Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-19@16:27:45 GMT

مجلس برای حمایت از تولید داخلی واگن ورود کند

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۷۴۹۲

مدیرعامل شرکت متروی تهران گفت: وقتی ما در داخل کشور توانمندی‌هایی داریم و می‌توانیم تولید داخلی داشته باشیم نباید ارز از کشور خارج می‌شود و همان چیزی که در داخل تولید می‌شود را از خارج بیاورند. علی امام مدیرعامل شرکت متروی تهران درباره نقشی که واگن تولید ملی در آینده صنعت حمل و نقل کشور ایفا خواهد کرد به میزان گفت: همه قطار‌های مترویی که از دهه هشتاد تولید و وارد شبکه مترو تهران شده با استفاده از ظرفیت سازندگان خارجی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهه گذشته حداکثر عمق داخلی سازی واگن‌های مترویی سی درصد بوده است. ما قطعات اصلی را از خارج وارد می‌کردیم و سی درصد هم در داخل کشور تولید و مونتاژ می‌شد و به شبکه مترو اضافه می‌شد.   وی ادامه داد: مساله مهمی که قطار ملی دارد این است که براساس تکلیف ماده ۵۴ برنامه پنج ساله ششم باید تا پایان این برنامه یعنی سال ۱۴۰۰ هشتاد و پنج درصد تولید مترو داخلی سازی می‌شد که قراردادش شکل گرفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و شرکت مترو تهران متولی کار شدند. شرکت مترو در مدت قرارداد که هجده ماه بود از طریق آن دسته از مجموعه‌های صنعتی که واجد توانمندی در این زمینه بودند اقدام کرد و در کنار همه این‌ها هجده شرکت دانش بنیان هم مشارکت داشتند و در نهایت هفته گذشته رونمایی از واگن ملی مترو اتفاق افتاد.   امام با بیان اینکه ساخت یک رام از قطار هفت واگنه مترو ابتدای راه است افزود: مهم این است که با حمایت دولت قرارداد‌های انبوه سازی هم برای تهران و هم برای دیگر کلانشهر‌ها که نیاز به واگن قطار مترویی دارند شکل بگیرد تا این بذری که در زمین حمل و نقل عمومی کاشته شده رویش داشته باشد. در حال حاضر هم در تهران و هم در دیگر کلانشهر‌ها این نیاز وجود دارد که این اتفاق بیفتد. در ماده ۵۸ برنامه پنج ساله ششم تکلیف دیگری برای دولت معین شده که دو هزار دستگاه واگن برای تهران و کلانشهر‌ها تامین شود که هزار و پنجاه دستگاهش متعلق به تهران است. متاسفانه به دلایلی الان که در سال ۱۴۰۰ هستیم هنوز از آن دوهزار دستگاه واگنی که تکلیف شده هیچ موردی تامین نشده است.   مدیرعامل شرکت متروی تهران اظهار داشت: اما اگر همین تکلیفی که بر عهده دولت بود و محقق نشد تداوم پیدا بکند و به خصوص در برنامه پنج ساله هفتم توسعه که امسال توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب خواهد رسید گنجانده شود و جدی‌تر گرفته شود از این ظرفیت قطار ملی که عمق داخلی سازی را هم در بخش طراحی و هم در بخش اجرا از سی درصد به هشتاد و پنج درصد رسانده و میزان ارز بری قطار را از هفتاد درصدی که تا حالا بوده به سی درصد رسانده است و حتی این رقم می‌تواند کمتر هم بشود؛ بنابراین چنین حرکتی برای حمایت از تولیدات داخلی بسیار ارزشمند خواهند بود.   بیشتر بخوانید: توانایی تولید ۴۰۰ واگن مترو در سال را داریم
