Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اپیدمیولوژیست با اشاره به اینکه شیب موج چهارم به دلیل افزایش سرایت‌پذیری ویروس جهش یافته نسبت‌ به موج‌های قبلی بیشتر است در عین حال دلایل ابتلای مجدد به کووید۱۹ را تشریح کرد.

دکتر مسعود یونسیان، با تاکید بر اینکه در مورد وضعیت فعلی و آتی ابتلا به کرونا فعلا نمی‌توان با قطعیت اظهار نظر کرد، گفت: اما متاسفانه درمورد تعداد فوتی‌های ناشی از بیماری با توجه به میزان ابتلایی که تاکنون داشته‌ایم می‌توان پیش‌بینی کرد که این روند همچنان رشد خواهد داشت حتی اگر ابتلا همین امروز متوقف شود که این موضوع هم بعید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه از هر زمان که میزان بستری‌ها متوقف شود مرگ‌ها تا حدود یک هفته‌ بعد کماکان بالا خواهد رفت که این موضوع هم به ماهیت بیماری باز می‌گردد.

وی درباره زمان اثربخشی اعمال محدودیت‌های کرونایی، افزود: زمانی که تعداد بیماران افزایش یابد حتی در صورتی که افزایش محدودیت‌ها را شاهد باشیم باز به دلیل تعداد بالای مبتلایان، افراد بیشتری در خطر ابتلا به بیماری توسط آنها قرار می‌گیرند؛ یعنی حتی اگر محدودیت‌های موثر و مناسب اعمال شود چون تعداد زیادی به ویروس آلوده شدند، چند روز طول می‌کشد تا این افراد آلوده علامت‌دار شوند و یا بدون علامت سایرین را مبتلا کنند. ما چندین هفته این روند افزایشی در ابتلا را شاهد خواهیم بود.

یونسیان درباره تفاوت‌های موج چهارم کرونا با موج‌های پیشین، ادامه داد: شیب موج چهارم به دلیل افزایش سرایت‌پذیری ویروس جهش یافته نسبت‌ به موج‌های قبلی بیشتر است. وقتی می‌گویند واریانت انگلیسی ویروس ۷۰ درصد سرایت پذیری بیشتری دارد یعنی اگر قبلا یک نفر می‌توانست ۳ نفر را مبتلا کند الان یک نفر میتواند ۵ نفر را آلوده می‌کند بنابراین؛ شیب این منحنی با آهنگ سریع‌تری افزایش می‌یابد که متاسفانه سبب می‌شود قله‌ این موج هم بالاتر باشد مگر اینکه مداخلات به سرعت اجرایی شود و از بالاتر رفتن بیش از حد آن جلوگیری کند ولی پیش‌بینی بنده این است که قله‌ موج چهارم کرونا از موج سوم بالاتر برود.

وی با بیان اینکه درمورد جهش‌های ویروس کرونا اطلاعات لازم در دست نیست، اظهار کرد: توالی یابی مناسبی به لحاظ تعداد نمونه و گستره جغرافیایی یا انجام نشده و یا اگر انجام شده است نتایج آن هیچ وقت منتشر نشده است. اخیرا اعلام می‌شود گونه غالب ویروس در کشور نوع انگلیسی است اما اینکه در استان‌های مختلف چند درصد وجود داشته و روند آن به چه شکل بوده است مشخص نیست. از سوی دیگر نه تنها ممکن است جهش برزیلی و آفریقای جنوبی ویروس هم وارد کشور شود بلکه وقتی انتقال ویروس در منطقه‌ای بالا رود، احتمال جهش و پیدایش گونه جدید در ایران هم افزایش می‌یابد. در واقع در انگلیس، برزیل یا آفریقای جنوبی اتفاق جدیدی نیفتاده است؛ بلکه آنها به دلیل هوشیاری بالا توانستند جهش‌ها را تشخیص دهند. البته در مورد برزیل خودشان به تشخیص نرسیدند بلکه ژاپنی‌ها با توجه به تکنولوژی خود این موضوع را تشخیص دادند بنابراین؛ بعید نیست در کشورهایی که تعداد موارد و سرعت انتقال بیماری بالا است، جهش دیگری هم رخ داده باشد و ما نسبت به آن بی‌اطلاع باشیم.

این اپیدمیولوژیست، تاکید کرد: زمانی می‌توان درباره این موضوعات به شکل قطعی صحبت کرد که ما توالی‌یابی به تعداد مناسب و هم با یک نمونه تصادفی در زمان‌های متوالی و از مکان‌ها و استان‌های مختلف داشته باشیم که متاسفانه به نظر نمی‌رسد این اتفاق به دلایل متعدد از جمله تحریم، کمبود منابع و... رخ داده باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مبتلایان به یک نوع از ویروس به انواع جهش یافته آن هم مبتلا می‌شوند یا خیر؟، گفت: دانش فعلی ما می‌گوید احتمال این اتفاق کم است، مگر اینکه زمان بگذرد. تعداد زیادی از انسان‌ها دو بار به ویروس مبتلا شدند؛ اما تعداد کسانی که کلا مبتلا شدند چند میلیون است. بنابراین اینکه چندین نفر مجددا به بیماری مبتلا شوند نشان دهنده اینکه خطر ابتلا بالا است، نمی‌باشد.

یونسیان ادامه داد: دو عامل در ابتلا به گونه جدید یا به طور کلی ابتلای جدید بیماری موثر است، در ابتدا گذر زمان و از بین رفتن یا کاهش ایمنی نسبی ناشی از ابتلای اول و در وهله دوم اینکه جهش ویروس آنقدر تغییرات بنیادین داشته باشد که ویروس جدید تشابهی با ویروس قبلی نداشته باشد و آن ایمنی دیگر کارساز نباشد که در این صورت ممکن است در فاصله کوتاه‌تری فرد مجددا به بیماری مبتلا شود./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: موج چهارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۴۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان