Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@03:42:36 GMT

وضعیت مطلوبی در کشور به لحاظ بیماری کرونا نداریم

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۴۶۸۹

وضعیت مطلوبی در کشور به لحاظ بیماری کرونا نداریم

ایسنا/لرستان عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت مطلوبی در کشور به لحاظ بیماری کرونا نداریم.

دکتر یحیی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پیک چهارم کرونا ویروس در کشور شروع شده است، اظهار کرد: عدم برخورد با افراد متخلف و افرادی که تذکرات وزیر بهداشت را جدی نگرفتند و عدم رعایت موازین بهداشتی توسط مردم از عوامل ایجاد این پیک بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کرونا بیماری عفونی است که موضوعی تخصصی است که متاسفانه شاهدیم هرکسی با هر سلیقه‌ای که به این موضوع ورود پیدا کرده و اظهارنظر می‌کند، افزود: این درحالیست که وزارت بهداشت به عنوان متولی این کار باید در صدر باشد.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیماتی که گرفته می‌شود باید اجرایی شود، گفت: از قبل از عید هشدارها، تذکرات و سخنرانی‌ها داشتیم مبنی بر اینکه رعایت فاصله اجتماعی و موازین بهداشتی صورت گیرد که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت و امروز شاهد پیک چهارم در کشور هستیم.

ابراهیمی راه مقابله با این بیماری را واکسیناسیون دانست و با اشاره به اینکه در حال حاضر امکان تزریق یک میلیون دز واکسن وجود ندارد، عنوان کرد: گرچه افراد های‌ریسک، پرستاران و پزشکان و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند در اولویت واکسیناسیون قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: این عفونت نه تنها افراد دارای بیماری زمینه‌ای بلکه افراد با سیستم ایمنی سالم را درگیر می‌کند که متاسفانه سهل‌انگاری اتفاق افتاد که مسئولین با متخلفین برخورد نکردند و گویا مردم برای سلامت خود اهمیتی قائل نیستند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یک سال است شبانه‌روزی داریم تاکید می‌کنیم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شست‌وشوی مکرر دست‌ها انجام شود که راحتترین راه پیشگیری از ابتلا به این عفونت است اما متاسفانه کسی گوش نداد و شاهد بودیم که علیرغم تاکیدات برای منع سفرهای نوروزی و حضور نیافتن در تجمعات(عروسی و ترحیم) بازهم مردم رعایت نکردند تا به یک وضعیت ثابت برسیم.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: با تلاش شبانه روزی کادر درمان و هزینه‌های هنگفت توانستیم تعداد مبتلایان از 500 نفر در شبانه‌روز به 50 نفر رسید اما باز سهل‌انگاری‌ها سبب شعله‌ور شدن و جهش این ویروس منحوس شد.

وی بیان کرد: چه کسی باید پاسخگو باشد؟ این همه هزینه از بیت‌المال برای مقابله با این بیماری صرف شد! باید با افرادی که رعایت نمی‌کنند برخورد قضایی و جدی صورت گیرد.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پیش‌بینی کرده بودیم چنانچه در ایام عید نوروز فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت نشود و مردم به دید و بازدید و مسافرت بپردازند شاهد پیک چهارم خواهیم بود و براین اساس در کمیسیون و زوارت بهداشت هشدارها داده شد اما کسی گوش شنوا نداشت.

ابراهیمی با بیان اینکه وضعیت مطلوبی در کشور به لحاظ بیماری کرونا نداریم، گفت: تا زمانیکه مردم نخواهند و مجموعه دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا قوانین بازدارنده‌ای گرفته نشود این بیماری مهار نخواهد شد.

وی یادآور شد: بهترین راه آسان برای پیشگیری از این بیماری رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها،حضور نیافتن در تجمعات(عروسی و ترحیم)، منع مسافرت و ... ضروری است چرا که شدت سرایت‌پذیری کرونای انگلیسی بسیار بالاست.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شاهد روزهای بدتری در آینده خواهیم بود چرا که مردم در ایام نوروز به مسافرت رفته و موارد فوق را رعایت نکردند؛ ضرورت دارد همه هموطنان همکاری لازم را داشته تا این بیماری مهار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی وزارت بهداشت کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی یحیی ابراهیمی ماسك ستاد ملی مبارزه با کرونا سفرهای نوروزی همه باهم علیه کرونا همه با همه علیه کرونا همه با هم کرونا ستاد کرونا ایسنا عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۴۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم

احمد رئیسی با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشورها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشورها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا پس از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد. 

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه ثبت نشدن موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور،  پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشورهای همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارد شده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشورهایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشورها نسبت به کشورهای منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاوردهای خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: باوجود سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرزهای جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارد شده از افغانستان و پاکستان پیامدهایی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود گزارش نشدن موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای نخستین بار ثبت شده، افزود: برای نخستین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارد شده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • توسعه شهری ارومیه در وضعیت مطلوبی قرار ندارد
  • تب دنگی جان بیش از هزارو ۶۰۰ برزیلی را گرفت
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان