Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، موضوع بسته بودن پایانه مرزی گمرک یزدان مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه از مدت‌ها قبل مسئولان سخن از تلاش و رایزنی با مسئولان افغانستانی برای بازگشایی این پایانه مرزی می‌زدند.

گفته شده است که مردم مرزنشین چه در ایران و چه در افغانستان خواهان بازگشایی این پایانه مرزی هستند، ولی هنوز علی‌رغم وعده‌ها این موضوع محقق نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وعده‌های مسئولان در زمینه بازگشایی یزدان

معتمدیان استاندار سابق خراسان‌جنوبی بار‌ها در این زمینه سخن گفت و وعده بازگشایی این پایانه را داد و گفت: با توجه به رایزنی‌ها و پیگیری‌هایی که با مسئولین ذی ربط در کشور افغانستان صورت خواهد گرفت، به زودی شاهد بازگشایی گمرک رسمی یزدان خواهیم بود.

ملانوری استاندار خراسان‌جنوبی چندی پیش گفت: پایانه مرزی گمرک یزدان در سال‌های دور یکی از مرز‌های فعال کشور بوده و اکنون نیز زیرساخت انجام مبادلات در آنجا فراهم است.

او با اشاره به اینکه بازگشایی مرز یزدان خواسته بازرگانان و تجار دو طرف ایرانی و افغانستانی است، افزود: به این منظور در روز‌های گذشته هم رایزنی‌هایی با والی ولایت فراه افغانستان داشته‌ایم و هم از پایانه مرزی یزدان در شهرستان زیرکوه بازدید کردیم.

ملانوری بیان کرد: در حال حاضر بازگشایی این پایانه مرزی منوط به برخی مسائل داخل کشور افغانستان و موضوعات اداری در آنجا و همچنین موافقت دولت افغانستان است، تا بعد با هماهنگی دو کشور بتوانیم مجوز‌های لازم برای فعالیت این پایانه مرزی را أخذ کنیم.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: نمی‌توان برای بازگشایی مرز یزدان زمان خاصی را مشخص کرد، ولی با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته امیدواریم به زودی شاهد این اتفاق باشیم.

او ادامه داد: در پایانه مرزی یزدان در طرف ما همه امکانات و زیر ساخت‌ها فراهم است، ولی طرف افغانستانی مسائلی را مطرح و مجوز لازم را برای بازگشایی نمی‌دهد.

بازگشایی یزدان برای طرف افغانستانی فایده‌دار شود

ملانوری استاندار خراسان جنوبی گفت: طرف افغانستانی این نکته را مطرح می‌کند که بازگشایی پایانه مرزی یزدان چه فایده‌ای برای ما دارد؟ چرا که در شرایط فعلی حجم صادرات ما از کشور افغانستان بسیار بیش از حجم واردات از آن کشور است.

او افزود: ما باید به راهکار‌هایی بیندیشیم که بازگشایی پایانه مرزی یزدان برای طرف افغانستانی هم فوایدی به همراه داشته باشد و این راهکار‌ها و برنامه‌ها بی‌شک کلید قفل مذاکرات آینده با دوستان افغانستانی درباره بازگشایی مرز است.

اسحاقی نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه اگر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید بازار کشور‌های همسایه را جدی بگیریم، گفت: متأسفانه نتوانسته‌ایم از فرصت مرز برای توسعه اقتصادی به نحو شایسته استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید

بسته بودن گمرک یزدان یکی از موانع تولید است ظرفیت هایی که خاکستر می شوند/ ماهیرود زخمی از فرصت سوزی ها  پایانه مرزی ماهیرود آماده صادرات بیشتر کالا به افغانستان

او با بیان اینکه از تعطیلی مرز یزدان سال‌ها است که می‌گذرد، ادامه‌داد: بازگشایی این مرز فرصت بسیار خوبی را برای ارتباطات بیشتر با کشور افغانستان و دیگر کشور‌ها فراهم می کند.

