Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،دکتر مفتاح فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه بیماران دیابتی با نظر پزشک می‌توانند روزه بگیرند، گفت: تمام بیماران دیابتی که تمایل به روزه داری دارند حداقل از ۱ الی ۲ ماه قبل از شروع ماه مبارک رمضان باید با مشورت و نظارت پزشک معالج خود برنامه درمانی و رژیم غذایی خود را تنظیم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود:در طول ماه مبارک رمضان، تغییرات عمده‌ای در الگوی تغذیه‌ای افراد ایجاد می‌شود و اکثر مشکلاتی که برای سلامت فرد روزه دار بروز می‌کند نتیجه رژیم غذایی نامناسب یا پرخوری و کم خوابی است.

دکتر مفتاح گفت:در صورتیکه تغییر در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و دارویی بلافاصله قبل از اقدام به روزه داری انجام شود، قند خون به خوبی کنترل نشده و خطر بروز افزایش قند وجود دارد.

او با اشاره به اینکه قند خون در طول روزه داری در چندین نوبت باید با گلوکومتر اندازه گیری شود، افزود:این اندازه گیری‌ها بخصوص برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ و یا دیابتی نوع ۲ که تحت درمان با انسولین هستند بسیار ضروری است.

دکتر مفتاح گفت:چنانچه قند خون کمتر از ۷۰ میلی گرم در دسی لیتر و یا بیش از ۳۰۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، بلافاصله باید به روزه داری خاتمه داده شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه رژیم غذایی بیماران دیابتی که اقدام به روزه گرفتن در این ماه می‌کنند با یک رژیم غذایی سالم و متعادل تفاوتی ندارد، افزود: رژیم غذایی باید به گونه‌ای باشد که تغییرات بارزی در وزن بیمار ایجاد نکند.

دکتر مفتاح گفت:کاهش دریافت کالری و تغییر شیوه زندگی در ماه مبارک رمضان بخصوص در افراد دیابتی دارای اضافه وزن می‌تواند بسیار مفید واقع شده و با کاهش وزن آن‌ها کنترل دیابت بیمار نیز آسانتر شود.

رژیم غذایی فرد روزه دار

او با بیان اینکه با استفاده از هرم راهنمای غذایی، پنج گروه اصلی شامل نان و غلات، میوه، سبزیها، گوشت و لبنیات باید در برنامه غذایی فرد روزه دار گنجانده شوند، گفت: استفاده از یک رژیم غذایی سبک حاوی مواد غذایی با اندکس گلیسمیک پایین که قند خون را به آهستگی افزایش می‌دهند از جمله مواد غذایی حاوی پروتئین، نان سبوسدار، غلات کامل، حبوبات، سبزی‌ها و میوه‌ها بهنگام سحر توصیه می‌شود.

دکتر مفتاح با اشاره به اینکه میوه‌ها و سبزی‌ها علاوه بر تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به علت دارابودن فیبر فراوان و ذخیره کردن آب در خود، مانع بروز یبوست گردیده و احساس تشنگی در طول روز را نیز از بین می‌برند، افزود: نوشیدن حداکثر ۱ تا ۲ لیوان آب بهنگام سحر کافی بوده و از نوشیدن چای، قهوه، نوشابه‌های گازدار باید اجتناب شود.

او گفت:مصرف غذا‌های سرخ شده و پرچرب، ادویه‌ها و ترشیجات به علت ایجاد اختلال در هضم و سوزش سر دل باید محدود شوند.

دکتر مفتاح با ذکر این نکته که بطور کلی اجتناب از پرخوری در وعده غذایی سحری، مانع بروز کسالت و خواب آلودگی در طول روز می‌شود، گفت: افطار نیز ابتدا با مصرف چای کمرنگ، شیر و حداکثر ۱ تا ۲ عدد خرما شروع شده و پس از آن مواد غذایی کم چرب، سبزی‌های آب پز، حلیم بدون روغن، انواع سوپ، تخم مرغ آب پز که زودتر هضم می‌شوند، توصیه شده، ولی مصرف غذا‌های پرچرب، آش رشته و ماکارونی توصیه نمی‌شوند.

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم با اشاره به اینکه نوشیدن مایعات، خوردن میوه و مصرف آجیل در فاصله بین افطار تا سحر مفید می‌باشند، افزود: به منظور اجتناب از افزایش وزن و افزایش قند، مصرف انواع شیرینی‌ها مثل زولبیا، بامیه، شله زرد، حلوا، نوشابه‌های شیرین و ... که در ماه مبارک رمضان مرسوم می‌باشند بهنگام سحر و افطار جایز نیست.

دکتر ندا مفتاح گفت: نکته اساسی در این خصوص آن است که برنامه ریزی برای کنترل دیابت و عوارض احتمالی در طی روزه داری برای تمام افراد دیابتی یکسان نبوده و بر حسب شرایط بیمار میتواند متغیر باشد.
انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی بابل بیماران دیابتی ماه مبارک رمضان ماه مبارک رمضان بیماران دیابتی رژیم غذایی روزه داری قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۰۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

200 روزه شدن جنگ علیه غزه چه مفهومی دارد؟ مقاومت در این مدت چگونه ادامه یافت؟

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب،«حاتم کریم الفلاحی» کارشناس مسائل نظامی و استراتژیک عرب به الجزیره گفت ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل طی 200 روزی که از جنگ شعله‌ور شده علیه نوار غزه به راه انداخته، به هیچ یک از اهدافی که اعلام کرده، دست نیافته و ناتوانی‌اش در تحقق این اهداف سبب طولانی شدن زمان این جنگ شده است.

این تحلیلگر نظامی خاطر نشان کرد که ارتش رژیم اسرائیل در جنگ‌های قبلی خود بر «جنگ برق آسا و سریع» تکیه می‌کرد، چرا که قادر به تحمل خسارت‌ها و تلفات سنگین نیست، علاوه بر اینکه جنگ طولانی‌مدت پیامدهای اقتصادی به همراه دارد و این رژیم را در معرض فشار از داخل رژیم اسرائیل قرار می‌دهد.

الفلاحی تصریح کرد که ناتوانی ارتش رژیم اسرائیل در تحقق اهداف خود از جنگ علیه غزه، تاکید می‌کند که در رهبران و فرماندهانی که این اهداف را مشخص کردند، ضعف و نقص وجود دارد. اهدافی که شامل رسیدن به  فرماندهان جنبش حماس و نابودی آنها، آزادسازی اسیرانشان و از بین بردن توانمندی‌های مقاومت غزه بوده است.
 
این کارشناس نظامی ادامه داد: تنها دستاورد اشغالگران طی این مدت 200 روزه، با به کارگیری تمام تسلیحات و با اتکا به پل هوایی کشورهای حامی خود و همچنین حمایت‌های سیاسی در سازمان ملل و شورای امنیت و امکانات و توانمندی‌های نظامی بسیار زیاد، تخریب و ویرانی گسترده در نوار غزه و قربانیانی است که تعدادشان از 110 هزار نفر هم بیشتر شده است.

الفلاحی در این چارچوب به این نکته اشاره می‌کند که ارتش رژیم اشغالگر پس از 200 روز جنگ بار دیگر برای عملیات نظامی به مناطقی برمی‌گردد که در اولین روزهای جنگ خود در آن مناطق عملیات نظامی خود را آغاز کرد، مانند بیت حانون و این نشان دهنده وجود اشکالات و نقایص بزرگ در سطح راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی این رژیم است.

نبرد دفاعی موفق مقاومت طی 200 روز جنگ
الفلاحی در ادامه به موفقیت مقاومت در مدیریت موفق نبرد دفاعی خود در برابر ماشین جنگی و کشتار رژیم صهیونیستی اشاره می‌کند و معتقد است که مقاومت به شکل موفقیت‌آمیز و تاثیرگذاری نبرد دفاعی خود را مدیریت کرده است.

وی افزود: مقاومت همچنین راهبرد مشخصی برای مقابله با اهداف چه در سطح میدانی در نوار غزه یا در مراکز سیاسی تل آویو و دیگر مناطق داشته و نیز موفق شده است امکانات و توانمندی‌های خود را به شکل شگفت‌آور و قابل توجه به کار گیرد.

به گفته الفلاحی، گروه‌های مقاومت، توانمندی‌های نظامی و قوای بدنی بسیار بالای خود را در به کارگیری این امکانات اثبات کردند که سبب افزایش میزان خسارت‌ها و تلفات ارتش رژیم اشغالگر شد و در مقابل، ارتش رژیم اشغالگر  در جریان تلاش‌های خود به جای آزادی شماری از اسیرانش در نوار غزه، به کشتن آنها اقدام کرد.
 
این کارشناس نظامی خاطر نشان کرد که ادامه عملیات مقاومت نشانه آمادگی مبتنی بر برنامه‌ریزی قبلی بسیار خوب و حسن استفاده از امکانات و توزیع صحیح آن به گونه‌ای است که بتواند در هر نبردی از آن استفاده کند به طوری که هر تیپ و یگان مقاومت به طور جدا از دیگر یگان‌ها، نبرد دفاعی را در نوار غزه مدیریت می‌کند.

الفلاحی همچنین ابراز عقیده کرد که دقت در عملیات مقاومت و موفقیت آن در تحمیل خسارت و تلفات به اشغالگران در سطح افراد و خودروهای زرهی به معنای این است که مقاومت با وجود اشکال مختلف رویارویی و نیز طرح‌های مختلف ارتش رژیم صهیونیستی، از داده‌های اطلاعاتی دقیقی بهره برده است.

این کارشناس مسائل نظامی تاکیدکرد که نمی‌توان از شکست مقاومت یا پایان توانمندی‌های رزمی و مبارزاتی آن در نوار غزه سخن گفت. وی در این چارچوب به عملیات اخیری اشاره کرد که گروه‌های مقاومت در قالب ویدئوهای ثبت شده خود اخیرا منتشر کردند، عملیات موفقی که در سایه عقب‌نشینی پی در پی نظامیان صهیونیست از مناطق مختلف نوار غزه انجام شد.
 

دیگر خبرها

  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • 200 روزه شدن جنگ علیه غزه چه مفهومی دارد؟ مقاومت در این مدت چگونه ادامه یافت؟
  • درباره شیر شتر، نوشیدنی محبوب این‌روزها
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • تقویت نظارت ها بر عرضه بهداشتی شیر در مدارس از مهمترین مصوبات کمیته صیانت از سلامت و امنیت غذایی مردم