Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، گروه شهری: از سال 96 با روی کار آمدن شورای پنجم، برخی از اعضا و مدیران جدید اعلام کردند که ساختار شهرداری به نوعی فشل است و باید اصلاح و برخی از معاونت ها بر همین اساس با یکدیگر ادغام شوند. بر همین اساس لایحه اصلاح ساختار کلید خورد ولی از همان زمان این موضوع با اما و اگرهای فراوان روبه رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخالفان و موافقان هر کدام نظرات مختلفی داشتند، برخی می گفتند این موضوع سبب چابک سازی شهرداری و برخی معتقد بودند این موضوع سبب تعدیل نیروی فراوان در شهرداری پایتخت می شود. اماهر چند پیروز حناچی، شهردار تهران و معاون آن، حامد مظاهریان دقیقه 90 بررسی این لایحه اعلام کردند از این موضوع به دلیل شرایط اقتصادی، تحریم و کرونا منصرف شده اند و آب پاکی را روی دست شورای شهری ها ریختند ولی ماجرا به همین مساله ختم نشد.

اوج اختلاف شورای شهری ها بر سر اصلاح ساختار

اختلافات در مورد این مساله آنقدر زیاد بود که علی اعطا، سخنگوی شورای شورای شهر تهران گفت: کمتر پیش آمده است که در صحن شورای شهر موضوعی در این حد موجب اختلاف و شکاف شود؛ خود شهرداری که بناست این لایحه را اجرا کند وضعیتش مشخص نیست، اکنون  هم که از خواب بیدار شده یا شبانه تصمیم گرفته، در هر حال، ابراز آمادگی برای اجرای لایحه را ندارد.

به گفته این عضو شورای اسلامی شهر تهران، ممکن است برخی عدم آمادگی شهرداری را نداشتن جسارت و برخی نداشتن توانایی تعبیر کنند اما در هر حال شهرداری اعلام کرده است که آمادگی اجرای لایحه را ندارد.

ساختار شهرداری وحشت آفرین است

اما مجید فراهانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران از موافقان سرسخت این لایحه بود و در این باره گفت: در شورای اصلاح طلبان بحث اصلاح ساختار را دنبال کردیم، از زمان بلدیه فقط به ساختار شهرداری اضافه شده بگونه‌ای که الان وقتی به ساختار شهرداری نگاه می‌کنیم وحشت می‌کنیم.

فراهانی افزود: اصلاح ساختار جز وعده‌های مکتوب ما است و باید این وعده مهم اجرا شود و این کار از واجبات است سوال اصلی این است.

درخت 100 ساله شهرداری تهران باید حرص شود

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم که تلویحا با اصلاح ساختار موافق بود با بیان اینکه در حال حاضر شرایط برای اصلاح ساختار فراهم نیست، گفت: شهرداری تهران مانند یک درخت صدساله است که وظایف آن بزرگ شده و شاخ و برگ زیادی دارد و هیچ وقت در راستای هرس آن کاری انجام نشده است.

وی گفت: اگر درخت را هرس نکنیم، دیگر محصول مطلوبی نمی‌دهد و هزار ایراد پیدا می‌کند. از نظر سیستماتیک، شهرداری تهران با این حجم پرسنل و بدهی و هزینه، مردم را راضی نمی‌کند و نیاز به هرس دارد. اما وقتی هرس ناقص انجام شود مشکل را حل نمی‌کند. پس باید با تخصص و جدیت این کار در فصل دقیق خود انجام شود.

اصلاح ساختار در شهرداری چراغ خاموش کلید خورد

سرانجام پاییز سال گذشته اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۱ رای مخالف لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران را رد کردند. ولی 5 اسفند سال 99 اعضای شورای شهر تهران با ۱۶ رای موافق با ادغام دو معاونت برنامه ریزی و توسعه و منابع انسانی موافقت کردند.

بستن دهان منتقدان با حکم آقای معاون

البته برخی در شهرداری تهران، شائبه و حاشیه های حکم سرپرستی حامد مظاهریان برای این دو معاونت را دلیل ادغام دو معاونت و راهکار بستن دهان منتقدان اعلام کردند.

ادغام دو معاونت اسفند سال پیش تصویب و اجرای آن فروردین 1400 آغاز شد البته از همان زمان و با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال نگرانی ها از تعدیل نیرو در شهرداری تهران ایجاد شد.

آسیب به سرمایه انسانی شهرداری با ادغام دو معاونت 

مدیرن سابق شهرداری هم نه تنها مخالف این ادغام هستند بلکه آن را سبب آسیب شدید به شهرداری تهران می دانند درباره این موضوع به سراغ ناصر امانی، معاون سابق شهرداری تهران رفتیم. وی درباره این موضوع گفت:  ادغام دو معاونت برنامه ریزی و منابع انسانی شهرداری تهران در شرایط کنونی بسیار شتابزده و نادرست بود این دو معاونت پس از ۱۰ سال بررسی تشکیل شده بود که اکنون با یکدیگر ادغام شده و ما با ادغام این معاونت به شدت مخالفیم.

وی افزود: ادغام دو معاونت برنامه ریزی و نیروی انسانی به سرمایه انسانی شهرداری آسیب وارد می‌کند و در بسیاری از سازمان‌ها که حجم کمتری از نیروهای انسانی دارند معاونت منابع انسانی تشکیل شده و اکنون با ادغام این معاونت در معاونت برنامه ریزی مشکلات زیادی به بار خواهد آمد.

امانی تاکید کرد: ساختار شهرداری را نباید به صورت مجزا و معاونتی بررسی کرد بلکه اصلاح ساختار برای کل شهرداری لازم است اگر معاونت های تخصصی و اجرایی با یکدیگر ادغام می‌شد بهتر بود تا معاونت منابع انسانی که نیاز به ضرورت تشکیل آن بوده و اهمیت بالایی دارد بنابراین با ادغام دو معاونت برنامه ریزی و منابع انسانی قطعاً توفیقی حاصل نخواهد شد.

 مازاد نیرو در شهرداری/خروجی‌ها رضایتمندانه افزایش می‌آید

اما حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران نظر متفاوتی داردو وی درباره این موضوع به فارس گفت: شهرداری تهران با مازاد نیرو مواجه است ولی در حال حاضر موضوع خانواده کارکنان و معیشت آنها با توجه به شرایط اقتصادی بسیار مهم بوده لذا مسئله اصلاح ساختار در قالب موضوع بلند مدت سیاست گذاری شده و خروج نیروها به صورت داوطلبانه خواهد بود مانند شرایط بازنشستگی پیش از موعد یا بازخریدی و در فرآیند تدریجی ورودی‌ها به شهرداری کاهش و خروجی‌ها از شهرداری رضایتمندانه افزایش می‌آید.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای شهر، شهرداری موظف است سالیانه تلاش کند حداکثر ۶ درصد نیروهای انسانی را کاهش و ۵۰ درصد این ۶ درصد یعنی ۳ درصد را از طریق درج آگهی عمومی و آزمون عمومی از میان فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها استخدام کند و این مسئله سبب می‌شود که در میان مدت کاهش نیروهای شهرداری را شاهد باشیم از طرفی این موضوع اقدامی فوری نیست که امنیت شغلی کارکنان را به هم بزند، همچنین تاکید بر جذب نیرو از طریق آزمون سراسری و توسط نهادهای تخصصی خواهد بود.

مدیران در پست های همتراز جانمایی می‌شوند

این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: حتی مدیرانی که بعضاً و مشاغل آنها از طریق ادغام دو معاونت ادغام می‌شود در نظام طبقه بندی مشاغل شهرداری تهران تا پایان خدمت در سایر پست های همتراز جانمایی می‌شوند.

وی افزود:موضوع ادغام برخی از معاونت ها در شهرداری تهران با آغاز فعالیت اعضای شورای پنجم از طریق طرح مسئله ای تحت عنوان اصلاح ساختار مدنظر گرفت ولی به دلیل مقاومت‌ها در شورا و بیرون شورا مطابق برنامه سوم شهرداری پیش نرفت. از طرفی شرایط سخت معیشتی جامعه و امنیت شغلی کارکنان شهرداری را مدنظر قرار دادیم لذا هیچ کجای این لایحه اصلاحی و گزارشی که در کمیسیون برنامه بودجه به صحن داریم صحبت کاهش نیرو، تعدیل و اخراج کارکنان مطرح نیست.

اصلاح ساختار را با کاهش نیروی انسانی متفاوت می دانیم

وی گفت: با راهبرد شورای پنجم، صیانت از امنیت شغلی کارکنان را خواهیم داشت لذا جای نگرانی وجود ندارد و به طور مثال کارشناسان حوزه معاونت برنامه ریزی یا منابع انسانی الان ماموریت هایشان پابرجاست با ما بحث اصلاح ساختار را با کاهش نیروی انسانی متفاوت می دانیم.

تعهد آقای معاون به کارکنان شهرداری

حامد مظاهریان، معاون دو معاونت ادغام شده هم دراین باره گفت: درباره نگرانی از تعدیل نیروهایی که به صورت پیمانکاری و قراردادی با شهرداری در حال کار هستند در پی ادغام دو معاونت گفت: زمانی که من وارد شهرداری شدم ۶۵ هزارنفر نیرو داشت و اکنون ۵۹ هزار نفر نیرو دارد و هیچ تعدیلی صورت نگرفت بلکه ورودی را کنترل کردیم و خروج را آزاد و به صورت انگیزشی انجام دادیم. این تعهد را می‌دهم که این اقدام بر مبنای تعدیل نیست.

توپ مشکلات در زمین مدیران جدید؟

نیروی های انسانی به عنوان ارزشمندترین سرمایه هر سازمان شناخته می شوندو باید مدیران هرچه بیشتر در جهت رضایتمندی و حفظ منزلت آنها اقدام کنند. از طرفی شرایط اقتصادی حاکم بر کشور هم اهمیت این موضوع را مضاعف کرده است.

کمتر از چند ماه دیگر به پایان فعالیت شورای پنجم و بسیاری از مدیران شهرداری تهران نمانده است. نیروهای شهرداری اما نگران تر از همیشه در مورد وضعیت قراردادهایشان هستند و برخی اعلام کرده که خبری از قرارداد در سال جدید با آنها نیست. حالا باید دیدکه مدیران کنونی به وعده خود عمل خواهندکرد یا با موجی از نارضایتی کارکنان شهرداری، توپ مشکلات را به زمین مدیران جدید می اندازند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حسن رسولی عضو شورای شهر تهران ادغام دو معاونت شهرداری نیروی انسانی ادغام دو معاونت برنامه ریزی شهرداری تهران شورای شهر تهران ساختار شهرداری اصلاح ساختار منابع انسانی شورای پنجم کاهش نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۰۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۸ درصدی سرقت در سال ۱۴۰۳

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: میزان سرقت در سال گذشته ۱۲ درصد و در سال جاری نیز تا به امروز ۱۸ درصد کاهش داشته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست مشترک علی القاصی‌مهر؛ رئیس کل دادگستری استان تهران با سردار عباسعلی محمدیان؛ فرمانده انتظامی تهران بزرگ و جمعی از فرماندهان انتظامی تهران بزرگ برگزار شد. سردار محمدیان در این نشست از کاهش 18 درصدی سرقت در سال جاری خبر داد.

رئیس کل دادگستری استان تهران در آغاز این نشست ضمن تقدیر از مجموعه انتظامی تهران بزرگ در کسب توفیقات قابل توجه در حوزه‌های مختلف از جمله کاهش سرقت اظهار کرد: بدون شک موفقیت‌های مجموعه انتظامی تهران بزرگ مرهون مجاهدت‌های نیروهای خدوم و تدابیر و برنامه‌ریزی‌های فرماندهی بوده و هست.

دستگاه قضا قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی خود خواهد بود

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن اشاره به مجاهدت‌های فراجا برای محافظت از امنیت شهروندان در حوزه‌های گوناگون عنوان کرد: نیروهای فراجا به‌واسطه از خودگذشتگی‌ها و ایستادگی خود در مقابل مخلان نظم و امنیت، قانون‌شکنان و متجاسرین همواره مورد احترام آحاد مردم بوده و هستند و دستگاه قضا نیز قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی، خواهد بود.

گستردگی و تنوع ماموریت‌های فراجا

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به گستردگی و تنوع مأموریت‌های فراجا خاطرنشان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی در سازوکاری اداری کشور وجود ندارد که به اندازه فراجا دارای تنوع ماموریتی و وظیفه در مناسبت‌ها و حوزه‌های گوناگون باشد و همین امر دلالت بر سختی کار این مجموعه دارد که وجود شهدای گران‌قدر و والامقام در این مجموعه خود گواهی بر این ادعاست.

القاصی‌مهر در ادامه نقش مهم و اثرگذار فراجا در تأمین امنیت جامعه در ساحت‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و در عین حال امنیت را نعمتی دانست که نبود آن جامعه را به هرج و مرج می‌کشاند.

فراجا با توجه به نوع و جنس ماموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه فراجا با توجه به نوع و جنس مأموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد، عنوان کرد: بدون شک یکی از پایه‌های اساسی و بنیادین بسیاری از پرونده‌های قضایی پلیس است و اگر همراهی و تعامل فراجا با دستگاه قضا نباشد چه بسا کشف حقیقت و اجرای عدالت در بسیاری از پرونده‌ها مقدور نباشد.

پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است

وی حضور سردار رادان در رأس فراجا را، نقطه قوت این مجموعه دانست و گفت: پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است؛ مقتدر است چرا که با صلابت و اقتدار به وظایف قانونی خود عمل می‌کند و مظلوم است از این جهت که به نوعی با کمترین امکانات و نیازمندی ها، کم‌کاری سایر دستگاه‌ها را در برخی از حوزه‌ها به دوش می‌کشد.

به‌دلیل اهمال احتمالی دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی نباید از فراجا انتظار ترک فعل داشت

القاصی‌مهر در بخش دیگری از سخنان خود به نقش‌آفرینی فراجا در امر آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و عنوان کرد: در حوزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی دستگاه‌های مختلفی دارای نقش و ماموریت هستند و یکی از این دستگاه‌ها فراجا است؛ اما باید توجه داشت که کم‌کاری یا اهمال احتمالی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در هر حوزه‌ای دلیلی بر ترک فعل سایر دستگاه‌ها نمی‌شود؛ بنابراین در خصوص مقوله آسیب‌های اجتماعی اگر چنانچه کم‌کاری و یا اهمالی از سوی سایر دستگاه‌ها صورت گرفت نمی‌توان گفت که فراجا نیز نباید به وظایف قانونی خود عمل کند.

واکاوی در برخی از هجمه‌ها علیه اقدامات فراجا در حوزه ناهنجاری‌های اجتماعی

رئیس کل دادگستری استان تهران عنوان کرد: بعضاً اشخاصی فراجا را در عمل به وظایف خود در حوزه آسیب‌های اجتماعی مورد هجمه قرار می‌دهند که پیش‌تر خود در حوزه فرهنگ جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی دارای مسئولیت و مأموریت بودند و افزایش ناهنجاری‌ها در برخی از حوزه‌ها محصول عملکرد ضعیف آن‌ها می‌باشد.

کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست

وی با تأکید بر این گزاره که کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، گفت: همان‌طور که ریاست محترم قوه قضاییه در نشست اخیر شورای‌عالی قوه قضاییه اشاره داشتند، دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بررسی کرده که کدامیک از دستگاه‌ها در این حوزه به وظایف خود عمل کرده‌اند و کدامیک از دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نکرده و یا کم عمل کرده‌اند؛ لذا این آمادگی وجود دارد که علل کم‌کاری یا ترک وظایف دستگاه‌ها در این حوزه بررسی شود و اقدامات مقتضی صورت گیرد.

هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است

القاصی‌مهر در ادامه عنوان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است و طبیعی است که با توجه به گستردگی مأموریت‌های فراجا بعضاً در انجام وظایف خود در تشخیص مصادیق دچار اشکال و یا خطا شود، اما باید توجه داشت که به‌دلیل احتمال بروز اشکال در انجام وظایف، نباید انتظار داشت که دستگاه و سازمان دارای مسئولیت و وظیفه، ترک مسئولیت نماید؛ بلکه باید به آن دستگاه در جهت اصلاح و بهبود عملکردش مساعدت شود.

فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود عمل می‌دهد

رئیس کل دادگستری استان تهران با تأکید بر اینکه فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود قرار می‌دهد، اظهار کرد: اگر چنانچه خدای ناکرده ماموری در صحنه دچار خطا شد، بدون شک اولین مدعی برای پیگیری و برخورد با شخص خاطی مجموعه فراجا است.

وی در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: دادستان‌های استان تهران موظف هستند در این حوزه بر اساس قوانین و مقررات به وظایف خود عمل کنند و این موضوع قطعاً در نشست آتی فصلی شورای برنامه‌ریزی مدیران دادگستری کل استان تهران مورد تأکید قرار خواهد گرفت.

کاهش 18 درصدی سرقت در سال 1403

سردار عباسعلی محمدیان؛ فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: خوشبختانه با اقدامات و تلاش‌های صورت‌گرفته در سال گذشته سرقت 12 درصد کاهش داشته و در سال جاری نیز تا این لحظه سرقت 18 درصد کاهش داشته است و در حال حاضر این موضوع در جامعه و میان مردم مشهود است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ ضمن اشاره به کاهش 22 درصدی سرقت خودرو و کاهش 20 درصدی سرقت موتورسیکلت عنوان کرد: در حوزه تماس‌هایی که با 110 گرفته می‌شود، 22 درصد کاهش رخ داده است.

افزایش 20 درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته

وی ضمن اشاره به افزایش 20 درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته بیان کرد: در سال جاری و صرفاً در فروردین ماه کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 49 درصد افزایش داشته که این توفیق بدون شک با همراهی دستگاه قضایی استان و دادسرای عمومی و انقلاب و دادستان تهران حاصل شده است.

محمدیان در پایان گفت: اگر توفیقی حاصل شده بدون شک بخش اعظمی از آن مدیون سیاست‌گذاری و تدابیر ابلاغی توسط مدیریت و مسئولان دستگاه قضایی در استان تهران است که به‌رغم تحمل تمامی فشارها، سارقان را در زندان نگهداشته و در مراقبت های بعد از خروج زندانیان نیز در زمینه پیشگیری از وقوع جرم مساعدت و همکاری صورت گرفت که از همین جهت از مجموعه قضایی تهران تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود
  • کاهش پرونده‌های رسوبی در سازمان قضایی نیروهای مسلح
  • واکنش سخنگوی شورای شهر قم به انتقادات از سفر مدیران شهری به اروپا
  • شهرداری تهران به دنبال ارائه کیفی خدمات در نمایشگاه کتاب است
  • برنامه برای انضباط بخشی بیشتر در جهت روانسازی ترافیک
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۱۸ درصدی سرقت در پایتخت
  • کاهش ۱۸ درصدی سرقت در سال ۱۴۰۳
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • طهرانچی: مسیر پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی تحول بایدی است