Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد عباس التمیمی» استاد روابط بین‌الملل و تحلیلگر سیاسی عراق در تشریح انتخابات آینده این کشور و ساز و کارها و موانع احتمالی در این زمینه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا گفت: انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق نتیجه و برآیند فشار روز افزون مردم در دوره «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر پیشین و پس از آن است و شاید سناریوی برگزاری انتخابات در ماه اکتبر برای مهار فشارهای به وجود آمده در صحنه داخلی عراق طراحی شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واضح و مبرهن است که دولت فعلی «مصطفی الکاظمی» در پی افزایش تناقض‌ها و تشدید اختلافاتی تشکیل شد که می‌توانند خطرها و تهدیدهای فراوانی را برای کل نظام سیاسی در عراق به همراه داشته باشند.  

التمیمی افزود: مبالغ مالی نیز در چارچوب بودجه فعلی عراق برای برگزاری انتخابات اختصاص داده شده است و تنها موضوع بررسی دستگاه‌های مجری برگزاری انتخابات باقی می‌ماند.

وی تصریح کرد: اظهارت رسمی مطرح‌شده نشان می‌دهد که دستگاه‌های مربوطه و میزان موفقیت آن‌ها توسط شرکت‌های مورد اعتماد بررسی خواهند شد.

این کارشناس سیاسی گفت: طبیعتا تیم‌های وابسته به کمیساریای انتخابات در حال حاضر تصمیم به برگزاری انتخابات گرفته‌اند و پیش‌بینی می‌شود که ساز و کارهای اتخاذ شده تفاوتی با مدل‌های پیشین نداشته باشند.

وی افزود: امروز، چالش‌ها و موانع بسیاری در مسیر برگزاری انتخابات زود هنگام در عراق وجود دارد، زیرا پول سیاسی، گسترش سلاح‌های خارج از کنترل دولت و رشد تکثیر سلولی داعش، همگی چالش‌ها و موانع پیش روی برگزاری انتخابات هستند. لازم به ذکر است که نمایندگان فعلی پارلمان فعلی و احزاب سیاسی آنها توانسته‌اند سیطره خود را بر قدرت تا دو روز قبل از انتخابات حفظ کنند که به تصویب پارلمان و تایید رئیس‌جمهوری نیز رسیده است.

التمیمی تاکید کرد که درگیری و اختلاف بین احزاب همچنان وجود دارد و شاید همان سناریوی تشدید فرقه‌گرایی در صحنه سیاسی عراق تکرار شود و بنابراین ممکن است در همین مسیر خدمات صفر و یا به سطح بسیار پایینی تنزل یابد و به تبع، خواسته‌های استان‌های جنوبی و تظاهرات در این استان‌ها نیز  افزایش یابد.

وی گفت: همه احزاب و تشکل‌ها امروز به طور همزمان هم پول و هم سلاح در اختیار دارند و فساد مالی و سیاسی در داخل عراق نیز در این زمینه بسیار به آنها کمک کرده است.

التمیمی افزود: توافق بین احزاب از سال ۲۰۰۳ مبتنی بر اجماع  آنها و محدود به منافعشان بوده است نه منافع کل کشور و  از این رو، نیروهای متخاصم یکدیگر را به وابستگی و تبعیت از خارج متهم می‌کنند.

وی تصریح کرد: احزاب با توجه به فشارهای فزاینده از داخل عراق یا از سوی منطقه یا جامعه بین‌المللی با یکدیگر توافق می‌کنند.

این کارشناس سیاسی عراق تاکید کرد: شفافیت، صداقت و بی‌طرفی کامل حصول نتایج مثبت در انتخابات را تضمین می‌کند اما واقعیت موجود چنین بشارتی نمی‌دهد زیرا احزاب از هم اکنون قانون اساسی را نقض کرده و تا دو روز پیش از انتخابات در قدرت باقی مانده‌اند، حال آنکه باید یک یا دو ماه پیش از انتخابات از قدرت کناره‌گیری کنند تا انتخاباتی آزاد و سالم برگزار شود.

وی افزود: دخالت خارجی در سایه عدم توافق سیاسی موضوعی تکراری در صحنه سیاسی عراق است و در هر چهار دور پیشین اختلافات و اتهامات تشدید شده و سپس با یک دخالت و دستور بین‌المللی پایان یافته است. التمیم تاکید کرد که شکنندگی اوضاع سیاسی کنونی عراق نسبت به دخالت گسترده در انتخابات آینده هشدار می‌دهد.

این تحلیلگر عراقی ادامه داد: نگاه بدبینانه به انتخابات آینده به دلیل حاکمیت پول سیاسی و سلاح و استفاده از آن و مداخلات بین‌المللی و منطقه‌ای است که برای تحمیل حضور خود و تغییر نقشه سیاسی عراق تلاش می‌کنند. جنگ بر سر قدرت با نزدیک شدن به زمان انتخابات افزایش می‌یابد و ممکن است منجر به درگیری‌هایی نیز بشود. علاوه بر این، احزاب موجود نیز تلاش می‌کنند به قدرت متوسل شده و خواست خود را تحمیل کنند.

التمیمی در پایان گفت: بنابراین در سناریوی آینده برای انتخابات پیش رو در عراق ، متغیرهای جدیدی را در صحنه سیاسی مشاهده خواهیم کرد که برخی از آنها با بازسازی احزاب موجود ایجاد شده‌اند و برخی از آنها خارجی بوده و در تلاشند تا آینده جدیدی ترسیم کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انتخابات عراق برگزاری انتخابات سیاسی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۴۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تشدید فعالیت سامانه بارشی در بعضی نقاط کشور و صدور دو هشدار نارنجی و زرد خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی اظهار کرد: از امروز تا روز پنجشنبه، ششم اردیبهشت، با تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های همرفتی شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.

وی افزود: شاهد رخداد مخاطرات مذکور طی امروز در کرمان، مازندران و گلستان، فردا در استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان و فارس و روز پنجشنبه در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی خواهیم بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: طی این مدت در استان‌های ذکر شده لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نخواهد بود.

ضیائیان ادامه داد: به منظور پیشگیری از بروز خسارات در پی تشدید فعالیت این سامانه بارشی، مواردی از جمله احتیاط در سفرهای بین شهری، اتراق نداشتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع باید مد نظر قرار گیرد.

وی با اشاره به لزوم حصول اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده و صدور هشدار سطح زرد هواشناسی، از چهارشنبه پنجم تا روز جمعه هفتم اردیبهشت نیز با ادامه فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی، در مناطقی از کشور شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.

ضیائیان اضافه کرد: چهارشنبه مازندران، مرکزی، قم، شرق لرستان و تهران، پنجشنبه خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و شرق اصفهان، هرمزگان، شرق و شمال فارس، شرق سمنان و شرق خراسان شمالی و روز جمعه جنوب کرمان و شرق هرمزگان تحت تأثیر مخاطرات مذکور قرار خواهد گرفت.

وی افزود: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها وجود دارد و احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی نیز از دیگر خساراتی است که رخداد آنها دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: طی این بازه زمانی، رعایت احتیاط در سفرها به ویژه برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی باید مد نظر تمام افراد ساکن در مناطق مذکور قرار گیرد.

کد خبر 747260

دیگر خبرها

  • تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • تشدید بارش در ۶ استان/ احتمال وقوع سیلاب
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • در وزن ۷۷ انتخابی برگزار شود/ تجربه‌ «گرایی» را نباید فراموش کرد
  • رئیسی: ایران میز مذاکره را ترک نکرد و در برابر فشارهای آمریکایی‌ها گزینه مقاومت را برگزید
  • نشست جبهه مردمی ایران قوی با نامزد‌های دور دوم انتخابات برگزار شد
  • ‏سامانه بارشی تشدید می‌شود
  • آماده‌باش مدیریت بحران در استان تهران/ ‏سامانه‬ بارشی تشدید می‌شود
  • آماده باش مدیریت بحران در استان تهران/‏سامانه‬ بارشی تشدید می‌شود
  • سایه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پارلمان اروپا بر سیاست‌های گذار از انرژی