Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-29@14:05:53 GMT

خرید نفت چین از ایران بازار رقیبان را کساد کرد

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۷۴۰۳

آفتاب‌‌نیوز :

با وجود این که انتظار می رفت دولت بایدن مذاکرات با ایران برای احیای برجام را ازسربگیرد، افزایش خرید نفت ایران از سوی چین بازار را غافلگیر کرد و باعث محدود شدن رشد قیمتهای جهانی شد.

نفت ایران با وجود تحریمهای شدید آمریکا از اواخر سال ۲۰۱۹ همچنان به چین صادر می شد اما حجم صادرات نفت ایران از اواخر سال میلادی گذشته که قیمتهای نفت به بالای ۶۰ دلار در هر بشکه بهبود یافت و خریداران نسبت به دورنمای رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران امیدوار شدند، جهش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار رفینیتیو اویل ریسرچ، چین در فاصله نوامبر تا مارس به طور متوسط روزانه ۵۵۷ هزار بشکه نفت ایران را دریافت کرد که معادل پنج درصد از کل واردات این کشور بود و بهبود واردات نفت ایران به سطح پیش از وضع تحریمها توسط دولت ترامپ را نشان داد. عمده این نفت به استان شرقی شاندونگ رفته است که هاب پالایشگاههای خصوصی چین است.

یک معامله گر چینی با طرح این ادعا که نفت ایران شش تا هفت دلار در هر بشکه پایینتر از قیمت نفت برزیل در اوایل سال میلادی جاری بوده است، به رویترز گفت: این بشکه های حساس مانع صادرات مناطق دیگر شده است.

یک معامله گر دیگر گفت: صادرکنندگان از آمریکای جنوبی گرفته تا غرب آفریقا و دریای شمال تلاشها برای یافتن بازارهای جدید را در واکنش به افت تقاضای بازار چین مضاعف کرده اند. برزیل که بزرگترین صادرکننده نفت آمریکای جنوبی است و آنگولا که بزرگترین صادرکننده غرب آفریقاست، بدترین ضربه را از افت تقاضای چین دیده اند و نفت اسپو که گرید خاور دور روسیه است، در اتفاقی کم سابقه به آمریکا صادر شد.

صادرات از برزیل که سال گذشته از آنگولا سبقت گرفت و چهارمین صادرکننده بزرگ نفت به چین شد، در ژانویه و فوریه ۳۶ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت اما حجم صادراتش در مارس بر مبنای سالانه ۱۶ درصد رشد کرد.

روبرتو کاستیو برانکو در آخرین مصاحبه خود پیش از این که از مقام مدیرعاملی شرکت پتروبراس کنار رود، به رویترز گفت: اگرچه تقاضای چین برای نفت شیرین میدان توپی بی پایان است و این کشور همچنان نرخ بالاتری برای این گرید نفتی می پردازد اما حاشیه سود فعلی چندان رقابتی نیست.

همزمان با تقاضای کمتر چین، هند به بازار بزرگتر نفت برزیل، غرب آفریقا و حتی دریای شمال تبدیل شده و به سومین واردکننده بزرگ نفت جهان گزینه های بیشتری همزمان با کاهش خرید نفت عربستان سعودی فراهم کرده است. واردات نفت هند از برزیل و آنگولا در فاصله مارس تا مه افزایش یافته و اروپا هم در فاصله مارس تا آوریل نسبت به ابتدای سال نفت بیشتری از برزیل خریداری کرده است.

اما افزایش واردات نفت ایران به چین بر سهم بازار عربستان سعودی تاثیر نگذاشته است زیرا این کشور به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به چین، به پالایشگاههای دولتی و پالایشگاههای خصوصی بزرگ نفت می فروشد.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می رود خرید نفت چین از ایران ادامه پیدا کند زیرا شرکتهای خصوصی با فشار سیاسی چندانی برای رها کردن این خرید جذاب روبرو نیستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: چین هند خرید نفت نفت ایران خرید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خرید بهترین گوشی میان‌رده بازار چقدر باید هزینه کرد؟

ایتنا - بررسی آخرین بروزرسانی قیمت‌ها در بازار موبایل ایران نشان می‌دهد گوشی‌های میان‌رده از برندهای مختلف طیف متنوعی از قیمت‌ها را از حدود چهار تا بیست میلیون تومان در بر می‌گیرند.
در بخش میان‌رده‌های اقتصادی، گوشی‌هایی چون گلکسی A05s سامسونگ با قیمت 4.7 میلیون تومان و ردمی A2 پلاس شیائومی با قیمت 3.8 میلیون تومان گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای به شمار می‌روند.

در رده میان‌رده‌های متوسط قیمت، گوشی‌هایی مانند گلکسی A15 سامسونگ با 5.8 میلیون تومان، ردمی A3 با 5.4 میلیون و ردمی 13C با 6.3 میلیون تومان جای می‌گیرند.

اما اگر بودجه بالاتری داشته باشید، می‌توانید از میان‌رده‌های امسال شیائومی و سامسونگ یک گزینه مناسب انتخاب کنید.

 

پوکو X6 پرو با قیمت 18.5 میلیون تومان و ردمی نوت 13 پرو پلاس با 23 میلیون تومان از گوشی‌های جذاب این بخش هستند. همچنین گلکسی A54 سامسونگ با 16 میلیون تومان نیز یک انتخاب خوب محسوب می‌شود.

برای علاقه‌مندان به برند اپل نیز آیفون 13 با قیمت 40 میلیون تومان و آیفون 13 پرو مکس با 120 میلیون تومان از گزینه‌های موجود در بازار به شمار می‌آیند.

کارشناسان معتقدند انتخاب یک گوشی میان‌رده مناسب نیازمند در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف از جمله میزان بودجه، اولویت‌های کاربری و ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز است. آنها توصیه می‌کنند که علاوه بر قیمت، به مشخصات فنی گوشی نیز توجه کافی شود تا محصول انتخابی در نهایت رضایت کاربر را تامین کند.

با وجود تنوع قابل توجه در عرضه گوشی‌های میان‌رده، به نظر می‌رسد موبایل‌های شیائومی و سامسونگ همچنان از محبوبیت بیشتری در میان کاربران ایرانی برخوردار باشند. این محبوبیت را می‌توان در لیست پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار مشاهده کرد که غالبا توسط برندهای یادشده تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • نوسانی در بازار مرغ شب‌های قدر نداریم
  • وضعیت بازار مسکن در سال جدید / زمان خرید خانه است؟
  • قیمت نفت بیش از یک دلار بالا رفت
  • قیمت سکه و طلا بعد از تعطیلات به کدام سو می‌رود؟
  • قیمت تخم مرغ در بازار امروز ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ فروردین ۱۴۰۳ / وقت خرید طلا رسید؟
  • بازار بی سرپناه مسکن
  • بازار بی‌سرپناه مسکن
  • برای خرید بهترین گوشی میان‌رده بازار چقدر باید هزینه کرد؟
  • ارائه تخفیف‌های نوروزی بازاریان به مسافران و گردشگران کیش