Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه، آیین نامه شورای عالی بورس درخصوص آزادسازی سهام عدالت دارای چند نقطه ضعف جدی است، گفت: سازوکار نظارت و ضوابط هزینه‌کرد شرکتهای سهام عدالت استانی مشخص نیست. - اخبار اقتصادی -

سید احسان خاندوزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ با بیان اینکه، سهام عدالت فراگیر ترین مجموعه سهامداری کشور است که از  بیش از 49 میلیون نفر از مردم تشکیل شده است، گفت: استفاده از این ظرفیت برای ارتقا مشارکت و بلوغ مالی جامعه بسیار حائز اهمیت است، اما به دلیل برخی سومدیریتها در بحث سهام عدالت در بحث سهام عدالت این مهم در 15 سال اخیر محقق نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد، در روز 20 اسفند ماه سال گذشته مقرر شده بود انتخابات سهام عدالت استانی توسط مجموعه وزارت اقتصاد برگزار شود که که متاسفانه این فرایند با کمترین اطلاع رسانی در حال انجام بود و از طرف دیگر با توجه به وجود برخی ابهامات در این انتخابات کمیسیون اقتصادی مجلس به موضوع ورود کرد و وزیر اقتصاد موظف شد تا انتخابات برای رفع این ابهامات و اطلاع رسانی دقیق تر برای افزایش مشارکت به تعویق بیاندازد. بر این اساس از وزارت اقتصاد انتظار میرفت با اصلاح آیین نامه اجرایی و فرایند مشارکت، زمینه را برای تحقق حداکثری اهداف قبل از اجرای انتخابات در ابتدای سال 1400 فراهم کند. همچنین بایستی حداقل نسخ برخی موارد قانونی در خصوص ابهامات موجود در آیین نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت،  از مجلس شورای اسلامی در خواست می‌شد که این موضوع نیز انجام نشده است.

شورای عالی بورس مجاز به تدوین مقررات است و نه کنار زدن مفاد قانونی!

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: رهبر انقلاب در روز 9 اردیبهشت ماه ابلاغیه 3 بندی آزادسازی سهام عدالت را صادر کردند، گفت: شورای عالی بورس آیین‌نامه‌ای را در این خصوص تهیه کرد که دارای چند مشکل و نقطه ضعف جدی بود. از جمله اینکه در متن ماده 35  قانون اصلا 44 صراحتا به تعاونیهای شهرستانی اشاره شده است و از طرف دیگر در بند 2 ابلاغیه رهبر انقلاب آمده بود"  مقررات  مورد نیاز جهت انتقال سهام به صاحبان سهام عدالت توسط شورایعالی بورس تدوین و تصویب شود. این مصوبات برای کلیه دستگاههای اجرایی لازم‌الاجراست." همانطور که ذکر شد شورای عالی بورس تنها مجاز به تدوین مقررات بوده و نمیتوان این مقررات به گونه ای باشد که با قوانین بالادستی تغایر و تضاد داشته باشد. حالا با برگزاری این انتخابات و تعیین هییت مدیره های شرکتهای سهام عدالت استانی،‌ عملا باید شاهد انحلال شرکتهای تعاونی سهام عدالت شهرستانها باشیم که این موضوع یک نقیصه جدی محسوب میشود و در این خصوص تدبیر لازم لحاظ نشده است.

خاندوزی تاکید کرد، تا روز 10 اردیبهشت ماه و قبل از برگزاری انتخابات باید این موضوع تعیین تکلیف شود چون نمیتوان به صورت همزمان  تعاونیای سهام عدالت وجود داشته باشند و شرکتهای سهام عدالت استانی با هییت مدیره جدید نیز فعالیت کنند.

سازوکار نظارت و ضوابط هزینه‌کرد شرکتهای سهام عدالت استانی مشخص نیست

به گفته این نماینده مجلس، ارزش سهام در اختیار شرکتهای تعاونی سهام عدالت استانی تا 200 هزار میلیارد تومان براورد شده که این رقم نشان دهنده اهمیت ویژه انتخابات هیئت مدیره شرکتهای مذکور است،‌ این درحالی است که ضوابط هزینه کرد و نظارت بر عملکرد این شرکتها هنوز تدوین نشده است. همچنین سازوکار اطلاع عامه مردم و سهامداران از تصمیمات هییت مدیره مشخص نیست، همین موضوع نشان میدهد هنوز سازوکار اعمال شفافیت در این بحث مهم ایجاد نشده است. همچنین این شرکتها ماهیت غیر دولتی دارند و از این منظر باب ورود نظارتی دستگاههای ناظر نیز بسته شده است.

بازشدن باب رانت و دلالی و فشار فروش 60 هزار میلیارد تومانی در بازار سهام

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در آیین نامه اجازه داده شده تا 30 درصد از سهام توسط شرکتهای سهام عدالت استانی در بازار به فروش رسیده و منابع حاصله صرف سرمایه گذاری در پروژه ها و صندوق پروژه های استان شود. همین موضوع زمینه رانت و فساد و دلالی را ایجاد خواهد کرد. از یک طرف عرضه و فروش 60 هزار میلیارد تومان سهام برای بازار سهام که این روزها در شرایط اسف باری به سر میبرد بسیار خطرناک است و از طرف دیگر ورود منابع حاصله در پروژه های استانی و میتواند باب رانت و دلالی تازه را باز کند. همچنین این موضوع با  بخشی از قانون تجارت نیز تناقض دارد. اصرار مجلس شورای اسلامی این است که وزارت اقتصاد حتما قبل از برگزاری انتخابات این ابهامات و نقاط ضعف را برطرف کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بورس تهران سهام عدالت بورس تهران سهام عدالت شرکتهای سهام عدالت استانی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای عالی بورس آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۵۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟

از آنجایی که با حداقل سرمایه از طریق بورس می‌توان به بازار سرمایه راه یافت، بورس خیلی پرطرفدار بوده و افراد زیادی را به خود جلب می‌کند. برای فعالیت در بورس می‌توان از دو روش مستقیم و غیر مستقیم اقدام کرد.

راحت‌ترین مسیر سرمایه‌گذاری در بورس

البته که اساس سرمایه گذاری در بورس بر شراکت و سود است اما با ریسک زیادی همراه است. به همین خاطر خیلی‌ها راحت‌ترین مسیر سرمایه گذاری، یعنی روش غیر مستقیم را انتخاب می‌کنند. برای اینکه در بازار بورس با کمترین چالش به نتیجه برسیم، استفاده از کارشناسان نخبه در شرکت‌های سبدگردان مثل اینوستو برای انتخاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری معتبر و برترین پلتفرم‌ها بهترین راهکار است.

نحوه سرمایه گذاری در بورس

اصل شکل‌گیری بورس به‌منظور تأمین منابع مالی شرکت‌ها است و بر اساس شراکت و سود بنا شده است. شرکت‌ها با عبور از یکسری فیلترها و ضوابطی که سازمان بورس برایشان در نظر گرفته در بازار اول، بازار دوم و بازار فرابورس پذیرفته می‌شوند و سهام‌های خود را با نماد خاصی به عرضه می‌گذارند. بازار بورس در ایران به چهار دسته کلی؛ بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا تقسیم می‌شود که هر کدام شامل زیرمجموعه هستند. (فراموش نکنیم که با مطالب آموزشی که در وبلاگ آموزشی اینوستو و سایر کارگزاری‌ها برای آموزش تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی ارائه می‌شود و می‌توان برای افزایش آگاهی برنامه ریزی کرد.)

