Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@01:11:25 GMT

ارزشیابی دوره ابتدایی به صورت کیفی توصیفی انجام می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۸۳۲۵

ارزشیابی دوره ابتدایی به صورت کیفی توصیفی انجام می‌شود

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، رضوان حکیم زاده با ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه ارزشیابی پایانی دوره ابتدایی افزود: در شیوه نامه‌ای که هفته جاری نهایی خواهد شد، پیش بینی شده است برای دوره ابتدایی و دوره متوسطه با توجه به اقتضائاتی که دارند، دستورالعملی به صورت جداگانه ارسال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پایان برگزاری کلاس ها و زمان آموزش سی و یکم اردیبهشت ماه خواهد بود و مدرسه تلویزیونی ایران هم تا آن زمان به ارائه آموزش ها خواهد پرداخت. معلمان و مدیران دوره ابتدایی ۱۰ روز فرصت دارند تا دهم خرداد نتایج پایانی ارزشیابی نوبت دوم را در کارنامه دانش آموزان ثبت کنند.

معاون آموزش ابتدایی با یادآوری به اینکه در دوره ابتدایی ارزشیابی کیفی توصیفی به صورت فرآیندی انجام می شود، تصریح کرد: براساس شواهد و اطلاعاتی که معلمان گرامی در طول سال تحصیلی بدست آورده اند و براساس ارزیابی های عملکردی که در پایان سال از دانش آموزان انجام می دهند، نتایج نهایی را ثبت خواهند کرد.

برگزاری ارزیابی عملکردی در دوره ابتدایی

حکیم‌زاده اظهار داشت: تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا هستیم و با توجه به شرایط متفاوتی که در مناطق مختلف کشور داریم برنامه ریزی می کنیم. در مناطق آبی که عمدتا مناطق کم جمعیت روستایی و عشایری هستند از پیش هم مصوبه ای برای برگزاری کلاس ها به صورت حضوری داشتیم و هیچ مشکلی هم تاکنون ایجاد نشده است. ارزیابی عملکردی برای این دانش آموزان با تشخیص معلم به صورت حضوری است، اما در بقیه مناطق زرد و نارنجی و قرمز با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا تصمیم گیری خواهد شد. در مناطقی که امکان برگزاری آزمون ها به صورت حضوری وجود نداشته باشد، با استفاده از بستر برخط این ارزیابی ها انجام می گیرد.

وی با تاکید بر اهمیت ارزیابی عملکردی از میزان یادگیری دانش آموزان پایه اول و دوم ابتدایی که مهارت های پایه سواد را یاد می گیرند، گفت: بر اساس این شیوه نامه برای این دانش آموزان علاوه بر معلمان، مدیران مدارس هم مسئولیت خواهند داشت که در خصوص تضمین یادگیری این دسته از دانش آموزان  اطمینان حاصل کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر نتایج ارزشیابی ها در پایان سال تحصیلی نشان دهد دسته ای از دانش آموزان به هر دلیل، مثلا به دلیل همراهی نکردن موثر والدین، دچار مشکلاتی در یادگیری مهارت های پایه باشند، قطعا برنامه های جبرانی را در نظر خواهیم گرفت.

حکیم‌زاده درباره زمان برگزاری امتحانات عنوان کرد: دوره ابتدایی ارزشیابی کیفی توصیفی دارد و به شکل سنتی آزمونی برگزار نخواهد شد. معلمان با توجه به شواهد و اطلاعاتی که جمع آوری می کنند و ارزیابی عملکردی این کار را انجام می دهند.

وی تاکید کرد: کلاس ها تا پایان اردیبهشت ادامه خواهد داشت و معلمان از آن به بعد ۱۰ روز فرصت دارند تا نتایج ارزشیابی پایانی را ثبت کنند، اما اگر بر اساس فرایند یادگیری نیاز به ارزیابی عملکردی مجدد در پایان سال وجود داشته باشد، در این دوره ۱۰ روزه امکان این کار فراهم خواهد بود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره چگونگی برگزاری امتحانات گفت: با توجه به تفاوت‌هایی که دوره ابتدایی و متوسطه در نحوه ارزشیابی دارند، همکاران مربوط حتما در فرصت مناسب پس از نهایی شدن شیوه نامه امتحانات مراتب را به اطلاع همگان خواهند رساند.

حکیم‌زاده یادآور شد: در نشست اخیر یونسکو که با وزرای آموزش و پرورش انجام شد؛ همه وزرا نگرانی عمیق خود را از افت کیفیت آموزش ابراز کردند. این نگرانی عمدتا متوجه آن دسته از کودکان و دانش آموزانی است که امکان دریافت حمایت موثر والدین را در فضای یادگیری برخط نداشتند. برای سال تحصیلی آینده در نظر است با توجه به اینکه هنوز شرایط قابل پیش بینی نیست برای نحوه بازگشایی و برگزاری کلاس ها دو مدل طراحی شود. اولی تکیه بر آموزش حضوری و استفاده از آموزش مجازی به عنوان مکمل است و تحت عنوان آموزش ترکیبی مطرح است. مدل دیگر تاکید بر آموزش مجازی و استفاده از بستر برخط برای ارائه آموزشهاست.

معاون آموزش ابتدایی افزود: طبق نتایج آسیب شناسی که در خصوص سال تحصیلی جاری در حال انجام است و تا اتمام ثبت نتایج ارزشیابی، نهایی خواهد شد، برنامه های جدی توانمند سازی برای تابستان امسال معلمان خواهیم داشت. از جمله اینکه با توجه به شرایط دانش آموزان چطور بتوانیم در فضای مجازی آموزش های با کیفیت بالاتری ارائه کنیم. همچنین چگونگی تقویت تعامل موثر در آموزش های مجازی به خصوص در دوره ابتدایی نیز یکی از موضوعات مهم است.

حکیم زاده در پایان با تقدیر از تلاش و اهتمام همه معلمان و دست اندرکاران تعلیم و تربیت در سال جاری، ابراز امیدواری کرد که آموزش و پرورش با استفاده از تجارب ارزنده ای که در این مدت کسب کرده است و با استفاده از آسیب شناسی نتایج بتواند در سال تحصیلی آینده در صورت ادامه آموزش ها به صورت مجازی، آموزش های با کیفیت بهتری را ارائه کند.

برچسب‌ها رضوان حکیم زاده معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مدارس آموزش برخط وزارت آموزش و پرورش پروندهٔ خبری آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رضوان حکیم زاده معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مدارس رضوان حکیم زاده معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مدارس آموزش برخط وزارت آموزش و پرورش اخبار کنکور ابتدایی وزارت آموزش و پرورش معاون آموزش ابتدایی ارزیابی عملکردی دوره ابتدایی دانش آموزان سال تحصیلی حکیم زاده خواهد شد آموزش ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۸۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه فضای ورزشی آذربایجان غربی به ۲۰ سانتی متر رسید

به گزارش خبرنگار مهر، علی مطهری عصر چهارشنبه در گردهمایی مدیران مدارس شهرستان ارومیه به افزایش چشمگیر سرانه فضای ورزشی در طی سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: قبل از شروع به کار دولت مردمی سیزدهم سرانه فضای ورزشی استان آذربایجان غربی ١٠ سانتی متر مربع بود که با آغاز دولت سیزدهم و برنامه ریزی های صورت گرفته در این بخش، سرانه فضای ورزشی در استان با افزایش ١٠٠ درصدی به ٢٠ سانتی متر مربع رسیده است.

وی گفت: علاوه بر افزایش ١٠٧ هزار متری فضای ورزش دانش آموزی و رسیدن تعداد سالن‌های ورزشی به ١٢٠ باب سالن، ٨٦ زمین چمن مصنوعی، ٤٢ کلاس درس تربیت بدنی، یک زمین چمن طبیعی و یک زورخانه دانش آموزی در طی دو سال اخیر در سطح استان احداث و ایجاد شده است، همچنین کف پوش ٣٠ سالن ورزشی تعویض شده و ١٩ مورد ایمن سازی و بهسازی سالن‌های ورزشی صورت گرفته است.

مطهری کیفیت بخشی را اولویت مهم آموزش و پرورش استان در سال ١٤٠٣ خواند و گفت: کیفیت بخشی در بعدهای مختلف زیستی، ورزشی، آموزشی و پرورشی در سال ١٤٠٣ اولویت اول آموزش و پرورش استان خواهد بود.

وی گفت: مجموعه آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی در ارزیابی‌های صورت گرفته توسط وزارتخانه، با تلاش همکارانمان در صف و ستاد، رشد ١٠ پله‌ای داشته و به رتبه ٧ کشوری رسیده است؛ افزایش ٢٠٥ درصدی اعزام دانش آموزان به راهیان نور و کسب رتبه اول کشور در این زمینه برگ زرین دیگری در دفتر افتخارات آموزش و پرورش استان به حساب می‌آید.

کد خبر 6081539

دیگر خبرها

  • آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پس از نوبت اول کنکور سراسری ابلاغ می‌شود
  • مازندران/ تنبیه بدنی یکی از دانش آموزان دوره متوسطه اول از سوی معلم
  • سرانه فضای ورزشی آذربایجان غربی به ۲۰ سانتی متر رسید
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از چند روز آینده
  • آغاز طرح ملی مهارت آموزی رشته‌های ورزشی در مدارس شهرستان گناوه
  • ۴۰ درصد معلمان امسال وارد نظام دوری می شوند |‌ جزئیات درباره این شیوه به کار گیری معلمان
  • معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد؛ معلمانی که وارد نظام دوری نمی‌شوند
  • یک پست حذف شده از دولت قبل در آموزش‌وپرورش دوباره احیا شد