Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه استفاده از زنان در عرصه‌های مدیریتی همواره مورد تاکید این دولت بوده است، گفت: خانم‌ها اگر اراده کنند می‌توانند فرد یا جناحی را که مورد تایید آنها است در مسند قدرت قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر شنبه در نشست با فعالان امور زنان و خانواده با اشاره به ارائه بخشی از فعالیت زنان جامعه در بخش های مختلف گفت: یکی از معیارهایی که ما در دولت یازدهم و دوازدهم مد نطر قرار دادیم این بود که زنان، جوانان، اقوام و اقلیت‌های مذهبی در این دولت بتوانند فرصت و شرایط فعالیت را در جامعه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی در این نشست که به مناسبت ماه مبارک رمضان برگزار شد،  افزود: شاید امروز یکی از شاخص‌هایی که برای هر حکومتی ذکر شود، این است که زنان در آن جامعه چگونه هستند؟ این یک سوال جهانی است؟ یعنی ما وقتی می‌خواهیم درباره یک تمدن، کشور، نظام و انقلابی بحث کنیم یکی از سوالات ما این است که در این جامعه زنان دارای چه شرایطی هستند؟ آیا فعالیت خانم‌ها آزاد است و فرصت لازم برای این که در آن جامعه استعداد، دانش و هنر خود را بروز دهند، آزاد است.

روحانی گفت: ممکن است در جامعه‌ای خانمی هم باسواد و استعداد و هنرمند باشد و هم مفید در جامعه باشد اما این فرصت به او داده نشود. گاهی فرصت یادگیری به آنها داده نمی‌شود. زمانی فرصت رفتن خانم‌ها به مدرسه و دبیرستان وجود نداشت.

 رییس جمهوری اضافه کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی هم معیاری عرضه کنیم، این است که این انقلاب برای بانوان چه کار کرد؟ آیا بانوان جامعه ما امروز امنیت بیشتری برای شغل دارند؟ و آیا فرصت بیشتری برای فعالیت دارند. آیا ارزش کار آنها همانند ارزش کار مردان است، مساوی یا پایین‌تر است؟

رییس دولت تدبیر و امید یادآور شد: در سابق بعضی کارهایی بود که از خانم‌ها دعوت می‌کردند که آنها انجام دهند به خاطر این که مزد کمتری بدهند. می‌گفتند اگر آقایی این کار را انجام دهد، مزد آن بالاتر است اما خانم‌ها مزد کمتری می‌خواهند. مهم است که آیا کاری که خانمی انجام می‌دهد به ارزش و فعالیتش بدون هیچ تبعیضی نگاه می‌کنیم یا اینکه بین مرد و زن تبعیض قائل می‌شویم.

وی گفت: در دین مبین اسلام که دارای ارزش زیادی است و می‌توانیم در سطح جهانی به آن افتخار کنیم، یکی از معیارهای آن این بود که زن‌ها در جایگاه متعالی انسانی خود قرار بگیرند. در زمان جاهلیت و قبل از اسلام وضع زنان چگونه بود و دارای چه ارزشی بودند؟ آیا دارای ارزش بودند یا نبودند؟ جامعه ای که دختر را به عنوان ننگ در خانواده خود تلقی کند و ببیند، تعبیری که قرآن مجید دارد.

رییس جمهوری، «زنده به گور کردن دختران» در دوران جاهلیت را یادآور شد و گفت: پیغمبر اسلام در چنین جامعه‌ای، زن ها را در کفه مساوی مردان قرار داد و همان جایگاه، مقام، عظمت و منزلتی که مردها در پیشگاه خداوند و جامعه دارند را برای زن‌ها هم قائل شد. اینکه پیغمبر اسلام در حضور جمع و خانواده گاهی خم می‌شد و دست فاطمه اطهر(ص) را می‌بوسید می‌خواست به جامعه آن زمان بفهماند که جایگاه دختر در جامعه چه جایگاه و عظمتی دارد و پدر چه احترامی به دختر می‌کند و دختر دارای چه رحمت و نعمتی برای خانواده است.

روحانی  در ادامه این پرسش را مطرح کرد معیار سنجش دین اسلام چیست و افزود: یک شاخص این است که زنان در این جامعه چه جایگاهی پیدا کرده‌اند. چه مقام و منزلتی داشته اند. یکی از نکاتی که از همان ابتدای دولت، همواره بر آن تاکید می‌کردم و درباره آن به وزیران و مدیران سفارش می‌کردم این بود که از خانم‌ها در وزارتخانه ها استفاده کنید و حداقل یک خانم و یک جوان را به عنوان معاون و مشاور انتخاب کنید.

وی در توضیح دلایل انتخاب نشدن وزیر زن در دولت‌های یازدهم و دوازدهم نیز گفت: ممکن است کسی بگوید اگر شما این همه اهتمام برای دادن جایگاه به زنان داشتید، چرا یک خانم را وزیر نکردید. در پاسخ به این سئوال باید بگویم من دلم خیلی می‌خواست این اتفاق هم در دولت یازدهم و هم در دولت دوازدهم بیافتد ولی توان ما محدود است. گاهی وقت‌ها آدم می‌خواهد کاری را انجام دهد اما دستش برای این کار باز نیست. من اراده‌ام این بود و حتی در دولت یازدهم، دو خانم را به عنوان دو وزیر انتخاب کرده بودم اما متاسفانه این خواسته تحقق نیافت.

رییس جمهوری در عین حال به حضور زنان در رده‌های بالای مدیریتی کشور در دوره دولت های یازدهم و دوازدهم اشاره کرد و گفت: از زنان در رده‌های بالای وزارتخانه‌ها و هیات دولت استفاده کردیم و خانمی که در هیئت وزیران به عنوان معاون رییس جمهور حضور دارد از جایگاه بالایی برخوردار است و جایگاه معاون رییس جمهوری در دنیا از وزیر بالاتر است و این موضوع در مورد ایران هم صادق است و همانند وزیر و گاهی بالاتر است.

رییس دولت تدبیر و امید در ادامه با اشاره به شیوع کرونا در کشور گفت: در گذشته در خانواده ای یک نفر به بیمارستان مراجعه می‌کرد اکنون کل خانواده با هم به بیمارستان  مراجعه می‌کنند اینقدر این ویروس جهش یافته چه مشکلاتی برای ما درست کرد و در این موج چهارم چه فشاری برای ما وارد کرد.

روحانی افزود: این معضل و مشکلی است که همه دنیا با آن مواجه است. آنهایی که در تبلیغات ضد ایران حرف می‌زنند و هر وقت علیه ما علیه ملت ما علیه پزشکی و درمان ما حرف زدند دو هفته نگذشت که خودشان گرفتار شدند.

وی با اشاره به نفش زنان در مبارزه با کرونا اظهار داشت: در مبارزه با این ویروس خانم‌ها چه نقش والایی داشتند. هم در بیمارستان، هم در خانواده تلاش کردند. کار بسیار سختی بود و به همه افرادی که در مبارزه با این ویروس فعالیت می کنند فشار می‌آید.

رییس جمهوری با بیان اینکه هفته آینده کادر درمان همه واکسن را می‌گیرند، گفت: حدود ۵۰۰ هزار نفر واکسن را دریافت کردند و تا پایان این هفته بیش از یک میلیون نفر واکسن را دریافت می کنند. کادر درمان در خط درمان بودند واکسن دریافت کنند خودشان یا خانواده‌شان آرامش پیدا می‌کنند و با قدرت بیشتری با این بیماری مبارزه می‌کنند خدمات بهتری می توانند ارائه کنند.

روحانی با اشاره به مشکلاتی که کرونا برای خانواده ها درست کرد، گفت:  افرادی بودند که کار می کردند اکنون هم باید بچه‌ها را نگه دارند و هم باید  کار خودشان را انجام بدهند و هم گاهی معلمی بکنند، درست است که در فضای مجازی درس می‌خوانند اما کمک پدر و مادر می‌خواهند.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: در بخش کرونا می‌بینیم که خانم ها نقش بزرگی داشتند و نقش خودشان را ایفا  کردند در بخش آموزش کشور کار بزرگی کردند در دبستان، دبیرستان و دانشگاه ها امروز خانم ها در بخش های مختلف حضور دارند فعال هستند و نقش والایی دارند.
روحانی گفت: ما در همین بحث امروز  دیدیم که باید در بخش توانمند سازی هنوز باید کار بکنیم خانم ها استعداد فراوانی دارند باید صنایع دستی با فعالیت دیگر از فرصت خانم ها استفاده کنیم و آنها بتوانند از لحاظ مالی توانمند بشوند این توانمند سازی مالی تنها مساله پول نیست کسی که یک مهارتی دارد کاری را انجام می دهد خودش از لحاظ روحی لذت می برد.
وی افزود: بیکاری و در خانه ماندن کسالت آور است فشار روحی به انسان وارد می کند امروز می بینیم که هم معاونت زنان و خانواده و هم بخش های دیگر وزارت خانه های مختلف کار ارزشمندی در این هشت سال انجام دادند دولت بعدی هم همین  مسیر را ادامه خواهد داد.
رییس جمهوری اظهار داشت: برای ما افتخار آمیز  است که خانم ها در بخش مدیریت هم حضور پیدا کردند قبلا خانم ها در بخش علم و دانش بودند اما در بخش مدیریت سطح پایین تر بود باید جبران بشود آماری که اعلام شد که آغاز این دولت مدیران میانی و مدیران بالا در کشور ما درصدشان  از خانم ها خیلی زیاد  نبود ۵ درصد بود ند بقیه مردها بودند این به تدریج بالا رفته و پایان دولت این ۵ درصد بالای ۱۳ درصد شده است.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: خیلی برای ما افتخار آمیز است که خانم‌ها در بخش مدیریت هم حضور پیدا کرده اند. قبلا خانم‌ها در بخش علم و دانش بودند. در کنکور همیشه خانم‌ها یا ۵۰ یا ۵۵ درصد قبولی داشتند و بعضی از رشته‌ها ۶۰ درصد، اما در بخش مدیریت مقداری پایین‌تر بود که باید جبران شود.  

