Web Analytics Made Easy - Statcounter

رائول، برادر فیدل کاسترو، از سمت خود به عنوان دبیر نخست حزب کمونیست کوبا کناره‌گیری کرد تا پس از بیش از شش دهه این حزب بدون سایه کاستروها در راس خود، وارد فصل جدیدی شود.

رائول کاسترو اگرچه همواره تحت سایه فیدل، برادر بزرگترش، قرار داشت اما از معماران اصلی انقلاب کمونیستی کوبا محسوب می‌شود

به گزارش بی بی سی؛ رائول یکی از نخستین رهبران انقلاب کوبا بود که رهبری آن را فیدل کاسترو در سال ۱۹۵۹ در کنار کسانی چون چه‌گوارا بر عهده داشتند و با براندازی دولت وقت کوبا، نظام کمونیستی این کشور را پایه‌ریزی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استعفای او اگرچه قابل پیش‌بینی بود اما رسمیت یافتن آن نقطه عطفی در تاریخ انقلاب کوبا محسوب می‌شود چرا که این کشور در ۶ دهه گذشته همواره در سایه نام این دو برادر بوده است.

رائول متولد ۳ ژوئن ۱۹۳۱ بزرگ شده هاوانا است و در همین شهر هم به مدرسه‌‌ای که مبتنی بر آموزه‌های "انجمن عیسوی" بود رفت. او در پس از اتمام دبیرستان در دانشگاه پایتخت اقتصاد خواند.

رائول یکی از طراحان اصلی حمله ناموفق سال ۱۹۵۳ به پایگاه نظامی مونکادا در سانتیاگو د کوبا بود که طی آن او و فیدل کاسترو قصد داشتند حکومت ژنرال باتیستا را سرنگون کنند.

در پی این حمله چریکی او بازداشت و به تحمل ۱۳ سال زندان محکوم شد اما با مشمول عفو شدن در سال ۱۹۵۵ از زندان آزاد و به جای آن به مکزیک تبعید شد.

آنجا بود که رائول با ارنستو چه‌گوارا آشنا شد و او را به برادر خود، فیدل، معرفی کرد. به این لحاظ، رائول را می‌توان یکی از معماران اصلی انقلاب کوبا دانست.

رائول کاسترو نخستین بار با چه‌گوارا در مکزیک آشنا شد/ عکس: GETTY IMAGES

رائول یک سال بعد، یعنی در دسامبر سال ۱۹۵۶ به کوبا برگشت. او سوار کشتی به نام گرانما شد که حامل گروهی از یاران تبعیدی فیدل کاسترو به نام جبهه ۲۶ ژوئیه بود.

آنها با عملیات پارتیزانی که از کوه‌های سیه‌را ماسترا شکل می‌گرفت بالاخره موفق شدند حکومت ژنرال باتیستا را سرنگون و او را ناچار به فرار کنند.

در این عکس رائول جوان - چپ - در کنار چریک‌های انقلابی که چه‌گوارا هم در میان آنها ایستاده در سال ۱۹۵۹ دیده می‌شود/ عکس: GETTY IMAGES

پس از آن فیدل کاسترو به عنوان نخست‌وزیر جدید کوبا سوگند یاد کردو رائول را به فرماندهی نیروهای نظامی انقلاب منصوب کرد. سمتی که رائول کاسترو تا سال ۲۰۰۸ برعهده داشت.   رائول کاسترو - وسط- به همراه همسرش و چه‌گوارا/عکس: ULLSTEIN BILD

در تمام سال‌هایی که رائول کاسترو رهبری نیروهای نظامی انقلاب کوبا را بر عهده داشت اغلب با یونیفورم سبز رنگ ساده در عکس‌ها دیده می‌شد.

عکس: GETTY IMAGES

 

پدر فیدل و رائول مزرعه‌دار موفقی بود که مزرعه نیشکر او مایه افتخار خانواده بود و پسرانش بارها در میان نیشکرهای آن عکس گرفته‌اند.

نیشکر محصول اصلی صنعت کشاوری کوبا است.

 

فیدل و رائول کاسترو برای ۶ دهه رهبری انقلاب کوبا و اداره کشور را در دست داشتند/عکس: GETTY IMAGES

فیدل کاسترو از سال ۱۹۶۵ که حزب کمونیست کوبا ساختار جدیدی به خود گرفت تا سال ۲۰۱۱ دبیرکل حزب بود و سمت دبیری دوم به رائول تعلق داشت. رائول کاسترو در سال ۲۰۱۱ به سمت دبیر اولی حزب ارتقاء یافت؛ سمتی که از آن به عنوان پرنفوذترین مقام سیاسی در کوبا یاد می‌شود.

