Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی پاکزاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه براساس بند ح تبصره ۹ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، شرکت‌ها، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت موظف به واریز حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور پژوهشی خود به حساب خزانه در مقاطع سه ماهه شدند، اظهار کرد: این اعتبارات باید در راستای حل مسائل و مشکلات از طریق توافقنامه با دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی اعم از دولتی و غیردولتی و جهاد دانشگاهی و اجرا در قالب طرح (پروژه) های کاربردی، عناوین پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی، طرح (پروژه) های پسادکتری و طرح (پروژه) های تحقیقاتی دانش آموختگان هزینه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: حداقل سهم قابل پرداخت به دانشجویان، پژوهشگران پسادکتری، دانش آموختگان پژوهشگر و نیروهای کارورز از مبلغ هر طرح (پروژه )۶۰ درصد است.

پاکزاد به عملکرد بند ح تبصره ۹ قانون از سال ۹۷ تاکنون در سامانه ساتع (سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری) اشاره کرد و گفت: مجموع مبالغ قرارداد پژوهشی در سال ۹۷، ۶۷۹ میلیارد ریال و مبالغ پرداختی ۲۸ میلیارد ریال بوده؛ در سال ۹۸ مبالغ قرارداد هزار و ۱۵۸ میلیارد ریال و مبالغ پرداختی ۳۷۹ میلیارد ریال بوده و در سال ۹۹ میزان مبالغ قراردادی ۵ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال و مبالغ پرداختی ۲ هزار و ۲۷۲ میلیارد ریال بوده است. این اعداد نشان می‌دهد میزان مبالغ قراردادی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ حدود ۵ برابر شده است.

کدام شرکت‌ها بیشترین مبالغ پرداختی را داشتند

معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف با اشاره به اینکه ۱۰ شرکت و نهاد دارای بیشترین میزان پرداخت تعهدی براساس تفاهم نامه‌ها بوده اند، گفت: شرکت‌های نفتی، فرودگاهی و ناوبری هوایی ایران، شرکت‌های در حوزه هوا فضا، برق و سازمان صدا و سیما بیشترین پرداختی‌ها را براساس بند ح قانون داشته اند.

میزان اعتبارات جذب شده به تفکیک مؤسسات آموزش عالی

پاکزاد با بیان این مطلب که میزان اعتبارات جذب شده به تفکیک نوع مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی نیز مشخص شده است، گفت: دانشگاه‌ها ۶۰ درصد، پارک‌ها ۲ درصد، جهاد دانشگاهی ۳ درصد، پژوهشگاه‌ها ۱۱ درصد، شرکت‌های دانش بنیان ۲۴ درصد به ترتیب بیشترین میزان جذب اعتبارات را داشته اند.

کدام دانشگاه‌ها از سال ۹۷ بیشترین اعتبار را دریافت کردند

وی افزود: در این میان ده دانشگاه دارای بیشترین اعتبار دریافتی از سال ۱۳۹۷ تاکنون بوده اند؛ بر همین اساس دانشگاه تهران با ۱۷۳ میلیارد ریال، دانشگاه مالک اشتر ۱۶۹ میلیارد ریال، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱۵۹ میلیارد ریال، دانشگاه صنعتی شریف ۱۳۷ میلیارد ریال، دانشگاه تربیت مدرس ۱۲۷ میلیارد ریال، دانشگاه شهید بهشتی ۱۰۱ میلیارد ریال، دانشگاه علم و صنعت ایران ۹۹ میلیارد ریال، دانشگاه اراک ۸۸ میلیارد ریال، دانشگاه شهید چمران اهواز ۸۶ و دانشگاه صنعتی اصفهان ۸۳ میلیارد ریال بیشترین میزان اعتبار دریافتی را از دو سال گذشته تاکنون داشته اند.

معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف بیان کرد: اعتبار جذب شده توسط این دانشگاه‌ها، برابر ۱,۲۴۰ میلیارد ریال (معادل ۶۱ درصد کل اعتبار جذب شده) بوده است. تا کنون ۱۱۶ دانشگاه و مؤسسه موفق به جذب اعتبار از طریق سامانه ساتع شده اند.

میزان جذب اعتبارات در ۱۰ پژوهشگاه کشور

پاکزاد ادامه داد: همچنین میزان جذب اعتبارات در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران ۶۵/۶ میلیارد ریال، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ۳۳، پژوهشگاه نیرو ۲۷/۲ میلیارد ریال، مرگز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ۲۱/۶ میلیارد ریال، پژوهشگاه مواد و انرژی ۱۱/۶ میلیارد ریال، پژوهشگاه استاندارد ۸/۴ میلیارد ریال، پژوهشگاه رنگ ۷ میلیارد ریال، پژوهشگاه صنعت نفت ۵/۴ میلیارد ریال، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد ۳ و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ۲/۲ میلیارد ریال بوده است.

وی افزود: از سوی دیگر نیز میزان جذب اعتبار در دانشگاه‌ها و مؤسسات تهران ۷۷ درصد، استان مرکزی ۶ درصد، استان اصفهان ۴ درصد، استان خوزستان ۴ درصد، استان فارس ۳ درصد، سایر مؤسسات ۳ درصد بوده است.

