Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایمنا، در روزهای پایانی سال ۹۹ که نام‌نویسی برای حضور در انتخابات شورای ششم آغاز شده بود، ۹ عضو کنونی شورای شهر تهران ترجیح دادند در رقابت‌های دور بعد شرکت نکنند. این در حالی بود که کمتر در میان اعضای شورای شهر دوره‌های مختلف چنین بی‌رغبتی نسبت به حضور دوباره در انتخابات شورا به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسشی که شاید کمتر به آن پاسخ داده شده، این است که دلیل این بی ‌انگیزی اعضای شورای پنجم چیست؟

شهربانو امانی یکی از اعضای شورای شهر تهران درباره علت ثبت نام کردن برخی چهره های شورای پنجم در انتخابات دوره ششم توضیح داده است. میزان موفقیت شهرداری در این دوره، دشواری ها و موانع پیش روی شورای شهر، اختیارات شورای شهو تاثیر آن بر انجام کارها و ...از دیگر محورهای گفت و گوی شهربانو امانی است که در زیر می‌خوانید:

چرا برخی چهره ها در انتخابات امسال شورای شهر ثبت نام نکردند؟

من تقریباً از پس همه کارهایی را که فکر می‌کردم می‌توانم در شورا انجام بدهم، برآمدم. یکی دو تا ایده زیربنایی و اساسی برای تغییر نحوه مدیریت شهر و توسعه شهر داشتم و با همان انگیزه هم در کمیسیون تخصصی مطرح کردم. خوشبختانه این موارد را هم در برنامه پنج ساله و هم بودجه سنواتی آوردیم. در نهایت با توجه به شرایطی هم که وجود داشت، فکر کردم که بهتر است جوان‌ترها بیایند و کمک کنند تا کار پیش برود.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به ادامه داد:شورای پنجم نسبت به شوراهای چهارم، سوم و حتی دوم، به مراتب بیشتر تحت‌ فشار بود از جمله در ماجرای نامگذاری خیابان‌ها که طبق قانون فقط به فرمانداری اطلاع داده می‌شود که این نام‌ها مصوبه شورا را دارد اما فرمانداری مصوبات را تأیید نمی‌کرد همچنین مصوباتی داشتیم که برای اجرایی شدن آن، شرایط حمایتی، آنچنان که در گذشته بود وجود نداشت.

شورای عالی استان‌ها یکی از نهادهای بسیار مؤثر در استقرار دموکراسی است ولی رقیبان اصلاحات با وعده و وعیدها و حتی بعضاً با محدودیت‌هایی که برای بعضی از اعضا در ارتباط با تأیید صلاحیت برای ادوار بعدی پیش آمد با سیاست‌زدگی سعی کردند «شورای عالی» را از آن مسیری که می‌توانست و می‌تواند دور کنند. درواقع جایگاه شورای عالی استان‌ها بسیار مهم است و رقابت‌ها گاه تنگ‌نظرانه و محدود می‌شود.

دشواری‌های پیش‌بینی نشده‌ای مانند کرونا چه تأثیری بر روند کارها گذاشت؟

کرونا شرایطی را پیش آورد که مانع ما می‌شد؛ هرچند مدیریت شهری با راهبری شورا و مصوباتی که شورا داشت خیلی جلوتر و پیشتازتر از حتی دولت در تهران بود و خوش درخشید.

مدیریت شهری توانست انتظارات شهروندان را برآورده کند؟

شما شورای پنجم را با شوراهای گذشته مقایسه کنید، به این نتیجه می‌رسید که رسانه، اخبار شورا را خیلی جدی پوشش نداد در صورتی که در گذشته اینطور نبود. درواقع آن نهادهای پشتیبان و حامی که از نهاد شورا باید پشتیبانی کند حتی سیاسی‌کاری کردند.

در مجموع فکر می‌کنم از آنجا که شورای پنجم یک دوره است، ارزیابی عملکرد آن پس از ۳ سال و چند ماه، اثرات این شورا در حوزه قانون‌گذاری، باید درازمدت دیده شود که امیدوارم ریل‌گذاری در این دوره اتفاق افتاده باشد. این را هم فراموش نکنید که شورای پنجم، از اواخر سال ۹۸ به دلیل شرایط موجود نتوانست درآمدها را به‌طور کامل محقق کند ولی چرخ مدیریت شهری چرخید و در واقع یک روز نگهداشت شهر با مشکل مواجه نشد.

اما من معتقدم ثمر و اثر ریل‌گذاری و اصلاح نهادینه مدیریت شهری را در درازمدت خواهیم دید. فکر می‌کنم ارزیابی عملکرد و پایش عملکرد شورای پنجم که در زندگی شهروندان چه تأثیری دارد، هرچند که مدت آن خیلی محدودتر بوده ولی در آینده مشهود است.

پروژه‌های کوچک‌مقیاس و تحقق‌پذیری آن نیز در این دوره شروع شد، یقیناً مردم محلات در آینده شاهد نتایج آن هستند؛ با وجود این که در  اصل انتخابات شورایاری‌ها تشکیک ایجاد شده بود اما این شورایاری‌ها در به نتیجه رسیدن پروژه‌ها نقش زیادی داشتند.

همچنین یکی از اموری که شورای پنجم در نهادینه کردن آن موفق بود، جا افتادن نهاد شورایاری‌ها به عنوان بازوی نظارتی شورای شهر بود که دو سال عمر این دوره آن در شورای پنجم و دو سال نیز در شورای ششم ادامه خواهد داشت.

ندادن اختیارات لازم به شوراها چقدر در ناکارآمدی در انجام بخشی از مسئولیت‌ها نقش دارد؟

ما در قانون اساسی ۱۴ فصل داریم که یکی از فصول برای شوراهاست و ۱۷۷ اصل داریم که هفت اصل آن به شوراها تعلق دارد، شوراها یعنی نهادینه کردن دموکراسی و دخالت مردم در تعین سرنوشت خودشان اما همین شوراها با ساختار کنونی امکان برآورده کردن این هدف را ندارند و حتی تعداد اعضای شورای پنجم از کل مناطق تهران هم یک نفر کمتر بود.

مجلس می‌تواند به این ماجرا ورود پیدا کند؛ مخصوصاً مجلس یازدهم که بخش مهمی از نماینده‌های پایتخت کشور درواقع خودشان مدت طولانی در شورا بوده‌اند و رئیس مجلس ۱۲ سال شهردار تهران بود و این موانع را به خوبی می‌داند.

همیشه گفته می‌شد شهردار، عضو بیست و دوم شورای شهر است اما به نظر می‌رسد مصوبات شورای شهر چندان که باید از سوی بخش اجرایی مدیریت شهری پیگیری نمی‌شود، این نبود همراهی چقدر در به چشم نیامدن سیاست گذاری‌های کلان شهری مؤثر بوده است؟

عمر شورای پنجم با انتخاب سه شهردار می‌توانیم بگوییم یک شورای ویژه است. ما از روز اول گفتیم ۲۲ نفر هستیم که در واقع بتوانیم تضادها و تعارض منافع را درست به نفع شهروندان مدیریت کنیم. این موضوع را نباید فراموش کنیم که قانون گذاری درازمدت است مثلاً TOD یا خیابان کامل یک چیزی نیست که یک شبه بشود آن را انجام داد درواقع زیرساخت آن باید آماده باشد.

بعضی از مصوبات کوتاه‌مدت و زودبازده است مثل لوایحی که برای کرونا آمد یا طرحی که برای شرایط اقتصادی و شرایط مدیریت کرونا آمد، باید اجرا می‌شد ولی یک بخش از این طرح و لوایح درازمدت است. شما الان اصلاح ساختار را که نمی‌توانید یک شبه انجام بدهید ولی شروع شده است. شهرداری هم دارای یک بدنه‌ فربه بسیار گسترده و بزرگ است و تا بخواهید به حرکت دربیاورید زمان می‌برد اما من در کل نمره قبولی به مدیریت شهری تهران در دوره فعلی می‌دهم.

کد خبر 595155 برچسب‌ها انتخابات شهرداری شورای شهر تهران مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انتخابات شهرداری شورای شهر تهران مدیریت شهری شورای شهر تهران مدیریت شهری اعضای شورای شورای پنجم مدیریت شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۲۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آخرین راهکارهای رفع مشکلات زیست‌محیطی اصفهان در جلسه مشترک شهرداری و استانداری

در جلسه‌ای با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان و معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان آخرین راهکارهای رفع مشکلات زیست‌محیطی این کلان‌شهر مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، برای رفع مشکلات شهری و رفع معضلات زیست محیطی آن، روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی در طیف وسیعی از رشته‌های علمی از قبیل طراحی، برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، مدیریت محیط زیست، حمل‌ونقل و ترافیک شهری به‌کار گرفته شده است.

پیچیدگی مشکلات و معضلات شهری به خصوص در بخش زیست محیطی از جمله مواردی است که باید مورد توجه مدیران شهری و استانی قرار گیرد؛ با توجه به اهمیت این موضوع، آخرین راهکارهای رفع مشکلات زیست‌محیطی این کلان‌شهر در جلسه مشترک منصور شیشه‌فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با مهدی بقایی معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه ارزیابی پایداری زیست محیطی شهر اصفهان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 746028

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین راهکارهای رفع مشکلات زیست‌محیطی اصفهان در جلسه مشترک شهرداری و استانداری
  • شهرداری با پرداخت نکردن بازار کار شورا را مقابل کارکنان شهرداری قرار داد
  • تحقق بودجه شهرداری ارومیه در سال ۱۴۰۳ منوط به مشارکت مردم است
  • نمره قبولی مدیریت بحران سیل
  • بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد
  • افزایش قبولی دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری با تاثیر سوابق
  • چرا آثار رشد اقتصادی در زندگی مردم ملموس نیست؟
  • برگزاری نخستین نشست شورای سیاست‌گذاری شهرداری | درخواست احیاء جایگاه مرکز مطالعات از سوی شهردار تهران مطرح شد
  • ۴۷کیلومتر راه‌سازی در منطقه ۲۲ | ۹۳ درصد بودجه شهرداری منطقه به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت
  • اعضای شورای شهر تهران معترض به توهین‌های باند زاکانی