فیدل کاسترو در سال ۲۰۱۱ رسما زمام امور را به برادرش رائول سپرد/عکس: GETTY IMAGES

اگر چه رائول کاسترو بخش اعظم حضور سیاسی خود را در سایه برادرش "فیدل بزرگ" گذراند اما در دوران ریاست جمهوری خود که ابتدا به صورت موقتی در سال ۲۰۰۶ و سپس به صورت رسمی از سال ۲۰۰۸ تا سال ۲۰۱۸ ادامه یافت، او علاوه بر میزبانی از پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان ...

عکس: GETTY IMAGES

... در سال ۲۰۱۵ با باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا دست داد تا دنیا را به آب شدن یخ روابط هاوانا- واشنگتن امیدوار کند. روابطی که برای بیش از ۶۰ سال خصمانه بوده است.

عکس: MANDEL NGAN

دو رهبر یک سال بعد، یعنی در جریان دیدار تاریخی باراک اوباما از هاوانا یک بار دیگر در حاشیه یک مسابقه بسکتبال همدیگر را ملاقات کردند.

عکس: GETTY IMAGES

او پس از مرگ فیدل کاسترو در ۲۵ نوامبر ۲۰۱۶ خاکستر برادر بزرگش را در مقبره ساده‌ای که برای "فیدل بزرگ" در نظر گرفته شده قرار داد تا پس از ۶۰ سال، فصل بزرگ انقلاب کمونیستی کوبا بسته شود.

عکس: AFP

بیشتر بخوانید: دربارۀ لیبرالیسم و سوسیالیسم در دموکراسی‌های شاد ارسال واکسن کوبایی به ایران برای آزمایش انسانی فرایند اصلاحات قانون اساسی کوبا آغاز شد/ احتمال محدود شدن دوره ریاست جمهوری به ۵ سال شش دست دادن‌ تاریخی بین رهبران سیاسی دنیا (+عکس) پایان کاستروها بعد از 60 سال حکومت کوبا لینک کوتاه: asriran.com/003GqL

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رائول کاسترو انقلاب کوبا فیدل کاسترو چه گوارا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۴۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای شعرا

  کوله به دوش و هندزفری به گوش، طوری‌ که انگار تنها هدف بیرون آمدنم از خانه پیاده‌روی بوده، طولانی و بی‌هدف زیر سایه‌ درختان بی‌‌برگ قدم می‌زدم که عطر قهوه‌ اولین کافه‌ای که از کنارش رد می‌شدم، با صندلی‌های رنگی که کنار در ورودی گذاشته شده بود، توجهم را جلب کرد. خیلی کوتاه نگاهی به داخل کافه انداختم. عکس شاعران روی دیوارِ ساده‌‌ کافه، به قدری برایم دلچسب بود که نیاز نباشد به چیز دیگری توجه کنم و وارد شوم و پشت میز کوچکی، کنار همان قاب عکس‌ها بنشینم و حتی وقتی منوی بدون قیمت را دیدم، نظرم در رابطه با کافه‌اش تغییری نکند.تا سفارشم آماده شود، لپ‌تاپ را از کوله بیرون آوردم و روی میز گذاشتم تا آخرین بخش‌های تحقیقم را انجام دهم اما هر چقدر تمرکز می‌کردم، با خواندن نهایتا دو خط از مطلب حواسم پرت آهنگی می‌شد که در کافه با صدای بلند پخش می‌شد.تازه تلاش‌هایم برای کنار آمدن با صدای بلند آهنگ جواب می‌داد که سروصدای بازی مافیا هم اضافه شد و کلا از انجام‌دادن کار منصرفم کرد.من به‌تنهایی شرمنده‌ چهره‌های روی دیواری بودم که از آنها فقط برای زیباسازی فضا یا حتی بدتر، برای خالی‌نبودن محیطی استفاده می‌شد که هیچ درکی از آنها نداشتند. وقتی هم که سفارشم را حساب کردم و از آنجا بیرون آمدم، با دیدن قیمت روی رسید متوجه شدم هیچ‌وقت ظاهر یک کافه، دلیل قابل قبولی برای منوی بدون قیمتش نیست.

دیگر خبرها

  • نکونام بی خیال صدر نمی‌شود
  • درمان رایگان بیماران بی بضاعت به همت پزشک فارسی + فیلم
  • تصاویر جالب از استراحت زیر سایه پل خواجو/ عکس
  • درمان رایگان بیماران بی بضاعت توسط پزشک خیر اندیش
  • مافیای شعرا
  • آسیب سیلاب به دیوارحایل و کناره بندی رودخانه ملنتی جیرفت
  • نشست مجازی تقوی با کوبایی‌ها
  • جلسه آنلاین رئیس فدراسیون والیبال با کوبایی‌ها
  • کناره‌گیری وزارت از اداره پرسپولیس و استقلال
  • پژمان معتمدی سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی شد