Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نامه‌ای خطاب به دبیر کل شورای اتحادیه اروپا از عدم مسئولیت‌پذیری در برابر نقض حقوق ملت ایران توسط کشور‌های عضو این شورا انتقاد کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی باقری‌کنی دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای خطاب به «جف ترنهلم میکلسن»، دبیر کل شورای اتحادیه اروپا، ضمن برشمردن مصادیق تلخی از نقض حقوق شهروندان ایرانی در اروپا، شدیداً از عدم مسئولیت‌پذیری این کشور‌ها در موضوعات حقوق بشری انتقاد کرده و از آن‌ها خواست با گزارشگر ویژه ایران برای بررسی وضعیت زندانیان ایرانی در اروپا همکاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دبیر ستاد حقوق بشر ایران با برشمردن برخی اقدامات ضدانسانی دولت‌های اروپایی از جمله قطع همکاری آلمانی‌ها با شرکت آرمیتا طب نوین در زمینه انتقال خون، عدم ارائه خدمات به مسافران ایرانی در فرودگاه‌های سوئد و اسپانیا، عدم ارائه لوسیون پیامین توسط فرانسوی‌ها، عدم همکاری دانمارکی‌ها با شرکت ایلیا درمان در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو، این اقدامات را مصداق بارز جنایت علیه بشریت خواند و از دبیر کل شورای اتحادیه اروپا خواست کشور‌های اروپایی را از استمرار مداوم نقض حقوق ملت ایران بازدارد.

وی همچنین به نقض حقوق شهروندان ایرانی در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از جمله مهدی کیاستی (در هلند)، موسی باشتنی (در ورشو لهستان)، سجاد شهیدیان (در انگلستان)، بهزاد پورقناد (در آلمان)، داوودزاده لولویی (در دانمارک)، جلال‌الدین روح‌اله نژاد (در فرانسه)، محمد بروجردی (در دانمارک)، حمید نوری (در سوئد) و بهنام بهرامی طاقانکی (در سوئیس) اشاره کرد که با موارد تلخی همچون سوزاندن جسد، دستگیری غیرقانونی و همراه با خشونت، بازداشت خودسرانه، ناپدیدسازی و اقدامات ضد انسانی مشابه دیگری رو به رو بوده‌اند.

باقری‌کنی انفعال شورای اتحادیه اروپا در قبال بازتولید قواعد و ضوابط قرون وسطایی توسط دولت‌های اروپایی و محروم‌سازی شهروندان ایرانی از ادامه تحصیل در مراجع علمی و دانشگاهی کشور‌های اتحادیه را نیز محکوم و بر ضرورت همکاری شورای اتحادیه اروپا با گزارشگر ویژه ستاد حقوق بشر در موضوع وضعیت زندانیان ایرانی به منظور «تضمین استیفای حقوق زندانیان ایرانی محبوس در اروپا» تاکید کرد.

وی در بخش دیگری از این نامه، با استناد به اذعان گزارشگر شورای حقوق بشر در مورد آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه، به قربانی شدن ۳۱ کودک مبتلا به بیماری پروانه‌ای و بیماری ام‌پی‌اس از جمله نازگل نوری، نیما هروی، نازنین فاطمه همتی، یگانه حیدری، معصومه اینانلو، خدیجه رحمانی، سحر شمسی و… بر اثر تحریم‌ها اشاره نموده است.

دبیر ستاد حقوق بشر خطاب به دبیر کل شورای اتحادیه اروپا متذکر شد که در راستای مستندسازی و کشف حقایق مربوط به نقض حق حیات این کودکان بی‌گناه، به عنوان اولین گام برای به عدالت سپردن ناقضان حقوق بنیادین ملت ایران، خود را موظف بداند با نماینده ویژه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در موضوع تأثیر منفی وضع و اجرای تحریم‌ها به بهره‌مندی از حقوق بشر همکاری کرده و دولت‌های اروپایی را وادار به همکاری با این نماینده ویژه کند.

وی با محکوم کردن بی تفاوتی شورای اتحادیه اروپا در قبال رویکرد برخی از دولت‌های اروپایی به ویژه ترفند‌های دولت سوئد در ترویج و اشاعه تروریسم؛ از سکوت در برابر تروریسم دولتی رژیم آمریکا از جمله ترور شهید سلیمانی انتقاد کرد و به این اتحادیه یادآور شد در راستای شعار‌های حقوق بشری خود می‌بایست این جنایات را به عنوان اقدام تروریستی مورد شناسایی قرار داده و دولت‌های اروپایی را وادار به همکاری با دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران برای کشف حقیقت کند.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران متن نامه اعتراضی خود را امروز طی دیدار حضوری به سفیر پرتغال که ریاست نوبه‌ای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، تحویل داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حقوق بشر اروپا اتحادیه اروپا دبیر کل شورای اتحادیه اروپا دبیر ستاد حقوق بشر دولت های اروپایی ملت ایران نقض حقوق کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۳۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد شدید از رفتار اسرائیل در جنگ غزه گفت غزه مثل سطح ماه شده است و هیچ امکاناتی برای زندگی ندارد.

