Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فناوری ژن درمانی یا ژن‌تراپی یکی از روش‌های نوآورانه‌ای است که در معدودی از کشور‌های پیشتاز در حوزه پزشکی به عنوان راه‌کاری اثربخش برای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج به کار می‌برند. این نوع درمان، یک روش تجربی است که از ژن برای درمان یا پیشگیری از بیماری استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آینده‌ای نه چندان دور، این روش ممکن است به پزشکان اجازه دهد تا به جای استفاده از دارو یا جراحی، با قرار دادن یک ژن در سلول‌های بیمار، یک اختلال را درمان کنند. محققان چندین روش برای ژن درمانی را آزمایش می‌کنند.

اگرچه ژن درمانی یک گزینه درمانی امیدوار کننده برای تعدادی از بیماری ها، از جمله اختلالات ارثی، برخی از انواع سرطان و برخی از عفونت‌های ویروسی است. اما این روش همچنان در حال توسعه و آزمایش‌های بیش‌تری است و برای اطمینان از ایمن و موثر بودن آن پژوهش‌های متعددی در حال انجام هنوز در دست مطالعه است. ژن درمانی در حال حاضر فقط برای بیماری‌هایی که هیچ درمان دیگری ندارند استفاده می‌شود.

افق‌های پیش روی ژن درمانی

ژن درمانی توسط پژوهشگران در دست بررسی است تا مشخص شود آیا می‌تواند برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد. تحقیقات فعلی ارزیابی ایمنی ژن درمانی را مورد بررسی قرار داده‌اند و درباره اینکه ژن درمانی بر روی درمان چه بیماری‌هایی مؤثر است، تحقیق کرده‌اند.

قوانین، مقررات و دستورالعمل‌های جامع برای پیاده سازی روش‌های مبتنی بر ژن درمانی وجود دارد و محققانی که قصد دارند از این روش در یک کارآزمایی بالینی استفاده کنند، می‌بایست با استفاده از این دستورالعمل‌ها کار پژوهشی خود را پیش ببرند.

قبل از انجام هر آزمایش بالینی ژن درمانی، باید این روش به لحاظ ایمنی زیستی تأیید شود تا خطرناک بودن یک پژوهش برای سلامت مورد بررسی و آن روش مورد تایید قرار بگیرد.

با توجه به اهمیت و کاربرد‌های روزافزون روش‌های ژن درمانی در پزشکی، شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگاه‌های فعال در حوزه سلول‌های بنیادی، در مسیر فناوری‌های ژن درمانی گام برداشته است. در حال حاضر مجموعه اختصاصی تولید فرآورده‌های ژن درمانی با استاندارد‌های جهانی در کشور ارائه می‌شود.

مرکز تولید فرآورده‌های ژن درمانی سوئیت تولید، با قابلیت فراوری وکتور‌های انتقال ژن ویروسی و سلول‌های دست ورزی شده با این وکتور‌ها یکی از دستاورد‌های کشور در پژوهشگاه رویان برای فعالیت در حوزه ژن، همچنین اتاق‌هایی برای بانک‌های وکتور و سلول و نیز انبار و آماده سازی مواد اولیه در نظر گرفته شده است. کلیه استاندارد‌های GMP در طراحی و ساخت این مجموعه در نظر گرفته شده است.

در کشورمان نیز پژوهش‌ها و محصولات دانش‌بنیان در حوزه ژن درمانی و سلول درمانی در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد و دستاورد‌های ارزشمند در این حوزه به دست آمده است. ستاد توسعه فناوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی معاونت علمی و فناوری در همین راستا از شرکت‌های دانش‌بنیان، تحقیقات و نوآوری‌های این حوزه حمایت می‌کند.

این حمایت‌ها منجر به نقش‌آفرینی بیش از ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلول‌های بنیادی شده است همچنین در مراکز تحقیقاتی، شتابدهنده‌ها و مراکز فناوری پژوهش‌های مورد حمایت این ستاد زمینه را برای تامین تجهیزات حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید

اعلام حمایت‌های شبکه آزمایشگاهی در سال ۱۴۰۰

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلول های بنیادی ژن درمانی سلول های بنیادی ژن درمانی دانش بنیان برای درمان بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۶۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود یگان ویژه به کویر!

سردار علی عظیمی در حاشیه بازدید از مناطق کویری استان سمنان، با تاکید بر ارتقاء توان یگان‌های تکاوری چه در حوزه امکانات و چه در حوزه نیروی انسانی اظهارکرد: پایش کویر ایران با وسعت زیاد به جز با حضور مستمر و استفاده از تجهیزات نوین میسر نبوده و این مهم در دستور کار یگان های تکاوری قرار دارد.

وی افزود: شعار سال کشور با توجه به منویات مقام معظم رهبری حول محور تولید بوده و مبارزه با قاچاقچیان یکی از راه های تحقق این شعار است.

عظیمی ادامه داد: تدوین برنامه‌های آموزشی ویژه یگان‌های تکاوری و در راستای اجرای ماموریت های آنان باید در دستورکار معاونت آموزش بیش از پیش قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، جانشین یگان های ویژه پاسداران فراجا با بیان اینکه ایمن سازی کویر ایران باعث رشد ایران اسلامی می شود، گفت: ارتقای سطح امنیت کویر، رویکرد یگان‌های ویژه با تجهیز یگان‌های تکاوری به تجهزات نوین است.

وی با تقدیر از تلاش های همه همکاران در یگان های ویژه و یگان های تکاوری، این دو یگان را دو بازوی فراجا در تامین امنیت در کشور عنوان و خاطرنشان کرد: همه واحدهای یگان ویژه مانند اعضای یک پیکرند و باید برای عملکرد بهتر همه پای کار بوده و به لحاظ تئوری و میدانی یاری‌گر هم باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی
  • برگزاری دومین رویداد ایده‌پردازی و استعدادیابی «بیوتلنت»
  • ورود یگان ویژه به کویر!
  • این سم خاصیت درمانی و زیبایی دارد
  • افزایش ۵ برابری اعتبارات بیمه خدمات درمانی معتادان در حین درمان در گلستان
  • چطور با بوتاکس کردن میگرن را درمان کنیم؟
  • ابلاغ ضابطه ثبت فرآورده‌های بافت، سلول و ژن درمانی