رییس جمهوری گفت: در آغاز این دولت پنج درصد مدیران میانی و بالا در کشور ما از خانم‌ها بودند و بقیه‌ آقایان بودند. در حالی که در پایان دولت رقم ۵ درصد به ۱۲ درصد رسیده است. اما امروز این رقم بالاتر رفته است. هدف ما ۳۰ درصد بود که البته کار آسانی نیست اما الان به ۲۶ درصد رسیدیم که امیدوارم تا پایان دولت به ۳۰ درصد برسیم.  

وی گفت: این که هدف ۳۰ درصد را تا پایان دولت بتوانیم ۲۷ درصد برسانیم، قابل قبول است. امروز در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها و بخشدارهای، خانم‌ها حضور دارند و برخی فرماندارها خانم هستند، خوب تلاش می‌کنند. و هرجا خانم‌ها وظیفه ای را برعهده گرفتند در برخی موارد بهتر از مردان و در برخی موارد همپای مردان بودند. اگر هم مقداری پایین‌تر باشد به خاطر این است که فرصت نبوده است اما الان فرصت باز شده و در این فرصت باید استفاده کنیم.

روحانی ضمن ابراز خرسندی از حضور فعال زنان در بخش‌های مختلف گفت:خیلی خوشحال شدم که در بخش های مختلف خانم ها فعال هستند و حتی در تاب آوری اجتماعی جامعه حضور دارند و فعالیت می‌کنند. در آموزش برخی از زنان تلاش کنند در رشته‌ای مهارت پیدا کنند که این هم در حال انجام است.

رییس جمهوری یادآور شد: در صد روز اول در دولت یازدهم افتخاراتی داشتیم. البته این صد روز را بعضی‌ها هنوز هم نفهمیدند که ما چه می‌گوییم. می‌گفتند روحانی گفته است من می‌خواهم همه کارها در صد روز درست کنم. من گفتم یک برنامه صد روزه و یک برنامه چهارساله هم در دولت یازدهم و هم در دولت یازدهم داریم.

 وی با بیان اینکه امیدواریم یک برنامه پایانی صد روزه هم داشته باشیم، گفت: از هفته آینده صد روز پایانی ما شروع می‌شود و امیدواریم بتوانیم در صد روز پایانی قدم‌هایی را برای خدمت به این مردم برداریم و همه ما زن و مرد در کنار هم در انتخابات حضور پیدا کنند و با یک انتخابات شکوهمند تا دولت بعدی بتواند وظایف را دنبال کند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام روحانی حسن روحانی روحانی بخش های مختلف دولت یازدهم خانم ها در بخش بخش مدیریت رییس جمهوری پایان دولت هم در دولت خانم ها پایین تر برای ما صد روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۰۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانوین؛ رویداد ملی صنایع خلاق در اینوتکس ۱۴۰۳

رویداد ملی صنایع خلاق "مانوین" در راستای ترویج نوآوری، کارآفرینی و خلق ثروت در "اینوتکس ۱۴۰۳" برگزار می‌شود. این رویداد شامل نشست‌های تخصصی، بخش نمایشگاهی، رونمایی، روایت پیشرفت و ... است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست شورای سیاستگذاری رویداد ملی صنایع خلاق مانوین به همت ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و با حضور جمعی از مدیران دولتی و برخی فعالان زیست بوم اقتصاد خلاق و جامعه نخبگانی این عرصه برگزار شد.