بازگشایی یزدان، امید بخش برای تولیدکننده و مرزنشین

اسحاقی نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که بار‌ها و از جمله در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی خراسان جنوبی در ۱۲ فروردین گفته‌ام، باز نبودن پایانه مرزی یزدان خود یکی از موانع رونق تولید در خراسان‌جنوبی است چرا که صادرات در انگیزه بخشی به تولیدکنندگان نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

عجم رئیس وقت دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با بیان اینکه بازگشایی مرز یزدان منوط به تعیین خط مرزی بین ایران و افغانستان است گفت: با همکاری دولت افغانستان باید کمیته مرزی تشکیل و در رفع موانع موجود و تعیین دقیق خط مرزی تسریع شود.

همه این موارد پیشینه آنچه مسائلی است که مسئولان ذی ربط در زمینه بازگشایی گمرک مرزی یزدان گفته‌اند؛ اما سوال این است که در شرایط فعلی وضعیت بازگشایی گمرک رسمی یزدان به کجا رسیده است.

نخعی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون استان‌های مرزی و مرزنشینان نیز در این زمینه بیان کرد: بسیاری از بازارچه‌هایی که امروز تعطیل هستند بیش از دو دهه قبل فعال بوده‌اند و زیرساخت‌هایی در آن فراهم است.

منافع کشور همسایه در تعاملات اقتصادی دیده شود

نخعی نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون استان‌های مرزی و مرزنشینان با بیان اینکه، اما از چند سال پیش این بازارچه‌ها و همچنین پایانه مرزی یزدان به صورت یک طرفه از سوی کشور افغانستان تعطیل شد، گفت: اگر به دنبال راه‌اندازی این بازارچه‌ها و پایانه مرزی یزدان هستیم باید منافع کشور افغانستان در این تعاملات دیده شود.

او افزود: برخی از مسئولان کشور افغانستان بیان می‌کنند که منافع ما در بخش‌های مختلف در این بازارچه‌ها و در تعاملات اقتصادی دیده نشده است.

آماده بازگشایی گمرک رسمی یزدان هستیم

رحیمی‌زاده مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی گفت: پیرامون بازگشایی پایانه مرزی ماهیرود ما آمادگی کامل را داشته و آنجا نیرو مستقر داریم، ولی متأُسفانه طرف افغانستانی در این زمینه مسائل و مشکلاتی دارد.

او افزود: آن طرف پایانه مرزی یزدان و آن بخش از خاک افغانستان بیشتر تحت تسلط طالبان است و دولت افغانستان از این جهت تمایل ندارد در آنجا گمرک رسمی ایجاد کند.

رحیمی زاده بیان کرد: همچنین دولت افغانستان می‌خواهد از حقوق و عوارض گمرکی خود در این مرز نیز اطمینان حاصل کند که یک مسئله داخلی آن‌ها است.

صادرات بسیار محدود از مرز یزدان

رحیمی‌زاده مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی با بیان اینکه مردم ساکن در نزدیکی پایانه مرزی یزدان تمایل به بازگشایی این مرز دارند، گفت: البته در حال حاضر ما به صورت بسیار موردی صادرات از این مرز داریم، ولی پایانه رسمی در آنجا ایجاد نشده است.

او افزود: در این زمینه مسئولین وزارت خارجه دو کشور ایران و افغانستان و اتاق‌های بازرگانی دو طرف باید رایزنی‌ها را افزایش داده و مسائل را رفع کنند.

به نظر می‌رسد در این بین دپیلماسی اقتصادی باید بیش از قبل فعال شود تا قول و وعده‌هایی که به مردم خراسان جنوبی و به ویژه مرزنشینان داده شده است، تحقق یابد.

