تایوان سفر کرده و این دستورالعمل را نقض کردند.

خبرگزاری رویترز در گزارش روز چهارشنبه (امروز) خود درباره سفر هیات اعزامی بایدن به تایوان نوشت: «تایوان، حساس ترین مساله ارضی چین و منبع اصلی تنش با واشنگتن است و واشنگتن طبق قوانین موجود در ایالات متحده باید ابزارهای دفاعی در اختیار تایوان قرار دهد».

یک مقام دولت بایدن به رویترز گفت: «ایالات متحده به تعامل با تایوان و تقویت همکاری‌مان طبق منافع مشترک بر اساس "سیاست چین واحد" متعهد است».

وی ادامه داد: «و قطعا (ادامه پایبندی به سیاست چین واحد) باعث کم شدن هیچ یک از نگرانی‌هایمان درباره رفتار پکن نیست. تعامل غیر رسمی ما با تایوان باید برقرار بماند».

این مقام دولت آمریکا در پاسخ به سوالی درباره احتمال انجام دیدارها در سطوح عالی این کشور با تایوان در آینده گفت: «ما در حال حاضر برنامه خاصی و سفر به خصوصی نداریم اما قطعا از ما انتظار می‌رود که تعامل داشته باشیم و طبق سیاست چین واحد سفر داشته باشیم».

وی افزود، موضوع تایوان و حفظ وضع موجود در تنگه تایوان، یکی از محورهای رایزنی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با «یوشی‌ هیده سوگا» نخست‌وزیر ژاپن خواهد بود. این مقام ارشد ژاپنی قرار است طی هفته جاری به واشنگتن سفر و با بایدن دیدار کند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: تایوان سیاست چین واحد وزارت خارجه رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۶۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست بایدن در قبال فلسطین می‌تواند به شکست وی در انتخابات منجر شود

تلگراف در مطلبی با اشاره به زمان باقیمانده تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نوشت: سیاست دولت «جو بایدن» در قبال مساله فلسطین و حمایت او از اسرائیل می‌تواند به احتمال پیروزی وی لطمه وارد کرده و به شکست او منجر شود.

کمتر از هفت ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، احتمال می‌رود که سیاست‌های بایدن در قبال مساله فلسطین و مردم غزه، باعث شکست وی در انتخابات شود.

به نوشته تلگراف، هنگامی که بایدن کارزار انتخاباتی خود را در ایالت کلیدی پنسیلوانیا راه اندازی کرد، با برخی اعتراض‌ها روبرو شد.

در خارج از سخنرانی روز پنجشنبه او در فیلادلفیا، عده‌ای از حاضران با در دست داشتن پلاکارد‌هایی که روی آن نوشته شده بود: «قتل عام فلسطین را متوقف کنید» و «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد خواهد شد» اعتراض خود را به سیاست بایدن در قبال اسرائیل اعلام کردند.

در این میان، گروهی دیگر از معترضان نیز هر روز در خارج از کاخ سفید حاضر می‌شوند و خواهان توقف فوری جنگ در غزه هستند.

گفته می‌شود در حال حاضر جنبش هواخواه فلسطین بسیاری از جوانان لیبرال آمریکایی را جذب خود کرده، ضمن آنکه جامعه آمریکایی‌های عرب تبار که در انتخابات ۲۰۲۰ به بایدن رای داده بودند، اکنون از وی ناراضی هستند.

نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که محبوبیت بایدن در میان طرفداران قبلی کاهش یافته است. در انتخابات مقدماتی ماه گذشته دموکرات‌ها در ایالت میشیگان، بیش از ۱۳ درصد دموکرات‌ها از رای دادن به رئیس‌جمهوری آمریکا خودداری کردند و بر روی برگه رای واژه "بی تعهد" را نوشتند.

رایا عبدالعال یکی از معترضان عرب-آمریکایی و فعال سیاسی ساکن پنسیوانیا به عنوان یکی از ایالت‌های میدان نبرد، در گفتگو با تلگراف ضمن تاکید بر آتش بس فوری در غزه، گفت: بسیاری از ما دموکرات‌هایی هستیم که در انتخابات قبلی به بایدن رای دادیم. ما فکر می‌کردیم که موضع او مترقی و با ارزش‌های ما همسو است. اما به تازگی دریافتیم که او از آنچه در فلسطین اتفاق می‌افتد، کاملا حمایت نمی‌کند.

وی در ادامه با اعلام اینکه اسرائیل یک «پروژه استعماری» است که برای کمک آمریکا در برقراری روابط با خاورمیانه ایجاد شد، تاکید کرد: حمایت ایالات متحده از ایجاد یک دولت یهود اساسا «یک اقدام یهود ستیزانه» است، زیرا آنها نمی‌خواهند یهودیان به آمریکا بیایند.

این فعال سیاست در ادامه خاطرنشان کرد: بایدن برای حمایت از اسرائیل «شستشوی مغزی» داده شده و آمریکا امیدوار است از ذخایر نفت در شرق مدیترانه بهره برداری کند.

مت دوس معاون اجرایی مرکز سیاست بین‌الملل در واشنگتن نیز در همین زمینه به تلگراف گفت: بی‌تردید وضعیت جاری در خاورمیانه و حمایت دولت بایدن از اسرائیل به او در انتخابات پیش رو لطمه می‌زند.

وی افزود: موضوع فلسطین فقط در حوزه سیاست خارجی نیست، بلکه مساله عدالت اجتماعی و نژادی است.

وی سپس خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم که این یک واقعیت است و تنها به عرب-آمریکایی‌ها و فلسطینی‌های ساکن آمریکا مربوط نمی‌شود، بلکه برای دموکرات‌های مترقی جوان هم مساله مهمی به حساب می‌آید.

تلگراف در ادامه یادآوری کرده است که آرای جامعه عرب‌های آمریکایی در ایالت پنسیلوانیا در سال ۲۰۲۰، به گونه‌ای بود که بایدن با اختلاف جزئی ۸۰ هزار رای و در مجموع ۱.۲ درصد از کل آرا، برنده این ایالت میدان نبرد شود.

انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا در ماه نوامبر (آبان) در حالی برگزار می‌شود که جنگ در غزه در نتیجه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی که در تلافی حمله ۷ اکتبر حماس آغاز شد، به اعتراضات و تظاهرات بسیاری از حامیان فلسطین در آمریکا دامن زده‌ است. معترضان سیاست‌های دولت بایدن را در حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل زیر سوال برده و خواهان آتش‌بس فوری در باریکه غزه هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق
  • تاکید بایدن بر حمایت‌های واشنگتن از کی‌یف
  • سیاست بایدن در قبال فلسطین می‌تواند به شکست وی در انتخابات منجر شود