مسعود حسنلو؛ دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم با اشاره به زمینه شکل گیری ایده و اجرایی سازی این رویداد، «کمک به حل مسائل اجتماعی از طریق ظرفیت‌های اجتماعی، ابزار های نوآورانه و فناورانه» را ماهیت ذاتی صنایع خلاق دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه بزرگترین جامعه آماری کشور، حوزه صنایع فرهنگی و نرم است؛ نیاز است تا فرهنگ نوآوری و فناوری در گروه‌های مختلف جامعه ورود پیدا کند؛ یکی از اهداف برگزاری این رویداد نگاه نوآورانه، آینده‌نگرانه و عدم غفلت از نیازهاى روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف است. همچنین این رویداد با محوریت ترویج و جلب توجه سیاستگذاران، تصمیم سازان و تصمیم‌گیران به عرصه مهم و راهبردی صنایع خلاق است.

ثبت‌نام نمایشگاه اینوتکس 2024 آغاز شد/ مهلت ثبت‌نام تا 30 بهمن ماه

وی ادامه داد: کارآفرینان نیز در حوزه صنایع خلاق نقش دارند، از این رو با هدف وارد کردن فرهنگ نوآوری و فناوری که منجر به کارآفرینی و خلق ثروت می‌شود و پیرو راهبرد کلان 2 نقشه جامع علمی کشور مبنی بر کمک به گفتمان‌سازی اقتصاد دانش‌بنیانی و ارائه دستاوردهای حوزه فناوری‌های نرم و فرهنگی کشور، این رویداد در دستور کار قرار گرفته است.

یاسر قرائی؛ دبیر اجرایی رویداد گفت: برگزاری مانوین در راستای نگـاه نـوآورانه، آینده‌نگارانه و عدم غفلت از نیازهای روز جامعه در عرصه‌ها و سطوح مختلف و ترویج فرهنگ نوآوری است که به کارآفرینی و خلق ثروت منجر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نشست‌های تخصصی، بخش نمایشگاهی، پروتوتایپ، رونمایی، روایت پیشرفت، حکمرانی، سرگرمی، مشارکت عمومی، همرسانی، مشاوره، رقابت و مسابقه، تقدیر و ارزیابی و پنل و سخنرانی از جمله بخش‌های مختلف مانوین است.

به گفته قرائی، رویداد «مانوین» با هدف ارائه دستاوردهای صنایع خلاق همزمان با نمایشگاه «اینوتکس 1403» در تاریخ 18 تا 21 اردیبهشت ماه سال جاری در پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت در تأمین محتوای بخش روایت پیشرفت، مشارکت در نشست‌ها و پنل‌ها، دعوت از فعالان و صاحب‌نظران، حضور واحدهای نوآور، خلاق و فناوری مستعد و توانمند در بخش نمایشگاهی، معرفی ظرفیت‌های استانی در حوزه‌های فناوری فرهنگی نرم، توجه به بخش بازارپردازی و لزوم زنجیره ارزش محصولات صنایع فرهنگی و نرم از جمله انتظاراتی است که از اعضا شورای سیاست‌گذاری می‌رود.

در ادامه نشست، مریم جلالی؛ معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث، گردشگری و صنایع دستی، یاسر جلالی؛ دستیار ویژه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد حسین سجادی نیری؛ مدیر نوآوری و فناوری تکنوتجارت، محمدرضا زارع برزشی؛ سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش وزارت صمت، سید علی فاطمی؛ از فعالان مرتبط در شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی مرتضی بیرنگ؛ از فعالان و مدیران عرصه دانش بنیان و اقتصاد خلاق و برخی دیگر از حاضران در نشست به اظهارنظر و ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیگیری انعطاف شغلی بانوان و مادران شاغل مدنظر دولت سیزدهم است
  • حال و هوای خانه شهید طهرانی مقدم بعد از عملیات «وعده صادق»
  • جایگاه مردان و زنان در بی‌آرتی‌های تهران تغییر کرد
  • تغییر جایگاه مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی
  • تعویض محل استقرار زنان و مردان در اتوبوس‌های تندروی تهران | علت این تصمیم چیست؟
  • تغییر محل نشستن مردان و زنان در اتوبوس های بی.آر.تی
  • همایش بزرگداشت دکتر زهرا شجاعی 13 اردیبهشت در قم برگزار می شود
  • داستان‌های عامه ما، ریشه در واقعیت دارند/ ردّپای کهن الگوها در روایت‌های زنان/ مضامین متنوع لالایی‌ها و شعرهای زنانه
  • مانوین؛ رویداد ملی صنایع خلاق در اینوتکس ۱۴۰۳
  • اسامی منتخبان زن مجلس دوازدهم/ رقابت ۷ خانم در دور دوم