اگر امروز سخن از ضرورت رونق تولید و رفع موانع آن می‌زنیم بی شک باید موانع در مسیر صادرات و از جمله بسته بودن بازارچه‌های مرزی و گمرک رسمی یزدان برداشته شود تا تولید کننده ما با انگیزه و توان بیشتری در این زمینه قدم بردارد و برای کشور و استان ارزآوری نیز داشته باشد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پایانه مرزی گمرکات مرزی مرزنشینان مجلس شورای اسلامی پایانه مرزی یزدان پایانه مرزی گمرک رسمی یزدان دولت افغانستان طرف افغانستانی کشور افغانستان بازگشایی گمرک بازگشایی مرز خراسان جنوبی نماینده مردم گمرک یزدان بازارچه ها رایزنی ها مرز یزدان وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۵۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل تجارت و تردد در پایانه های مرزی از رویکردهای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است

تین نیوز

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کرمانشاه، تسهیل تجارت و روان سازی تردد مسافر در پایانه های مرزی کشور را از برنامه ها و رویکردهای اساسی حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای عنوان کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حمیدرضا شهرکی در نشست کارشناسی بررسی روند ترانزیت، حمل و نقل بین المللی، صادرات کالا، تردد مسافر و بازدید از زیرساخت های پایانه مرزی پرویزخان که به منظور تسهیل در تجارت و روان سازی تردد مسافر در پایانه مرزی پرویزخان برگزار شد، گفت: در پایانه های مرزی کشور، تشریفات ورود و خروج کالا و مسافر و ترانزیت کالا و تبادل نظر با حضور مستمر در پایانه های مرزی انجام می شود.

شهرکی افزود : در این جلسات فرایندهای موجود در پایانه های مرزی را به صورت میدانی بررسی می کنیم و باید آنچه در موضوع فرآیند پیش بینی شده است، در حوزه اجرا نیز بررسی شود.

وی در ادامه افزود: در جلسه ای که در پایانه مرزی پرویزخان برگزار شد؛ از زاویه های مختلف، بحث های ترانزیت کالا و تسریع در تردد مسافران مطرح شد و نگاه های نرم افزاری و در بُعد سخت افزار زیرساخت ها و امکانات و تجهیزاتی که باید مهیا شود، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

شهرکی با بیان این که در استان کرمانشاه شاهد شفاف سازی، بهبود و تسریع در انجام تشریفات مرزی هستیم، درباره ثمره نشست تخصصی در پایانه مرزی پرویزخان گفت: برنامه ریزی متمرکز ستاد سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور باید متناسب با وضعیت اجرایی در حوزه عملکردی پایانه های مرزی باشد و با انجام طرح های مطالعاتی و اقدامات مختلف، بهبود مستمر فرایندها بر اساس نیازها، تغییر در شرایط و مقررات، توافقات دوجانبه و چندجانبه منطقه ای و کنوانسیون ها و مقررات بین المللی را در دستور کار قرار دهیم و هدف این است که با این اقدامات شاهد جهش در دستیابی به اهداف تعیینی باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نخستین قربانی اقتدار مقاومت در سرزمین‌های اشغالی/ آهارون هالیوا کیست؟
  • وضعیت خدمات رسانی پایانه نوردوز غیرقابل قبول است
  • افزایش ترانزیت ریلی کالا از گمرک رازی در مرز ایران وترکیه 
  • پایانه‌های مرزی و افزایش پرواز‌ها میان ایران و پاکستان توسعه می یابد
  • توسعه پایانه های مرزی و افزایش پروازها میان ایران و پاکستان
  • توسعه پایانه‌های مرزی و افزایش پرواز‌ها میان ایران و پاکستان
  • تسهیل تجارت و تردد در پایانه های مرزی از رویکردهای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است
  • بازگشایی ترمینال سرخه حصار دغدغه ساکنان شرق پایتخت شد
  • تصاویری از تردد عادی کامیون ها در گمرک مرزی آستارا
  • جابجایی مسافر در پایانه‌های مرزی سیستان و بلوچستان ۴۶ درصد افزایش یافت