Web Analytics Made Easy - Statcounter

به کزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد میری دیسفانی سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در خصوص میزان خسارت وارد شده به باغات و مزارع زعفران خراسان رضوی گفت: طی کاهش دما و سرمازدگی در ابتدای سال جاری بیش ازیک هزار میلیارد ریال خسارت به ۴۵ هزار و ۳۵ هکتار از سطح باغات و مزارع زعفران شهرستان‌های خراسان رضوی وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: کاهش دمای هوا در سطح استان به سرشاخه‌ها و بخش‌های گلدهی درختان میوه در باغات آسیب جدی وارد کرده است و بر اساس برآورد انجام شده توسط کارشناسان، بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت به محصولات باغبانی وارد شده است. خسارت باغ‌هایی که تحت پوشش بیمه قرار داشتند با ارزیابی توسط کارشناسان، پرداخت می‌شود.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: متأسفانه بخش عظیمی از باغ‌ها و مزارع خسارت دیده تحت پوشش بیمه نیستند و به دلیل تغییرات اقلیمی و احتمال وقوع مخاطرات احتمالی از جمله سرمازدگی، بهره‌برداران باید اصول فنی را رعایت کنند و ضمن زیر پوشش بیمه قرار دادن محصول خود، زیان ناشی از آن را کاهش دهند و از مزایای بیمه محصولات برخوردار شوند.

میری دیسفانی از ارائه تسهیلات ارزان برای اجرای طرح سایه‌بان به منظور جلوگیری از خسارات ناشی از تغییرات آب و هوایی در باغات استان خبر داد و بیان کرد: با استفاده از سایه‌بان علاوه بر جلوگیری از سرمازدگی و آفتاب‌سوختگی سرشاخه‌ها، شکوفه‌ها و محصولات باغی میزان مصرف آب نیز ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

او تصریح کرد: تمام تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح سایه‌بان و تجهیزات بخاری‌های پلار و دمنده‌ها در صنایع داخلی تولید می‌شود.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: بیشترین خسارت سرمازدگی مربوط به درختان هسته‌دار مثل هلو، شلیل، زردالو، آلو، گوجه و بادام بوده که بین۶۰ تا ۱۰۰ درصد بسته به نوع محصول و شهرستان و شدت سرما متفاوت است.

میری دیسفانی اظهار کرد: هر ساله در بهمن و اسفند ماه و اوایل فروردین ماه جبهه هوای سرد و بارش برف در استان وجود دارد که موجب سرمازدگی درختان به ویژه بادام و زرد آلو و بخشی از مزارع زعفران می‌شود، طبق بررسی‌های صورت گرفته بیشترین میزان خسارت وارده به بخش کشاورزی طی۱۰ سال اخیر مربوط به سرمازدگی است و تنها اهرم برای کمک به میزان خسارت دیده‌ها از بخش کشاورزی صندوق بیمه است.

او افزود: پوشش بیمه‌ای، تغییر شیوه‌های کشت و جایگزینی درختان دیررس به جای درختان میوه آسیب‌پذیر و استفاده از سامانه‌های ضد تگرگ و سرما در باغ‌ها از جمله اقداماتی است که می‌بایست برای مقابله با این مشکل به کار گرفته شود.

انتهای پیام//ا.د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خسارت بارندگی سرمازدگی محصولات باغی مزارع و باغات خراسان رضوی پوشش بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، جاوید عباسی بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، بارندگی و پیش بینی‌های قبلی مبنی بر شیوع بیماری‌های برگی خصوصاً زنگ زرد و افزایش تراکم آفت سن غلات، از ابتدای بهمن ماه سال گذشته عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌ زا به صورت شبانه روزی توسط کارشناسان شبکه مراقبت در سطح مزارع گندم استان فارس انجام شده است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار مبارزه کنترلی و پیشگیری بر علیه زنگ زرد و ۱۴۸ هزار هکتار مبارزه بر علیه آفت سن و ۲۶۱ هزار هکتار نیز مبارزه بر علیه علف‌های هرز در مزارع گندم این استان انجام شده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت‌زا در سطح مزارع گندم تا پایان خرداد ماه در فارس ادامه دارد.

عباسی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات به موقع تاکنون خساراتی ناشی از بیماری زنگ زرد در مناطق مستعد و شمالی استان فارس گزارش نشده است.

وی صدور اطلاعیه‌ها و ارائه دستورالعمل‌های فنی به کشاورزان، انجام مبارزه به موقع به صورت پیشگیری و کنترلی و همچنین همکاری کشاورزان خصوصاً در مناطق مستعد را از جمله اقدامات به موقع این سازمان برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم و آفت سن غلات در فارس برشمرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توصیه کرد: کشاورزان استان فارسی می‌توانند با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و مدیران پهنه نسبت به سمپاشی مزارع خود بر علیه بیماری زنگ یا سن غلات اقدام کنند.

کد خبر 6087209

دیگر خبرها

  • سیلاب هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به آزادشهر و رامیان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • هشدار سرمازدگی به باغداران همدانی
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته
  • فعالیت ۴۰دستگاه انواع پهپاد در عرصه‌های کشاورزی استان قزوین
  • افت سطح زیر کشت مزارع گل محمدی در خراسان رضوی/ ۳۸ کارگاه گلاب‌گیری در فرخد فعال هستند
  • خسارت۸۵۰ میلیارد ریالی بارندگی اخیر به تاسیسات برق هرمزگان
  • صدور هشدار نارنجی برای بخش کشاورزی در استان سمنان