Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، شرکت های دانش بنیان و فناور امروزه یکی از عوامل اصلی توسعه و پیشرفت کشورها و نیل به اقتصاد دانش محور هستند و در این پیوند دولت یازدهم و دوازدهم تلاش بسیاری برای توسعه و حمایت از آنها با مجموعه اقداماتی مانند پشتیبانی های مالی، فعال‌سازی خطوط اعتباری از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی، ۱۱۰ برنامه تسهیلگر و حمایت از صندوق‌های پژوهش و فناوری غیردولتی انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"شرکت دانش‌بنیان" موسسه‌ای خصوصی یا تعاونی است که به منظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش، تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری‌های برتر با ارزش افزوده فراوان تشکیل می‌شود.
تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان به طور جدی از دهه ۸۰ در کشور از جمله در استان اصفهان مورد توجه قرار گرفت و اکنون بیش از ۹ هزار شرکت فناور و دانش بنیان در سراسر کشور فعال است که پنج هزار و ۴۰۰ واحد از میان آنها بطور رسمی بعنوان شرکت دانش بنیان ثبت شدند.

در این پیوند، مراکزی نیز برای حمایت از ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان در کشور شکل گرفت که از نخستین آنها می توان به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اشاره کرد که فعالیت اجرایی خود را به طور جدی از سال ۱۳۸۰ با راه‌اندازی اولین مرکز رشد فناوری آغاز کرد و امروز پس از گذشت ۲ دهه بیش از ۵۸۰ شرکت فناور را در خود دارد.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان نخستین سازمان دولتی موسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور با هدف حمایت و هدایت شرکت‌های فناور با ایده‌های نوآورانه و به عنوان حلقه‌ واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و تبدیل علم به ثروت فعالیت می کند و دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار است.

این شهرک با استقرار هسته‌های فناور در دوره رشد مقدماتی، شرکت‌های فناور نوپا در مراکز رشد فناوری و شرکت‌های فناور رشدیافته در پارک‌های علم و فناوری، زمینه شکل‌گیری و توسعه تعداد زیادی از شرکت‌های دانش بنیان را در زمینه‌های مختلف فراهم کرده است بطوریکه نگاهی به آمار چهار سال گذشته نشان می دهد که تعداد شرکت های فناور در این مجموعه ۱۵ درصد افزایش یافت.

تعداد ۵۰۷ شرکت فناور در سال ۱۳۹۶ در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر بودند که در سال ۱۳۹۷ به ۵۱۹ شرکت، سال ۱۳۹۸ به ۵۴۱ شرکت و سال ۱۳۹۹ به ۵۸۲ شرکت رسیدند.

همچنین تعداد نیروهای انسانی متخصص شاغل در واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال گذشته ۱۱ درصد افزایش یافت و از ۶ هزار و ۸۳۹ نفر در سال ۱۳۹۶ به هفت هزار و ۵۸۲ نفر در سال ۱۳۹۹ رسید.

این شرکت ها در زمینه های مختلف مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، کشاورزی، محیط‌زیست، ساخت و تولید، تجهیزات پزشکی، اتوماسیون، شیمی، مواد و متالورژی، هنر و صنایع دستی فعالیت می کنند.

نگاهی به آمار چهار سال گذشته نشان می دهد که این شرکت‌ها با تلاش مضاعف، حمایت های صورت گرفته و با وجود همه مشکلات و محدویت ها از جمله تحریم های ظالمانه موفق به توسعه کسب و کار دانش بنیان و افزایش گردش مالی، نیروی انسانی متخصص، فروش محصولات و خدمات، قراردادهای پژوهشی و فناوری و صادرات خود به خارج کشور شدند.

افزایش ۳ برابری گردش مالی شرکت‌های فناور اصفهان

تجاری‌سازی فناوری و ثروت‌آفرینی یکی از اهداف اساسی شکل‌گیری شرکت های دانش بنیان است و این واحدها بدلیل برخورداری از محصولات و خدمات حاصل از تجاری‌سازی دستاوردهای فناوری به عنوان مجموعه‌ای اقتصادی با گردش‌ مالی و توان اقتصادی بالا محسوب می‌شوند.

نگاهی به آمار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نشان می دهد که گردش مالی واحدهای فناور مستقر در آن در چهار سال گذشته با رشد سه برابری همراه بود و از یکهزار و ۳۹۱ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۶ به سه هزار و ۶۵۲ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسید.

افزایش ۳ برابری فروش و صادرات محصولات شرکت های فناور 

شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال گذشته موفق به افزایش سه برابری میزان فروش محصولات و خدمات فناور خود شدند بطوریکه این شاخص از ۵۸۳ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۶ به یک هزار و ۷۵۸ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسید.

