Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-23@07:25:51 GMT

مکانیسم "سوئیچ گرسنگی" در مغز کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۷۴۹۷

مکانیسم 'سوئیچ گرسنگی' در مغز کشف شد

دانشمندان موفق شدند مکانیسم فرآیندی به نام "سوئیچ گرسنگی" در مغز را رمزگشایی کنند و اکنون ممکن است داروهایی تولید شوند که گیرنده کنترل کننده گرسنگی را در مغز هدف قرار دهد و به کمک درمان چاقی بیاید.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، احساس مداوم گرسنگی که گرسنگی کاذب هم خطاب می‌شود، صرف نظر از میزان و زمان غذا خوردن، چالش و مشکل بسیاری از افراد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اتخاذ یک رژیم غذایی مناسب یا تغییر در شیوه زندگی می‌توان به این مشکل رسیدگی کرد، اما در برخی موارد می‌تواند نشانه برخی از شرایط و مشکلات پزشکی باشد و در صورت عدم درمان، این گرسنگی مداوم می‌تواند منجر به چاقی شدید شود.

یک مطالعه جدید منتشر شده در تاریخ 15 آوریل در مجله Science به یافته‌هایی رسیده است که راه را برای ساخت داروهایی که می‌توانند "سوئیچ گرسنگی" را در مغز خاموش کنند، هموار کند.

محققان "موسسه علوم ویزمن"، دانشگاه "کوئین مری لندن" و دانشگاه "اورشلیم" چگونگی عملکرد سوئیچ گرسنگی در مغز را که "گیرنده ملانوکورتین 4"(MC4 receptor) نامیده می‌شود و گرسنگی و سیری را کنترل می‌کند، روشن کردند.

اعتقاد بر این است که جهش‌های ژنتیکی ارثی در این گیرنده دلیل شایع چاقی شدید در کودکان است. در حالی که شرکت‌ها در حال ساخت داروهایی هستند که MC4 را هدف قرار می‌دهند، دانش محدود در مورد این گیرنده باعث شده است که این داروها عوارض جانبی مختلفی داشته باشند.

اکنون ساختار سه بعدی گیرنده MC4 با استفاده از میکروسکوپ الکترونی کریوژنیک کشف شده و نحوه عملکرد آن را روشن کرده است. این مطالعه نشان داد که "ستملانوتید"(Imcivree) که دارویی برای درمان چاقی است، MC4 را فعال می‌کند و موجب احساس سیری می‌شود و جالب اینکه این کار را بهتر از هورمون سیری طبیعی انجام می‌دهد.

اما این دارو که در ماه نوامبر توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) تصویب شده است، عوارض جانبی مختلفی نظیر افسردگی، افکار خودکشی، نعوظ خود به خودی در مردان و واکنش‌های جنسی نامطلوب در زنان و همچنین حالت تهوع، اسهال و درد شکم است.

دکتر "موران شالف-بنامی" از "موسسه ویزمن" گفت: اکنون که از جزئیات دقیق مولکولی سوئیچ گرسنگی مطلع شده‌ایم، می‌توانیم از آن برای هدف قرار دادن دقیق آن استفاده کنیم و داروهایی را طراحی کنیم که بتوانند از عوارض جانبی داروهای کنونی جلوگیری کنند.

دانشمندان همچنین از طریق آزمایش‌های بیشتر دریافتند که کلسیم دقیقاً مانند "ستملانوتید" به هورمون سیری طبیعی کمک می‌کند.

علاوه بر این، نقاطی که MC4 را از گیرنده‌های مشابه در یک خانواده متمایز می‌کند، شناسایی شده است. به این معنی که دانشمندان اکنون می‌توانند داروهایی را طراحی کنند که فقط به MC4 متصل شوند، بنابراین عوارض جانبی کمتری خواهند داشت.

در حالی که این مطالعه به منظور توسعه داروهای ضد چاقی و کمک به افراد مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی انجام شده است تا به طور مستقیم بر روی MC4 تأثیر بگذارند، اما می‌تواند برای کسانی که سعی در رژیم گرفتن و لاغری دارند نیز دارای کاربردهایی باشد.

لینک کوتاه: asriran.com/003GrT

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: عوارض جانبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۷۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی تحرکی، سلامت نوجوانان تیران را تهدید می‌کند

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان تیران و کرون گفت: بی تحرکی و غذاهای، سلامت جسمی نوجوانان این شهرستان را تهدید می‌کند و منجر به بروز بیماری‌های چاقی و فشار خون می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، عباس قاری امروز _شنبه– یکم اردیبهشت_ در آئین زنگ سلامت مدرسه برکت تیران با اشاره به بیماری‌های غیر واگیر دار اظهار کرد: چاقی، فشارخون و دیابت از جمله بیماری‌های غیر واگیردار است که به دلیل بی تحریکی و غذای چرب و ناسالم گسترش پیدا می‌کند.

وی افزود: نوجوانان و کودکان در عصر حاضر با بی تحرکی روبرو هستند که این نگرانی در بین این گروه سنی تیران و کرون نیز وجود دارد و سلامت جسمی آنان در بزرگسالی را تهدید کرده و چالش ساز است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان تیران و کرون ادامه داد: ورزش و تحرک برای سلامت جسم و روح افراد مؤثر است و باید این فرهنگ در جامعه خصوصاً در قشر کودک و نوجوانان نهادینه شود.

قاری با بیان اینکه چاقی تهدید علیه سلامتی است، تصریح کرد: بی تحرکی و عدم برنامه ریزی برای ورزش به این شاخصه آسیب می‌زند و هزینه‌های درمانی به افراد تحمیل کرده و همچنین جامعه نیز باید اعتبارات را صرف ایجاد مراکز درمانی کند.

وی اضافه کرد: فرهنگ تغذیه سالم باید در مدارس برای دانش آموزان نهادینه شود که توزیع شیر رایگان در همین راستا بوده و مصرف لبنیات و شیر را به عنوان غذای خوب ترویج می‌دهد.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان تیران و کرون با اشاره به پوشش بیش از ۹۰ درصد پایش فشار خون در این منطقه، خاطرنشان کرد: همراهی مردم برای سلامتی بسیار مهم بوده و همین موضوع می‌تواند بستر را برای فرهنگ سازی بیش از گذشته فراهم کند.

وی یادآورشد: نگاه خانواده‌ها به سلامت جسم و روح، فرزندان را در این مسیر همراه کرده و به سلامتی جامعه نیز کمک می‌کند.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان تیران و کرون به برنامه‌های هفته سلامت نیز اشاره کرد و گفت: کنترل فشارخون، برگزاری جلسات‌آموزشی و پرسش و پاسخ، مسابقات فرهنگی و ورزشی و تبلیغات شهری از جمله برنامه‌های این هفته در تیران و کرون است.

کد خبر 746678

دیگر خبرها

  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • سازمان ملل : ۷۰ درصد مردم شمال نوار غزه با گرسنگی مواجه هستند
  • سازمان ملل: ۷۰ درصد مردم شمال نوار غزه با گرسنگی مواجه هستند
  • بی تحرکی، سلامت نوجوانان تیران را تهدید می‌کند
  • غرق شدن بیش از ۲۰ فلسطینی حین بیرون آوردن جعبه‌های کمک از دریا 
  • از صفر تا صد جراحی‌های چاقی
  • درباره مزایا و معایب جراحی چاقی بیشتر بدانیم
  • هشدار یک سازمان بین‌المللی درباره بدترین گرسنگی جهان در نوار غزه
  • آیت‌الله العظمی جوادی آملی: اداره اقتصاد کشور با سفارش حل نمی‌شود/ کشوری که آب و خاک دارد، اما این‌قدر گرانی، گرسنگی، فقر و فلاکت باشد، این درست نیست
  • افشای متن و جزئیات دعوای شدید نتانیاهو با آلنا بربوک