Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-03-29@05:01:54 GMT

ره‌پیک: انتخابات فرصتی است برای اینکه تغییری ایجاد شود

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۰۵۹۰

ره‌پیک: انتخابات فرصتی است برای اینکه تغییری ایجاد شود

به گزارش خبرگزاری فارس، همایش دفاتر استانی نظارت و بازرسی انتخابات با حضور سیامک ره‌پیک قائم مقام دبیر شورای نگهبان و محمدحسن صادقی مقدم معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

ره‌پیک قائم مقام دبیر شورای نگهبان در همایش دفاتر استانی نظارت و بازرسی انتخابات که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تبریک سال جدید و حلول ماه مبارک رمضان از تلاش‌های مدیران و کارکنان این شورا در سطوح مختلف ستادی و استانی و شهرستانی جهت آغاز فرآیند برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ تشکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم مقام دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه انتخابات فرصتی است برای اینکه تغییری ایجاد شود، گفت: یکی از کارکرد‌ها و کارویژه‌های انتخابات ظرفیت‌سازی برای تغییرات در کشور است، به ویژه برای انتخابات ریاست جمهوری که مقام معظم رهبری هم فرمودند «معنای انتخابات ریاست جمهوری این است که زمام بخش عمده‌ای از قدرت در کشور را به دست کسی یا کسانی می‌سپاریم»، لذا از این جهت انتخابات به ویژه انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

 ره‌پیک با بیان اینکه در ادبیات سیاسی دولت‌ها چندگونه هستند، افزود: دولت‌ها دارای شاخصه‌هایی هستند که به دولت قوی و ضعیف تقسیم می‌شوند؛ اگر دولتی توان انسجام‌بخشی بالایی داشته باشد، آن دولت، قوی است و اگر توان انسجام‌بخشی پایینی داشته باشد، آن دولت، ضعیف است.

وی با اشاره به حوزه اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: اگر نقدینگی در کشور سه تا چهار برابر بودجه کشور است و از مشکلات بودجه رنج می‌بریم، یعنی انسجامی وجود ندارد؛ پول هست، امکانات هست، اما انسجامی نیست که در جهت اهداف کشور مصرف شود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه دولت قوی از قدرت قانونی و مشروع خود برای مقابله با نابسامانی‌ها و فساد استفاده می‌کند، افزود: اگر دولتی از قدرت مشروع و قانونی خود نتواند برای مقابله با فساد و مقابله با نابسامانی استفاده کند، این ضعف است؛ اما اگر از قدرت خود استفاده کند و اجازه ندهد فساد توسعه پیدا کند، این قوت دولت را نشان می‌دهد.

ره‌پیک با بیان اینکه اگر نظارت، نظارت مستحکمی باشد، اعتماد مردم به انتخابات بیشتر خواهد بود، گفت: شورای نگهبان با توجه به وظیفه‌ای که در حوزه نظارت بر انتخابات دارد، نقش بسیار اساسی و مهمی هم از جهت ایجابی و هم جهت سلبی دارد؛ ایجابی یعنی همین کار‌های نظارتی که در ایام انتخابات انجام می‌دهیم و در اجزای انتخابات تأثیر می‌گذاریم که در اعتمادسازی تأثیر بسیاری دارد و در بخش سلبی هم که اگر خدایی ناکرده کسی خواست در انتخابات اخلالی یا تهدیدی ایجاد کند، شورای نگهبان نقش مهمی در مقابله دارد، مانند اتفاق و فتنه سال ۸۸.

در ادامه محمدحسن صادقی‌مقدم عضو حقوقدان و معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با تبریک سال جدید و حلول ماه مبارک، ابراز امیدواری کرد بیماری کرونا هر چه زودتر از بین رود و به گونه‌ای شود که کشور کاملاً به سمت آبی شدن برود تا انتخابات پیش‌رو بدون نگرانی مردم برگزار شود.

صادقی مقدم با بیان اینکه وظایف قانونی که به عهده شورای نگهبان است در ستاد و استان‌ها با آمادگی کامل در حال اجرا است، گفت: آخرین هیأت نظارتی هم که برای خارج از کشور باید تدارک می‌شد، انجام شد؛ بین ما و وزارت کشور هم همکاری خوبی در تأمین مقدمات انتخابات انجام شده است.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی گفت: برای انتخابات مجلس هم مقدمات کار در هیأت‌های اجرایی انجام شده است و نتایج هیأت نظارت نیز اعلام خواهد شد.