همچنین ارزش مالی قراردادهای پژوهشی و فناوری شرکت های دانش بنیان مستقر در این مرکز با بخش های مختلف دولتی و خصوصی در چهار سال گذشته چهار برابر شد و از ۱۹۴ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۶ به ۸۱۷ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ افزایش یافت.

علاوه بر این، میزان صادرات محصولات و خدمات فناور شرکت های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال اخیر معادل سه برابر رشد یافت و از ۱۲.۷ میلیون دلار در سال ۱۳۹۶ به ۳۷ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ جهش یافت.

به گفته جعفر قیصری رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، صادرات در سال های ۹۷ و ۹۸ بدلیل تحریم های ظالمانه با سختی همراه بود و کاهش یافت اما سال ۹۹ با تلاش بیشتر شرکت ها این شاخص اقتصادی در اصفهان افزایش یافت و نسبت به سال ۹۸ هفت برابر شد.

محصولات و خدمات دانش بنیان ۴۸ شرکت فناور اصفهان سال گذشته به بیش از ۴۰ کشور صادر شد که از جمله آنها می توان به فناوری بایوجمی به کره‌جنوبی، تجهیزات هیدرولیکی به ترکیه، دستگاه‌های  ضدعفونی‌کننده دست به امارات و عمان، دستگاه‌های مکنده جمع‌آوری مواد از جمله کود دامی به قزاقستان، دستگاه‌های جت‌پرینتر به عراق، افغانستان و ترکمنستان و پکیج‌های تصفیه فاضلاب به افغانستان اشاره کرد.

شرکت‌های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان علاوه بر استقرار در فضاهای استیجاری این مرکز می‌توانند با عقد قرارداد بلندمدت اجاره زمین و سرمایه‌گذاری نسبت به ایجاد فضاهای کالبدی اختصاصی برای خود اقدام کنند بطوریکه در سال های اخیر بخشی از اراضی شهرک به شرکت های فناور واگذار شد.

میزان اراضی واگذار شده شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به شرکت‌ها و موسسه های فناور در چهار سال گذشته در جهت حمایت از توسعه و رونق این واحدها ۲۳ درصد افزایش یافت و از ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع در سال ۱۳۹۶ به ۱۲۷ هزار متر مربع در سال ۱۳۹۹ رسید.

افزایش مشارکت مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان علاوه بر ارایه حمایت هایی مانند تسهیلات مالی، فضای کار، مشاوره و آموزش به منظور کمک به تجاری‌سازی و توسعه بازار محصولات و خدمات شرکت‌های فناور در طرح‌های این شرکت‌ها نیز سرمایه‌گذاری و مشارکت کرده است.

این روش حمایتی که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته با رشد خوبی در چهار سال گذشته همراه بود و از مشارکت مالی شهرک در یک طرح در سال ۱۳۹۶ به ۱۱ طرح در سال ۱۳۹۹ رسید؛ ارزش سرمایه گذاری و مشارکت مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این طرح ها از ۱۵۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۶ به ۹ هزار و یکصد میلیون تومان در سال ۱۳۹۹ افزایش یافت و ۶۱ برابر شد.

از جمله طرح هایی که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در آنها مشارکت مالی دارد می توان به دستگاه بازرسی کانتینری گمرگ، ساخت دستگاه تولید منسوج مِلت بلون، تکمیل خط تولید محصولات عایق پلیمری و تولید محصولات بیوتکنولوژی خوراک دام اشاره کرد.

به گفته رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت های دانش بنیان مستقر در این مرکز با روند رو به رشد کسب و کار خود موفق به تحقق اقتصاد دانش بنیان و غیر نفتی شدند و ثابت کردند که حتی در شرایط دشوار نیز می توان با تکیه بر نیروهای متخصص و توان و استعداد آنها و با بهره گیری از قوانین و حمایت های موجود در کشور در جهت رونق تولید و رشد اقتصادی گام برداشت.

جعفر قیصری در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان تا کنون در مواقع بحرانی و مشکلات پیش آمده کمک بسیاری به بخش های مختلف کشور کردند، تاکید کرد: دوران کرونا نشان داد که با تکیه بر واحدهای فناور می توانیم بدون وابستگی به خارج کشور بسیاری از نیازهای داخلی مانند تجهیزات پزشکی و دارویی را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه  ۳۰ شرکت فناور و دانش بنیان مستقر در این شهرک به تولید محصولات مقابله با کرونا پرداختند، خاطرنشان کرد: تعدادی از آنها موفق به تولید و عرضه برخی از محصولات برای نخستین بار در کشور شدند.

قیصری با اشاره به اینکه امروزه بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی یکی از نگرانی‌های اصلی کشور است، افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال های اخیر با ایجاد محیطی خلاق و پویا، بستر مناسبی برای اشتغال پایدار دانش آموختگان و جلوگیری از مهاجرت نخبگان فراهم کرد.

به گفته وی، هر دانش آموخته کارآفرین در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان می‌تواند با بهره گیری از پشتیبانی های موجود یک کسب و کار دانش‌بنیان ایجاد کند و هر کسب و کار حداقل برای ۱۰ تا ۱۵ نفر شغل ایجاد می کند.

قیصری ، دستاوردهای شرکت های فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در چهار سال اخیر بویژه در دوران همه گیری بیماری کووید ۱۹ را برای کشور و استان بسیار ارزشمند خواند و تاکید کرد: این شهرک در سال جاری با توجه به تاکید رهبر انقلاب اسلامی بر تولید، پشتیبانی و مانع زدایی، حمایت های خود از واحدهای فناور را تقویت می‌کند.

اصفهان به عنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش‌بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.

برچسب‌ها توسعه ایران شرکت دانش بنیان جهش تولید اختصاصی ایرنا اصفهان پارک علم و فناوری کارآمدی دولت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه ایران شرکت دانش بنیان جهش تولید توسعه ایران شرکت دانش بنیان جهش تولید اختصاصی ایرنا اصفهان پارک علم و فناوری کارآمدی دولت اخبار کنکور شرکت های دانش بنیان مستقر میلیارد تومان در سال تومان در سال ۱۳۹۶ تومان در سال ۱۳۹۹ چهار سال گذشته سال ۱۳۹۹ رسید محصولات و خدمات شرکت های فناور واحدهای فناور افزایش یافت دانش بنیان علم و فناوری مشارکت مالی تجاری سازی شرکت فناور کسب و کار برابر شد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۴۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی طی سخنانی در نخستین گردهمایی مراکز نوآوری با اشاره به نقش کلیدی مراکز نوآوری در انگیزه‌بخشی و ایجاد امید در صاحبان ایده و جوانان کشور عنوان کرد: مراکز نوآوری از عاملان ایجاد امید، انگیزه و تلاش هستند و علیرغم تمام مشکلات، چالش‌ها و فضاسازی‌های منفی، بذر امید و انگیزه را در جوانان بارور می‌کنند. زنده نگاه داشتن امید، انگیزه و غرور یک‌نفر به مثابه زنده نگاه داشتن انگیزه در یک جامعه است و هیچ ارزشی والاتر و بزرگ تر از زنده نگاه داشتن نور امید در دل انسان‌های دارای انگیزه نیست.

وی با بیان این‌که مراکز نوآوری به همت مدیران مراکز و معاونت توسعه زیرساخت، ساختار و مفهومی منسجم یافته‌اند ادامه داد: امروز با تلاش‌های مدیران قبلی، شاهد یک نسل جدید در زیست بوم فناوری و نوآوری هستیم و مرکز نوآوری در کنار تمامی مفاهیم دیگری که در زیست‌بوم فناوری و نوآوری مطرح شده، یک ساختار و هویت مستقل و منسجم دارد. مرکز نوآوری یک مفهوم‌جدید فناورانه و کارآفرینانه مبتنی بر نوآوری است که بر پایه ساختار، محتوا و نرم افزار استوار است. مرکز نوآوری بیش از ساختمان و سخت‌افزار، متکی به نیروی انسانی و نرم افزارهایی است که در دل این مراکز، نقش آفرینی می کنند.

دهقانی ابلاغ دستورالعمل حمایت از ایجاد و توسعه فعالیت مراکز نوآوری و اعطای گواهی تایید صلاحیت به مراکز حائز شرایط را گام معاونت علمی در راستای انسجام و وحدت عملکرد این مراکز دانست و گفت: مراکز نوآوری نیازمند یک تعریف منسجم و مفهومی هستند تا بر مبنای استانداردی مشخص و مدون حرکت کنند و امروز با غنای کشور از حیث کمیت این مراکز، ارتقای محتوایی و عملکردی آن‌ها نیز به کمک نظام جدید حمایت از ایجاد این مراکز و اعطای گواهیی تایید صلاحیت به مراکز نوآوری واجد شرایط، عملی شده است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این‌که با توجه به محدودیت منابع و ضرورت تمرکز و تجمیع حمایت‌ها بر روی نوآوری‌های اولویت‌دار و مبتنی بر نیازهای کشور، افزود: پارادایم های نوآوری در دنیا متفاوت است. به طور مثال، آمریکا عمدتاً بر توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین تمرکز دارد و با حمایت عمده از تعداد زیادی استارتاپ و ایده، یک یا چند فناوری تحول‌آفرین برداشت می‌کند که این رویکرد به دلیل برخورداری از منابع سرشار آن کشور است اما اروپا عمدتاً رویکردی گزینشی به سرمایه‌گذاری روی نوآوری دارد و روی یک مساله و نیاز مشخص، سرمایه گذاری محدود و متمرکزی صورت می دهند. ما نیز باید با تمرکز بر روی نیازها، این شبکه تعریف کنندگان نیاز و حل کنندگان مساله را شکل دهیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور نیازها و مسایل را یکی از مهم ترین سرمایه های این کشور دانست و گفت: معتقدم در دل هر نیاز و مسأله کشور، انبوهی از فرصت‌ها نهفته است و راه‌کار نوآورانه برای حل هر کدام از این مساله‌ها می تواند زمینه‌ساز یک کسب و کار و زنجیره ای از اشتغال و ارزش باشد. حالا که به اندازه کافی مرکز نواوری داریم، به سمت ارتقای ساختاری و محتوای این مراکز پیش برویم به طوری‌که شبکه‌ای از مسائل و نیازها به دست شبکه راه‌کارهای نوآورانه این مراکز حل شوند.

قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مسئولیت ویژه مراکز نوآوری

دهقانی با تأکید بر نقش مراکز نوآوری در ترویج و کمک به استفاده از قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مسیر توسعه این اقتصاد، افزود: تلاش‌های بسیاری صورت گرفت و افراد زیادی تلاش کردند تا قانون جهش تولید به ثمر بنشیند؛ در واقع نهالی را غرس کردند که اگر از این قانون به خوبی مراقبت شود، اقتصاد دانش بنیان به معنای واقعی، ایجاد خواهد شد.

دهقانی ادامه داد: فعالان مراکز نوآوری، عزم خود را برای تحول ساختاری و محتوایی جزم کرده و بر خود فرض بدانند که قانون جهش تولید دانش‌بنیان را معرفی، ترویج و اجرایی کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور بیان کرد: دو وظیفه مهم را بر خودم فرض دانستم نخست پاس‌داشت، صیانت و نگهداشت از همه تلاش‌هایی بود که تا کنون انجام شده و دومین فرض را اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان می‌دانم.

دهقانی بیان کرد: قریب به سه هزار میلیارد تومان از محل پروژه های تحقیق و توسعه در قالب اعتبار مالیاتی ثبت شده است که طرح‌ها، عمدتا کم‌تر از ۱۰ میلیارد تومان بوده‌اند؛ هرکدام از این اعتبارها می تواند به رشد و رونق یک شرکت دانش بنیان و حل یکی از نیازهای اساسی کشور کمک کند. سال گذشته برای ۱۰ همت استفاده از این اعتبار مالیاتی هدفگذاری شده بود که امسال این هدفگذاری به ۱۵ همت افزایش می‌یابد.

وی افزود: قانون جهش تولید مزایای متنوع و متعددی در اختیار دارد که می تواند تحولی را در شرکت های دانش بنیان ایجاد می‌کند و مراکز نواوری می توانند مروجان و سفیران این قانون در مراکز علمی و دانشگاه‌ها باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، با اشاره به ظرفیت مراکز نوآوری برای هم‌افزایی با یکدیگر وایجاد مراکز هم‌آفرینی به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و منابع موجود، گفت: در بسیاری از حوزه ها، نسبت به کشورهای بسیار پیشرفته از امکانات، ماشین آلات و تجهیزات به مراتب بیش‌تر و پیشرفته‌تری برخوردار هستیم. منابع سرمایه‌ای محدود، به هزاران حمایت خرد تقسیم می شود که این امر نتیجه کار را کم اثر می کند. مراکز هم آفرینی کمک می کند ظرفیت‌های پراکنده تجمیع شوند، امکانات هر استان در کنار هم بیاید و به رفع نیازهای شرکت های دانش ینیان و فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری آن هم از طریق شبکه ای گسترده از امکانات شبکه ای شده منجر شود. ایجاد مراکز هم آفرینی حمایت های معاونت علمی برخوردار می‌شود و به توسعه فعالیت مراکز نوآوری کمک می‌کند.

در ادامه این مراسم با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و محمدجواد صدری مهر، مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت های زیست بوم نوآوری معاونت علمی، نخستین گواهی های صلاحیت مراکز نوآوری به صورت نمادین به مدیران سه مرکز نوآوری دانشگاهی اعطا شد. این سه گواهی به مدیران مراکز نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان، مرکز نواوری نهاد پیشران و مرکز نوآوری سلامت دانشگاه صنعتی شریف تعلق گرفت.

کد خبر 6087240 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • بررسی «ارزش‌آفرینی از دارایی‌های دیجیتال» در نخستین پنجشنبه فناور ۱۴۰۳
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند