Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-29@08:06:58 GMT

چرا پس از تزریق واکسن بازو درد می‌گیریم؟

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۵۶۰۰

چرا پس از تزریق واکسن بازو درد می‌گیریم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درد و زخم پاسخی طبیعی بدن به ورود مواد خارجی است. اما میزان این درد به عوامل زیادی بستگی دارد. بیشتر کسانی که واکسن کویید-۱۹ دریافت می‌کنند احساس سوزش در محل تزریق دارند که ساعاتی بعد از تزریق آغاز می‌شود.

شیوع گستردۀ درد بازو در بین دریافت‌کنندگان واکسن نگرانی و سؤالاتی را ایجاد کرده است که چرا برخی از افراد چنین درد و سوزشی را حس نمی‌کنند و برخی دیگر دچار درد شدید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش علت بروز درد بازو پس از تزریق واکسن را بررسی می‌کنیم.

چرا پس از تزریق واکسن بازو درد می‌گیریم؟

بیشتر واکسن‌ها زخم‌هایی در اطراف محل تزریق ایجاد می‌کنند و این امری شایع است. سلول‌های آنتی‌ژن در عضلات، پوست و سایر بافت‌ها وجود دارند. وقتی این سلول‌ها یک مهاجم خارجی را تشخیص دهند به صورت زنجیره‌ای واکنش نشان می‌دهند تا پادتن و محافظت در برابر عوامل بیماری‌زا ایجاد کنند. این روند که نوعی پاسخ ایمنی سازگار است و بین یک تا دو هفته طول می‌کشد تا به صورتی پایدار دربیاید. در این فاصله درد و سوزش ممکن است وجود داشته باشد.

در هنگام تزریق، سلول‌های آنتی‌ژن که در معرض مستقیم تزریق هستند شروع به فرستادن پیام به سلول‌ها می‌کنند که یک خطر خارجی را گزارش می‌دهد. این واکنش سریع نوعی واکنش ایمنی ذاتی است که طی آن تعداد زیادی سلول ایمنی به نام‌های، سیتوکین‌ها، کموکین‌ها و پروستاگلاندین‌ها را به محل تزریق فرا می‌خواند.

سیتوکین‌ها رگ‌های خونی را گشاد کرده و جریان خون را افزایش می‌دهند و باعث تورم و قرمزی می‌شوند. آن‌ها همچنین می‌توانند اعصاب را تحریک کرده و باعث درد شوند. سیتوکین‌ها و کموکین‌ها التهاب ایجاد می‌کنند، که دردناک نیز است. پروستاگلاندین‌ها مستقیماً با گیرنده‌های درد موضعی ارتباط برقرار می‌کنند.

پاسخ ایمنی ذاتی در بازو متوقف نمی‌شود و به سرتاسر بدن کشانده می‌شود و در برخی از افراد، همین روند التهابی می‌تواند باعث تب، درد در بدن، درد مفاصل، جوش یا سردرد شود.

دلیل اینکه برخی از واکسن‌ها بیش از سایر واکسن‌ها علائم ایجاد می‌کنند به دلیل استراتژی‌ها و مواد تشکیل دهنده آن‌ها است. به عنوان مثال، واکسن سرخک، اوریون و سرخجه از اشکال زنده و ضعیف شده ویروس‌ها ساخته می‌شوند که به عمد باعث ایجاد نوع خفیف عفونت می‌شوند.

این واکسن‌ها پاسخ ایمنی ذاتی بدن را تحریک می‌کنند و منجر به بروز علائم خفیف بیماری در بازو‌ها می‌شوند. برخی از واکسن‌ها مانند آنفولانزا هم از ویروس‌های غیرفعال استفاده می‌کنند. واکسن هپاتیت ب بخش‌هایی از ویروس را همراه با مواد شیمیایی خاصی به کار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

عوارض موقت واکسن کرونا را بشناسید / چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

کدام واکسن‌ها باعث بازو درد می‌شوند؟

هر سه واکسن کووید-۱۹ مورد تأیید سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا از طریق آمپول به بازو تزریق می‌شوند و همه آن‌ها همان درد ناشی از فشار ضربه سریع را دارند. اما میزان احساس درد متفاوت است. بعد از دریافت اولین دوز ۸۷ درصد از افراد زیر ۶۵ سال و ۷۴ درصد از افراد ۶۵ سال و بالاتر درد موضعی را گزارش کردند، همان تحقیقات نشان می‌دهد که واکنش ایمنی با افزایش سن کاهش می‌یابد. پس از تزریق دوم، این گزارش‌ها به ۹۰ درصد گروه سنی جوان‌تر و ۸۳ درصد افراد مسن رسید.

اولین تزریق فایزر، در آزمایش‌ها باعث درد زیادی شد: ۸۳ درصد افراد تا ۵۵ سال و ۷۱ درصد افراد مسن درد را گزارش کردند. واکسن یک دوزی جانسون و جانسون باعث درد بازوی کمتری شد. ۵۹ درصد افراد زیر ۶۰ سال و ۳۳ درصد افراد مسن درد را گزارش کردند.

افزایش میزان درد در بازو با واکسن‌های فایزر و مدرنا می‌تواند با فناوری مورد استفاده آن‌ها مرتبط باشد. بر خلاف واکسن جانسون و جانسون، که از ویروس اصلاح شده برای انتقال ژنی استفاده می‌کند واکسن فایزر و مدرنا دستورالعمل‌های ساخت پروتئین از طریق فناوری mRNA را ارائه می‌دهند. مدت‌ها است که محققان می‌دانند RNA، که برخی ویروس‌ها برای حمل مواد ژنتیکی خود استفاده می‌کنند، یک محرک قوی برای سیستم ایمنی ذاتی است.

زخم در بازو چقدر جدی است؟

بلافاصله پس از تأیید واکسن مدرنا در دسامبر، متخصصان آلرژی کار خود را آغاز کردند. واکنش‌های آلرژی همچون کهیر، جوش و مواردی شبیه به این در اطراف محل تزریق دیده شدند. البته این واکنش‌ها چندان جدی نیستند و برخلاف حساسیت‌های نادر و خطرناک که می‌تواند بلافاصله پس از تزریق رخ دهد، کهیر و جوش که بعد از چند ساعت در محل تزریق ظاهر می‌شوند معمولاً نیازی به درمان ندارند. در آزمایش‌های بالینی واکسن مدرنا، ۰.۸ درصد از دریافت‌کنندگان واکسن چهار روز یا بیشتر پس از اولین تزریق و ۰.۲ درصد از افراد پس از دوز دوم وجود جوش و کهیر را گزارش کردند. علائم حساسیت به طور متوسط ​​هفت یا هشت روز پس از تزریق ظاهر می‌شوند.

چه کسانی درد را احساس می‌کنند؟

متخصصان می‌گویند، به احتمال زیاد عوامل ژنتیکی و جنسیت در احساس میزان درد اثرگذار باشد. زنان در پاسخ به واکسن کووید-۱۹ عوارض جانبی بیشتری نسبت به مردان دارند، اگرچه مردان بیشتر به این ویروس مبتلا می‌شوند.

ترس و اضطراب می‌تواند احساس درد را تشدید کند. مطالعات نشان می‌دهد که ترس از آمپول برای تعداد قابل توجهی از افراد مانع مهمی برای دریافت واکسیناسیون است. در یک تحقیق یک چهارم بزرگسالان گزارش دادند که از آمپول می‌ترسند. طبق یک تحلیل جدید ۱۶ درصد از بزرگسالان و ۲۷ درصد از کارکنان بیمارستان به دلیل ترس از آمپول واکسن آنفولانزا دریافت نکردند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: احساس درد واکسن کرونا گزارش کردند پس از تزریق درصد افراد ایمنی ذاتی محل تزریق واکسن ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض تزریق بوتاکس و ژل برای زنان باردار | اگر در آستانه مادر شدن هستید،‌ دور این ۴ مورد را خط بکشید

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: دوران بارداری، یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوران زندگی برای مادر و جنین است و هر رفتار و کار درست و نادرست از سوی مادر می‌تواند بر سلامت جنین تاثیرات مثبت یا منفی بگذارد. تاثیراتی که می‌تواند تا پایان عمر با فرد همراه بماند.

یکی از رفتارهای مادر که می‌تواند تاثیر ناگوار و ناخوشایندی بر سلامت جنین بگذارد، تزریق فیلرهای پوستی یا همان ژل و نیز بوتاکس در دوران بارداری است. عده‌ای از زنان معتقدند تزریق بوتاکس و ژل و ... تاثیری در سلامت جنین ندارد اما پزشکان می‌گویند حتی اگر تازه برای بارداری اقدام کرده‌اید هم سراغ مراکز زیبایی و تزریق بوتاکس و ... نروید.

بیشتر بخوانید؛

در چه مواردی نباید از بوتاکس برای رفع چین‌وچروک صورت استفاده کرد؟ چطور چین‌وچروک‌های گوشه چشم را کاهش دهیم؟ راهکارهای مقابله با پیری پوست | چگونه بهترین روش جوان‌سازی پوست را انتخاب کنیم؟ عوارض خطرناک تتو که خیلی‌ ها نمی‌دانند | تاثیر عجیب تتو روی نتایج رادیولوژی و ام‌آرآی! خطرات بوتاکس در دوران حاملگی

دکتر طاهره لباف، متخصص زنان و زایمان در این باره به همشهری‌آنلاین می‌گوید: تزریق بوتاکس در دوران حاملگی ممکن است عوارضی از جمله زایمان زودهنگام، کاهش وزن جنین در هنگام تولد، محدودیت رشد داخل رحمی و حتی مرگ جنین را به همراه داشته باشد. دلیلش هم ساده است؛ چون بوتاکس یک نوع سم است و تزریق آن در دوره بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. حتی کاشت ناخن و رنگ مو و همچنین انجام کارهایی مثل تاتو هم در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. نه تنها توصیه نمی‌شود، موکدا منع دارد.

دکتر لباف درباره زنانی که نمی‌دانند باردارند و اقدام به تزریق بوتاکس و فیلر می‌کنند هم می‌گوید: اگر خانمی قبل از بارداری یا پایان سه ماهه اول بارداری بوتاکس تزریق کرد بدون اینکه از بارداری خود خبر داشته باشد، خطر کمی جنینش را تهدید می‌کند. چون با یک دوز تزریق زیر پوستی، بوتاکس وارد سیستم گردش خون نمی‌شود و معمولاً اثری بر جنین ندارد. اما توصیه این است که زنان باردار و همچنین زنان شیرده از این کار خودداری کنند.

عوارض بوتاکس برای مادر و جنین

دکتر محمد رضوانی، متخصص بیماری‌های پوست، مو و زیبایی هم در این زمینه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: صراحتا در تمامی کتب مربوط آمده است که تزریق فیلرها یا ژل‌ها و نیز بوتاکس یا همان سم بوتولونیوم در دوران بارداری ممنوع است. چون بوتاکس یک داروی تزریقی است که در واقع از سم خالص‌شده بوتولینوم تولید می‌شود. البته خود "بوتاکس" اسم یک برند آمریکایی است اما در کشور ما به انواع این سم با نام‌های مختلف، بوتاکس گفته می‌شود. این سم به طور موقت (۳ تا ۶ ماه) مانع از اتصال انتقال‌دهنده‌های عصبی به عضلات می‌شود و عضلات صورت را فلج می‌کند.

دکتر رضوانی می‌گوید: البته مواردی داشتیم که خانمی بوتاکس تزریق کرده اما از بارداری خود خبر نداشته است. هنوز گزارشی در کل دنیا به عنوان عارضه بوتاکس در این زنان ثبت نشده است. اما اگر می‌دانیم خانمی باردار است، نباید تزریق برای آنها انجام شود. این موضوع درباره فیلر هم صدق می‌کند. چون ممکن است عوارضی برای مادر یا جنین داشته باشد؛ مثلا موجب خونریزی مادر و حتی منجر به سقط شدن جنین شود. ما قبل از تزریق بوتاکس از خانم‌ها می‌پرسیم که باردار هستید یا نه و اگر باردار باشند، تزریق بوتاکس باید کنسل شود.

این متخصص زیبایی درباره تزریق فیلرها هم توضیح می‌دهد: فیلر هم خطرش کمتر نیست. چون ممکن است واکنش‌هایی در مادر و جنینش ایجاد کند. فیلرهای کیفیت پایین و نامناسب را بگذاریم کنار، حتی برندهای خوب هم ممکن است واکنش ایجاد کنند. هم در مادر و هم در جنین.

دکتر رضوانی تاکید می‌کند: حتی توصیه این است که اگر خانم قصد باردار شدن دارد و هنوز باردار نیست هم بوتاکس تزریق نکند. چون بوتاکس ۲ روز تا ۲ هفته طول می‌کشد تا اثر کند و به این نکته باید توجه داشت.

کد خبر 839529 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت عمل‌های زیبایی سقط جنین خبر مهم زنان - زایمان جنین باروری

دیگر خبرها

  • افزایش تمایل آمریکایی‌ها برای مهاجرت
  • ۶ هزار دز واکسن نیوکاسل توزیع شد
  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • سهمیه سوخت مناطق گازکشی شده جیرفت قطع می شود
  • توزیع ۶ هزار دز واکسن نیوکاسل بین پرورش دهندگان بومی در قاینات
  • قطع سهمیه سوخت مناطق گازکشی شده در جیرفت
  • راه اندازی سردخانه نگهداری واکسن در مرکز بهداشت غرب اهواز
  • آخرین وضعیت گازرسانی در جیرفت از زبان فرماندار 
  • تزریق پول بن‌سلمان به یک خودروساز معروف!
  • عوارض تزریق بوتاکس و ژل برای زنان باردار | اگر در آستانه مادر شدن هستید،‌ دور این ۴ مورد را خط بکشید