امام در واکنش به اینکه چه تمهیدی برای حل مشکل تامین اعتبارات مالی مربوط به انبوه سازی واگن ملی اندیشیده شده گفت: بر اساس قوانین مختلفی که داریم برای تامین اعتبارات مربوط به مترو الزام‌های قانونی وجود داشته است. مثلا همین ماده ۵۸ برنامه پنج ساله ششم دولت را برای تامین دو هزار واگن مترو ملزم کرده بود. البته نه اینکه دولت هیچ اقدامی نکرده باشد. سال نود و شش که سال ابتدای برنامه پنج ساله ششم بود دولت مناقصه‌ای بین المللی برگزار کرد تا ششصد و سی دستگاه واگن برای تهران خریداری شود. برنده این مناقصه شرکت واگن سازی تهران و شرکای چینی اش بود.   وی ادامه داد: در آن قرارداد هم مقرر بود که آخرین قطار‌هایی که تحویل شرکت مترو تهران می‌شود به ۵۵ درصد داخلی سازی برسد. البته این سوال را باید از وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها پرسید که چرا الان که در سال ۱۴۰۰ هستیم این قرارداد عملیاتی نشده است. یا مثلا برای حمایت از تولید داخلی قوانین مختلفی در سال‌های گذشته داشته ایم. الان که قطار ملی ساخته شده دولت فعلی یا دولت‌های آینده نباید به خودشان اجازه دهند آن بخش‌هایی از قطار که در داخل تولید شده را دوباره از خارج وارد کنند.   امام تصریح کرد: ما در ماه‌های آینده آزمایش‌های مربوط به این قطار ملی را هم انجام می‌دهیم تا خیال همه راحت شود و بتوانیم آن را وارد شبکه کنیم، چون اولین نمونه قطار ساخته شده است. به هر حال درباره تامین اعتبارات مربوط به مترو قوانین و الزاماتی وجود دارد، اما مطالبه گری مربوط به این مساله هم باید به خصوص از سوی رسانه‌ها یا صنعت ریلی کشور و سازندگان داخلی پی گرفته شود. وقتی ما در داخل کشور توانمندی‌هایی داریم و می‌توانیم تولید داخلی داشته باشیم نباید ارز از کشور خارج می‌شود و همان چیزی که در داخل تولید می‌شود را از خارج بیاورند یا حتی قاچاق کنند.   وی ادامه داد: البته واگن کالایی نیست که بتوان قاچاق کرد و تا حالا که قطعاتش از خارج وارد می‌شده به این دلیل بوده که داخلی سازی واگن محدود بوده و قسمت‌های اصلی از خارج می‌آمده و طبق قرارداد‌های رسمی که منعقد می‌شده کارخانجات خارجی بدنه اصلی را می‌ساختند و بخشی از قطعات داخلی در حد همان سی درصد در داخل کشور مونتاژ می‌شد. امروز که ما به تولید واگن ملی دست پیدا کرده ایم از این تجربه باید بهره گرفته شود و ضوابط و قوانینی هم برایش وجود دارد. اما امیدواریم مجلس شورای اسلامی قوانین دیگری را مصوب کند که ضرورت حمایت از تولید داخلی واگن استحکام بیشتری پیدا کند. مهم این است که دولت به عنوان دستگاه اجرایی کشور به این ضوابط به شکل دقیق عمل کند و در مورد تامین اعتبارات مالی حمایت لازم را داشته باشد.   انتهای پیام/ برچسب ها: علی امام قطار تولید ملی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: علی امام قطار تولید ملی برنامه پنج ساله ششم تامین اعتبارات حمایت از تولید داخل کشور تولید داخلی داخلی سازی شرکت مترو قطار ملی سی درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واگن‌های وارداتی به تهران به اما و اگر رسید

ورود واگن‌های وارداتی از چین به تهران همچنان با اما و اگر روبرو است و این در حالی است با گذشته فروردین‌ماه ۱۴۰۳ مشکل از سوی وزارت کشور حل نشده است و بنا بر گفته رئیس شورای شهر تهران با این شرایط مشکل مردم در حوزه حمل و نقل باقی خواهند ماند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در جریان سفر سال گذشته علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران به همراه هیئت همراه به چین، قراردادهایی در حوزه حمل و نقل عمومی منعقد شد. این قراردادها شامل اتوبوس برقی، تاکسی برقی، موتورسیکلت برقی و واگن مترو بود. هم‌اکنون با پیگیری‌های مستمر شهرداری تهران، زمان ورود واگن‌های مترو به پایتخت به 14 ماه کاهش یافته است.

در پی این موضوع، اعضای شورای شهر تهران در جلسه شورا از اقدامات صورت گرفته از سوی شهرداری تهران و همراهی دولت ابراز قدردانی و تشکر کردند.

اما این پایان ماجرا نبود چرا که مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران در نخستین جلسه شورای شهر تهران در سال 1403 به مشکل‌سازی برای ورود واگن‌های چینی به تهران اشاره کرد و گفت: در این ارتباط مشکلی از طرف وزارت کشور ایجاد شده است که امیدواریم با ورود وزیر کشور شاهد ورود نخستین محموله از واگن‌ها باشیم و چنانچه این مشکل برطرف نشود زمان را از دست می‌دهیم.

در تاریخ 25 فروردین‌ماه 1403 بار دیگر چمران؛ رئیس شورای شهر تهران به مشکل ورود واگن‌های چینی به تهران پرداخت و افزود: وزارت کشور نسبت به عقد قراردادها از سوی شهرداری تهران برای واگن های وارداتی اعتراض کرده است. به هر صورت باید مجموعه‌ای برای عقد قراردادها وارد میدان می‌شد و شهرداری تهران این کار را انجام داده است و با توجه به عقد قراردادها انتظار می‌رود که مجموعه وزارت کشور نیز همکاری لازم را برای ورود واگن های وارداتی انجام بدهد.

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

چمران تصریح کرد: با توجه به مواردی که پیش آمده است بنده موضوع را از طریق آقای وحیدی؛ وزیر کشور مطرح کردم تا هرچه سریع‌تر مشکلات پیش آمده مرتفع شود و هر میزان که اجرای این قرارداد به تعویق بیفتد بالتبع واگن‌های وارداتی با تاخیر وارد خواهند شد. همچنین مشکل پیش آمده در خصوص واگن‌های وارداتی با شخص رئیس جمهور صحبت شده است و قرار است آقای رئیسی نیز این موضوع را پیگیری و دنبال کند.

در 28 فروردین‌ماه بار دیگر چمران به موضوع تکراری واگن‌های وارادتی اشاره کرد و گفت: نباید زمان را از دست بدهیم و حتی اگر تقصیر ما هم هست ما را فلک کنند؛ البته باید روال قانونی طی شود اما تاکید ما بر این است که این کار به صورت جهادی و جدا از کارهای اداری پیگیری و دنبال شود چون ورود واگن‌های مترو به نفع مردم خواهد بود.

به گزارش تسنیم، بنا پیگیری‌های انجام شده از سوی مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران هنوز مشکل پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور حل و فصل نشده است و این در حالی است که قرار است طی هفته آینده مجدداً این موضوع از شهرداری تهران پیگیری شود.

مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه مشکل پیش آمده از سوی یک فرد در وزارت کشور برای واگن‌های وارداتی حل نشده است، گفت: با این شرایط اگر پیش برویم ورود واگن‌ها با مشکل روبرو خواهد شد و ضرر آن به مردم به می‌رسد.

بر اساس این گزارش، در صورتی که مشکل پیش آمده با همکاری دولت و شهرداری تهران حل نشود، ورود واگن‌های وارداتی در این دوره همانند دوره گذشته از مدیریت شهری خواهد شد و مشکلات حوزه حمل و نقل همچنان باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون سخت دولت برای باز کردن گره حمل‌و‌نقل شهروندان تهرانی!
  • ورود واگن‌های وارداتی به تهران به اما و اگر رسید
  • قطار ملی ساخت ایران به زودی وارد خطوط مترو می شود
  • کاهش سرفاصله حرکت قطار‌ها در خط ۷ متروی تهران
  • قطار ملی ساخت ایران به‌زودی وارد خطوط مترو می‌شود
  • قطار ملی ساخت ایران بزودی وارد خطوط مترو می‌شود
  • ورود واگن های وارداتی مترو امسال
  • توضیحات زاکانی درباره واردات پله برقی و آسانسور از چین
  • زاکانی: واردات واگن‌های مترو امسال انجام می‌شود
  • نصب ۶۰ دستگاه پله برقی در سه ماه آینده