انواع روش‌های خرید و فروش سهام در بورس

اگر مسیر مستقیم را برای سرمایه‌گذاری در بورس انتخاب کرده‌اید، باید حسابی آموزش ببینید، اخبار را پیگیری کنید و با معامله‌گرهای حرفه‌ای مشورت کنید. البته که با روی کار آمدن سامانه‌های سرمایه‌گذاری اینترنتی، خرید و فروش سهام و سرمایه‌گذاری در بورس خیلی راحت‌تر از زمان‌های گذشته شده است. در حال حاضر هم می‌توان از روش‌های مختلف مثل سفارش تلفنی یا مراجعه حضوری و تکمیل فرم برای سرمایه‌گذاری در بورس اقدام کرد.

چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟

در هر حال، سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس نیازمند وقت و انرژی است که گاهی معامله‌گرهای حرفه‌ای را هم به چالش می‌کشاند. اما اگر مسیر سرمایه‌گذاری غیر مستقیم را انتخاب کردید، فقط کافی است که به دنبال صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایمن و معتبر بگردید تا آن‌ها با علم و آگاهی که دارند این کار را برای شما انجام دهند. اگر انتخاب شما سرمایه گذاری مستقیم در بورس است، مسیر زیر را دنبال کنید.

مراحل سرمایه گذاری مستقیم در بورس 1. دریافت کدبورسی

برای سرمایه‌گذاری در بورس اولین قدم این است که سجامی شده و کد بورسی دریافت کنید. به منظور ارائه خدمات یکپارچه و فراگیر باید تمامی فعالان بازار سرمایه برای راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) اقدام کنند. برای دریافت کد بورسی یک سیم کارت به‌نام فرد و داشتن کد ملی الزامی است.

2. ثبت نام در یک کارگزاری

برای سرمایه‌گذاری در بورس و خرید و فروش سهام باید یک سامانه سرمایه‌گذاری اینترنتی معتبر را انتخاب کنید. کارگزاری بورس یک شرکت مالی است که به عنوان واسطه‌ای بین مشتریان و بازار بورس عمل می‌کند. سامانه سرمایه‌گذاری آنلاین کارگزاری‌ها بستری مناسب برای خرید و فروش سهام و سایر خدمات مورد نیاز معامله‌گران و سرمایه‌گذاران است.

البته لازم به ذکر است که کارگزاری‌ها این کارها را به‌صورت رایگان انجام نمی‌دهند و در ازای هر معامله کارمزد می‌گیرند. در واقع معادل 0.5 درصد از ارزش فروش سهام (نه سود معامله) را به صورت خودکار به عنوان کارمزد از حساب شما کسر می‌کنند.

3. شارژ حساب کاربری

بعد از انتخاب کارگزاری و ثبت نام در اپلیکیشن و سامانه مورد نظر یک کدکاربری و رمز ورود اختصاصی در اختیارتان می‌گذارند. حالا شما یک حساب در آن کارگزاری دارید که برای سرمایه‌گذاری در بورس باید آن را شارژ کنید. با مبلغ 500 هزار تومان حساب شما شارژ می‌شود و می‌توانید برای سرمایه‌گذاری در سهام با همین مبلغ اندک کار خود را شروع کنید.

انتخاب نماد

برای خرید سهام و شروع سرمایه‌گذاری در بورس، با توجه به اطلاعاتی که به دست آورده‌اید درباره‌ی شرکت‌ها و سهام‌ها و با توجه به آموزش‌های بورسی، نماد (شرکت) مورد نظر را انتخاب یا جستجو کنید. در حال حاضر بیش از 600 شرکت در بورس سهام خود را عرضه می‌کنند. نماد بورسی در واقع خلاصه‌ای نام شرکت‌های بورسی است به عنوان نمونه نماد شرکت مخابرات ایران (اخابر) است. با انتخاب نماد در سامانه کارگزاری برایتان کادرهای مختلف مثل تعداد، قیمت و مواردی از این قبیل باز می‌شود تا شما را در خرید بهتر یاری کند.

ثبت سفارش خرید سهام

بعد از مشخص کردن نماد، تعداد سهام و قیمت‌ها، اگر تصمیمتان برای خرید سهام قطعی است روی گزینه‌ی خرید کلیک کنید. در صورتی که همزمان با خرید شما فروشنده‌ای آماده‌ی عرضه باشد، خرید با موفقیت انجام می‌شود و شما می‌توانید سهام خریداری شده را در بخش سبد سهام خود مشاهده کنید.

چگونه سهام خود را بفروشیم؟

برای فروش سهام و دارایی‌های خود باید به سبد سهام (پرتفوی) خود رفته و از پنجره اطلاعات نماد، گزینه فروش را انتخاب کنید. الباقی مسیر همانند مسیر فروش است. به این صورت که باید قیمت و تعداد مد نظر خود را مشخص کنید. در صورتی که همزمان با ثبت سفارش فروش، خریداری در بازار بود، سفارش فروش شما تأیید و با کسر مبلغ کارمزد، مبلغ بعد از دو روز کاری به حساب شما واریز می‌شود.

نکات مهم برای سرمایه گذاری در بازار بورس

برای خرید و فروش سهام چند نکته‌ی اساسی است که باید به آن توجه داشت:

سرمایه‌ی مازاد: تمام آنچه‌که دارید و ندارید را در سرمایه‌گذاری بورس نگذارید. برای سرمایه گذاری در بورس از سرمایه‌ی مازاد خود استفاده کنید.

ارزش ذاتی سهام: ارزش ذاتی سهام با توجه به بررسی دقیق روند مالی شرکت‌ها و پتانسیل رشد آن‌ها به دست می‌آید. انتخاب سهام با توجه به ارزش ذاتی آن به سود می‌انجامد.

قابلیت نقدشوندگی: توجه به قابلیت نقدشوندگی سهام از موارد مهمی است که باید در زمان انتخاب نماد به آن دقت کنیم. نباید سهامی را بخریم که مشتری اول و آخر آن خودمان باشیم.

سرعت و دقت: برای خرید سهام احساسی و هیجانی عمل نکنید. سرمایه‌گذاری در بورس با ریسک همراه است. اما این دقت نباید باعث شود که زمان را از دست بدهید. معاملات سهام در بورس از ساعت 9 الی 12:30 انجام می‌شود.

کنترل ریسک: برای اینکه بی‌گدار به آب نزنید، تمامی جوانب را با دقت بررسی کنید.

استفاده از پشتیبانی کارگزاری: برای اینکه نتیجه‌ی تصمیمات شما شیرین باشد، از پشتیبانی کارگزاری‌ها کمک بگیرید.

برای سرمایه گذاری در بورس چگونه حساب معاملاتی خود را شارژ کنیم؟

برای خرید سهام و شارژ حساب معاملاتی درست مثل بانک شما می‌توانید از طریق مختلف مثل پرداخت شتابی، فیش واریز نقدی، حساب وکالتی، دستگاه کارتخوان موجود در شعب و هر نوع روش دیگری برای شارژ اقدام کنید. اما برداشت پول، تنها از همان حسابی که در سامانه ثبت کرده‌اید امکان‌پذیر است و بس. مگر اینکه پیش از فروش سهام آن را ویرایش کنید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895969

دیگر خبرها

  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟
  • بایدن از پس تبعات تحریم نفت ایران برنمی‌آید
  • آخرین جزئیات از روند برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت اعلام شد
  • آذربایجان شرقی تنها استانی که در انتخابات اسفند ۱۴۰۲، اصلاح طلبان در آن پیروز شدند
  • تمهیدات لازم برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در ملایر اندیشیده شده است
  • فیلم جواد عزتی ۱۰۰ میلیاردی شد
  • «تمساح خونی» ۱۰۰ میلیاردی شد
  • زریبافان: بهترین زمان برای تغییر و اصلاح دولت سیزدهم است /رئیسی نباید زیر بار فشار جریانات سیاسی و فامیلی برود
  • فروش سهام سرخابی‌ها در هاله‌ای از ابهام
  • فروردین سود سهام عدالت واریز می‌شود؟