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان با اشاره به بررسی صلاحیت حدود ۱۶ هزار ثبت‌نام‌کننده در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بالای ثبت‌نام‌کنندگان در انتخابات مجلس یازدهم، شرایطی به وجود آمد که باید در مدت بسیار کوتاه ۱۶ هزار پرونده بررسی می‌شد و شاید اشتباهی هم رخ داده باشد؛ لذا در بررسی صلاحیت ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات میاندوره‌ای مجلس یازدهم، اگر احیاناً حقی از کسی تضییع شده باشد باید حق او را برگردانیم و از او هم پوزش بطلبیم و به همین دلیل در بررسی صلاحیت‌ها همچون گذشته دقت کافی و لازم را انجام خواهیم داد.

وی با اشاره به انتخابات دومین انتخابات میاندوره‌ای مجلس خبرگان گفت: در مورد خبرگان هم امتحان برگزار شد که هرکس در آزمون کتبی قبول شود برای مصاحبه دعوت خواهد شد و پس از این مرحله نیز صلاحیت‌های عمومی بررسی خواهد شد.

صادقی‌مقدم با بیان اینکه از گوشه و کنار تقاضا‌ها و پیشنهاد‌هایی مبنی بر عقب انداختن میاندوره‌ای انتخابات خبرگان و میاندوره‌ای مجلس یا در یک روز برگزار نشدن ارائه می‌شود، گفت: به طور قطع تغییر در تاریخ انتخابات نیازمند تصمیمات قانونگذار است و شورای نگهبان نمی‌تواند این تغییرات را ایجاد کند ضمن اینکه طبیعتاً درخصوص انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا نمی‌توانیم اظهارنظری داشته باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، انتخابات میاندوره‌ای مجلس شورای اسلامی در شش حوزه و میاندوره‌ای خبرگان رهبری در چهار حوزه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری انتخابات اهمیت انتخابات ریاست جمهوری سیامک ره پیک انتخابات میاندوره ای مجلس انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان صادقی مقدم خواهد شد ره پیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۰۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اجرای قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد

دادستان کل کشور با بیان اینکه با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی در این رابطه بودیم، گفت: با توجه به قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف و تبذیر در انتخابات جلوگیری شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در هشتمین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در ۱۱ اسفند سال گذشته اظهار کرد: مردم ایران زیر بمباران تبلیغاتی دشمنان، آگاهانه و با احساس مسئولیت در پای صندوق‌های رأی حضور یافته و بحمدالله انتخابات در امنیت کامل برگزار و مقدمات تشکیل مجلس بعدی را فراهم ساختند.

وی افزود: این امنیت با لطف خدا و با تلاش تمام نیروهای انتظامی، اطلاعاتی و بسیج مردمی حاصل شد که جای تقدیر از همه دست‌اندرکاران این حوزه دارد.

رئیس ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی، عنوان کرد: در انتخابات اخیر شاهد یک همکاری و هماهنگی خوب بین مسئولان مختلف دستگاه‌های ذی‌ربط در سراسر کشور بودیم و به لطف الهی این تجربه هم به تجربیات قبل افزوده شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای در دبیرخانه ستاد مرکزی را داده و گفت: ما در بخش‌هایی در حال نظام‌سازی هستیم و اگر نقاط ضعفی در بخشی از کارها باشد باید با همفکری آن را رفع کرد. برخی از ضعف‌ها و اشتباهات شاید اجتناب‌ناپذیر باشد که باید آن‌ها را برای آینده رفع کنیم؛ لذا پیشنهاد می‌کنم در دبیرخانه، کمیته‌ای تشکیل شود و با گرفتن گزارش آماری و تحلیلی به بررسی نقاط ضعف و نقاط قوت پرداخته شود، سپس از همه موارد گزارش جامعی تهیه و به بخش‌های مختلف ارائه شود تا برای انتخابات بعدی از تجربیات کسب شده استفاده شده و آسیب‌ها کاهش یابد.

وی ادامه داد: با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی در این رابطه بودیم. همچنین با توجه به قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف و تبذیر جلوگیری شد.

تاکید بر آمادگی ستادهای استانی برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

دادستان کل کشور با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات در برخی استان‌ها تصریح کرد: در حوزه‌هایی که انتخابات به دور دوم کشیده شده است باید ستادهای استانی و شهرستانی کماکان فعال باشند و به وظیفه نظارتی خود عمل کنند. پیش‌بینی ما این است که در این دوره مشارکت مردمی بیشتر باشد، چرا که حلقه رقابت تنگ‌تر شده و انتخاب کاندیداها آسان‌تر است. در بسیاری از حوزه‌ها از جمله تهران هم دستگاه‌های الکترونیکی مستقر می‌شود و زمان کمتری برای رأی دادن صرف خواهد شد.

وی خطاب به دادستان‌های سراسر کشور عنوان کرد: به تخلفات مهم در شعب ویژه، با سرعت رسیدگی کرده و در مواردی که قانون تکلیف کرده یا اجازه می‌دهد در حد لزوم اطلاع‌رسانی مناسب صورت پذیرد. چراکه اینگونه اقدام کردن در قانون‌مندتر شدن جامعه اثرگذار بوده و به ارتقا نظم عمومی و امنیت روانی جامعه کمک می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین موحدی در ادامه این جلسه به وظایف و اختیارات منتخبین در قانون اساسی هم اشاره کرده و گفت: اصل ۷۱ تا ۹۰ قانون اساسی به اختیارات نمایندگان پرداخته است و می‌توان گفت بسیاری از امور داخلی و خارجی کشور با اجازه و تصویب نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی رقم می‌خورد. به عبارتی مجلس حق دارد در تمام امور کشور قانون وضع کند.

وی تصریح کرد: باید دانست که یک نماینده مجلس صرفاً نسبت به حوزه انتخابیه خود تکلیف ندارد بلکه او در واقع نماینده کل ملت ایران است؛ لذا اینکه امام خمینی (ره) فرمود: "مجلس در رأس امور است" یک حقیقت است و نیز اینکه مقام معظم رهبری فرمودند: "مجلس باید ریل گزاری کند و مشکلات را حل کند" کاملاً انتظار به حقی است.

رئیس ستاد مرکزی پیشگیری از تخلفات انتخاباتی خاطرنشان کرد: امروز مردم چشم به اقدامات منتخبین خود در مجلس شورای اسلامی دوخته‌اند. البته که مجلس فعلی هم نباید در این مدت باقیمانده از عمر خویش تعطیل و نیمه تعطیل شود، بلکه باید فعالیتش چند برابر شده و لوایح و طرح‌های عقب مانده را در حد امکان بصورت جهادی پیگیری کرده و به سامان برساند تا دین خود را به ملت و خانواده شهدا ادا نماید.

منتخبین ملت فرصت خدمتگزاری به مردم را از دست ندهند

وی ادامه داد: منتخبین کنونی هم باید تا زمان تشکیل مجلس بعدی با همفکری و شناخت مسائل و موضوعات مرتبط، مشکلات موجود را بررسی و در جهت تحقق شعار سال جاری یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» برای حل مشکلات کشور طرح و ایده داشته و با آمادگی کامل وارد مجلس شده و فرصت خدمتگزاری به مردم را ازدست ندهند. مردم کشورمان از منتخبان خود انتظارات مهم و مختلفی دارند، لذا در جنگ اقتصادی تحمیلی کنونی درنگ و فوت وقت جایز نیست.

کد خبر 739964

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را به مجلس بازگرداند
  • لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • با اجرای قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • انتخابات دور دوم مجلس ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود/ برگزاری انتخابات الکترونیک در ۸ حوزه
  • مروری بر مهم‌ترین تحولات سیاسی «آبان ماه» سال گذشته
  • مروری بر مهمترین تحولات سیاسی «آبان ماه» سال گذشته
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • موسوی لاری: ممکن است دولت و مجلس در مقابل همدیگر قرار گیرند/ تفرقه‌افکنان تغییر مشی دهند تا فضای وحدت ملی فراهم باشد/ شورای نگهبان بپذیرد که یکی از ‎عوامل شکستن وحدت ملی نوع رفتار این شورا است
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