Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@10:20:39 GMT

مسافرگیری قطار ملی مترو در نیمه دوم سال۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۲۳۰۴

مسافرگیری قطار ملی مترو در نیمه دوم سال۱۴۰۰

مدیرعامل متروی تهران گفت: برآورد ما این است که در صورت گذراندن آزمایش‌ها و اخذ تاییدیه‌های لازم، مسافرگیری قطار ملی مترو در ۶ ماه آینده صورت گیرد.

علی امام روز شنبه با اشاره به رونمایی از تولید یک رام قطار ملی مترو با هفت واگن که در روزهای گذشته صورت گرفت، افزود: بعد از رونمایی از تولید این رام قطار چون اولین بار است که تولید می شود، باید یک سری تست های خاص را بگذراند و تاییدیه هایی را به لحاظ عملکردی و ایمنی بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در همه جای دنیا وقتی یک مدل از قطار تولید می شود، چندین ماه فرصت گذاشته می شود تا تست های لازم انجام و تاییدیه ها اخذ شود و بعد مسافرگیری صورت گیرد. برآورد ما این است که ۶ ماه زمان نیاز است تا تست های لازم انجام و وارد شبکه متروی تهران شود.

امام در خصوص تولید این رام قطار مترویی یادآور شد: در برنامه پنج ساله ششم تکلیفی به دولت دوازدهم شده بود که وزارت صنایع با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی تا پایان برنامه یعنی سال ۱۴۰۰ تجهیزات صنایع ریلی را به داخلی سازی ۸۵ درصدی برسانند. در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تیر ماه سال ۹۸ قراردادی سه جانبه با شرکت متروی تهران به همراه صندوق نوآوری و شکوفایی امضا کرد تا ظرف مدت ۱۸ ماه این اتفاق بیفتد.

مدیرعامل متروی تهران ادامه داد: بعد از امضای قرارداد و با همتی که تمام دست اندرکاران انجام دادند و حمایتی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی انجام شد، در مدت ۱۸ ماه این اتفاق افتاد و تولید یک رام قطار مترو هفت واگنه در داخل کشور در سال ۱۴۰۰ در مراسم رسمی صورت گرفت.

افزایش عمق داخلی سازی قطار مترو از ۳۰ به ۸۵ درصد

وی گفت: از زمانی که تولید واگن های مترو در کشور در دهه ۸۰ شروع شد، بیش از ۷۰ درصد اجزای واگن ها برای قطارهای متروی تهران و سایر کلان شهرها از خارج از کشور و به ویژه از کشور چین وارد می شد، اما اتفاقی که در این روزها افتاده و به نتیجه نیز رسیده، این است که عمق داخلی سازی از ۳۰ به ۸۵ درصد رسید.

امام با بیان اینکه در این رونمایی دو نکته قابل توجه است، یادآور شد: طراحی ها در داخل کشور انجام شده، یعنی دانش مهندسی در کشور برای طراحی قطارهای مترویی ایجاد شده و بعد از آن توانمندسازی ساخت واگن با ساختن یک رام قطار مترو با هفت واگن در این پروژه تجلی پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: نکته دوم اینکه این امر یک اتفاق تاریخی و استثنایی است که برای نخستین بار در کشور انجام می شود. میزان ارزبری خارجی در گذشته ۷۰ درصد بود که اکنون با ساخت داخل میزان ارزبری به حداکثر ۳۰ درصد رسیده است.

مدیرعامل متروی تهران افزود: منابع مالی این پروژه با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و شهرداری تهران تامین شده است. ولی شرکت های فعال در طراحی و ساخت این رام قطار، عمدتا ترکیبی از شرکت های دولتی و خصوصی بوده اند که از جمله می توان از مجموعه واگن سازی تهران خصوصی، مجموعه مپنا، جهاددانشگاهی و مجموعه شرکت تیوان ترمز و ۱۸ مجموعه دیگر که با این مجموعه ها همکاری داشتند و بخش خصوصی هستند، نام برد.

وی یادآور شد: به هر حال این یک نمونه قطار باید در کشور انبوه سازی شود و قراردادهای انبوه سازی در کشور اتفاق افتد و از ظرفیتی که در این پروژه ایجاد شده در صنعت کشور برای ساخت قراردادهای بعدی استفاده شود.

امام گفت: دولت در برنامه پنج ساله ششم موظف شده بود ۲ هزار دستگاه واگن برای متروی تهران و سایر کلان شهرها تهیه کند. این تعهد وجود دارد و دولت باید برای تامین این تعداد از تجارب ملی استفاده کند. در پایان سال ۹۹ در مترو تهران نیز قرارداد تولید ۱۰۵ دستگاه واگن با شرکت واگن سازی تهران بسته و قرار شد تا حد امکان از تجارب قطار متروی ملی استفاده شود و  آن قرارداد در سال ۱۴۰۰ در حال عملیاتی شدن است./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ریاست جمهوری متروی تهران معاونت علمی قطار مترو رام قطار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۲۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی شرکت تعاونی برفره برای ساخت واگن های باری با استاندارد اروپا

تین نیوز

مدیرعامل شرکت تعاونی برفره از آمادگی این شرکت برای تولید واگن های باری با استاندارد اروپا و تحت لیسانس شرکت های معتبر خارجی خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، مجتبی عباسی مدیرعامل شرکت تعاونی برفره، با بیان اینکه این شرکت هم اکنون ظرفیت تولید ۳۰۰ دستگاه واگن باری در طول سال را دارد، اظهار کرد: تمامی واگن ها بر اساس نیاز سفارش دهنده ساخته و تحویل داده می شوند.

عباسی ضمن تاکید بر ضرورت رعایت اصول استاندارد اروپا در تولید واگن از سوی شرکت های ایرانی، عنوان کرد: اکنون این امکان برای تولیدکننده های داخلی فراهم نیست؛ چون استانداردسازی واگن ها باعث افزایش هزینه تولید می شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی برفره تاکید کرد: باتوجه به ظرفیت محدود برخی از خطوط ریلی کشورمان در تحمل بار سنگین، به ناچار، برخی قطارها مجبورند که سرعت خود را کاهش دهند که این موضوع باعث نارضایتی  کارفرماها می شود.

عباسی از آمادگی این شرکت برای تولید واگن های باری تحت لیسانس شرکت های معتبر خارجی خبر داد و گفت: ما می توانیم این دانش را به کشور بیاوریم و مطابق استانداردهای جهانی، به تولید واگن بپردازیم.

مدیرعامل شرکت تعاونی برفره خاطرنشان کرد: با تولید این نوع از واگن ها، هم می توانیم ظرفیت تولید را در کشور بالا ببریم و هم امکان صادرات واگن به سایر کشورها از جمله حوزه CIS فراهم می شود.

وی با اشاره به گلوگاه هایی که در حوزه تولید واگن با مشارکت شرکت های خارجی وجود دارد، عنوان کرد: در صورت موافقت وزارت صمت و راه آهن، ما امکان تولید واگن با استاندارد اروپا را در دو فاز داریم.

عباسی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۹۰ نفر نیروی متخصص در این شرکت مشغول به فعالیت هستند، تاکید کرد: در حال حاضر به دلیل نبود سفارش، خط تولید واگن کارخانه ما خالی است و تنها سایر خطوط کارخانه، از جمله خط تعمیرات و اورهال واگن های باری فعال است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیگیری مهم‌ترین خواسته تهرانی ها | آن ۷۹۲ واگن چینی کی به متروی تهران می رسد؟
  • سوغاتی چینی کی به تهران میرسه؟
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی
  • واگن مترو از چین نیامد؛ بین شهرداری و وزارت کشور دعوا شد
  • وزارت کشور و شهرداری تهران، صلاحیت یکدیگر را برای واردات واگن مترو قبول ندارند / سفارشی که ۷سال پیش به چینی ها داده شده، بلاتکلیف است
  • مشکل واگن‌های وارداتی چینی سرانجام حل شد
  • ◄ واردات واگن های مترو از چین قطعی شد
  • آمادگی شرکت تعاونی برفره برای ساخت واگن های باری با استاندارد اروپا