به گزارش عصرایران، "جوزپ بورل" گفت کمک‌هایی که به غزه می‌رسد برای مقابله با «وضعیت فاجعه‌بار انسانی» بسیار اندک و ناکافی است.

بورل همچنین درباره درخواست اسرائیل از فلسطینیان در جنوب نوار غزه برای حرکت به سمت شمال ابراز شک و تردید کرد و گفت: غیرممکن است کسی در آنجا زندگی کند. آب و برق و فاضلاب ندارد. نه خانه‌ای وجود دارد و نه هیچ چیزی ... "مثل سطح ماه است. "

وی افزود: اگر آن‌ها می‌خواستند غزه را به مکانی تبدیل کنند که هیچ انسانی نتواند در آن زندگی کند، به هدف خود در شمال منطقه غزه رسیدند.

جنگ اسرائیل در غزه از ۶ ماه قبل تاکنون ادامه دارد. در این جنگ بیش از ۳۳ هزار نفر کشته شدند. اکثریت کشته‌ها افراد غیرنظامی به ویژه زنان و کودکان هستند.

اسرائیل همچنین با جلوگیری از ورود غذا و کالا به غزه، باعث قحطی و گرسنگی گسترده و شدید در این منطقه شده است.

حماس در ۱۵ مهر / ۷ اکتبر گذشته، حمله غافلگیرانه‌ای به جنوب اسرائیل داشت. در این حمله ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر هم به اسارت گرفته شدند. بعد از آن، اسرائیل حمله نظامی علیه حماس درغزه را شروع کرد.

اتحادیه اروپا و بررسی افزایش تحریم ایران

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران است.

"جوزپ بورل" روز سه شنبه گفت در واکنش به حمله اخیر ایران به اسرائیل گفت اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش دامنه تحریم‌های خود علیه تهران است.

بورل این اظهارات را پس از ویدئو کنفرانس اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بحث در مورد پیامد‌های حمله پهپادی - موشکی ایران به اسرائیل مطرح کرد.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به سخنان آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد مدعی شد پس از حمله موشکی - پهپادی ایران، خاورمیانه «در لبه پرتگاه» قرار دارد.

وی در جمع خبرنگاران افزود: امروز وزرا مواضع قاطعانه‌ای اتخاذ کردند و از همه بازیگران تاثیرگذار منطقه خواستند از پرتگاه دوری کنند تا سقوط نکنند.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد اگر هر تحولی در بحران کنونی، اتفاق تشدید کننده تنش داشته باشد خاورمیانه در وضعیت «جنگی کامل» قرار خواهد گرفت.

بورل با بیان اینکه برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در واکنش به حمله ایران به اسرائیل، خواستار گسترش تحریم‌ها علیه ایران شدند، ادامه داد دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا کار بر روی این پیشنهاد را آغاز خواهد کرد.

عالی‌ترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد‌هایی ارائه کردند ... تا اقدامات محدودکننده علیه ایران گسترش یابد.

بورل گفت این پیشنهاد، ساختار فعلی تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد تا شامل موشک‌ها و احتمالاً محموله‌های ارسال شده برای عوامل تهران در خاورمیانه نیز شود. به گفته او ساختار فعلی تحریم‌های اتحادیه اروپا، با هدف محدود کردن رسیدن پهپاد‌های ایرانی به روسیه است.

آلمان، فرانسه و چندین کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا علنی از این پیشنهاد حمایت کردند.

بورل اظهار داشت که او خود نیز از این پیشنهاد حمایت می‌کند و دیپلمات‌ها در روز‌های آینده روی آن کار خواهند کرد تا وزیران بتوانند در نشست دوشنبه آینده در لوکزامبورگ دوباره درباره آن گفتگو کنند.

وی گفت برخی اعضای اتحادیه اروپا نیز احتمال اعمال تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران را مطرح کرده اند.

اما بورل موضع اتحادیه اروپا را تکرار کرد که نیروی قدس نیروی برون مرزی سپاه را نمی‌توان به عنوان سازمان تروریستی توصیف کرد مگر اینکه یک سازمان ملی در اتحادیه اروپا مشخص کند این نیرو در فعالیت‌های «تروریستی» دخالت داشته است.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا از وجود چنین موردی اطلاعی ندارد، گفت: از بخش دیپلماسی اتحادیه می‌خواهم دوباره این موضوع را بررسی کند.

بورل گفت که همه وزرای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا حمله ایران را به شدت محکوم و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کردند.

دیگر خبرها

  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • گوترش: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد
  • گوترش : خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • «غریب‌آبادی» رییس ستاد مرکزی افشای حقوق بشر آمریکایی شد
  • همکاری راهبردی اتحادیه اروپا و ژاپن در بخش مواد پیشرفته آغاز شد
  • مخالفت با تحریم‌های جدید علیه تهران  
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم‌های جدید علیه تهران
  • تدوین سند ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی