Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین قطعه از سریال می خواهم زنده بمانم با صدای همایون شجریان و اشعاری از حسین منزوی و هوشنگ ابتهاج منتشر شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، این روزها بازار سریال‌های نمایش خانگی رونق خوبی گرفته است. بدون شک موسیقی متن و تیتراژ از اجزای مهم تولید یک فیلم یا سریال است که انتظار می‌رود در سریال‌های نمایش خانگی بیشتر به آن اهمیت داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوای زمزمه‌هایت دومین قطعه‌ای است که همایون شجریان برای سریال "می‌خواهم زنده بمانم" خوانده است. این قطعه توسط غلامرضا صادقی آهنگسازی شده و اشعار به کار رفته در آن از حسین منزوی و هوشنگ ابتهاج است.

هوای زمزمه‌هایت در واقع آهنگی است که به نظر ساده می‌رسد ولی به خوبی توانسته با داستان سریال "می‌خواهم زنده بمانم" منطبق باشد. به طوری که مخاطب اگر سریال را دنبال کند بیشتر به بار عاطفی موجود در این موسیقی پی خواهد برد. در این قطعه همایون شجریان مانند همیشه اجرایی بدون نقص داشته است و با خوانندگی خود قطعه را به بهترین شکل اجرا کرده است. در واقع شجریان به خوبی توانسته با شعر و موسیقی ارتباط برقرار کند و با تکنیک آوازی خود به شکلی مناسب و در جهت رسیدن به بیانی خوب قطعه را اجرا کند.

در ابتدای قطعه مصرع "کجاست بارشی از ابر مهر بار صدایت" به صورت آوازی اجرا می‌شود. این شعر در واقع یکی از زیباترین اشعار عاشقانه حسین منزوی است که همایون شجریان با لحنی متفاوت به اجرای آن پرداخته است. در ادامه قطعه به آرامی ریتمی پنج ضربی به خود می‌گیرد و سعی شده لطافت و شاعرانگی منزوی و ابتهاج تنها با چند فاصله ساده موسیقایی ولی حزن‌انگیز و رعایت نوانس ها در موسیقی جاری شود.

چیزی که جالب توجه است انتخاب مناسب اشعار و همخوانی آن با موسیقی است. در واقع اشعار منزوی و ابتهاج به شکلی انتخاب شده که اگر شنونده نسبت به این موضوع آگاهی نداشته باشد همچنان تصور می‌کند که قطعه تنها یک شاعر دارد. به هر روی شنیدن قطعه بدون دیدن سریال ممکن است آنچنان تأثیری بر شنونده نداشته باشد و این نشان می‌دهد که موسیقی صادقی و نحوه خواندن شجریان در کل وابستگی خوبی با سریال دارد و مهر موسیقایی خود را پای آن زده است.

این موضوع در ساخت موسیقی متن فیلم و موسیقی تیتراژ بسیار حائز اهمیت است. حتماً پیش آمده است که پس از شنیدن یک قطعه مجزا ناخودآگاه تصاویری از فیلم مربوط به آن در ذهن ما تداعی می‌شود؛ در این صورت می‌توان گفت موسیقی "هوای زمزمه‌هایت" از این حیث موفق عمل کرده است. در واقع اگر چه کاستی‌هایی داشت و چه بسا می‌توانست بهتر باشد ولی در نوع خود قطعه خوبی است. البته که اگر قطعه به خواننده دیگری به غیر از همایون شجریان سپرده می‌شد شاید شاهد چنین نتیجه‌ای نبودیم و این نشان می‌دهد خواننده با چنین فضاهای کاری به خوبی ارتباط برقرار می‌کند.

کد خبر 486794

منبع: ایمنا

کلیدواژه: همایون شجریان سریال می خواهم زنده بمانم هوشنگ ابتهاج حسین منزوی موسیقی سنتی موسیقی پاپ شعر و ادبیات شعر نو ادبیات شجریان استاد شجریان فیلم سینما شبکه نمایش خانگی شاعران خواننده ايراني خواننده اصیل آثار همایون شجریان می خواهم زنده بمانم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خواهم زنده بمانم همایون شجریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفال به حافظ دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ یا رب آن آهوی مشکین به ختن بازرسان...

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

یا رب آن آهوی مشکین به ختن بازرسان
وان سهی سرو خرامان به چمن بازرسان

دل آزرده ما را به نسیمی بنواز
یعنی آن جان ز تن رفته به تن بازرسان

ماه و خورشید به منزل چو به امر تو رسند
یار مه روی مرا نیز به من بازرسان

دیده‌ها در طلب لعل یمانی خون شد
یا رب آن کوکب رخشان به یمن بازرسان

برو‌ای طایر میمون همایون آثار
پیش عنقا سخن زاغ و زغن بازرسان

سخن این است که ما بی تو نخواهیم حیات
بشنو‌ای پیک خبرگیر و سخن بازرسان

آن که بودی وطنش دیده حافظ یا رب
به مرادش ز غریبی به وطن بازرسان

شرح لغت: همایون آثار: خجسته اثر و فرخنده باش/ عنقا:به فتح اول و سکون دوم سیمرغ.

تفسیر عرفانی:‌

۱- حضرت حافظ در بیت‌های ششم و هفتم می‌فرماید:

مطلب این است که ما بی تو زندگی نمی‌خواهیم.‌ای قاصد این خبر را بگیر و ببر و جواب یار را برای ما بیاور.

* محبوبی که دیده و چشم حافظ وطن و جایگاه او بود،‌ای خدا محبوبش را به سلامت به شیراز برگردان.

۲- اقبال و بخت شما در برج سعد قرار دارد و از محبوبیت خاصی برخوردار می‌باشید. به دنبال چیزی یا کسی یا مقامی و ثروتی هستید. به شما قول می‌دهم حداکثر تا دو ماه دیگر به دست آورید، اما قبل از آن با یکی از خردمندان مشورت کنید. چون ستاره‌ای بسیار درخشنده دارید. بطوری که شاهین موفقیت در حال لانه کردن بر بام خانه شماست. پس به شکرانه آن به یکی از مشاهد متبرکه بروید و ضمن خواندن سوره مبارکه حج، از آیه ۱۴ تا ۳۴، دعا و نذر خود را ادا کنید.

تعبیر غزل:

مسافری در راه داری که مدتهاست آرزوی دیدارش در وجود توست. برای دستیابی به او به خدا متوسل شو که به زودی خبری از او به تو خواهد رسید و مسافرت از راه خواهد رسید و با رسیدن او زندگی به کام تو خواهد شد، پس تا روز وصال به خدا توکل کن و امید خود را هرگز از دست نده.

دیگر خبرها

  • تتلو: با تحریک یک خانم بازیگر آهنگی درباره اغتشاشات ۱۴۰۱ خواندم
  • همایون بهزادی؛ اسطوره پرواز در محوطه جریمه + فیلم
  • جنجال بزرگ نماوا در سینما؛ واقعا چقدر خرج می‌کنید؟
  • (ویدئو) اسعدیان: توهین کردی، دیگر با نماوا همکاری نمی‌کنم
  • ادعای عجیب مدیر ارشد نماوا علیه هنرمندان جنجال به پا کرد؛ قطع همکاری مازیار میری و همایون اسعدیان با نماوا
  • همایون اسعدیان نماوا را تحریم کرد / بیانیه نماوا
  • همایون اسعدیان نماوا را تحریم کرد
  • تفال به حافظ دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ یا رب آن آهوی مشکین به ختن بازرسان...
  • رسانه در اختیار موسیقی پاپ است/کنسرت «هوران» با ۱۴ قطعه به صحنه تالار وحدت می‌رود
  • بیش از ۱۰۰ اجرای موسیقی زنده در استان بوشهر برگزار شد