Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@16:41:37 GMT

ارتباط کمبود ویتامین د با ضعیف شدن عضلات

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۹۷۱۰

ارتباط کمبود ویتامین د با ضعیف شدن عضلات

مطالعه اخیر محققان نشان داده است کمبود ویتامین د ناشی از کمبود نور خورشید ممکن است به ضعیف شدن عضلات منجر شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، ویتامین د به اصطلاح "ویتامین آفتاب" شناخته می‌شود و در غذاهایی مانند ماهی روغنی، زرده تخم مرغ، پنیر و قارچ وجود دارد. مدت هاست شناخته شده است که این ویتامین در استحکام استخوان نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال اخیرا محققان موسسه تحقیقات پزشکی "گاروان" استرالیا با آزمایش بر روی موش‌ها دریافتند که عدم دریافت کافی ویتامین د باعث کاهش عملکرد میتوکندری که به عضلات نیرو می‌دهد، می‌شود.

علاوه بر این یافته‌ها نشان می‌دهد جلوگیری از کمبود ویتامین د در افراد مسن ممکن است به آنها کمک کند تا از انحطاط عضلانی مربوط به سن آنها نیز جلوگیری کنند.

مطالعات اخیر حاکی از آن است که حدود چهار فرد از هر ۱۰ فرد اروپایی ممکن است از کمبود ویتامین د رنج ببرند. همچنین گفته شده است که این امر با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سرطان، کووید-۱۹ و دیابت مرتبط است.

نتایج مطالعه نشان داد که یک رابطه مشخص بین کمبود ویتامین د و ظرفیت اکسیداتیو در عضلات اسکلتی وجود دارد. کمبود ویتامین د با کاهش تعداد میتوکندری در عضله اسکلتی، عملکرد میتوکندری را کاهش می‌دهد.

محققان طی این مطالعه اثر کمبود ویتامین د ناشی از رژیم غذایی را بر عملکرد میتوکندری عضله اسکلتی در موش‌های نر جوان بررسی کردند. برای مدت سه ماه موش ها یک رژیم غذایی با مقادیر طبیعی ویتامین د(۳۰ نانومول در لیتر) و در مدتی از یک رژیم غذایی بدون ویتامین د برای ایجاد(فقط ۳ نانومول در لیتر) پیروی کردند. محققان گفتند در انسان سطح ویتامین د طبیعی ۴۰-۵۰ نانومول در لیتر است و کمبود حاد آن به مقدار زیر ۱۲ نانومول در لیتر گفته می‌شود.

برای تعیین غلظت ویتامین د و کلسیم و تعداد و میزان عملکرد میتوکندری، دو آزمایش نمونه خون و نمونه به صورت ماهیانه از موش‌ها گرفته شد. بعد از گذشت سه ماه محققان دریافتند که عملکرد میتوکندری در عضله اسکلتی تا ۳۷ درصد مختل شده است. یافته‌ها نشان داد که سطح ناکافی ویتامین د ممکن است به کاهش میزان انرژی تولیدی عضلات منجر می‌شود که این موضوع نیز به نوبه خود ممکن است به عملکرد ضعیف عضلات منجر شود.

محققان افزودند، برای بررسی تأثیر مستقیم کمبود ویتامین د بر عملکرد و قدرت عضلات در انسان به مطالعات بیشتری نیاز است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Endocrinology" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ویتامین دی عضلات عملکرد میتوکندری نانومول در لیتر کمبود ویتامین د موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۹۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ عملکرد ضعیف بیمه تکمیلی رانندگان کامیون/ راز قرارداد مجدد با شرکت بیمه چیست؟

تین نیوز

رانندگان کامیون با اشاره به عملکرد بسیار ضعیف بیمه تکمیلی در پرداخت هزینه به رانندگان، نسبت به انعقاد قرارداد با شرکتی که عملکرد مناسبی در این زمینه ندارد، اعتراض کردند.

به گزارش تین نیوز، رانندگان و کامیونداران در شبکه های اجتماعی این پرسش را مطرح کردند که آیا ارایه این خدمات ضعیف به رانندگان به دلیل نبود نظارت کافی به موضوع و مفاد قرارداد فی ما بین شرکت بیمه و کانون ها است یا نوعی زرنگی این شرکت و به صورت عمد از قبل طراحی شده و یا زیر کاسه نیم کاسه ای به نفع برخی افراد وجود دارد؟

به گفته آنان، بیمه تکمیلی رانندگان در بخش حمل و نقل جاده ای از بیش از  یک دهه پیش جاری است و رانندگان از این بیمه تکمیلی در مواقع عمل جراحی و سایر بیماری هایی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست، استفاده می‌ کردند.

رانندگان کامیون تاکید کردند: در آن زمان رانندگان تحت پوشش بیمه های تکمیلی البرز، دانا، آتیه سازان و...قرار داشتند اما در مجموع از خدمات دهی این بیمه ها رضایت آن چنانی نداشتند، ولی در عوض برای کارمندان شرکت های حمل و نقل که در سایه بیمه رانندگان با کارفرمایی کانون شرکت ها، تحت پوشش این شرکت های بیمه بودند، رضایت بخش بوده است.

به گفته آنان، متاسفانه با برنامه ریزی های از قبل صورت گرفته و غلط تیم مدیریت، این بیمه در سال 1402 بار دیگر به شرکتی منتقل شده و این سوال را مطرح می کند که در این نقل و انتقال منافع چه کسانی در شرکت مورد توجه بوده است؟

آنان افزودند: بیمه تکمیلی چند ماهی است که برای رانندگان جاده ای جاری است ولی متاسفانه در این مدت خدمات مطلوبی در پرداخت هزینه ها به رانندگان نداشته و اگر هم‌ داشته با کاهش درصد بیشتر از مبلغ فاکتور و پرداخت اندک مبلغ از فاکتور به بیمه گزار بوده که این موضوع باعث نارضایتی و اعتراض رانندگان نسبت به این بیمه زیان بار شده است.

به گفته آنان، با توجه به گزارش های ارسالی رانندگان و بیمه شدگان از سراسر ایران، اکثر افرادی که در بهمن ماه سال گذشته فاکتور های پزشکی را به این بیمه ارسال کردند هنوز بعد از گذشت حدود سه ماه هیچ مبلغی دریافت نکرده اند و با مراجعه بعضی از همکاران‌ در سامانه متوجه شدند که برخی فاکتورهای تحویلی به مددکاری، در هیچ کدام از مراحل پرداخت بیمه ثبت نشده است و معلوم نیست این فاکتورها بعد از تحویل به مددکاری سامانه در کجا گم شده و یا از بین رفته آیا سهل انگاری از بخش مددکاری بوده و یا از مدیریت؟ در هر صورت شرکت بیمه مسئول است و‌ باید پاسخگو باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • آخرین سنگر فرو ریخت: پشت کردن کاپیتان به تن‌هاخ
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود؟
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود
  • ◄ عملکرد ضعیف بیمه تکمیلی رانندگان کامیون/ راز قرارداد مجدد با شرکت بیمه چیست؟
  • کشف عجیب دانشمندان درباره انرژی تاریک
  • علائم کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟
  • ارتباط عجیب میان یک جلبک دریایی و بقای انسان‌!
  • ویتامینی برای سلامت پوست، مو، سیستم ایمنی و عصبی