بیشترین مبلغ قرارداد و پرداختی به تفکیک دستگاه‌های اجرایی

معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف به مبالغ قراردادها و مبالغ پرداختی به تفکیک دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: بیشترین مبلغ قرارداد با ۳ هزار و ۲۹۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون ریال مربوط به وزارت دفاع بوده که مبلغ پرداخت شده توسط این وزارتخانه ۹۶۱ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال بوده است. وزارتخانه بعدی نفت است که مبلغ قرارداد آن یک هزار و ۲۶۷ میلیارد و ۶۱۰ میلیون ریال و مبلغ پرداخت شده ۹۴۱ میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریال برآورد شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: وزارتخانه نیرو نیز سومین وزارتخانه‌ای است که بیشترین مبلغ قرارداد را داشته است که براین اساس مبلغ قرارداد ۷۴۴ میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال و مبلغ پرداخت شده ۳۳۷ میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال بوده است. وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، صنعت، اقتصاد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

طرح‌های پژوهشی حوزه فنی مهندسی بیشترین اعتبار را جذب کرد

پاکزاد در پایان به اعتبارات پرداختی به تفکیک حوزه موضوعی قرارداد نیز اشاره کرد و گفت: بیشترین اعتبارات پرداختی مربوط به طرح‌های پژوهشی حوزه فنی مهندسی با ۷۷ درصد، علوم انسانی با ۱۱ درصد، علوم پایه با ۸ درصد، کشاورزی و منابع طبیعی ۴ درصد بوده است.

کد خبر 5190122 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه ها دستگاه های اجرایی خزانه داری کل کشور شورای عالی عتف بودجه پژوهشی دانشجویان خارجی دانشگاه های علوم پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی وام دانشجویی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشگاه علوم پزشکی تهران آزمون استخدامی صندوق رفاه دانشجویان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها مرکز سنجش آموزش پزشکی میلیارد ریال بوده میزان جذب اعتبار مبالغ پرداختی بیشترین اعتبار مبالغ قرارداد ریال بوده مبلغ قرارداد میلیون ریال دانشگاه ها شرکت ها جذب شده ۴ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۱۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود

عسل عظیمیان، رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی بین این واحد دانشگاهی و دادگستری شهرستان شاهرود خبر داد‌، اظهار کرد: هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه تقویت و توسعه همکاری این مرکز و دادگستری شاهرود در زمینه به‌کارگیری دانش فنی و فناوری روزآمد در اجرای طرح‌های پژوهشی مطالعاتی، توسعه‌ای، کاربردی، مشاوره‌ای و آموزشی در موضوعات مرتبط با نیاز‌های طرفین و استفاده از توانمندی‌های تخصصی و نیروی انسانی و اطلاع‌رسانی با استفاده از همه امکانات طرفین است.

وی افزود: همکاری در انجام پروژه‌های تحقیقاتی با رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های تحقیقاتی قوه قضائیه، تمرکز بر پیشگیری از وقوع جرم و کاهش تعداد پرونده‌های وارد شده به دادگاه‌ها، ایجاد زمینه‌های مناسب برای بهره‌گیری از توانمندی‌ها و خدمات پژوهشی طرفین، برگزاری جلسات، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با توجه به نیاز طرفین از دیگر مفاد همکاری‌های طرفین است.

رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود دیگر مفاد این تفاهم‌نامه را پیش‌بینی مرکز تحقیقات حقوقی به مصابه دفتر ارتباطی دادگستری شهرستان شاهرود در دانشگاه به‌منظور تسهیل ارتباط با استادان، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه با همکاری و مساعدت کارکنان واحد پژوهش و فناوری دانشگاه و یا کارکنان باشگاه پژوهشگران جوان مستقر در دانشگاه در راستای ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌ها و همکاری‌های پژوهشی عنوان کرد.

عظیمیان بیان کرد: برگزاری نشست‌های علمی مشترک برای انتقال تجربیات و نیاز‌های دادگستری شهرستان به دانشگاه و برعکس و نیز ارائه برنامه توسعه فناوری و مشاوره علمی و پژوهشی برای طرح‌های مطالعاتی و تحقیقاتی دادگستری شهرستان شاهرود حسب مورد ازجمله مفادی است که مورد توافق طرفین قرار گرفت.

وی گفت: با توجه به رسالت و جایگاه دانشگاه و فراهم بودن امکان دسترسی به به‌روزترین فناوری و دانش‌های فنی، دانشگاه تلاش می‌کند فناوری‌های مورد نیاز دادگستری را از طریق هماهنگی و همکاری‌های دوجانبه در اختیار آن دستگاه قرار دهد.

رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود یکی از اهداف مهم را معرفی و ارائه طرح‌ها و اختراعات مرتبط با دانشجویان در مقاطع مختلف به‌منظور استفاده و برخورداری از حمایت‌ها و تشویق‌های مادی و معنوی دادگستری شهرستان شاهرود دانست و مطرح کرد: برنامه‌ریزی و برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های مشترک به‌منظور افزایش بهره‌وری، کارایی و اثربخشی کارکنان حوزه قضایی شهرستان شاهرود در مقاطع مختلف یکی از اقسام مهم تفاهم‌نامه مذکور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موزه‌ها باید پاسخگوی مشکلات امروز جامعه باشند
  • میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر است
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری
  • آمادگی دستگاههای اجرایی پلدشت برای برگزاری آزمون سراسری
  • رصد اقدام های دستگاههای اجرایی در حیطه امنیت غذایی و سلامت غذای کشور